miercuri, 30 aprilie 2014

Cristina Iuliana Enache, despre arhitectura peisajului in Romania

In perioada 3 iunie, la Athenee Palace Hilton Hotel, va avea loc primul eveniment de landscape architecture din Romania. In randul invitatilor LAUD, se numara Cristina Iuliana Enache, director al Departamentului de Proiectare Urbana si Peisagistica, Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, Bucuresti.
Ce inseamna pentru dvs. “Landscape architecture”?

Modul in care percep arhitectura peisajului are o intima legatura cu aspectele sociale pe care le implica. Arhitectura peisajului este mai mult decat modelarea cadrului de viata sau protejarea naturii, este activitatea creativa prin care un spatiu devine un loc. Un reper sau poate un element de identitate. Este modalitatea prin care definim sau redefinim spatii pentru oameni, prin care valorificam patrimoniul existent – natural sau antropic, prin care educam societatea sa vada si sa inteleaga valorile pe care le detine.

Cum vedeti evolutia spatiului verde in dezvoltarea orasului?

In viziunea mea, o strategie de dezvoltare a spatiului verde trebuie discutata obligatoriu impreuna cu dezvoltarea retelei de spatii publice urbane. Nu avem nevoie doar de vegetatie, ci si de spatii in care sa ne putem bucura de aceasta. Acest subiect implica deopotriva aspecte ecologice, de mediu, dar si sociale. intr-o perioada in care copiii nostri isi petrec tot mai mult timp in fata ecranelor de computer, dezvoltarea unei retele coerente de spatii publice si plantate atractive, care sa ofere oamenilor spatii de socializare fizice, in detrimentul celor virtuale, devine din ce in ce mai mult o necesitate.

Ce impact credeti ca vor avea evenimente precum LAUD in zona de landscape si design urban?

Salut cu entuziasm initiativa acestui eveniment. Una din problemele societatii romanesti este lipsa educatiei in domeniul peisajului. Ignoranta deriva din neglijarea aspectelor legate de viata sociala urbana, legate de nevoia de identitate tot mai puternica intr-o perioada in care valorile tind sa se uniformizeze. Sper si imi doresc ca acesta sa fie un inceput al unui proces de constientizare a importantei peisajului natural si peisajului antropic, a valorilor culturale pe care acestea le implica si a necesitatii de a le integra in viata cotidiana.

Care sunt, in viziunea dvs., cele mai mari provocari ale unui arhitect peisagist vis-a-vis de piata din Romania?

Cele mai mari provocari in momentul de fata sunt constituite de clarificarea statutului profesional si a demonstrarii necesitatii profesiei in contextul actual. Peisagistii romani se confrunta in prezent cu o ambiguitate legislativa, ambiguitate in perceptia domeniului de activitate. Nu sunt nici ingineri horticoli, nici arhitecti, nici urbanisti. Sau sunt toate deopotriva.

Lipsa indreptarii atentiei catre un aspect extrem de important – si anume cadrul de viata al societatii, determina de fapt aceasta ambiguitate. In momentul in care vom intelege de ce avem nevoie de spatii publice cu o anumita calitate, identitate, atunci cand vom intelege ca spatiul plantat nu este doar „spatiu verde”, ci presupune atat valori ecologice, dar si estetice si sociale, ca peisajul nu este numai natural, ci si urban, rural sau cultural, vom putea considera ca am reusit sa facem primul pas important in aceasta demonstratie.

Cristina Iuliana Enache, arhitect si director al Departamentului de Proiectare Urbana si Peisagistica, Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, Bucuresti
La LAUD 2014, alaturi de Cristina Iuliana Enache participa arhitecti din tara si din strainatate, care au semnat proiecte de landscape architecture premiate in ultimul an in cadrul concursurilor internationale de arhitectura.
Expoconferinta de Arhitectura LAUD face parte din seria expoconferintelor internationale de arhitectura si antreprenoriat organizate de ABplus Events, alaturi de INGLASS, GIS, RIFF si CONTRACTOR.

