miercuri, 31 octombrie 2012

Semne de revenire pe piata rezidentiala? Cresteri de pana la 6,5% inregistrate in octombrie la apartamentele vechi

Luna octombrie 2012 pare sa fi adus primele semne pozitive pe segmentul apartamentelor vechi din Capitala. Pentru prima oara in acest an, raportul lunar de monitorizare Anunturiparticulari.ro indica cresteri de pre pe toata linia intr-un interval de 30 de zile la garsoniere, apartamente de doua si trei camere. In cazul garsonierelor, consemnam si prima variatie pozitiva pe interval de un an de la inceputul crizei si pana in prezent, pretul mediu pentru o astfel de unitate fiind acum mai mare decat in octombrie 2011.

Exceptie de la aceasta tendinta o fac apartamentele de patru camere pentru care proprietarii au solicitat un pret mai mic cu 2% in luna octombrie. O explicatie in acest sens este insa numarul mai mic de oferte inregistrat lunar pe acest segment.

Luna care tocmai se incheie mai atinge un record: in octombrie, s-a consemnat cel mai mare numar de oferte pentru aceasta perioada a anului din 2009 incoace, nivelul fiind similar lunii septembrie 2012.

Evolutia preturilor
Daca in anii anteriori luna octombrie era una a stagnarii sau a scaderii comparativ cu luna anterioara, anul 2012 nu se inscrie in aceasta tendinta. Fata de luna septembrie 2012, aprecierile de pret pornesc de la 600 euro, in cazul apartamentelor de doua camere, si trec de 3.000 euro, in cazul unitatilor de trei camere.

Pretul mediu solicitat de proprietari pentru o garsoniera in Bucuresti a crescut in octombrie pentru prima oara din 2008 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, depasind pragul de 36.760 euro. Daca variatia pe un interval de 12 luni este de +1%, echivalentul a aproape 200 euro, in comparatie cu luna septembrie 2012, observam o crestere de 6,5%, respectiv peste 2.200 euro.

Variatie pret imobiliare
O usoara crestere de la o luna la alta se inregistreaza si in cazul apartamentelor de doua camere. Daca in septembrie 2012 pretul mediu solicitat de proprietari ajungea la 55.150 euro, in octombrie, a ajuns la 55.740 euro, in crestere cu 1%. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, statisticile inregistreaza o depreciere de 4%, de la aproximativ 58.200 euro.

Pret Mediu Imobiliare
Apartamentele de trei camere se inscriu si ele intr-un trend de crestere de la o luna la alta, variatia de pret fiind una notabila: 4% pe un interval de 30 de zile, din septembrie in octombrie 2012, echivalentul a peste 3.200 euro. Pretul mediu solicitat de proprietarii apartamentelor de trei camere trece in octombrie de pragul de 78.000 euro, dar este cu 3% mai mic fata de aceeasi luna a anului trecut, cand un apartament era in medie valorificat de proprietarii lui la peste 80.200 euro.

Singurele tipuri de unitati la care s-au consemnat scaderi au fost apartamentele de patru camere. Pretul mediu pentru o astfel de unitate in Bucuresti a ajuns in octombrie la aproximativ 94.500 euro, cu 2% mai putin comparativ cu luna septembrie a acestui an, cand proprietarii solicitau in medie 96.500 euro. Raportat la un interval de 12 luni, observam o variatie de pret de -6%, de la 100.900 euro.

Numarul de oferte
2.328 este numarul total de apartamente scoase la vanzare de proprietarii bucuresteni in luna care tocmai se incheie, raportul Anunțuriparticulari.ro consemnand astfel cel mai mare numar de oferte din ultimii 3 ani. Nivelul este similar celui inregistrat in luna septembrie a acestui an cand pe piata erau vehiculate 2.329 de noi oferte.

Apartamentele de doua camere conduc in topul numarului de oferte, potentialii clienti avand la dispozitie in octombrie 910 noi oferte de vanzare pe acest tip de unitati. Oferta este cu 15% mai bogata decat in aceeasi perioada a anului trecut, cand pe piata apareau aproximativ 790 de oferte noi, si apropiata ca nivel de oferta lunii septembrie 2012.

Proprietarii apartamentelor de trei camere au scos pe piața in octombrie 730 de unitati, cu 13% mai multe decat in urma cu exact 12 luni, echivalentul a 644 de unitați. Oferta se mentine astfel la acelasi nivel cu oferta disponibila in septembrie 2012.

In cazul garsonierelor, numarul ofertelor il depaseste in octombrie atat pe cel inregistrat in luna septembrie a acestui an, cat si pe cel din octombrie anul trecut: 462 de unitati au fost scoase la vanzare in luna care tocmai se incheie, cu 5 mai multe fata de luna septembrie si cu 17 comparativ cu luna octombrie. La fel ca in fiecare luna, proprietarii apartamentelor de patru camere pun la dispozitia clientilor cel mai mic numar de oferte din total. In octombrie, au fost scoase la vanzare 226 de astfel de unitati, cu 19 mai multe atat fata de luna septembrie a acestui an, cat si comparativ cu luna octombrie 2011.

