marți, 26 martie 2013

Conferinta Nationala a Brokerilor Imobiliari: eveniment organizat de Asociatia Brokerilor Imobiliari (ABI) ce se va desfasura in incinta World Trade Center, Bucuresti.

Conferinta Nationala a Brokerilor Imobiliari de miercuri, 27 martie 2013, va fi locul de intalnire al specialistilor din domeniul imobiliar care vor dezbate situatia curenta din piata rezidentiala si viitorul acesteia in actualul context economic. Evenimentul organizat de Asociatia Brokerilor Imobiliari (ABI) se va desfasura in incinta World Trade Center, Bucuresti intre orele 9:00 – 13:00.

Reprezentanti ai Fondului National de Garantare a Creditarii pentru I.M.M.-uri, in frunte cu presedintele Aurel Saramet, ai Institutului National de Statistica sau ai Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara, alaturi de cei mai activi brokeri imobiliari, vor raspunde la intrebarea „Dupa Prima Casa, piata rezidentiala incotro?”.

Date la zi pentru „Prima Casa” si preturile reale de tranzactionare din imobiliare

Aurel Saramet, presedintele Fondului de Garantare a Creditarii pentru I.M.M.-uri, va fi prezent in cadrul conferintei, oferind participantilor o statistica la zi a garantiilor acordate prin programul „Prima Casa”, dar si o previziune pentru anul in curs.

Mihai Gheorghe, director al Directiei de Statistica a Preturilor din cadrul I.N.S., sau Nicolae Iancu, director al Directiei de Publicitate Imobiliara din A.N.C.P.I., sunt alte doua nume care se vor alatura conferintei. Acestia ne vor furniza cele mai recente date privind nivelul tranzactiilor din piata imobiliara si preturile de tranzactionare, precum si evolutia acestora din ultima perioada. impreuna, vom face previziuni privind viitorul pietei rezidentiale in functie de modificarile programului „Prima Casa”.

„Am reusit pentru aceasta editie a Conferintei Nationale sa aducem alaturi de noi persoane ancorate puternic in ceea ce inseamna preturi reale de tranzactionare sau evolutie a tranzactiilor. impreuna cu acesti parteneri de dialog, dar si cu participanti din randul dezvoltatorilor, ai marilor companii de consultanta imobiliara sau ai Uniunii Notarilor, pentru a mentiona doar cativa, vom creiona un tablou real a ceea ce inseamna piata rezidentiala in Romania”, declara Dragos Vilceanu, presedinte ABI.

Creste numarul tranzactiilor intermediate de brokerii imobiliari

„Piata brokerilor imobiliari 2012”, singurul studiu din Romania dedicat comunitatii agentilor si brokerilor imobiliari, isi face publice rezultatele tot in cadrul Conferintei Nationale a Brokerilor Imobiliari.

Primele date ale studiului de anul acesta indica o crestere a numarului de tranzactii incheiate de clienti prin intermediul unui broker imobiliar, dar si o activitate mai intensa depusa de agenti pe tot parcursul anului 2012. Daca in 2011, doar 67% dintre ei reuseau sa incheie tranzactii cu minim 1 din 10 clienti, in 2012, peste 80% dintre ei ating cel putin acest target. in plus, procentul celor care nu reusesc sa incheie tranzactii nici macar cu un sfert dintre clientii cu care au efectuat vizionari a scazut in doar un an de la 64% la 54%.

Studiul ”Piata brokerilor imobiliari” a ajuns in 2013 la cea de-a doua editie, fiind singura cercetare adresata comunitatii imobiliare de la noi din tara. Raportul complet al studiului releva profilul activitatii de broker imobiliar, dar si pe cel al clientului din imobiliare si va fi facut public in cadrul evenimentului din 27 martie 2013.

5 milioane de euro alocate exclusiv pentru creditul KIWI-ABI

In cadrul aceluiasi eveniment, va fi lansat si primul produs de creditare creat special pentru clientii brokerilor imobiliari. ABI, in parteneriat cu KIWI Finance, cel mai mare broker de credite pe plan local, aduc pe piata, in premiera pentru brokerii membri ai asociatiei, creditul KIWI-ABI. KIWI Finance a anuntat deja alocarea unui plafon de 5 milioane de euro exclusiv pentru acest tip de credit dedicat clientilor brokerilor ABI care nu isi pot achizitiona o locuinta decat prin accesarea unui credit imobiliar.

ABI continua si traditia de anul trecut oferind cu prilejul evenimentului distinctiile „Brokerul Anului” si „Juniorul Anului”, titluri onorifice acordate unor brokeri imobiliari care s-au evidentiat in 2012 prin profesionalismul si rezultatele obtinute.

Parteneri ai evenimentului: Bursa de Imobile, FluxImobiliar.ro, Imobiliare.net, FotografieImobiliara.ro, Pitagora.com.ro.

Despre ABI:
Asociatia Brokerilor Imobiliari este o organizatie autonoma, cu caracter non-guvernamental si nepatrimonial, in folosul public. ABI s-a nascut in februarie 2010 ca o consecinta fireasca a evolutiei pietei imobiliare din Romania. Atat brokerii/ agentii imobiliari, cat si publicul larg au nevoie de o interfata prin intermediul careia sa interactioneze pe baza unor principii solide si respect reciproc. in numai trei ani de la lansare, asociatia numara peste 350 de membri activi.

Cluj Arena si Sky Tower, prezentate in cadrul CONTRACTOR 2013

Cluj Arena si Sky Tower - doua proiecte de anvergura din spatiul romanesc vor fi prezentate in cadrul primei editii a Expoconferintei Antreprenorilor de Instalatii din Romania, CONTRACTOR, care va avea loc pe 27-28 mai 2013, la Bucuresti.

Alexandra STOICA prezinta proiectul de instalatii de la Cluj Arena Alexandra Stoica Alexandra Stoica este inginer de instalatii si co-fondatorul companiei de antreprenoriat in instalatii DAS Engineering Grup, in cadrul careia ocupa pozitia de director executiv.

