vineri, 28 februarie 2014

Am lansat inscrierile la editia a II-a a evenimentului De-a Arhitectura Povestita

Evenimentul se va desfasura in saptamana Scoala Altfel. Inscrierile se fac doar pentru clase si de catre indrumatori.

"De-a arhitectura" este un program cultural care familiarizeaza elevii cu notiuni de arhitectura si urbanism introduse prin observare directa si aplicate creativ. Scopul este promovarea valorilor universale ale arhitecturii si ale mediului construit si promovarea lor ca parte din cultura generala.

Unul dintre obiectivele evenimentului este tstarea metodelor de invatare experentiala cu ajutorul creativitatii, curiozitatii, abilitatii de comunicare si a spiritului de echipa al copiilor.

Pentru copii, programele noastre sunt gandite si construite pentru a-i ajuta sa isi dezvolte o serie de abilitati si aptitudini care sunt poate mai putin utilizate in procesul de invatamant traditional:

- aptitudinile de interpretare si abstractizare, de reprezentare si de exprimare vizuala, simtul spatial;
- creativitatea;
- abilitatea de a observa, de a percepe si de a analiza critic mediul construit, identificand valorile lui si dezvoltandu-si simtul civic si responsabilitatea fata de acesta si cel natural;
- abilitatile de colaborare, comunicare si lucru in echipa.
De-a arhitectura povestita, editia a II-a, 2014
De asemenea, programele sunt si o deschidere spre un domeniu care nu apare in curricula scolara, dar care face parte din viata noastra si o influenteaza. Astfel vor cunoaste limbajul specific arhitecturii, familiarizandu-se cu reprezentarile specifice acesteia si isi vor imbogati cultura vizuala.

Bucuresti

De-a arhitectura povestita, editia a II-a, 2014, Bucuresti
Sibiu

De-a arhitectura povestita, editia a II-a, 2014, Sibiu
Timisoara

De-a arhitectura povestita, editia a II-a, 2014, Timisoara

miercuri, 26 februarie 2014

Dedurizatoarele Kinetico, performanta in tratarea apei

Te confrunti cu apa dura si trebuie sa iti cumperi un dedurizator? Vrei ca investitia intr-un astfel de sistem de tratare a apei sa merite banii? Atunci ar trebui sa iti stabilesti inca de la inceput cateva performante cheie ale unui dedurizator:

- Sa ofere o apa dedurizata, „moale” pentru tine, familie, casa si instalatii
- Sa aiba cheltuieli minime de intretinere cu sarea
- Sa fie cat mai simplu de intretinut si usor de instalat
- Sa nu-ti dea batai de cap cu setarea duritatii apei si cu planificarea proceselor de regenerare a rasinii
- Sa nu-i fie afectata functionarea de „penele de curent” ce pot aparea
- Sa iti furnizeze apa dedurizata doar cand esti acasa si consumi apa
- Sa iti furnizeze 24/24 apa dedurizata, indiferent ca statia de dedurizare isi face regenerarea rasinii cationice
- Sa aiba cea mai mare garantie de pe piata
- Sa nu iti afecteze cultura bacteriologica din fosa septica
Oferta Dedurizator Kinetico 2020c - Osmoza Inversa K2
Profita de OFERTA si comanda ACUM aici
Calitatea dedurizatoarelor Kinetico face diferenta

Din fericire, exista un dedurizator care sa respecte toate aceste criterii si care sa satisfaca chiar si cele mai ridicate pretentii de calitate. Producatorul Kinetico US ofera statii de dedurizare si tratare a apei care sunt non-electrice, garanteaza furnizarea unei ape dedurizate de calitate la cele mai mici costuri de intretinere si mentenanta.

Datorita sistemului duplex, statiile de tratare Kinetico iti pot oferi apa dedurizata 24/24. In plus, pentru ca pentru noi este important ca apa sa nu interfereze cu electricitatea, folosim presiunea apei pentru a pune in functiune dedurizatorul. Iar daca vrei sa pleci in concediu, nu trebui sa iti faci probleme in legatura cu consumul de sare pentru ca dedurizatorul instalat la tine acasa este programat sa consume sare doar atunci cand revii acasa. Profita acum de calitatea dedurizatoarelor Kinetico si cere suportul tehnic specialistilor in tratarea apei.