Numar Apartamente scoase pe piata
Evolutie
La fel ca in fiecare an, lunile noiembrie si decembrie sunt marcate de scaderi ale preturilor si de un „inghet” care pune stapanire pe piata imobiliara. In aceste conditii, luna octombrie ar putea fi ultima in care proprietarii pot solicita preturi mai ridicate pentru locuintele lor. In plus, exista posibilitatea unei cereri in crestere ușoara in conditiile recentelor anunturi privind epuizarea fondurilor alocate programului Prima Casa.

Despre Anunturiparticulari.ro:
Anunturiparticulari.ro a fost lansat in anul 2001 de compania Agentie.net si consta in monitorizarea tuturor anunturilor imobiliare publicate de persoanele particulare in presa scrisa si pe Internet. Statistica are la baza ofertele imobiliare din Bucuresti, publicate de persoanele particulare in toata presa scrisa si pe Internet, iar pretul mediu este obtinut pe baza preturilor solicitate initial de proprietari. Agentie.NET detine metodologia necesara pentru verificarea tuturor ofertelor imobiliare ce apar pe piata. Fiecare oferta imobiliara care apare in Bucuresti este verificata de catre operatorii Agentie.NET.

Izolatii cu spuma poliuretanica - Produs oferit de firma Izohaus New Izolatii Nr. 1

Izolatii cu spuma poliuretanica - Alternativa superioara la polistiren sau vata minerala

Cu ajutorul ei veti economisi spatiu, deoarece se aplica intr-un strat de 3 cm, doar pe una dintre suprafete (interioara sau exterioara).

Aplicarea se face prin sprayere-pulverizare cu ajutorul unui utilaj mobil complex care dozeaza si controleaza temperaturile şi presiunile celor doua componente chimice (isocianatul si poliolul).

Daca aplicarea s-a facut la exterior, este obligatorie acoperirea cu un strat protector impotriva razelor ultraviolete. Deoarece este un material ecologic se poate aplica si in interiorul locuintelor, spatiilor comerciale, fermelor, etc. Este o materie sintetica, duroplasta, prezinta o structura celulara predominant inchisa (cu un procentaj de peste 92% celule inchise), iar densitatea este de 50 %, realizand pentru cazuri speciale densitati superioare.

Izolatii cu spuma poliuretanica termo-fono

Ecologica 100%
Nu foloseste aerul pentru a izola.
Controleaza temperatura ambientala.
Previne pierderea de caldura.
Reduce costurile la energie.
Imbunatateste izolarea fonica-exista si sisteme speciale de poliuretan, pentru zgomot la impact (podele), zgomot ambiental (pereti acoperis) care ajung la performanta de reducere a zgomotelor cu 72db. Aplicatii in: studiouri de inregistrari, radio, televiziune, cluburi de noapte, discoteci, sali de conferinta, etc.
Stopeaza scurgerile acoperisului.
Protejeaza structura.
Reduce transmiterea vibratiilor.
Este o izolatie usoara dar durabila (minim 50 ani fara a-si schimba proprietatile).
Rigidizeaza structura unei cladiri (la cladirile din lemn 200%).
Este un produs ecologic 100%.
Se aplica pe orice suprafete.
Sigileaza perfect orice spatii, pori, etc.
Formeaza un invelis continuu fara imbinari, punti termice.
Rezistenta la intemperii.
Se poate aplica la interior cat si la exterior.
Recuperati rapid investitia efectuata.
Rezistenta la trafic.
Arie foarte larga de aplicatii.
Elimina spatiile in care pot trai insecte, rozatoare, paraziti, etc.
Garantie totala.

Izolatii termo-hidro

Un sistem izolator complet

Toti specialistii în domeniul constructiilor cunosc faptul ca cel mai mare inamic al eficientei unei cladiri este infiltrarea si miscarea aerului în izolatii. Inamicul longevitatii cladirilor este umiditatea si apoi condensul, care cauzeaza mucegaiuri, ciuperci, putrefactie, nemaivorbind despre tratamentele pentru sanatate si confort „datorate” acestor agenti. In timp ce materialele conventionale pot realiza in conditii normale o izolatie termica cu un anumit grad de succes, prin însasi natura lor, folosesc aerul pentru a izola - nu pot izola aerul dintre doua climate. Aerul este mixat, iar cu fiecare schimbare a temperaturii exterioare sau a vântului se compromite calitatea izolatiei. Vaporii de apa din aer, atunci cand acesta se raceste, duc la aparitia condesului: igrasie vizibila sau mai rau, în locuri unde nu este vizibila.
Proprietati:

- Termica - conductibilitate de 0.026 w/mk
- Reduce consumul de energie cu pâna la 50%
- Fonica - reducere a zgomotului cu 72 decibeli
- Ignifuga - nu arde si nu intretine arderea
- Impermeabila - lasa materialul sa respire
- Antiseismica - reduce transmiterea vibratiilor
- Rigidizeaza structura unei cladiri: 200%
- Durabila - Garantie 50 ani
- Elimina spatiile in care pot trai insecte, rozatoare etc.
- Interior si exterior

marți, 30 octombrie 2012

Toamna se numara brokerii imobiliari. Cursuri de specializare si perfectionare profesionala organizate de ABI

Peste 360 de cursanti ai scolii de agenti/ brokeri imobiliari ABI au absolvit cursurile de specializare si perfectionare profesionala organizate de ABI in cei doi ani de la infiintare, fiind pregatiti sa patrunda in breasla agentilor imobiliari. Organizata lunar sub egida Asociatiei Brokerilor Imobiliari, scoala ABI a adunat constant in medie 20 de cursanti in fiecare din cele optsprezece sesiuni organizate din noiembrie 2010 pana in prezent in cadrul propriului centru educational.