Data, locatia: 3 iunie 2014, Bucuresti
Structura evenimentului: expoconferinta - sesiuni plenare, workshop-uri specializate, expozitie tematica
Organizatori: ABplus Events, Ordinul Arhitectilor din Romania
Parteneri Institutionali: Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, Asociatia Peisagistilor din Romania si Asociatia Antreprenorilor de Peisagistica din Romania
Partener media principa: Igloo
Partener de comunicare: Zeppelin
Partener Media Online: Spatiul Construit
Parteneri media: Arhitectura, Arhitext, Roarhitect, Inspirationist, CaseSiGradini.ro, Pardoseli, Spa Magazin, Mansarde si Acoperisuri, ProiectCasa.ro, Archilovers, World Architecture, e-architect.
Website: www.laud.ro
Contact: laud@abplusevents.com
Facebook: www.facebook.com/expoconferinte.arhitectura

Mobilierul retro dicteaza tendintele in design

Finele lunii aprilie aduce o rata de adjudecare de aproape 90% a loturilor Licitatiei de Sculptura si Mobilier de Gradina, confirmand nerabdarea participantilor de a se bucura de gradinile de vara creativ decorate. Nici Licitatia de Orientalism nu s-a lasat mai prejos, avand o rata de adjudecare de aproximativ 80% si finalizandu-se cu dorinta spectatorilor de a nu lasa vara sa treaca fara un itinerariu catre meleagurile Coloniei de la Balcic. In total seara de 29 aprilie a adus 140.980 de euro si depasiri neasteptate ale unora dintre estimari.

In ceea ce priveste Licitatia de Sculptura si Mobilier de Gradina, pasionatii de design retro au dat tonul unor cresteri spectaculoase, dintre care amintim de un salon de gradina format din masa cu patru scaune (adjudecat pentru 1.200 euro de la 350 euro), o pereche de etajere/jardiniere italiene (700 euro, de cinci ori mai mult decat pretul de pornire), un set de patru cache-pot-uri (1.600 euro, de patru ori mai mult ca pretul de pornire), o oglinda de veranda, cu polita pentru ghivece (adjudecat pentru 800 euro de la 150 euro), o pereche de vase monumentale, din teracota (adjudecat pentru 2.250 euro de la 350 euro) sau sculptura "Arlechin" de Ion Parvan (2.400 euro, dublul pretului de pornire).

Artmark, Licitatia de Mobilier de Gradina
De departe, vedeta Licitatiei de Orientalism a fost opera "Intimitate" de Iosif Iser care a fost achizitionata pentru suma de 10.000 euro, pretul crescand vertiginos de la 2.800 de euro in mai putin de 3 minute. Cresteri spectaculoase au fost inregistrate si de Carl Calusd pentru opera "Interior de moschee", adjudecata la suma de 2.000 euro (de trei ori si jumatate mai mult ca pretul de pornire), Dimitrie Florian pentru opera "Plecarea in larg" achizitionata pentru 1.600 euro (de trei ori mai mult ca pretul de pornire) sau Alexandru Satmary pentru opera "Drumul spre casa" adjudecata la 2.750 euro (de trei ori mai mult ca pretul de pornire).

De asemenea, mult dorite au fost si tablourile lui Constion, "Targ oriental" (3.000 euro de la 1.200 euro) si "Peisaj meridional" (1.200 euro de la 600 euro) sau pictura lui George Catargi, "Stapanul", care a urcat de la 1.800 euro la 4.250 euro. Apreciate de catre public au fost si schitele lui Nicolae Tonitza, "Tataroaica" (2.000 euro) si "Odalisca" (1.800 euro), opera "La cafeneaua lui Mamut" de Nicolae Darascu (14.000 euro) si "Odalisca" lui Samuel M?tzner (19.000 euro).