Ing. Alexandra Stoica este coordonatoarea unor proiecte nationale importante, premiate in tara si in strainatate, printre care proiectarea instalatiilor aferente Stadionului Cluj Arena, lucrare premiata in cadrul Anualei de Arhitectura 2012 Bucuresti si in cadrul Bienalei de Arhitectura 2012.

Proiectul Cluj Arena (arhitect: Serban Tiganas, DICO si TIGANAS) a fost nominalizat la Premiul Uniunii Europene pentru Arhitectura Contemporana "Mies van der Rohe" si a castigat recent premiului Popular Choice Winner in cadrul Architizer A+ Awards, la categoria cladirilor pentru sport si centre de recreare.

Cluj Arena
Sursa: www.clujarena.ro

Gabriel HORVATH prezinta proiectul de instalatii de la Sky Tower

Gabriel HORVATH este Speaker in cadrul Expoconferintei Antreprenorilor de Instalatii din Romania CONTRACTOR 2013 si va prezenta, in sesiunea plenara de pe 27 mai, proiectul de instalatii electrice a celei mai inalte cladiri din Romania - Sky Tower.

Skytower
Sursa: www.skytower.ro

Dipl. Ing. Gabriel HORVATH este Project Manager si coordonatorul diviziei de instalatii mecanice in cadrul LSG Building Solutions Romania, parte a LSG GROUP, cu sediul principal in Austria. LSG GROUP este unul dintre liderii din domeniul instalatiilor electrice, de automatizare si mecanice pentru domeniul industrial si comercial, care s-a facut remarcat prin solutiile oferite si prin sistemele de instalatii integrate pentru cladiri.

Cu o inaltime de 137 de metri (37 de etaje), Sky Tower este cea mai inalta cladire din Romania. Construit ca o cladire de birouri, Sky Tower redefineste ideea de business prin spatiul pe care il pune la dispozitia oamenilor de afaceri, a arhitecturii si proiectarii inovatoare, precum si a pozitionarii excelente in nordul capitalei.

Singurul eveniment din 2013 dedicat Antreprenorilor si Proiectantilor de Instalatii

Invitatul special al acestei editii este Dipl.-Ing. Reinhold Bacher, fondatorul biroului vienez Reinhold A. Bacher, care va prezenta in cadrul expoconferintei proiectul HVAC pentru Centrul International de Conferinte Dalian, din China (arhitect: Wolf D. Prix, COOP HIMMELB(L)AU).

Printre speakerii CONTRACTOR 2013 se numara si Ing. Ruxandra Ciacoi, care va va sustine pe 27 mai prezentarea proiectului de instalatii de la Crystal Tower (Marele Premiu al Anualei de Arhitectura Bucuresti, 2012)

Peste 200 de antreprenori de instalatii, proiectanti de instalatii si companii din industrie vor participa pe 27 si 28 mai, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, la Expoconferinta Antreprenorilor de Instalatii din Romania, CONTRACTOR 2013. Prima editie CONTRACTOR a reunit in noiembrie 2012 la Bucuresti peste 150 de antreprenori de constructii si liderii organizatiilor internationale din industrie.

Mai multe despre Expoconferinta Antreprenorilor de Instalatii din Romania pe www.instalatii.contractor.com.ro

Rock Star Construct - Alegerea pardoselelor din piatra naturala

Puteti aduce natura in casa dvs folosind pardoseala din piatra naturala. Combinati-o cu mobilier din lemn si elemente de decor din lemn si veti avea un ambient armonios. Metodele noi de productie ce se dezvolta permanent aduc noi posibilitati pentru folosirea marmurei, granitului, gresiei si limestone-ului iar consumatorii se pot bucura de o varietate nelimitata de materiale. Alegerea pardoselei din piatra naturala sau a unei alte alternative este o decizie importanta si trebuie sa tineti cont de cativa factori.

Indiscutabil pardoseala din piatra naturala ofera o valoare estetica fara egal si are un aspect foarte frumos. Diferitele culori si diferentele structurale din natura ale acestora sunt calitatile care fac ca orice pardoseala din piatra naturala sa fie unica. Partea cea mai interesanta a unei pietre naturale este aceea ca nici o pardoseala nu va fi identica cu o alta, ceea ce este fascinant. Datorita porozitatii, culoarea pietrelor naturale se schimba in timp.

Accesati site-ul www.piatraonline.ro unde veti gasi pietre naturale intr-o gama variata de culori si dimensiuni.

Pardoseala din piatra naturala este moderna dar poate avea si aspecte clasice. Puteti realiza un aranjament special precum placare cu butoni sau alte elemente de decor sau schimba pardoseala din piatra naturala pentru a se potrivi cu ceea ce doriti dvs. Nu este ceva neobisnuit ca o persoana “sa se indragosteasca” de o anumita piatra naturala si sa isi aranjeze mobila, mocheta si obiectele din casa astfel incat sa scoata in evidenta frumusetea pardoselei din piatra naturala.

pardoseala ltp
Exista si aspecte negative in alegerea pardoselelor din piatra naturala.Datorita duritatii pietrei naturale se recomanda sa fie folosita in zone in care va relaxati precum sufrageria sau dormitorul si mai putin intr-un spatiu precum bucataria. Datorita porozitatii nu se recomanda in bucatarie, doar daca se impermeabilizeaza bine pentru ca lichidele varsate sa nu dauneze pietrei naturale.Este recomandata impermeabilizarea in 2-3 straturi pentru a inchide porii de pe suprafata pietrei astfel incat aceasta sa nu mai poata absorbi lichidele ce se varsa din greseala pe pardoseala.

Consultati specialistii in domeniul amenajarilor interioare sau reprezentantii firmelor importatoare de piatra naturala pentru a va indruma sa faceti alegerea corecta. Va vor spune ce pardoseala din piatra naturala aveti nevoie pentru stilul dvs de viata si pentru decorul pe care il doriti. Dupa ce ati ales tipul de piatra naturala acestia va vor spune cum trebuie montat,ce adeziv trebuie folosit si cum sa o protejati pe termen lung cu solutii de impermeabilizare si curatare din gama LTP, produse de o inalta calitate ce sunt recomandate de Uniunea Arhitectilor din Marea Britanie (RIBA).

ltp floorshine
Costurile unei pardoseli din piatra naturala nu sunt dintre cele mai mari. Fiind insa o resursa naturala care nu este infinita, costul pietrei naturale reflecta acest lucru. Pardoseala din piatra naturala este solutia ideala daca doriti sa fie folosita in diferite stiluri de interioare, de la rustic la modern sa se integreze de minune datorita texturii liniare, modelurilor rafinate, date de variatiile de culoare ale pietrei, si aspectului modern.