Cu un total de 120 de cursanti inscrisi numai anul acesta, recordul de prezenta pentru 2012 s-a inregistrat la cea mai recenta sesiune – cea din octombrie – in cadrul careia 28 de persoane au participat la cursurile scolii ABI.

„Revigorarea segmentului rezidential depinde si de profesionalismul brokerilor”
Luna noiembrie aduce o ultima sesiune a cursurilor de agent/ broker imobiliar organizate anul acesta, in perioada 9-11 noiembrie. Cei interesati pot afla mai multe detalii legate de inscriere accesand pagina scolii ABI. Initiate in noiembrie 2010, cursurile scolii ABI sunt recunoscute de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (C.N.F.P.A.), iar diplomele eliberate sunt vizate si recunoscute de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei.

„Putem spune ca scoala ABI de brokeri imobiliari a devenit deja o traditie. Organizam aceste cursuri pentru ca suntem convinsi ca revigorarea pietei rezidentiale depinde in mare masura si de profesionalismul celor care activeaza in acest domeniu si ne dorim ca brokerii imobiliari din piata sa fie unii profesionisti de la primul contact cu clientul pana la finalizarea tranzactiei”, declara Dragos Vilceanu, Presedintele ABI.


Asociatia Brokerilor Imobiliari
De la „Marketing imobiliar” la „Variante de finantare”
Sesiunile scolii ABI sunt organizate lunar si se intind pe o perioada de trei zile de teorie si doua de practica, urmate de un examen. Planul de invatamant cuprinde o gama variata de notiuni, pornind de la o prezentare generala a pietei imobiliare si continuand cu notiuni de management, drept si legislație, comunicare si negociere, finantare sau marketing imobiliar.

Taxa de inscriere la cursurile scolii ABI este de 600 RON, platibili in trei rate, iar studentii si somerii beneficiaza de o reducere suplimentara de 100 RON. Oferta educationala ABI este completata de un set de training-uri si cursuri organizate lunar cu scopul profesionalizarii brokerilor si agenților imobiliari.

Pentru a sustine credibilitatea brokerilor imobiliari in fata clientilor, ABI pune in plus la dispozitia membrilor sai asigurari profesionale si contracte standardizate care detin avizul Autoritatii Nationale de Protectie a Consumatorilor (A.N.P.C.), atestand faptul ca modelele de contracte si formulare ABI respecta in totalitate prevederile legale in vigoare din domeniul protectiei consumatorilor.

Despre ABI:
Asociatia Brokerilor Imobiliari este o organizatie autonoma, cu caracter non-guvernamental si nepatrimonial, in folosul public. ABI s-a nascut in februarie 2010 ca o consecinta fireasca a evolutiei pietei imobiliare din Romania. Atat brokerii/ agentii imobiliari, cat si publicul larg au nevoie de o interfata prin intermediul careia sa interactioneze pe baza unor principii solide si respect reciproc. La doi ani si jumatate de la lansare, asociatia numara peste 300 de membri activi.

Areco Exim - doua decenii de experienta in domeniul constructiilor

In timp ce criza a afectat intreg domeniul si multi dintre titanii constructiilor si-au inchis portile, firmele mai mici, dar mai maleabile au reusit sa creeze noi nise prin care sa castige piata ramasa.

„Mediul online inseamna viitorul oricarui domeniu comercial”, sustine Laura Curca, directorul de marketing al Areco Exim srl. In lipsa unei cereri reale de materiale de constructii, diversificarea si identificarea potentialilor clienti este esentiala. Clientii au nevoie de promptitudine, rapiditate si comoditate. Le-au gasit pe toate in mediul online. Acolo sunt confortabili, liberi sa aleaga produsele care li se potrivesc de oriunde ar fi.

La aniversarea a 20 de ani de profesionalism si dedicatie in domeniul constructiilor, Areco Exim face inca un pas in consolidarea pozitiei sale pe piata. Compania doreste sa-si diversifice catalogul de produse pe care-l pune la dispozitia clientilor, sa se apropie si mai mult de client prin mentinerea, ca si pana acum, a preturilor mici, a livrarii materialelor de calitate si transport imediat. Insa cea mai importanta schimbare este deschiderea unui magazin online care faciliteaza modul de prezentare a produselor si plasarea de comenzi.