Despre Kinetico US

Inca din 1970, Kinetico US produce statii de tratare a apei, complet automate si fara consum electric. Datorita solutiilor inovative, Kinetico este in prezent lider mondial in industria sistemelor complete de tratare, filtrare si dedurizare a apei, oferind cele mai performante echipamente rezidentiale si industriale.

Despre KineticRo Solutions

Incepand cu anul 2012, echipa KineticRo Solutions face parte din marea familie de profesionisti Kinetico ce deserveste consumatori rezidentiali, comerciali si industriali din peste 100 de tari. Compania KineticRo Solutions este unic importator autorizat pentru Romania al intregii game de sisteme de tratare a apei Kinetico si are drept obiectiv consolidarea brandului Kinetico pe piata romaneasca.

marți, 18 februarie 2014

Evocasa Selecta, ansamblul rezidential de 1 milion de euro

Dezvoltatorul imobiliar lider de piata Adama, detinut integral de Immofinanz Group, anunta o cifra de vanzari ce depaseste 1 milion de euro pentru apartamentele din proiectul rezidential Evocasa Selecta. Ansamblul premium din portofoliul companiei se afla in centrul Bucurestiului, in apropiere de Foisorul de Foc, fiind format din 77 de unitati.

Depasirea milionului de euro inregistrat din vanzarea apartamentelor s-a realizat o data cu tranzactionarea unei unitati de 3 camere, in valoare de 140.700 euro (+ T.V.A.). Proiectul Evocasa Selecta atinge astfel un grad de vanzare de peste 60%.

„Evocasa Selecta ramane un proiect cu un ritm constant de vanzari datorita tipului de produs imobiliar pe care il reprezinta. Clientii Evocasa Selecta achizitioneaza apartamente aici atat ca locuinta proprie, cat si ca investitie, dar ambele categorii sunt persoane care prospecteaza atent piata si asteapta momentul propice pentru o asemenea tranzactie”, declara Alina Necula, Head of Marketing & Sales Adama.

Evocasa Selecta 1 milion euro
Cine achizitioneaza apartamente in Evocasa Selecta?

Adama detine in portofoliu un ansamblu rezidential premium, cu finisaje de lux, dar care s-a adaptat foarte bine actualelor conditii din piata. Proiectul se dovedeste a fi o buna oportunitate investitionala, avand o perspectiva promitatoare. Yield-ul anual ajunge la 6%, Evocasa Selecta oferind posibilitatea investitorilor sa isi plaseze economiile intr-un proiect aflat intr-o zona a Europei aflata in plina dezvoltare.

Printre clientii Evocasa Selecta se numara, alaturi de investitori locali si straini, antreprenori romani, oameni de afaceri de peste hotare si cumparatori din patura superioara, cu un statut si venit lunar ridicate - avocati, notari sau arhitecti.

Adama Evocasa Selecta ansamblu rezidential
Evocasa Selecta este un ansamblu rezidential ce se diferentiaza in peisajul cladirilor bucurestene prin arhitectura deosebita ce face trecerea cu succes de la vechi la nou. Design-ul fatadei este o combinatie inedita intre stilul istoric al zonei Foisorul de Foc si formele arhitecturale actuale. Proiectul este prevazut cu 77 de apartamente de 2, 3 si 4 camere la cheie, cu finisaje de cea mai buna calitate si dotari de la branduri renumite: usi Pinum, tamplarie din aluminiu Reynaers, parchet Berti, placi ceramice Marazzi, obiecte sanitare Phillip Stark.