Accesati www.piatraonline.ro, pentru a avea informatii complete despre produsele de curatenie, protectie si intretinere a pardoselii din piatra naturala.

marți, 19 martie 2013

Prima editie a Expoconferintei Antreprenorilor de Instalatii din Romania, CONTRACTOR 2013

Peste 200 de antreprenori de instalatii, proiectanti de instalatii si companii din industrie participa pe 27 si 28 mai 2013, la Bucuresti, la prima editie a Expoconferintei Antreprenorilor de Instalatii din Romania, CONTRACTOR.

Dipl.-Ing. Reinhold Bacher prezinta la CONTRACTOR proiectul HVAC realizat pentru Centrul International de Conferinte Dalian

Reinhold Bacher este inginer proiectant de instalatii si autorul unor proiecte sofisticate, realizate pentru cladiri premiate la concursuri internationale. Cea mai recenta lucrare a sa, pe care o va prezenta la CONTRACTOR 2013, este proiectul HVAC pentru Centrul International de Conferinte Dalian, din China (arhitect: Wolf D. Prix, COOP HIMMELB(L)AU).

Proiectul HVAC de la Dalian este una dintre lucrarile de referinta ale biroului vienez Reinhold A. Bacher. Serviciile realizate pentru Dalian International Conference Center au fost: proiectare preliminara pentru serviciile mecanice si electrice (principalul obiectiv: eficienta energetica), simulare termica, planificarea retelei de conducte si tubulatura ca fundatie pentru designul arhitectural, controlul permanent al proiectarii.

Reinhold Bacher
Reinhold Bacher a absolvit Universitatea Tehnica din Viena (VUT), Facultatea de Inginerie Mecanica si are studii post-universitare de "Engineering Management" la Universitatea Oakland, Rochester/Michigan (SUA), "Master of Science in Engineering Management".

Peste 500 de specialisti vor vizita, pe 27 si 28 mai, expozitia comuna GIS si CONTRACTOR

Peste 500 de arhitecti, designeri, specialisti in iluminat, antreprenori si proiectanti de instalatii vor vizita pe 27 si 28 mai expozitia tematica din cadrul GIS si CONTRACTOR 2013. Invitatii celor doua evenimente, diferite ca program si auditoriu, se vor reuni in cadrul expozitiei comune din Grand Ballroom.

Mai multe informatii pe www.instalatii.contractor.com.ro

joi, 14 martie 2013

Prima conferinta imobiliara din 2013 dezbate viitorul pietei rezidentiale dupa programul „Prima Casa”

Conferinta Nationala a Brokerilor Imobiliari, prima conferinta pe teme imobiliare a anului 2013, se pregateste sa analizeze evolutia programului „Prima Casa” si sa dezbata viitorul acestuia alaturi de oficiali implicati direct in derularea proiectului. Evenimentul organizat de Asociatia Brokerilor Imobiliari (ABI) a ajuns la cea de-a doua editie si va avea loc miercuri, 27 martie 2013, in Bucuresti, la World Trade Center.

Dupa Prima Casa, piata rezidentiala incotro?

Nume importante se vor alatura Asociatiei Brokerilor Imobiliari ca speakeri pentru a raspunde la intrebarea „Dupa Prima Casa, piata rezidentiala incotro?”. Puncte fierbinti ale pietei rezidentiale vor fi dezbatute in cadrul conferintei:
- Institutul National de Statistica (I.N.S.) ne va furniza cifre oficiale privind preturile de tranzactionare din piata rezidentiala;
- Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (A.N.C.P.I.) va oferi participantilor statistici legate de volumul tranzactiilor din 2012 si evolutia acestora comparativ cu anii anteriori crizei imobiliare;
- Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (F.N.G.C.I.M.M.) va pune la dispozitia celor prezenti o statistica updatata a programului guvernamental „Prima Casa” si vom analiza alaturi de acestia zvonurile privind transformarea programului „Prima Casa” in „Noua Casa”;
- Asociatia Romana a Bancilor (A.R.B.) va examina importanta si influenta programului „Prima Casa” pentru sistemul bancar.

”Editia din 2012 a Conferintei Nationale a fost o premiera atat pentru asociatie, cat si pentru comunitatea brokerilor imobiliari in general. in 2013, ne dorim sa tratam in cadrul acestui eveniment cele mai arzatoare probleme care caracterizeaza piata rezidentiala la momentul actual: ce indica statisticile oficiale in privinta preturilor de tranzactionare si ce se va intampla cu acest sector imobiliar o data cu incetarea programului Prima Casa in formatul actual. Intentionam, de aceea, sa aducem la masa discutiilor principalele parti implicate in fenomen”, declara Dragos Vilceanu, presedinte ABI.

Primele produse de creditare dedicate exclusiv brokerilor imobiliari

Conferinta Nationala a Brokerilor Imobiliari va fi si locul unde se va lansa in mod oficial primul produs de creditare personalizat, adresat brokerilor imobiliari. ABI, in parteneriat cu KIWI Finance, cel mai mare broker de credite pe plan local, aduc pe piata, in exclusivitate pentru brokerii membri ai asociatiei, creditul KIWI-ABI care se va incadra, prin conditiile unice pe care le ofera, in categoria celor mai bune produse de creditare la acest moment.

In cazul clientilor brokerilor ABI care nu isi pot achizitiona o locuinta decat prin accesarea unui credit imobiliar, KIWI Finance a alocat un plafon special pentru acordarea de credite KIWI-ABI.