Activitatea companiei a avut un traseu ascendent, reusind ca in mai putin de 10 ani sa-si achizitioneze primul sediu in Branesti, jud. Ilfov (2001) si ulterior, in 2005, pe cel de pe sos. Chitilei, nr. 363 – 365. Colaborarea cu firme de renume de materiale de constructii din Romania i-a adus companiei trei ani consecutiv locul 1 pe tara la distributia de plase sudate de Buzau (Ductil Steel Buzau). Acest lucru spune despre companie ca este implicata in sustinerea proiectelor clientilor, serioasa in ceea ce priveste livrarea si modalitatile de plata. In plus, in companie exista oameni cu vechime si experienta in domeniu, care incearca in mod constant sa diversifice paleta de materiale puse la dispozitia clientilor si sa dezvolte imaginea creata pana acum pe piata.


Areco Exim - Plase Sudate
Desi competitia in domeniul constructiilor este foarte mare, in cei 20 de ani de activitate Areco Exim a reusit sa isi consolideze pozitia pe piata capitalei si sa detina o pozitie fruntasa in aceasta zona. Anul 2008 a reprezentat apogeul activitatii companiei, an in care a inregistrat o cifra de afaceri de peste 10 milioane de euro. Aceasta suma dovedeste inca o data eficienta investitiilor realizate din fonduri proprii pentru dezvoltarea activitatii firmei, cum ar fi achizitionarea celor doua sedii, dar si camionete Iveco cu macara, capabile sa satisfaca comenzile pe raza Mun. Bucuresti.

Pentru informatii suplimentare, va asteptam si va invitam sa consultati site-ul si pagina noastra de facebook! De asemenea, suntem disponibili si la adresa contact@arecomag.ro sau la numarul de telefon 0728 874 615, persoana de contact Laura Curca, director de marketing.

www.arecomag.ro
www.facebook.com/arecoeximsrl

luni, 29 octombrie 2012

Cum arata o casa construita de japonezi. Camere cu forme de cuiburi si pe jumate in pamant

Construita la poalele unui munte in orasul Onomichi, Casa Nest impinge intr-adevar limitele si cu siguranta iese in afara tiparelor in ceea ce priveste proiectele de case, conform Design-Milk.com

Aceasta casa neobisnuita a fost proiectata de firma japoneza UID Architects care a fost inspirata de ideea unui cuib pe care animalele si-l construiesc in pamant.

Arata ca o cutie dreptunghiulara cu tone de ferestre din afara.

Nivelul superior actioneza ca un cuib de lemn pe care proprietarul il poate folosi pentru a se bucura din plin de o priveliste minunata a cerului si a peisajului din jur.

Cea mai impresionanta parte este ca in bucatarie blaturile sunt pozitionate la nivelul podelei a zonei de cuib. Ai impresia ca esti intr-un copac.

Nest House blaturi buctararie
Intrarea este situata la parter si trebuie sa treci printr-o gradina unde plantele si copacii se pot intinde pana la deschiderea plafonului.

Nest House
Photos by Hiroshi Ueda.

duminică, 28 octombrie 2012

Sediul unei firme de arhitectura, carte de vizita pentru clienti

Exteriorul unei constructii este un aspect foarte important care trebuie avut in vedere atunci cand se ia decizia renovarii. Fiind cel mai expus la intemperii si la trecerea timpului, acesta este in acelasi timp cel care genereaza prima impresie clientilor care trec pragul unei firme. Mai ales atunci cand vorbim despre un birou de arhitectura!

Pentru ca o buna parte din imaginea de ansamblu este conturata de acoperis, alegerea celei mai potrivite solutii pentru mentinerea identitatii cladirii devine un pas esential pentru incadrarea in exigentele arhitecturale stabilite.

Reconditionarea unei cladiri cu destinatie speciala, cum este cazul biroului de arhitectura Architel din Baia Mare, a insemnat numeroase provocari si standarde ridicate de executie si intretinere a lucrarilor de modernizare.

Folosita in sistem de acoperis din otel faltuit si membrane cu rol de protectie si eficientizarea consumului de energie, montate in sistem ventilat, Lindab Artline a reprezentat in acest caz solutia ideala. Urmarind impletirea aspectului vechi al cladirii cu cel de nou, culoarea gri a acoperisului s-a incadrat perfect in viziunea minimalista a arhitectilor. Potrivit atat pentru cladirile vechi, cat si pentru cele moderne, acoperisul faltuit Lindab se intretine usor, are protectie anticoroziva excelenta si o durata de viata indelungata.

Biroul de Arhitectura Architel
Biroul de Arhitectura Architel
„Multe firme de arhitectura prefera sa-si amenajeze birouri in case vechi, in primul rand fiindca demersul reprezinta o provocare pentru un arhitect si nu in ultimul rand pentru salvarea memoriei locului. Conceptia reabilitarii in acest caz a avut la baza dorinta de a pastra si de a pune in valoare cat mai multe elemente definitorii ale vechii cladiri, urmand ca noile interventii sa intre in contrast cu vechiul, printr-o abordare apropiata de minimalism. Volumul principal al casei vechi, un parter clasic cu acoperis sarpanta, a fost curatat de finisajele inutile, fiindu-i redata textura de caramida initiala, in timp ce acoperisului i s-au remodelat stresinile pentru a obtine un volum simplu, placat cu tabla lisa faltuita. Dorindu-se obtinerea unui aspect general minimalist al cladirii, forma, maleabilitatea, flexibilitatea, cat si naturaletea si simplitatea acoperisului au reprezentat aspectele esentiale la care ne-am raportat pentru alegerea acoperisului Lindab drept solutie optima”, a declarat domnul arhitect Alexandru Baban.