Printre facilitatile de care se bucura locatarii Evocasa Selecta se numara paza asigurata 24 de ore din 24, locuri de parcare supraterane si subterane de tip Klauss, suporturi pentru biciclete. Preturile pentru o unitate de doua camere in incinta proiectului pornesc de la 85.000 euro + T.V.A., doar terasa pentru un astfel de apartament avand 29 mp, iar cel mai scump apartament din Evocasa Selecta costa 309.000 euro + T.V.A. – un penthouse de 3 camere, cu o suprafata de 125 mp si o terasa ce ajunge la 150 mp.

apartamente in Evocasa Selecta
Evocasa Selecta se bucura si de recunoastere internationala. In 2013, ansamblul rezidential dezvoltat de Adama a obtinut premiul Highly Commended Award la etapa europeana a bine-cunoscutei competitii International Property Awards, fiind singurul proiect rezidential din Romania care a primit o astfel de distinctie in anul recent incheiat.

Despre Adama
Adama este un dezvoltator de top, activ in Romania, Moldova, Ucraina si Turcia. Compania a construit pana in prezent peste 1.650 de apartamente si cateva zeci de mii de metri patrati de spatii comerciale si birouri, in cadrul a numeroase proiecte finalizate: in Bucuresti – Evocenter One, Evocasa Armonia, Edenia Titan, Evocasa Optima, Evocasa Selecta, in Ploiesti - Evocasa Orizont, Bacau – Evocasa Completa, Brasov – Evocasa Viva, Iasi – Copou Bellevue si Cluj. Numarul unitatilor vandute de catre Adama se ridica la peste 1.100.

vineri, 14 februarie 2014

100 de arhitecti vor duce arhitectura in scoli

„De-a arhitectura in orasul meu” este primul program educational al Asociatiei "de-a arhitectura”, aflat in al doilea an de existenta, care isi propune stimularea interesului scolarilor din invatamantul primar pentru domeniul arhitecturii. 60 de arhitecti voluntari se implica in desfasurarea fiecarei ore de curs din 2013-2014, acesta fiind un element cheie al sistemului de predare.

„De-a arhitectura in orasul meu” este un curs optional (parte din curicula la decizia scolii) pentru clasele a III-a si a IV-a si este conceput ca metoda de invatare experientiala, pe o structura de tip: observ si analizez, construiesc si prezint. Cursul se desfasoara pe durata unui intreg an scolar, cu o frecventa de o ora pe saptamana.

Cursul este predat de un tandem de indrumatori alcatuit din invatator si arhitect voluntar formandu-se astfel o echipa in care partenerii se completeaza reciproc. Arhitectul (sau designerul, sau urbanistul), ca specialist in domeniul mediului construit, stapaneste notiunile specifice care sunt predate copiilor, in timp ce invatatorul stie cum sa mentina atentia copiilor, cunoaste metodele didactice si il poate ajuta pe arhitect sa transmita informatiile si sa isi adapteze discursul.

Din cel de-al treilea an al sau, anul scolar 2014-2015, cursul va fi disponibil in intreaga tara, deci orice clasa din orice oras poate fi inscrisa, exista insa o conditie pentru ca acestea sa fie declarate admise in program si anume sa avem si un arhitect voluntar din orasul respectiv. De aceea incurajam inscrierile in „pereche”, in care arhitectul vine cu clasa la care vrea sa predea sau clasa vine cu arhitectul voluntar. Accesand sectiunea de inscrieri de pe site (inscrieri/Gaseste o clasa) se poate vedea in fiecare oras daca sunt clase disponibile sau arhitecti doritori sa participe la program. Inscrierea este foarte simpla: se completeaza unul dintre formularele online de inscriere de pe site-ul Asociatiei „de-a arhitectura”. Exista un formular pentru cadre didactice si, respectiv, un formular pentru arhitecti. inscrierea cadrului didactic implica inscrierea unei clase a III-a sau a IV-a dintr-o scoala de stat sau privata.

Pentru anul scolar 2014-2015 inscrierile sunt deschise si vor continua pana la inceputul lunii martie 2014, cu mentiunea ca avem o limita de o suta de clase (fata de 7 clase in anul pilot si 60 de clase in cel de-al doilea an) care vor putea fi acceptate in program in anul scolar urmator.

arhitectura in scoli
Programa este insotita de un material publicat la Editura Universitara „Ion Mincu” care ii ghideaza pe invatatori si pe arhitectii voluntari in derularea activitatilor de predare. Practic, sunt sugestii despre cum sa fie folosit fiecare minut de la fiecare ora de curs. Acest ghid are si o serie de prezentari cu imagini pe suport electronic, in care sunt introduse concepte si sunt oferite explicatii pe exemple. De asemenea, desi elevii nu au un manual, exista un Caiet al elevului in care sunt trecute fise rezumat pentru fiecare lectie a cursului optional, dar in care sunt si multe exercitii amuzante prin care elevul sa-si poata insusi, prin aplicatii practice, notiuni si abilitati.