Artmark, Licitatia de Sculptura
Din sectiunea de obiecte decorative, interesul publicului s-a indreptat catre bornzul de Viena "Fumatorul de opium" (900 euro, de trei ori mai mare ca pretul de pornire), dar si bronzul de Viena de Richard Thuss – "Dansatoare orientala" (1.400 euro), respectiv cele doua Vase persane din colectia dr. Iosif Dona, ambele fiind adjudecate pentru suma de 2.750 euro. De asemenea, printre preferintele publicului s-au aflat iataganul otoman, damaschinat cu argint si verset din Coran, pentru care au oferit 2.500 euro si platoul decorativ din alama, oferit cadou ministrului de externe roman George Macovescu de catre prim-ministrul Irakului, al carui pret a crescut pana la 1.000 euro de la 250 euro.

Luna mai aduce in peisajul licitatiilor Artmark o suita de obiecte de colectie inedite si opere de arta rare prin Licitatia "Memorabilia - Cinema, Teatru, Muzica", Licitatia de Art Nouveau si Romantism, Licitatia patrimoniului Margareta Sterian dintr-o importanta colectie germana si Licitatia de Militaria si Antichitati. Expozitia va putea fi vizitata in perioada 5 – 19 mai la Palatul Cesianu-Racovita, str. C.A. Rosetti, nr. 5, iar primele doua licitatii vor avea loc joi, 15 mai, iar ultimele doua marti, 20 mai. Toate cele patru licitatii vor fi organizate la Ath?n?e Palace Hilton.

Despre Artmark
Artmark este o casa de licitatii de arta infiintata in 2008 care selecteaza, evalueaza si pune in circuitul pietei de arta opere cu autenticitate garantata, sustinand in paralel activitatea Centrului Cultural ArtSociety, care organizeaza expozitii de arta de anvergura nationala.

In cei cinci ani de existenta, Artmark, liderul pietei de arta din Romania (76% cota de piata in 2013, conform datelor Indexului Pietei Romanesti de Arta), a organizat peste 120 de licitatii de arta, care au pus in vanzare peste 15.000 de opere de arta si obiecte de colectie (dintre care, numai in 2013, aproximativ 5.000). Piata licitatiilor de arta din Romania s-a situat in 2013 la aprox. 15,1 milioane euro (comparativ cu valoarea de 14,6 milioane euro in 2012 si 13,7 milioane euro in 2011), intr-o piata de arta ce poate fi estimata ca depasind 28 milioane euro. Diversificarea ofertei in piata a dus la cresterea numarului de tranzactii, licitatiile de arta inregistrand adjudecarea mai multor obiecte de arta decat in 2012 cu 6%.

Din pozitia de lider, Artmark si-a asumat rolul de formator de piata, promovand activitatile educative si de sporire a interesului si fondului de cunostinte despre arta romaneasca, in context international. In 2013, Artmark a itinerat o seama de expozitii de licitatie la nivel national, facilitand amatorilor de arta din tara (orase precum Constanta, Timisoara, Arad, Iasi, Ploiesti, Brasov, Focsani, Buzau, Sfantul Gheorghe, Bacau, Piatra Neamt etc.) accesul la capodopere ale creatiei artistice romanesti din colectii private. Tot din seria de evenimente de informare si educare a publicului, Artmark a continuat si dezvoltat, prin Institutul Artmark de Management al Artei, programa de cursuri de weekend despre arta romaneasca si mecanismele de functionare a pietei de arta.

Catre sfarsitul lui 2013, casa Artmark comunica oficial infiintarea Consiliului sau de Excelenta, ce acopera, ghideaza si gireaza activitatea intregii platforme culturale Artmark, inclusiv Centrul Cultural ArtSociety si Institutul de Management al Artei, cuprinzand ilustre personalitati culturale sau publice romanesti, cu misiunea declarata de a se implica in cresterea vizibilitatii culturii romanesti si a impactului acesteia in modelarea societatii romanesti, de la Presedintele Romaniei (1996-2000) prof. univ. dr. Emil Constantinescu la Printesa Marina Sturdza ori la artistul Ioan Sbarciu, Presedintele Senatului Universitatii de Arta Cluj, sau la Catrinel Plesu, directorul Centrului National al Cartii etc. Este de mentionat si numirea in Consiliu a Angelei Baillou, directorul general al Christie’s Austria, in coordonarea activitatilor pentru Europa Centrala si de Est, pe fondul intensificarii colaborarii profesionale intre cele doua case si a interesului manifest al Christie’s pentru evolutia pietei regionale.