Lucrarea de reamenajare a sediului firmei de ahitectura a constituit o provocare depasita cu succes de arhitecti si constructori, care au reusit sa imbine materiale si culori potrivite pentru modernizarea unei cladiri care sa pastreze identitatea vizuala si memoria locului.

Arhitect: Arh.Petre Rosca, Arh. Alexandru Baban
Constructor: SC Acropolis
Beneficiar final: S.C. Architel S.R.L. Baia Mare

Elis Pavaje lanseaza cel mai mare showroom de profil din tara

Elis Pavaje, liderul pe piata pavajelor din Romania, a lansat, cu ocazia implinirii a 5 ani de la inaugurarea fabricii de la Stoenesti - Prahova, un showroom de pavaje de 1.000 de mp – cel mai mare showroom de profil din tara.

Situat la 12 km de Ploiesti si 65 km de Bucuresti, pe drumul DN 72, km 12, in directia Targoviste, la iesirea din satul Stoenesti, noul showroom expune majoritatea produselor care ies din fabrica: pavele rezidentiale si industriale, dale pentru terase, jardiniere, rigole, blocheti, boltari, borduri, trepte si palisade intr-o varietate mare de modele, culori si dimensiuni. Fabrica Elis Pavaje din Stoenesti are in portofoliu 233 de produse de pavaj.
“Showroom-ul de pavaje din Stoenesti - Prahova este o alternativa la reteaua de distribuitori si retele de tip DYI in care clientii pot gasi doar cateva dintre produsele noastre. Pentru cei care vor sa vada intreaga gama de produse in toate formele, dimensiunile si culorile posibile, pentru cei care au nevoie de inspiratie in realizarea diverselor proiecte de amenajare dar si pentru cei care doresc sa stea de vorba cu consultantii nostri in materie de produse si montaj, showroom-ul din Stoenesti este alegerea ideala” a declarat Emil Gota, Director General Elis Pavaje.

In primele 6 luni ale anului 2012 Elis Pavaje a inregistrat o crestere de peste 19% a vanzarilor de pavaje rezidentiale. Realizate din beton vibropresat, pavajele produse de Elis se diferentiaza prin rezistenta foarte buna la uzura, rezistenta la ciclurile de inghet-dezghet dar si prin aspectul estetic deosebit.

Showroom Elis Pavaje
Showroom Elis Pavaje
Elis Pavaje a inregistrat in anul 2011 o cifra de afaceri de 84,6 milioane lei, in crestere cu 47% fata de anul anterior. Principalele proiecte realizate de companie in 2011 includ Cluj Arena (14.000 mp de pavaj, Elis Pavaje asigurand atat materialele, cat si montajul intregii suprafete), Stadionul Petrolul Ploiesti, 19 centre comerciale (5 hipermarketuri Kaufland si 14 unitati Lidl).

Despre Elis Pavaje
Elis Pavaje este liderul pe piata amenajarilor cu pavaje. Infiintata in 1991 in Alba, Elis Pavaje ofera in prezent un sistem complet si inovativ de produse si servicii, acoperind toate etapele procesului de amenajare, de la consultanta si proiectare pana la productie si montare. Compania are in prezent doua unitati de productie in Petresti (Alba) si Stoenesti (Prahova) care asigura un volum de peste 8.000 mp/zi.

De-a lungul celor 20 de ani de experienta in domeniu, compania a dezvoltat cea mai larga gama de pavaje de pe piata romaneasca: pavele rezidentiale si industriale, dale pentru terase, jardiniere, rigole, blocheti, boltari, borduri, trepte si palisade.

Pentru detalii, consultati www.elis.ro

luni, 22 octombrie 2012

Whirlpool lanseaza in Romania tehnologia StarcleanTM, care ofera o curatare ecologica a cuptoarelor in numai 35 de minute

Whirlpool, liderul global in productia de electrocasnice mari, aduce in Romania StarcleanTM, cea mai recenta inovatie in domeniul curatarii ecologice a cuptoarelor. Prin activarea acestei functii la finalizarea programului de gatire, cuptorul Whirlpool Al 6-lea Simt va incepe ciclul de curatare, de numai 35 de minute la o temperatura de 90° C, fara a utiliza detergenti. Astfel, consumul de energie este cu 97% mai mic comparativ cu cel necesar in cazul pirolizei (procesul de incalzire puternica a cuptorului, prin care se carbonizeaza grasimile).

Ciclul de curatare la temperatura joasa protejeaza cavitatea interioara a cuptorului, in timp ce tratamentul unic nanotehnologic din interiorul usii cuptorului mentine sticla stralucitoare timp indelungat. Testele efectuate in laboratoarele TÜV Rheinland din Italia confirma faptul ca tehnologia StarcleanTMasigura curatarea uleiului, a untului si a rosiilor de 11 ori mai eficient fata de alte programe de curatare.