Pentru al doilea an consecutiv, tot in cadrul conferintei, vor fi facute publice si rezultatele singurului studiu adresat brokerilor si agentilor imobiliari din Romania - ”Piata brokerilor imobiliari 2012”. Cercetarea de piata va trasa profilul clientului din imobiliare: incadrarea in spatiu si timp a cererii de pe piata, resursa de timp consumata de un client pentru o tranzactie, precum si date demografice. Studiul ”Piata brokerilor imobiliari” va releva si raportul dintre munca prestata si venitul obtinut in medie de un broker imobiliar. La fel ca si la editia de anul trecut, ABI va acorda cu ocazia evenimentului si distinctiile „Brokerul Anului” si „Juniorul Anului” celor mai buni brokeri imobiliari, ca o recunoastere venita din partea comunitatii imobiliare.

Cine participa la prima Conferinta Nationala a Brokerilor Imobiliari?

Conferinta Nationala va fi locul de intalnire al celor mai importanti reprezentanti ai comunitatii imobiliare. Aproximativ 100 de persoane din acest domeniu sunt asteptate sa participe la eveniment. Brokeri si agenti imobiliari din toata tara, activi in 2012 pe piata imobiliara, si respondenti ai studiului ”Piata brokerilor imobiliari 2012” vor fi prezenti la eveniment. Lista participantilor va fi completata de organizatori de targuri imobiliare, avocati, reprezentanti ai Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara (A.N.C.P.I.), ai Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania si ai Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

Parteneri ai evenimentului: Bursa de Imobile, FluxImobiliar.ro, Imobiliare.net, FotografieImobiliara.ro.

Despre ABI:

Asociatia Brokerilor Imobiliari este o organizatie autonoma, cu caracter non-guvernamental si nepatrimonial, in folosul public. ABI s-a nascut in februarie 2010 ca o consecinta fireasca a evolutiei pietei imobiliare din Romania. Atat brokerii/ agentii imobiliari, cat si publicul larg au nevoie de o interfata prin intermediul careia sa interactioneze pe baza unor principii solide si respect reciproc. in mai trei ani de la lansare, asociatia numara peste 350 de membri activi.

Mobilier din lemn masiv de calitate superioara cu forme spirale unice

Arta crearii de scari si balustrade

Produsele SpiralWood au ca baza lemnul de fag, dar la comanda se pot prelucra si alte tipuri de specii. Materia prima este selectionata imediat dupa taiere si ajunge in atelierele SpiralWod numai aceea de cea mai buna calitate. Majoritatea produselor sunt facute in mod artizanal, astfel ca nici cea mai mica greseala nu trece neobservata prin mainile mesterilor. Asadar SpiralWood iti poate garanta o mobila de calitate superioara cu forme spirale unice, tinand cont de estetica si functionalitatea lor.

Majoritatea oamenilor raman incantati de produsele SpiralWood. Pe fata lor se poate citi cum pur si simplu nu pot depasi farmecul inspirat de mobilierul sculptat.

De cele mai multe ori primim acelasi raspuns: “e de necrezut, de parca lemnul masiv ar fi vrajit, ne asculta, se formeaza sub mainile noastre, capatand forme din ce in ce mai frumoase...” Nu inteleg cum e posibil.

De aceea credem ca, in primul rand, nu fabricam balustrade, scari si mobilier, ci cream atmosfera si ambianta. Suntem mandri ca aceasta meserie s-a transmis din generatie in generatie, asa am reusit sa dezvoltam pana la perfectiune stiinta si tehnica prelucrarii lemnului masiv.

SpiralWood Scari si balustrade
SpiralWood dezvolta pana la perfectiune stiinta si tehnica prelucrarii lemnului masiv

Printre produsele prelucrate de SpiralWood amintim:

Mese si scaune
Mesele si scaunele noastre nu sunt numai decorative, in specia lor fiind niste piese perfecte, invelite intr-o aura maiestuoasa.

Candelabre
Multi dintre noi credem ca un candelabru este o piesa de nelipsit in fiecare camin, flacara unei lumanari putand fi considerata ca una dintre cele mai frumoase descoperiri ale omului...

Accesorii religioase

Suporturi de flori
Detaliile armonioase ale suporturilor de flori se realizeaza printr-o munca minutioasa atingand astfel perfectiunea.

Produse unice, Mobila cu design unic pentru Restaurante, Baruri...
Fiecare piesa de mobila produsa de noi este de o calitate inegalabila, cu un design unic, dominand elementele sculptate, formele spirale si coloniale.



Stalpi grosi de rezistenta:
- tip Spirala
- tip Spirala cu Glob
- tip Spirala cu Cap Sculptat
- tip Spirala Sculptat
- tip Colonial
- tip Colonial Sculptat
- tip Patrat
- tip Strunjit cu Spirala Metalica
- tip Strunjit
Stalpi intermediari:
- tip Spirala
- tip Spirala cu Glob
- tip Spirala cu Cap Sculptat
- tip Colonial
- tip Patrat
- tip Strunjit cu Spirala Metalica
- tip Strunjit

Date contact SCULPTURA SECUIASCA SRL
Adresa: Str. JOKAI MOR Nr. 24/A | Localitate: Sfantu Gheorghe | Judet: Covasna
Telefon: 0729/500/860 | Email: office@spiralwood.ro
Web: http://www.spiralwood.ro
https://www.facebook.com/pages/Spiralwood

miercuri, 13 martie 2013

HAKO Romania isi prezinta “vedetele” la Cleaning Show 2013

Participarea brandului german in cadrul celei de-a patra editii a expozitiei se bazeaza pe lansarea unor echipamente si tehnologii inovatoare. “Vedeta” standului Hako va fi in 2013 o masina de curatenie “combinata” care are, pentru spalare si uscarea pardoselilor, o latime de curatare sporita la 126 cm, fiind, in acelasi timp, prevazuta si cu un dispozitiv prematurator.

Tot ca o “noutate la targul din Romania, de anul acesta” dorim a prezenta vizitatorilor si o gama de masini pentru curatenie si intretinere stradala, masini “all seasons” ale caror accesorii permit utilizarea lor intr-o multitudine de scopuri si pentru o “gama larga” de utilizatori. Tot ca ca noutate Hako, vom prezenta noul model CITYMASTER 1250C, a declarat Andrei Constantin, Coordonator Vanzari/Sales&Service HAKO.