„Intr-o lume in care accesul la informatie este extrem de facil si la indemana, vine intrebarea cum poate aduce scoala un plus de informatie/inovatie in educatia copiilor, cum se poate trezi interesul copiilor pentru un anumit domeniu. Se stie ca accesul la informatie nu insemna intodeauna si posibilitatea de a intelege acele lucruri. Acesta este rolul profesionistilor in zilele noastre, fie ei specialisti in educatie sau in arhitectura. In acest sens noi consideram ca educatia de arhitectura are potentialul de a transcede statutul sau de domeniu elitist, credem ca poate ajunge la un numar extins din populatie, mai ales pentru ca mediul construit ne intereseaza si ne afecteaza pe toti, orasele sunt locuite si traite de oameni, iar notiuni de baza pe aceasta tema, filtrate si traduse prin prisma specialistilor, vor da un plus valoare intregii societati. Copiii isi vor dezvolta simtul civic, creativitatea, curiozitatea, isi vor imbogatii cultura vizuala, vocabularul, abilitatile de comunicare si spiritul comunitar.” spune Mina Sava, presedinta Asociatiei „de-a arhitectura”.

In ceea ce priveste costurile, arhitectii indrumatori participa ca voluntari, Manualul invatatorului si al indrumatorului arhitect si trainingul pentru indrumatori sunt puse la dispozitie de Asociatia „de-a arhitectura” cu ajutorul finantarilor din timbrul de arhitectura de la UAR si de la OAR, precum si a sponsorizarilor primite de la companii si persoane private. Cursul ajunge la copii pentru suma de 15lei/copil/an scolar, bani care vor acoperi costul Caietului elevului necesar in predarea si sedimentarea notiunilor continute in program.

Pentru anul scolar 2013-2014, cursul se desfasoara in scoli din Bucuresti, dar si din Arad, Brasov, Cluj, Otopeni, Reghin, Sfantu Gheorghe, Sibiu si Timisoara. Extinderea programului in tara a fost posibila si datorita sponsorizarilor companiilor: Holcim, Pazo, Goodyear Dunlop Tires Romania si a Fundatiei Acvatot.

„Holcim Romania sustine acest proiect, ca parte a angajamentului nostru pentru Dezvoltare Durabila, dar si a traditiei companiei noastre de a se implica in programe educationale. Romania este o tara care se afla in plin avant si in plina dezvoltare a mediului construit, dar deciziile nu se iau intotdeauna intr-o maniera responsabila. Este nevoie de astfel de initiative prin care tanara generatie sa fie educata, inca de la cele mai fragede varste, in domeniul arhitecturii, ingineriei si constructiilor”, a declarat Fran?ois Petry, Directorul General Holcim Romania.

Din 2014 incepe parteneriatul cu UAR (Uniunea Arhitectilor din Romania) care a inteles importanta educarii copiilor in scopul cresterii calitatii mediului construit si care va sustine trainingul de doua zile la care participa toti arhitectii si invatatorii, in vederea implementarii cursului.

In programul 2013-2014, expeditiile a doua scoli din programul nostru au fost sprijinite de Goodyear Dunlop Tires Romania, care prin proiectul sau GOODYEAR Pentru Siguranta Celor Mici a marit echipa indrumatorilor cu inca doua persoane, menite sa asigure siguranta copiilor in timpul acestor expeditii si sa ii informeze cu privire la regulile ce trebuie respectate in oras pentru o mai mare siguranta in trafic.