„Petele rezultate in urma gatitului la cuptor au reprezentat o adevarata provocare de-a lungul timpului. Whirlpool adezvoltat o solutie rapida de indepartare a celor mai dificile pete, care protejeaza atat cuptorul, cat si mediul inconjurator, pentru ca elimina necesitatea de a utiliza detergenti sau apa si consuma extrem de putina energie”, declara Mioara Bolozan, Director de Marketing Whirlpool Romania.

Noul cuptor Whirlpool Fusion dotat cu StarcleanTM imbina tehnologii ecologice inovatoare cu design-ul minimalist, premiat cu iF Product Design. Pe langa aspectul estetic elegant, panoul de comanda sensibil la atingere si display-ul LCD, cuptorul Fusion ofera un spatiu generos de gatire, avand o capacitate de 73 de litri.

Whirlpool Romania - tehnologia StarcleanTM
Whirlpool Romania - tehnologia StarcleanTM
O alta tehnologie eco dezvoltata de Whirlpool pentru cuptoarele Fusion este functia Ready2Cook care, datorita senzorilor inteligenti Al 6-lea Simt si a sistemului puternic de convectie, elimina complet nevoia de preincalzire, economisind astfel 20% din energia consumata de un cuptor performant pentru un program complet de gatire, scurtand timpul de realizare a retetelor. De asemenea, acest model beneficiaza si de sistemul Cook3, bazat pe distribuirea eficienta a jetului de aer in cavitatea cuptorului, ce permite gatirea a pana la 3 feluri diferite de mancare in acelasi timp, fara ca aromele si gusturile acestora sa se intrepatrunda.

Cuptorul Fusion dotat cu tehnologia StarcleanTM este disponibil in magazinele partenerilor Whirlpool incepand cu aceasta luna, la pretul de 3000 RON cu TVA si taxa verde.

Whirlpool Romania este o subsidiara a Whirlpool Corporation. Cu o cifra de afaceri anuala de peste 18,4 miliarde de dolari, 71.000 de angajati si aproape 67 de centre de productie si cercetare, Whirlpool Corporation este liderul mondial in fabricarea si comercializarea electrocasnicelor de mari dimensiuni. Compania comercializeaza marcile Whirlpool, Maytag, KitchenAid, Jenn-Air, Amana, Brastemp, Consul, Bauknecht si alte branduri importante pentru consumatori in aproape fiecare tara din intreaga lume.

Informatii suplimentare despre companie pot fi gasite la www.whirlpoolcorp.com

InCity Residences, proiectul residential dezvoltat de Anchor Grup printr-o investitie de 68 mil EUR, scoate la vanzare apartamente nou finisate

Apartamentele de 3 camere se vand cu mobilier Class Living, oferit cadou de dezvoltator

Anchor Grup, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte imobiliare din Romania, scoate la vanzare 30 de apartamente cu trei camere in ansamblul rezidential InCity Residences. Compania ofera cadou mobilier Class Living in valoare de 20.000 de euro la achizitionarea unui imobil cu trei camere din categoria A. InCity Residences este unul dintre putinele proiecte imobiliare din centrul capitalei realizat in spiritul all-inclusive, cu servicii de lifestyle si cu un grad de ocupare de peste 80%.

Inaugurat in 2008, proiectul se intinde pe o suprafata de 58600 metri patrati, pe care au fost dezvoltate 3 blocuri cu 13 tipuri diferite de apartamente, dar si 5000 metri patrati de spatii verzi, locuri amenajate pentru copii si 530 de locuri de parcare subterane.

Numarul de apartamente de trei camere nou finisate disponibile spre vanzare in cadrul acestui complex este de 30 de unitati, suprafetele acestora variind de la 139 mp in cazul apartamentelor de tip A, la 116 mp pentru tipul B si 107 mp pentru apartamentele de tip C. In prezent, 85% dintre apartamente si studiouri au fost achizitionate sau inchiriate de catre expati si familii tinere cu copii, care au optat pentru locuinte spatioase, cu finisaje de calitate, aflate in proximitatea zonelor principale de interes. Pentru mobililarea apartamentelor cu trei camere din categoria A, compania a dezvoltat un parteneriat cu Class Living, oferind gratuit clientilor amenajari in valoare de 20.000 EUR.

„Am gandit aceasta oferta pentru a ne diferentia si pentru a intregi conceptul all-inclusive, prin care noi oferim un stil de viata, nu doar simpla locuire”, declara Ali Ergun Ergen, CEO Anchor Grup. „Pretul apartamentelor reflecta nivelul de calitate a constructiei, dar mai ales pozitionarea privilegiata, in imediata apropiere a Bucuresti Mall si Piata Unirii”, a continuat el. Astfel, apartamentele din InCity Residences sunt integrate intr-un complex care include un centru de fitness WorldClass, piscina acoperita, salon de beauty, parcare subterana si servicii de securitate.