Recunoscut la nivel european pentru calitatea si eficienta masinilor sale, Hako revine ca expozant in 2013, cu certitudinea ca targul tinde sa devina o atractie europeana.

Noi, ca unic reprezentant in Romania ai producatorului HAKO, vrem ca imaginea companiei sa fie prezenta la cea mai importanta expozitie, de acest gen, de pe teritoriul Romaniei, a spus Andrei Constantin, Coordonator Vanzari/Sales&Service HAKO.

De-a lungul anilor, Hako Romania a facut fata cu brio greutatilor din piata si a reusit sa se mentina in topul furnizorilor de echipamente din Romania. Andrei Constantin spune ca o parte din succesul firmei se datoreaza unei devize atent alese.

HAKO Romania isi prezinta “vedetele” la Cleaning Show 2013
9 si 12 aprilie, la Romexpo, pavilion C6

Reusim pentru ca ne-am propus sa reusim! Iar cand ne propunem, facem totul pentru a reusi! Aceasta este deviza noastra. In plus, “greutatile pietei sunt greutatile tuturor celor care muncesc in aceasta piata deci, solutiile trebuiesc gasite impreuna cu clientii nostri si pentru ei”! Echipa Hako este o echipa de profesionisti, o echipa cu experienta (putem spune chiar “majora”, avand in vedere ca anul trecut compania noastra a implinit 18 ani de activitate). Nu gresesc spunand ca, in acesti ultimi ani (aproximativ 5 de criza economica) ne-am “reinventat”. Am invatat sa ne “pliem“ pe cerintele pietei, sa raspundem chiar “inainte de a fi intrebati”(intuind intrebarile clientilor nostri); sa diversificam servicille oferite si, mai departe, sa oferim produse si servicii “personalizate”! Greutatile pietei te fac sa muncesti mai mult pentru a reusi lucruri mai dificile. Important este sa reusesti si sa nu te dai batut!
Noi credem ca doar fiind foarte aproape de clienti, cunoscandu-le problemele si incercand sa venim in ajutorul lor, putem trece impreuna prin aceasta perioada dificila prin care trece Romania.

Cleaning Show se va desfasura in perioada 9-12 aprilie, la Romexpo, pavilion C6.

Pentru mai multe detalii, va rugam accesati www.cleaningshow.ro

A treia editie GIS, cu 350 de arhitecti si designeri, pe 27 si 28 mai

GIS - Expoconferinta Internationala de Arhitectura de Interior, Design si Iluminat are loc pe 27 si 28 mai a.c., la Bucuresti. Evenimentul aflat la a treia editie se adreseaza arhitectilor, designerilor, proiectantilor, inginerilor de instalatii si de lumini, proprietarilor si managerilor de hoteluri si restaurante, dezvoltatorilor de proiecte de birouri si cladiri comerciale, retailerilor de fashion, companiilor cu solutii pentru interioare si tuturor celor interesati de arhitectura de interior si design.

6 workshop-uri de arhitectura de interior si design la GIS 2013

Arhitecti si designeri de renume international vor sustine workshop-uri specializate de arhitectura de interior si design in cadrul Expoconferintei Internationala de Arhitectura de Interior, Design si Iluminat GIS.

Workshop-urile vor avea ca tematica: CLUB DESIGN, FURNITURE DESIGN, RESTAURANT DESIGN (27 mai, 15:30-17:00), respectiv SMART HABITAT DESIGN, LIGHTING DESIGN, HOTEL DESIGN (28 mai, 09:30-11:00).

Prezinta:
David Atkinson, Lighting Designer si Specialist in iluminat, Lighting Design Award 2011, 2010, 2007 | Dipl. Ing. Judy Hanel, Designer de interior la Dreimeta, European Hotel Design Awards 2012 | Lucien Gumy, Designer, Marele Premiu D3 Design Talents Awards 2013.

GIS - Expoconferinta Internationala de Arhitectura de Interior, Design si Iluminat
Arhitectul si designerul italian Giorgio Borruso este invitatul special al GIS 2013. Printre speakerii editiei din acest an se mai numara: Martin Gran, CEO al Snohetta Design si Partener in cadrul cunoscutului birou international de arhitectura Snohetta, Presedintele Consiliului European al Arhitectilor de Interior - Joke van Hengstum, si Dr. Ozgen Osman Demirbas, membru al consiliului International Federation of Interior Architects/Designers (IFI) si prodecan al Facultatii de Arte Plastice si Design din Izmir, Turcia.

Evenimentul este organizat de ABplus Events si Ordinul Arhitectilor din Romania, in colaborare cu IFI, The International Federation of Interior Architects/Designers si IALD, International Association of Lighting Designers.

Mai multe informatii pe www.iegis.ro

Concurs ”Designer sau arhitect?” sustinut si promovat de revista Zeppelin

Roca invita arhitectii sa reinventeze baile Bibliotecii Centrale Universitare

- Concursul pentru arhitecti si designeri de interior se desfasoara pana la data de 20 mai si este jurizat de designerii Roca Innovation Lab Barcelona - Arhitectii au ocazia sa-si puna amprenta pe una dintre cladirile emblematice ale Bucurestiului

Biblioteca Centrala Universitara Carol I si Roca, lider mondial in productia de obiecte sanitare, provoaca arhitectii sa propuna solutii creative de reamenajare a celor doua grupuri sanitare principale aferente Aulei Mari a BCU, una dintre cladirile reprezentative ale capitalei. Data limita de depunere a proiectelor este 20 mai 2013. Pe langa premii (3000 EUR* – Locul I, 1000 EUR - Locul al II-lea, 500 EUR - locul al III-lea), arhitectul castigator va avea placerea de a-si vedea proiectul realizat in luna septembrie. Concursul este sustinut de revista Zeppelin, iar regulamentul complet este disponibil la www.e-zeppelin.ro.