„de-a arhitectura in orasul meu” este un program educational creat de asociatia „de-a arhitectura” sub egida Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR), filiala teritoriala Bucuresti si in parteneriat cu Departamentul de stiintele Educatiei din cadrul Facultatii de Psihologie si stiintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti. Proiectul beneficiaza de sprijinul financiar al Ordinului Arhitectilor din Romania prin Taxa Timbrul de Arhitectura.

Puteti viziona online toate lectiile cursului „de-a arhitectura in orasul meu” pe site-ul www.de-a-arhitectura.ro. Inregistrarile acestora au fost facute in timpul anului scolar 2012-2013, in clasele pilot din Bucuresti. Realizarea materialelor video a fost posibila cu sprijinul Ytong, iar filmarea si montajul au fost realizate de Simona susnea.

luni, 10 februarie 2014

Fluke Corporation lanseaza noile testere pentru impamantare

Fluke Corporation lanseaza noile testere pentru impamantare 1623-2 si 1625-2, mai performante, cu caracteristici tehnice imbunatatite. Noile modele efectueaza urmatoarele tipuri de teste:

– masurarea rezistentei impamantarii utilizand caderea clasica de potential in 3 si 4 poli
– testarea rezistentei solului cu 4 poli
– testarea selectiva a impamantarii cu 1 clema
– testarea impamantarii cu 2 cleme fara tarusi
In plus, Fluke-1625-2 ofera aceste capabilitati avansate:

– Automatic Frequency Control (AFC, control automat al frecventei) – identifica interferentele existente si alege o frecventa masurata pentru a minimiza efectele ei, furnizand valori mult mai precise ale impamantarii
– Masurarea R* – calculeaza impedanta impamantarii la 55 Hz pentru o calculare mai precisa a rezistentei impamantarii la o posibila cadere
– Limite ajustabile – o testare mai rapida

Fluke Corporation
Fluke Corporation lanseaza noile testere pentru impamantare Earth GroundDe ce sa folosim un tester al impamantarii? Problemele electrice care genereaza frustrari sunt de multe ori legate de instalatia de impamantare si de slaba ei calitate sau executie. Se estimeaza ca pana la 15% din problemele instalatiilor electrice sunt legate de impamantare*, de unde rezulta ca o buna si corecta testare a impamantarii ar putea face ca aceste probleme sa nu escaladeze. (*sursa - EPRI)
Fulgerele care ating instalatiile protejate de sisteme necorespunzatoare provoaca pagube de milioane de euro* anual. (*sursa – www.copper.org)

Despre Fluke
Fondata in 1948, Fluke Corporation este lider mondial in instrumente electronice compacte, profesionale de testare. Clientii Fluke sunt tehnicieni, ingineri, electricieni si metrologi care instaleaza, diagnosticheaza si administreaza echipamente electronice si electrice industriale si procese de calibrare.

Fluke este marca inregistrata a Fluke Corporation. Numle companiilor si produselor mentionate in acest document sunt detinute de proprietarii de drept. Pentru mai multe detaliii, vizitati website-ul Fluke: www.fluke.com

VEKA Romania anunta o crestere cu 7% a vanzarilor in 2013

VEKA a inregistrat o crestere a vanzarilor pe piata locala de 7% in anul 2013, acest procent insumand activitatea sucursalei locale VEKA Romania, precum si vanzarile directe din Germania. Trendul ascendent situeaza compania in estimarile bugetare de la inceputul anului 2013, in contextul unei piete aflate in declin. Mai mult, volumul exporturilor de tamplarie termoizolanta inregistrat de partenerii VEKA din Romania se afla in continua crestere, cu posibilitati de dezvoltare pe parcursul anului 2014.

Rezultate pozitive in 2013 pentru VEKA Romania

Desi 2013 a fost un an dificil pentru piata de tamplarie termoizolanta, vanzarile VEKA in Romania au cunoscut o crestere consolidata de 7%. Acest fapt se datoreaza in parte consecventei companiei de a produce exclusiv solutii de clasa A si, in parte, relatiilor puternice ale companiei cu cei aproximativ 180 de parteneri la nivel national. Astfel, beneficiind de calitatea clasei A si de recunoasterea internationala a brand-ului VEKA, producatorii parteneri au patruns pe majoritatea pietelor europene, intr-un context in care exporturile de tamplarie reprezinta un important motor de crestere in Romania.