Ali Ergun Ergen, CEO Anchor Grup
Ali Ergun Ergen, CEO Anchor Grup
Pentru finisarile interioare Anchor Grup a investit in produse furnizate de producatori celebri pe plan international precum Arital Cucine, Franke sau Mirage. De asemnea, sistemul de aclimatizare a fost special comandat pentru acest proiect, fiind realizat de compania Mitsubishi. O atentie deosebita a fost acordata costurilor de locuire, astfel ca termoizolarea cladirilor a fost realizata prin implementarea de fatade ventilate, izolate cu panouri de vata minerala si placate cu alucobond, acesta fiind cel mai eficient si mai performant sistem de eficientizare termica disponibil in piata.

Astfel, multe familii care au investit in case in afara orasului, datorita costurilor de construire, sau care au ales ca cumpere apartamente situate in parcuri rezidentiale limitrofe prefera acum sa vanda imobilele si sa revina in oras, pentru a castiga timpul petrecut pe drum sau din nevoia de a avea in imediata vecinatate obiective precum spitale, scoli, gradinite, restaurante etc. “Asa numitele cartiere dormitor, in care doar se locuieste dar nu exista suficiente servicii, pierd acum clientii din clasa de mijloc iar noi consideram ca InCity Residences reprezinta o alternativa potrivita pentru acest target” a incheiat el.

Despre Anchor Grup

Grupul Anchor este prezent in Romania din 1997 fiind unul dintre cei mai puternici jucatori de pe piata prin portofoliul sau de proiecte de retail, residence si cladiri de birouri. Anchor Grup a construit in Romania Bucuresti Mall, primul centru comercial modern la nivel local. De asemenea, grupul detine Plaza Romania, una dintre cele mai populare destinatii pentru cumparaturi si distractie din Bucuresti, Shopping MallDova, centru comercial deschis in Chisinau, Republica Moldova, Anchor Plaza, prima cladire de birouri de clasa A integrata cu un centru comercial si InCity Residences, ansamblu rezidential situat in centrul orasului. Valoarea totala a investitiilor efectuate pana in prezent se ridica la circa 350 milioane EUR. Grupul continua activ dezvoltarea unor proiecte de anvergura si extinderea platformei de servicii.

Gealan lanseaza spotul TV de promovare a sistemului S9000

Gealan, cel mai mare producator de profile din PVC pentru ferestre si usi, promoveaza cel mai nou produs al companiei, sistemul S9000 printr-un spot TV. Campania TV a debutat luna aceasta si va rula timp de 6 saptamani.

Pe toata perioada campaniei se vor folosi mixuri diferite de statii TV din categoria stiri, tematice, sport dar si generaliste pentru a putea acoperi intregul target vizat. Spotul prezinta avantajele sistemului, evidentiind designul si functionalitatea produsului.

Sistemul S 9000 cu garnitura de bataie si mediana este unul dintre centrele de greutate ale Gealan prezent si la targul Fensterbau / Frontale 2012, cel mai important eveniment din domeniul constructiilor de ferestre, usi si fatade la nivel mondial.

Lansarea sistemului S 9000 a avut loc in luna august a acestui an. Sistemul este disponibil atat in varianta alba cat si in culori decor si este insotit de o gama larga de accesorii: profile de latire, profil de colt la 90°, profile de colt variabil, cuplaj static si profile de legatura.

„Pe langa orientarea catre comunicarea in mediul online prin prezenta noastra pe pagina de Facebook „Discutii la fereastra”, contul de Twitter si blogul „Confort sau Chin” care ne ajuta sa pastram un dialog permanent cu clientii nostri, am decis sa crestem notorietatea produselor noastre prin promovarea pe TV. Clientii nostri au inceput sa aprecieze foarte mult produsele de calitate, design-ul deosebit dar si un nivel foarte ridicat al serviciilor, motiv pentru care Gealan vine in intampinarea lor cu o strategie de promovare accesibila pe toate canalele de comunicare” a declarat Aurel Vlaicu, Director General, Gealan Romania.

Gealan - Sistemul S 9000 cu garnitura de bataie si mediana
Gealan - Sistemul S 9000 cu garnitura de bataie si mediana
Anul acesta, GEALAN va continua seria inovatiilor prin extinderea tehnicii IKD. Daca pana in prezent aceasta tehnica era disponibila numai la cercevele, pana la sfarsitul anului 2012 va fi disponibila izolarea suplimentara a profilelor IKD si pentru tocuri, ceea ce va permite o termoizolare de exceptie, la standarde de casa pasiva.

marți, 2 octombrie 2012

Toamna scaderilor pe piata imobiliara a Capitalei. Preturile la apartamente ating in septembrie minimul acestui an

Proprietarii de apartamente nu par sa fi asteptat venirea toamnei pentru a creste pretentiile in ceea ce priveste preturile la apartamentele pe care le detin. In septembrie, preturile la apartamentele vechi din Bucuresti si-au mentinut trendul descendent din ultimele luni atat raportat la valorile inregistrate de la luna la luna in 2012, cat si comparativ cu luna septembrie a anului trecut.

In aceste conditii, raportul lunar de monitorizare Anunturiparticulari.ro a consemnat cele mai mici preturi din acest an pe segmentul garsonierelor si al apartamentelor cu trei camere, dar si scaderi de pana la 7% pe un interval de 12 luni.