Juriul este format dintr-un grup de experti, designeri de concept in domeniul obiectelor si al interioarelor de bai contemporane, ce fac parte din Roca Innovation Lab Barcelona. Roca Innovation Lab este dedicat ideilor, analizei materialelor si tehnologiilor de varf, devenind un standard international in materie de cercetare si inovatie. in acest laborator lucreaza echipe trasndisciplinare si multiculturale, cautand zi de zi, noi idei si viziuni care sa imbunatateasca experienta spatiului de baie.

„Accentuam din nou, prin acest concurs, dedicarea Roca fata de traditia arhitecturala romaneasca, marcata si prin renovarea spatiului de baie de la Casa Ion Mincu, de anul trecut. De data aceasta, venim cu un proiect de amploare mai mare si invitam arhitectii romani sa-si ofere experienta si imaginatia pentru a aduce valoare unui spatiu public cu traditie, construit in 1893. Oferim arhitectilor si designerilor de interior ocazia sa intervina in stilul propriu asupra acestei cladiri cu istorie impresionanta, dar la fel de vizibila si relevanta astazi, un nume de top in designul international”, declara Francesc Recasens, Director General Roca Obiecte Sanitare.

Roca - Designer sau Arhitect
Pentru participarea la concurs, arhitectii vor folosi softul gratuit de arhitectura DibaNext, disponibil la www.dibanext.com. Participantii vor construi doua bai complet echipate, folosind orice produse Roca din colectiile de obiecte sanitare, baterii, accesorii si placi ceramice.

In jurizare se va tine cont de criterii precum crearea unui spatiu cu un design pregnant, a unui caracter distinct, raportarea creativa la spatiul holului si al Aulei BCU, reprezentativitatea pentru un spatiu cultural de frunte in Bucuresti, folosirea creativa a materialelor, intelegerea tuturor posibilitatilor oferite de gamele de obiecte si materiale puse la dispozitie de Roca, compatibilitatea solutiilor alese cu caracterul public al spatiului, atentia generala pentru detalii si originalitatea abordarilor de design.

Concursul este sustinut si promovat de revista Zeppelin, regulamentul complet este disponibil la www.e-zeppelin.ro, iar inscrierile se pot face la concurs@ro.roca.com.

*Pentru partea de concept rezultata imediat dupa concurs castigatorul va primi 1500 euro, iar 1500 reprezinta partea de contract pentru detalierea solutiei si urmarirea executiei.

Despre ROCA

Compania Roca, lider global in productia de obiecte sanitare, este prezenta in peste 135 de tari din intreaga lume. Ca parte a procesului de evolutie permanenta, Roca se concentreaza pe tehnologie, design si inovatie. Compania este considerata un punct de reper in industrie, lansand tendinte peste tot in lume prin designul produselor sale. Pentru a-si mentine pozitia de lider, Roca incheie parteneriate cu cei mai renumiti arhitecti (Moneo, Chipperfield, Herzog & de Meuron), decoratori si studiouri de design (Benedito Design, Giugiaro, Schmidt & Lackner) din lume. Roca pune un accent deosebit pe protejarea mediului inconjurator, prin functionalitatea produselor si prin evolutia constanta a sistemelor ce reduc consumul de apa si energie.

Roca este prezenta in Romania din anul 2006, cand a preluat de la compania austriaca Lasselsberger, fabrica de obiecte sanitare Cesarom, de la Bucuresti. Roca ofera in Romania solutii complete pentru baie la aceleasi standarde internationale de design si tehnologie, ca in intreaga lume. In prezent, Roca Obiecte Sanitare se adreseaza clientilor corporate si consumatorilor finali prin marcile Zoom (segmentul economic), Roca (segmentul mediu) si Laufen (segmentul de top). Produsele Roca pot fi achizitionate de pe intreg teritoriul tarii, prin intermediul celor peste 35 de distribuitori autorizati din toate marile orase ale Romaniei.

Pentru mai multe informatii, accesati www.ro.roca.com.

Franke, lider mondial in productia de sisteme de bucatarie, le-a pregatit o noua surpriza culinara spectatorilor comediei Boeing Boeing

Franke, lider mondial in productia de sisteme de bucatarie, le-a pregatit o noua surpriza culinara spectatorilor comediei Boeing Boeing. Sambata, 9 martie, Dan-Silviu Boerescu, a.k.a. Bucatarescu a fost vedeta unui nou spectacol gastronomic inedit utilizand sisteme de bucatarie puse la dispozitie de Franke dupa cel oferit in februarie de Ziua Clatitelor.

De Ziua Mucenicilor, Chef Bucatarescu a pregatit mucenici moldovenesti cu ajutorul produselor Franke, oferind ocazia spectatorilor de a se delecta cu delicioasele preparate traditionale romanesti.

In timpul pauzei de gatit, actorii comediei “Boeing Boeing” au fost invitati sa participe la acest moment culinar, publicul avand ocazia sa interactioneze cu vedetele spectacolului.

Piesa de teatru „Boeing Boeing” este o cunoscuta comedie frantuzeasca ce a avut premiera la Paris in anul 1960, fiind apoi pusa in scena la Londra si New York. A fost, de asemenea, adaptata pentru marele ecran cu Tony Curtis si Jerry Lewis in rolurile principale, iar in 1991 a intrat in The Guinness Book of Records ca piesa frantuzeasca de teatru cu cele mai multe puneri in scena.

Franke-mucenici moldovenesti
In Romania, piesa sustinuta de Franke are o distributie ce cuprinde nume sonore precum Aurelian Temisan, Bogdan Stanoevici, Lucian Ghimisi, Marius Gilea si Maria Buza.

Franke-mucenici
Dan-Silviu Boerescu, talentatul bucatar care a surprins spectatorii piesei de teatru este realizatorul site-ului de lifestyle culinar bucatarescu.ro. A publicat peste 20 volume, printre care 10 de literatura gastronomica si vinuri, fiind distins cu Premiul Special la Gourmand World Cookbook Awards 2010, Paris.
De asemenea, este singurul roman membru concomitant al celor doua confrerii europene de specialitate: Cavalerii Vinului (Ordo Equestris Vini Europae) si Chaine des Rotisseurs (dedicata gastronomiei).