„2013 a fost un an plin de provocari pentru sectorul constructiilor si, implicit, pentru piata de tamplarie termoizolanta. Se resimte inca neincrederea consumatorului in cresterea sustinuta a economiei si teama de a face investitii consistente. in acest context, ne bucuram ca am reusit sa obtinem o crestere a vanzarilor. Desigur, le datoram mult si partenerilor nostri – companii cu vechime si experienta in acest domeniu. Pentru 2014 estimam o consolidare a exporturilor de tamplarie termoizolanta de clasa A si apreciem ca exporturile de tamplarie VEKA vor reusi sa patrunda si pe piete non-traditionale, cu preponderenta pe zona nord-americana si in Orientul Mijlociu. In plus, VEKA Romania isi va canaliza planurile de dezvoltare ale solutiilor tehnice catre platforma sistemului SOFTLINE 82, sistem creat anticipativ pentru viitoarele normative europene de izolare termica si cu o reciclabilitate totala in conditii normale de prelucrare”, spune Gabriel Nicolaescu, Deputy General Manager VEKA Romania.

Gabriel Nicolaescu Deputy General Manager VEKA Romania
In ceea ce priveste solutiile VEKA, sistemele SOFTLINE 82 si ALPHALINE 90, certificate pentru a fi folosite si in constructiile pasive, au cunoscut in 2013 cresteri sustinute in ponderea vanzarilor. Ambele indeplinesc standardele de eficienta energetica europene, valabile si in Romania, si sunt compatibile atat cu renovarile, cat si cu trendurile actuale de design arhitectural.

Despre VEKA
Fondata in anul 1969, ca urmare a preluarii producatorului german Vekaplast, care la acea data avea doar 8 angajati, VEKA a devenit, in 2011, lider mondial pe piata sistemelor de profile PVC pentru usi, ferestre si obloane, numarand astazi mai mult de 3.700 de angajati si inregistrand vanzari de peste 700 de milioane de Euro in intreaga lume. Prezent pe 6 continente, grupul VEKA isi desfasoara activitatea in 29 de locatii la nivel mondial, operand 16 locatii de productie.

VEKA ROMaNIA, infiintata in anul 2000, este detinuta in totalitate de catre VEKA AG Germania si are peste 30 de angajati, in prezent deruland afaceri cu peste 180 de parteneri in intreaga tara. Sistemele de profile PVC de la VEKA, furnizate exclusiv in clasa A de calitate, ofera clientilor solutii individualizate din categoria premium, disponibile in peste 50 de nuante, precum si profile cu design specific, ce satisfac cele mai pretentioase cerinte estetice. Reciclabile in proportie de 100%, aceste sisteme ofera solutia ideala, atat din punct de vedere al izolarii termice, al functionalitatii, stabilitatii si usurintei de intretinere, cat si in ceea ce priveste durabilitatea si protectia mediului inconjurator.

Fie ca este vorba despre ferestre, usi, obloane sau rulouri, pentru o cladire noua sau pentru o renovare, VEKA poate oferi solutia perfecta. www.veka.ro, www.fereastraveka.ro.

luni, 3 februarie 2014

Inglass Varsovia 2014, primul eveniment european din 2014 dedicat arhitecturii

ABplus Events, in parteneriat cu Asociatia Arhitectilor Polonezi SARP, organizeaza pe 4 februarie, la Hotel Marriott din Varsovia, cea de-a patra editie a Conferintei Internationale de Arhitectura INGLASS, proiect european care promoveaza exemplele recente de buna practica din arhitectura si cele mai noi proiecte care pun in valoarea aplicatiile sticlei.

Participa peste 250 de arhitecti invitati si speakeri din Marea Britanie, Polonia, Danemarca, Spania, Turcia, Finlanda, Romania, Austria si Germania.
Invitatul special al editiei din acest an este arhitectul Osbjorn JACOBSEN, castigatorul Premiului Uniunii Europene pentru Arhitectura Contemporana Mies van der Rohe Award 2013, cu proiectul Harpa din Reykjavik, care va fi prezentat in sesiunea finala a conferintei INGLASS.