Pentru mai multe informatii, vizitati www.artmark.ro.

marți, 29 aprilie 2014

Immpuls, viitorul centrelor comerciale in Romania

Immpuls: ”Piata de refurbishment pentru centre comerciale depaseste 200 mililioane de EURO”

- Mai mult de o treime din mall-urile din Romania trebuie sa treaca prin procese de innoire si imbunatatire
- Schimbarile necesare evolutiei centrelor comerciale vor fi dezbatute in conferinta „The Future of Shopping Centers in Romania”, al treilea eveniment Immpuls din seria „The Truth Behind the Facade”

Immpuls, companie de consultanta, proiectare si project management in real estate, apreciaza ca cel putin 500.000 mp din centrele comerciale existente necesita operatiuni de adaptare la conditiile si tendintele de piata. Cu investitii de pana la 500 EUR/mp, costurile de refurbishment pentru mall-urile existente se ridica la peste 200 mil. EUR. Din totalul lucrarilor, reconversiile si extinderile pentru imbunatatirea mixului de chiriasi reprezinta 40% din valoarea investitiilor necesare unui centru comercial.

„Face-lift-ul interior si exterior face in general parte din ciclul normal de viata al mall-urilor in orice piata. insa centrele comerciale existente din Romania trebuie sa faca mai mult si sa investeasca in modificari functionale care sa imbunatateasca mixul de chiriasi pentru a capitaliza oportunitatile si tendintele consumatorilor sau pur si simplu pentru a supravietui”, declara Tudor Popp, Managing Partener Immpuls Real Estate Solutions.

Tudor Popp, Managing Partener Immpuls Real Estate Solutions
„Facilitatile de entertainment si petrecere a timpului liber sunt elementele cheie ale mall-ul social. Vom vedea in perioada urmatoare completarea zonelor de food court cu casual dining si cresterea tipului si a calitatii ofertei de entertainment. Concomitent, proprietarii de mall-uri trebuie sa valorifice piata de cinema, care, desi in crestere cu 14% anul trecut, are inca o rata de penetrare scazuta de 0,45, in comparatie cu alte piete, unde raportul dintre bilelete vandute si populatia totala este de 0,9 (Polonia), 1,1 (Cehia), 1,8 (Austria) si 3 (Franta)”, completeaza Popp.

Proiectele de modernizare includ operatiuni de face-lift (imbunatatirea esteticii prin materiale si design - care necesita in medie 30% din investitiile totale), reconversii functionale si extinderi (cu o pondere de 40% din costuri), precum si upgrade tehnic, pentru a respecta cerintele retailerilor internationali sau nevoia de eficientizare a costurilor (imbunatatiri care reprezinta aproximativ 30% din investitiile de modernizare).

Situatia actuala a centrelor comerciale din Romania si conditiile de evolutie fac subiectul dezbaterilor in cadrul conferintei „The Future of Shopping Centers in Romania”, miercuri, 7 mai 2014, la Hotel Novotel Bucuresti, incepand cu ora 9:00. Experti locali si internationali vor aborda:

- Factorii care influenteaza industria;
- Evolutia consumatorilor si a retailerilor;
- Calitatea centrelor comerciale;
- Modelele de dezvoltare si strategii;
- Diferentierea si competitia pe piata;
- Aspectele tehnice pentru refurbishment.
Conferinta, al treilea eveniment Immpuls din seria „The Truth Behind the Facade”, beneficiaza de un panel valoros de vorbitori din care fac parte:

- Georgios Argentopoulos - CEO Baneasa Commercial Area;
- Domenico Del Priore - Director Goodster;
- Ali ErgĂźn Ergen - Managing Partner TBE;
- Matei Florea - Partner SchĂśnherr Romania;
- Harald FlĂśer - Fund Director Aberdeen Immobilien Kapitalgesellschaft;
- Razvan Gaita - CEO Anchor Group;
- Ioana Gheorghiade - Executive Director Project Finance BCR Erste Bank;
- Gijs Klomp - Managing Director Jones Lang Lasalle;
- Hannes Lindner - Managing Partner Standort + Markt;
- Stephan Mayer-Heinisch - Chairman Austrian Council of Shopping Centers;
- Robert Maxim - Managing Partner Ensight Management Consulting;
- Luiza Moraru, Head of Retail and Property Management CBRE Romania;
- Peter Pointner - Managing Partner Gastro Immobilien BĂśrse;
- Harald Schaller - Senior Asset Manager Retail Immofinanz AG;
- Brigitte Schmitt - Managing Partner Oasis Shopping Center Services.

Despre IMMPULS
Immpuls este o companie specializata in consultanta, proiectare si project management pentru dezvoltatori, investitori si chiriasi. Compania are o experienta consistenta in identificarea de riscuri si vulnerabilitati si in managementul si executia lucrarilor de remediere si imbunatatire.

Immpuls a fost fondata in 2006, cu actionariat roman si german si este parte din Luxemburger Team Group, o echipa internationala multidisciplinara formata din arhitecti, ingineri si economisti, care a derulat proiecte majore de dezvoltare sau reabilitare in Europa si in Romania (Petrom City, Millennium Tower, Fraport, IRIS Mall).

www.immpuls.ro

Cleaning Show da start-ul concursurilor pentru specialisti

Acesta este principiul guvernator al Cleaning Show care se va desfasura anul acesta in perioada 11-14 iunie, la Romexpo. Va fi o adevarata expunere de idei si inovatii, cei mai importanti producatori si distribuitori de echipamente pentru curatenia profesionala, precum si furnizori de servicii ai acestui domeniu reunindu-se la unica expozitie de profil din tara – Cleaning Show.

Dincolo de latura de afaceri a evenimentului, Cleaning Show are, ca in fiecare an, si o componenta interactiva. In cadrul t?rgului, vor avea loc doua competitii spectaculoase destinate firmelor de prestare a serviciilor de curatenie. Acestea vor trebui sa iasa la lupta cu cele mai “bune” arme din dotare si sa ia startul la cele mai interesante competitii: Clean Europe si Impecabilii.

Clean Europe, parte a renumitului concurs dedicat firmelor prestatoare de servicii profesionale de curatenie din Europa, se va organiza in cadrul Cleaning Show, in perioada 11 – 14 iunie 2014, in parteneriat cu RITZ TIBOR, Clean Europe chief expert. Echipa castigatoare se va califica direct in marea finala de la Budapesta.

La Impecabilii se vor intrece in eficienta cele mai bune echipe de servicii de curatenie si menaj. Se va da o lupta crancena, al carei scop este curatarea suprafetelor murdare. Concurentii pot fi deopotriva expozanti sau orice alta firma doritoare care nu se afla pe lista participantilor la Cleaning Show. intr-un timp cat mai scurt, angajatii trebuie sa curete mai multe tipuri de suprafete patate cu diferite substante si alimente. Firma cu cei mai rapizi si mai indemanatici angajati va pleca acasa cu premiul « Impecabilii », din industria de curatenie profesionala.

Cleaning Show
Pentru a face concursurile si mai atractive, sunt puse la bataie premii importante, oferite atat de sponsori, cat si de organizatori.

Pentru participare, vizitati site-ul www.cleaningshow.ro unde veti gasi fisele de inscriere.