Franke-Chef Bucatarescu
Despre Franke Romania

Franke Romania este o subsidiara a Franke Kitchen Systems parte a corporatiei multinationale Franke Group si activeaza pe piata locala din anul 1998 fiind lider pe piata autohtona de echipamente incorporabile pentru bucatarii destinate uzului casnic.

Sistemele Franke de bucatarie includ toate echipamentele necesare unei bucatarii: chiuveta, bateria, plita, hota, cuptorul, masina de spalat vase, combina frigorifica, cuptorul cu microunde, masina de spalat rufe si alte accesorii. Oferta de sisteme din inox (satinat, dekor si microdekor), este completata de sistemele colorate (cele de fragranite: avena, ardesia, sahara, grafite, alluminio, bianco) apreciate de consumatorii din Romania. Produsele comercializate de companie sunt produse in proportie de 95% in Italia, iar restul sunt importate din Scotia, Germania si Elvetia. Franke Romania desfasoara activitati de export in Moldova.

marți, 12 martie 2013

Ferentari si Dorobanti, extremele pe piata chiriilor din Capitala

Piata inchirierilor rezidentiale din Bucuresti, desi dominata in ultimele luni de o tendinta de stabilizare, are propriii poli in ceea ce priveste zonele cu cele mai mici si cu cele mai mari chirii. Daca Ferentari este cartierul in care un chirias plateste, in medie, cea mai scazuta chirie din Capitala, zona Dorobanti se inscrie printre primele intr-un top al celor mai ridicate chirii. Conform calculelor Anunturiparticulari.ro, chiria in cel mai scump cartier bucurestean ajunge sa fie si cu peste 60% mai mare decat chiria din cea mai ieftina zona pe segmentul apartamentelor de doua camere.

Raportand chiria medie din Ferentari la media intregii Capitale insa, observam ca persoanele interesate de inchirierea unui apartament in aceasta zona pot plati o chirie cu 30% mai mica la garsoniere si apartamente de 3 camere si pana la 48% sub nivelul mediu al orasului pe segmentul unitatilor de doua camere. Proprietarii de garsoniere din aceasta zona solicita in prezent o chirie medie de 161 euro pe luna. Pentru doar 8 euro in plus, cei interesati pot inchiria un apartament cu doua camere, in timp ce pretul de strigare la chiria pentru o unitate de trei camere ajunge la 328 euro.

Dorobantiul, pe de alta parte, se situeaza in ceea ce priveste chiriile cu 30-35% peste media Bucurestiului pe segmentul garsonierelor si al apartamentelor de doua camere. Chiria medie solicitata de proprietari pentru o garsoniera in Dorobanti atinge 294 euro, ajungand in cazul apartamentelor de doua camere pana la 440 euro. Pentru o unitate de trei camere aflata intr-un bloc din aceasta zona, chiriile se invart in jurul sumei de 765 euro.

Evolutia chiriilor la nivelul Bucurestiului

La nivelul intregii Capitale, piata inchirierilor a parut sa dea in februarie primele semne de crestere timida pe toata linia raportat la un interval de 30 de zile. Intr-o luna, chiriile au crescut cu pana la 2%, situatie care nu s-a mai repetat din 2008 incoace.

Pentru o garsoniera, proprietarii au solicitat in februarie o chirie medie de 227 euro pentru Bucuresti, in crestere cu 1% fata de ianuarie 2013. Raportat la un interval de 12 luni, chiria medie s-a depreciat usor insa, de la 230 euro.

Pe segmentul apartamentelor de doua camere, statisticile au inregistrat in februarie a doua luna consecutiva de crestere a chiriei. Chiria medie a ajuns in prezent la 325 euro, cu 1% mai mare comparativ cu luna ianuarie 2013. In cazul apartamentelor de doua camere, observam cresteri in aceleasi marje inclusiv pe un interval de 12 luni, chiria medie solicitata in februarie 2012 fiind de 322 euro.

Unitatile de trei camere au inregistrat cea mai mare crestere de la o luna la alta. Daca in ianuarie 2013, proprietarii solicitau o chirie medie de 439 euro, in februarie, nivelul a crescut cu 2%, pana aproape de 450 euro. In comparatie cu luna februarie a anului trecut, chiriile au scazut usor, cu aproximativ 1%.

Singurele tipuri de apartamente care au suportat scaderi ale chiriei au fost cele de patru camere. Proprietarii au solicitat in februarie o chirie medie de 642 euro, in scadere cu 5% pe un interval de 30 de zile. Raportat la aceeasi perioada a anului trecut, deprecierea nu mai este atat de accentuata, in februarie 2012, chiria medie ceruta de proprietari fiind de aproximativ 655 euro.

Variatie anunturi
Numarul de oferte

Proprietarii de apartamente au scos in februarie la inchiriat 2090 de unitati, o oferta apropiata de nivelul lunii ianuarie a acestui an, cand pe piata erau propuse spre inchiriere putin peste 2130 de unitati. Portofoliul de locuinte de inchiriat este insa net superior raportat la un interval de 12 luni, in februarie 2012 fiind scoase la inchiriere 1620 de unitati, cu 30% mai putine decat in prezent.

Conform raportului lunar de monitorizare imobiliara Anunturiparticulari.ro, apartamentele de doua camere nou intrate pe piata inchirierilor in februarie au trecut de 910 de unitati, in crestere cu 35% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Oferta se apropie totodata de nivelul lunii ianuarie a acestui an, proprietarii scotand atunci la inchiriere 919 unitati. Garsonierele ocupa locul secund in topul numarului de oferte. In luna recent incheiata, 748 de astfel de unitati au aparut pentru prima oara pe piata, in crestere cu 30% raportat la un interval de 12 luni. Oferta pe acest segment o depaseste si pe cea inregistrata in luna ianuarie 2013, cand pe piata apareau 724 de garsoniere.

Cei interesati de inchirierea unui apartament de trei camere au avut la dispozitie in februarie 342 de unitati scoase pe piata de proprietari. Oferta se plaseaza usor sub nivelul inregistrat in ianuarie 2013, moment la care in Bucuresti apareau 396 de unitati de inchiriat. Comparand insa cu aceeasi perioada a anului trecut, observam o oferta cu 11% mai bogata.