La INGLASS Varsovia 2014 participa cele mai apreciate si premiate birouri internationale de arhitectura ale momentului: Zaha Hadid Architects, Henning Larsen Architects, Wilkinson Eyre Architects, Schmidt Hammer Lassen Architects si multe altele.

Programul evenimentului cuprinde o sesiune de deschidere, unde sunt invitati presedintii principalelor organizatii profesionale ale arhitectilor din Turcia si Romania, si trei sesiuni plenare in care vor fi prezentate proiectele ultimului an. Presedintele Asociatiei Arhitectilor Polonezi SARP, arhitect Mariusz SCISLO va deschide editia de la Varsovia, in calitate de partener institutional al evenimentului.

INGLASS se bucura de prezenta arhitectului Rainer MAHLAM?KI, care va prezenta cel mai recent proiect, Muzeul Istoriei Evreilor din Polonia, o cladire emblematica inaugurata anul trecut la Varsovia.

Din program: "Chmielna 25 – street kaleidoscope", de arh. Andrzej BULANDA; "Glass-Paper-Scissors", de arh. Juan COLL-BARREU; "Reflections on Transparency", de arh. Kristian Lars AHLMARK; "Gardens by the Bay: How WEA made a hothouse cool", de arh. Matthew POTTER; "Zaha Hadid Architecture", de arh. Charles Walker; "Harpa concert hall, Reykjavik – a prize winning collaboration between architects, artists and engineers", de arch. Osbjorn JACOBSEN si multe alte proiecte europene recente premiate la ultimele editii ale concursurilor internationale de arhitectura.

Evenimentul va avea loc pe 4 februarie, intre orele 09:40 – 18:00, la Hotel Marriott din Varsovia. Programul complet INGLASS Varsovia 2014, lista invitatilor si a speakerilor pot fi vizualizate pe site-ul oficial al evenimentului: www.ieglass.eu

Organizator: ABplus Events.
Multumim Partenerului institutional: Asociatia Arhitectilor Polonezi SARP.
Multumim Partenerului oficial: Saint-Gobain Glass Polska.
Multumim partenerului – Dow Corning High Performance Building Solutions, sponsorilor – Rieder si Proteh, partenerului media principal: Arhitektura Murator, official car – Mercedes-Benz, partenerilor media: ARCH, Swiat Szkla, Builder, Szklo i Ceramika, Archivolta, Nowa Stal, budoskop.pl, budnet.pl, Forum Branzowe, forumbranzowe.com, archiweb.pl, infoarchitekta.pl, budownictwopolskie.pl, w-a.pl, budownictwo.org, budowa.org, 4budowlani.pl, budownictwo360.pl, Archi-Europe Group, e-architect, archiweb.cz, archilovers, Zeppelin.

INGLASS este un eveniment creat de ABplus Events si face din seria expoconferintelor internationale pentru arhitecti si contractori, alaturi de GIS, RIFF, LAUD si CONTRACTOR. Urmatorul eveniment: Expoconferinta Internationala de Arhitectura de Interior, Design, Mobilier si Iluminat GIS Varsovia 2014.

“De 17 ani, impreuna cu partenerii nostri, promovam excelenta in domeniul arhitecturii si constructiilor, prin evenimente internationale organizate pentru arhitecti si contractori. ABplus Events, in calitate de Professional Trade Events and Congress Organizer, este creatorul conceptului de retea nationala de expozitii si este lider pe piata evenimentelor expozitionale pentru industria constructiilor. Experienta acestor 17 ani pe piata Europei centrale si de Est pozitioneaza evenimentele noastre in randul celor mai eficiente platforme de business networking din regiune, o sursa de informatii actualizate permanent, sprijinind formarea continua a specialistilor si promovarea tinerelor talente.

Reunind sute de arhitecti practicieni si antreprenori din Europa, Asia si Statele Unite ale Americii, evenimentele ABplus Events promoveaza proiectele, realizarile si exemplele recente de buna practica din arhitectura si din industria constructiilor."

Mai multe pe www.abplus.ro