Bucurestenii interesati de achizitionarea unui apartament au avut la dispozitie in septembrie peste 2.300 de unitati scoase la vanzare, oferta fiind cu 9% mai saraca spre deosebire de aceeasi luna a anului trecut, dar si cu 7% mai generoasa comparativ cu luna august 2012.

Evolutia preturilor

In luna septembrie, observam scaderi ale preturilor medii solicitate de proprietari pe intreg segmentul apartamentelor vechi, comparativ cu acelasi interval al anului trecut, pornind de la o variatie de -1% in cazul apartamentelor de 4 camere si ajungand la -7% la garsoniere.

Astfel, pretul mediu solicitat pentru o garsoniera a ajuns in luna care tocmai s-a incheiat la aproximativ 34.500 euro, fiind atins totodata si cel mai mic pret inregistrat pe acest tip de unitati in 2012. Daca fata de luna august a acestui an, pretentiile proprietarilor au scazut cu 2%, de la aproape 35.200 euro, raportat la un interval de 12 luni, variatia este de peste -2.700 euro.

Apartamentele cu doua camere nu au atins in septembrie minimul acestui an, dar nu sunt departe de aceasta valoare: 55.154 euro, media pentru luna septembrie, fata de 55.095 euro, minima de pana acum a anului 2012, consemnata in luna august. Cei interesati de achizitionarea unei unitati cu doua camere pot gasi in aceasta perioada preturi de lista cu 6% mai mici fata de cele inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut, cand pretul mediu ajungea la 58.550 euro.

Minima acestui an pana la momentul actual se inregistreaza in septembrie si pe segmentul apartamentelor de 3 camere. Pretul mediu solicitat de proprietarii apartamentelor vechi a ajuns in septembrie la putin peste 74.800 euro, in scadere cu sub 1% pe un interval de 30 de zile, dar cu pana la 5% mai mici comparativ cu luna septembrie 2011, cand pretul mediu apropia pragul de 79.000 euro.

Apartamentele cu 4 camere nu fac nici ele nota discordanta de la tendinta de scadere a preturilor de lista. Astfel, in luna septembrie, proprietarii au solicitat in medie 96.500 euro pentru o astfel de unitate. Acest nivel ocupa locul 2 in topul celor mai mici preturi inregistrate pe acest segment in 2012, dupa luna iulie, si este in scadere cu 1% fata de luna august, variatie care se mentine si pe un interval de 12 luni.

Toamna scaderilor pe piata imobiliara a Capitalei
Toamna scaderilor pe piata imobiliara a Capitalei
Numarul de oferte

2329 de noi oferte de apartamente au fost scoase la vanzare de proprietarii bucuresteni in luna septembrie, conform datelor furnizate de raportul Anunturiparticulari.ro. Desi totalul este cu aproximativ 200 de unitati mai mic comparativ cu acelasi interval al anului trecut, putem spune ca ne menținem intr-o medie normala pentru aceasta perioada.

Oferta de apartamente de doua camere a ajuns in luna care tocmai s-a incheiat la 932 de unitati, cu 90 mai multe decat in august 2012, dar si cu 124 de unitati mai puține pe un interval de 12 luni, echivalentul a 12%.

Urmatorul tip de apartamente in topul numarului de oferte este cel de 3 camere. 733 de unitati au fost scoase la vanzare in septembrie, cu exact 50 mai putine fata de aceeasi perioada a anului trecut, dar si cu 50 mai multe comparativ cu luna august a acestui an.

O oferta mai saraca in comparatie cu septembrie 2011 observam si in cazul garsonierelor. Proprietarii au scos la vanzare 457 de garsoniere, cu 3% mai putine fata de statisticile din urma cu exact un an, si cu doar 8 unitati mai multe fata de luna august.

Apartamentele de 4 camere au trecut in septembrie cu putin peste 200 de unitati in ceea ce priveste oferta. Nivelul este similar lunii august a acestui an – 207 unitati in prezent fata de 205 in urma cu o luna, dar cu 10% inferior lunii septembrie a anului trecut, cand pe piata apareau 231 de noi oferte.

Evolutie

Analizand evolutia ultimelor luni, piata imobiliara a apartamentelor vechi pare sa fi intrat pe o traiectorie in continua scadere de la luna la luna. In conditiile in care dezvoltatorii unor proiecte rezidentiale noi incearca sa isi calibreze oferta la puterea de cumparare a pietei si cum finalizarea programului Prima Casa pare tot mai aproape, cu sanse infime de prelungire, este interesant de urmarit pana unde pot scadea pretentiile proprietarii apartamentelor vechi.

Despre Anunturiparticulari.ro

Anunturiparticulari.ro a fost lansat in anul 2001 de compania Agentie.net şi consta in monitorizarea tuturor anunturilor imobiliare publicate de persoanele particulare in presa scrisa şi pe Internet. Statistica are la baza ofertele imobiliare din Bucureşti, publicate de persoanele particulare in toata presa scrisa şi pe Internet, iar pretul mediu este obtinut pe baza preturilor solicitate initial de proprietari. Agentie.NET detine metodologia necesara pentru verificarea tuturor ofertelor imobiliare ce apar pe piata. Fiecare oferta imobiliara care apare in Bucuresti este verificata de catre operatorii Agentie.NET.