88 de apartamente cu patru camere au completat oferta de inchiriere aparuta pe piata in luna februarie. Daca raportat la un interval de 30 de zile, nivelul este in scadere usoara, de -5%, pe un interval de 12 luni, oferta actuala este cu aproximativ 40% mai bogata decat in februarie 2012.

Numarul apartamentelor scoase pe piata pentru inchiriere
Prognoza Anunturiparticulari.ro

Pe o piata a inchirierilor intr-o evidenta stagnare, singurele elemente care pot anima acest segment rezidential raman sezonalitatea cererii si, posibil, variatii considerabile ale cursului valutar. Chiar si in aceste conditii, majorarile de pret se pot inscrie in marja catorva euro, putin sesizabil in buzunarul chiriasului. De aceea, starea in care se afla unitatea de inchiriat, imbunatirile existente, precum si zona unde este amplasata sunt punctele din cauza carora un proprietar poate plusa sau poate reduce pretentiile la chirie.

Despre Anunturiparticulari.ro

Anunturiparticulari.ro a fost lansat in anul 2001 de compania Agentie.net si consta in monitorizarea tuturor anunturilor imobiliare publicate de persoanele particulare in presa scrisa si pe Internet. Statistica are la baza ofertele imobiliare din Bucuresti, publicate de persoanele particulare in toata presa scrisa si pe Internet, iar pretul mediu este obtinut pe baza preturilor solicitate initial de proprietari.

Chef Jakob Hausmann, noua imagine Franke in Romania

Franke, lider mondial in productia de sisteme de bucatarie, renumit pentru calitatea si designul distinctiv al produselor sale, anunta asocierea cu celebrul bucatar elvetian Jakob Hausmann, Chef la restaurantul Mica Elvetie si protagonistul unui show TV culinar.

Prin aceasta initiativa, Franke continua directia strategica de a oferi clientilor nu numai cele mai bune sisteme incorporabile pentru bucatarie dar si posibilitatea de a intra in fascinanta arta a gatitului.

Franke l-a ales pe Chef Jakob Hausmann ca ambasador al brandului in Romania pentru calitatile remarcabile in domeniul gastronomic dar si pentru alinierea cu valorile companiei si ale produselor. Stilul aparte, energia si abordarea fara compromisuri cand este vorba despre calitate si inovatie il recomanda pe maestrul elvetian ca imaginea Franke.

Colaborarea cu Chef Jakob Hausmann va dura doi ani, timp in care toate activitatile publice ale chef-ului vor aduce in prim plan produsele Franke. Printre proiectele in care va fi implicat se numara: scoala de Gatit din Predelut, organizarea unor workshop-uri de cooking sau show-uri culinare.

“Implicarea in domeniul gastronomic este una dintre principalele puncte de interes ale companiei Franke pentru acest an. Dincolo de contributia la imbunatatirea stilului de viata al clientilor prin produse de inalta calitate, menite sa transforme bucataria in spatiul central al caminului, Franke doreste sa patrunda in lumea marilor specialisti in arta culinara pentru a putea transforma cerintele lor in sisteme menite sa aduca plus valoare atat amatorilor cat si maestrilor bucatari”, declara Florin Porojan, Director General Franke Romania.

Jakob Hausmann a fost scolit in Elvetia si Germania fiind un adept al bucatariei moleculare. Simpatizat si renumit pentru stilul plin de amuzament al show-ului TV al carui gazda este, Chef Jakob Hausmann este un cunoscut specialist in gastronomie din Romania, chemat in juriile multor competitii internationale, alaturi de marile staruri de gen, precum Jamie Oliver sau Robert Rainford.

Eveniment Franke
La randul sau, Chef Jakob Hausmann declara: „Pentru mine, a gati este o imbinare a simturilor, la fel cum pentru Franke orice sistem reprezinta o imbinare intre inovatie la nivelul functionalitatii si design atragator. Sistemele Franke mi-au usurat de multe ori activitatea in bucatarie, motiv pentru care consider aceasta asociere modalitatea perfecta de a transmite consumatorilor multitudinea de beneficii pe care echipamentele Franke pentru bucatarie le ofera, sperand sa le ofer surse de inspiratie”.

An de an, Chef Jakob Hausmann merge in Elvetia la cursuri de bucatarie moleculara. Alaturi de bucatari de elita invata tehnici de gatit molecular, sous vide, tehnici de marinare si vacumare, timpi si temperaturi de preparare a diverselor tipuri de carne dar si tehnici de mise-en-place. Hausmann foloseste toate aceste deprinderi in bucataria restaurantului Mica Elvetie, unde combina stilul de gatit clasic cu cel molecular. Rezultatul este unul cu totul special si delicios.

"Mica Elvetie" are astazi un renume consolidat intre marile restaurante din Bucuresti si din tara, prin calitatea cu totul aparte, a ofertelor culinare si prin ambianta unica a localului.

Despre Franke Romania

Franke Romania este parte a diviziei Kitchen Systems Group a corporatiei multinationale Franke Artemis si activeaza pe piata locala din anul 1998 fiind lider pe piata autohtona de echipamente incorporabile pentru bucatarii destinate uzului casnic. Compania apartine 100% concernului Franke Artemis. In prezent, compania numara 30 de angajati si detine in portofoliu peste 1.500 de produse diferite.

Sistemele Franke de bucatarie includ toate echipamentele necesare unei bucatarii: chiuveta, bateria, plita, hota, cuptorul, masina de spalat vase, combina frigorifica, cuptorul cu microunde, masina de spalat rufe si alte accesorii.

Oferta de sisteme din inox (satinat, dekor si microdekor), este completata de sistemele colorate (cele de fragranite: avena, ardesia, sahara, grafite, alluminio, bianco) apreciate de consumatorii din Romania. Produsele comercializate de companie sunt produse in proportie de 95% in Italia, iar restul sunt importate din Scotia, Germania si Elvetia. Franke Romania desfasoara activitati de export in Moldova.