Te asteptam in echipa de specialisti a Cleaning Show 2014!

Noul Fluke ScopeMeter(R) 190-504, un standard inegalabil

Vizualizati mai mult. Reparati mai bine. Noul Fluke ScopeMeter® 190-504!

Dupa 20 de ani de dominare a pietei, osciloscopul industrial Fluke ScopeMeter® ramane singurul osciloscop portabil pe 500 MHz cu 4 canale.

Noul instrument de testare ScopeMeter® pe 4 canale 500 MHz este singurul dispozitiv portabil de acest gen de pe piata si reprezinta cel mai recent produs creat de Fluke pentru a deservi c?t mai bine tehnicienii din lumea intreaga.

Dispozitivul va oferi specialistilor un plus de incredere pentru a folosi Fluke ScopeMeter® 190-504 in orice conditii. Cele 4 canale izolate de input ofera posibilitatea de a masura simultan voltaje si curenti independent de potentialul referential, in medii de p?na la 1000 Volt CAT III /600V CAT IV.

Iata un tabel elocvent al profesionistilor care il pot folosi si domeniile cele mai frecvente de utilizare:

Fluke, tabel cu domenii de utilizare
Prin dispozitivul de testare Fluke ScopeMeter® 190-504, inginerii vor putea masura, vizualiza si analiza o gama ampla de semnale. Sistemele electronice industriale de azi, foarte fragile si complexe, cer inginerilor sa testeze mai multe puncte sau interconexiuni cu frecventa inalta, semnale de comunicatii, unde complexe, sau sa localizeze in detaliu sursele unor distorsiuni sau perturbari subtile de semnal. La 500 MHz, 5 GS/s rata de esantionare si 4 canale, Fluke 190-504 furnizeaza o acuratete mai mare si claritate a formei si amplitudinii undelor.

Fluke 190-504 intruneste cerintele profesionistilor mobili de service care cauta un oscilocop portabil, robust, care sa ofere o rata rapida de esantionare si cea mai inalta banda de frecventa, pentru a putea rezolva problemele cu care se confrunta pe teren.

190-504
Ce ofera Fluke 190-504:

- O gama de instrumente intr-un singur dispozitiv de testare ScopeMeter:
Osciloscop de inalta performanta, cu latime de banda de 500 MHz
Rata de esantionare in timp real de p?na la 5.0 GS/s
4 canale izolate pentru masuratori diferentiale
4 optiuni de masuratori metrice
- Portabil si robust: perfect pentru utilizarea pe teren, cu rating IP 51 pentru umezeala si praf; greutate redusa; durata extinsa a bateriei si rating de siguranta IEC 61010
- Capabilitati avansate de analiza si masurare: Ideal pentru depanari complexe folosind 4 canale de input pentru inspectia amplitudinea, cadenta si corelarea de frecventa a semnalelor. Pentru utilizarea in sisteme energetice industriale, se pot folosi setarile automate de masurare a puterii si energiei pentru a verifica eficienta, sau pur si simplu pentru a inspecta voltajul si undele de curent ale semnalelor electrice modulare. Analize specifice precum amplitudine versus frecventa, teste de tip trece/nu trece, sau inregistrarea unor semnale complexe folosind declansatorul de puls sunt, de asemenea, posibile.
- Cerificare de siguranta 600V CAT IV / 1000V CAT III: Dispozitivul este foarte sigur de folosit in medii dure, industriale
- Perioada de garantie de 3 ani: O zona de confort asigurata de determinarea Fluke in sustinerea calitatii.

Despre Fluke
Fondata in 1948, Fluke Corporation este lider mondial in instrumente electronice compacte, profesionale de testare. Clientii Fluke sunt tehnicieni, ingineri, electricieni si metrologi care instaleaza, diagnosticheaza si administreaza echipamente electronice si electrice industriale si procese de calibrare.

Fluke este marca inregistrata a Fluke Corporation. Numle companiilor si produselor mentionate in acest document sunt detinute de proprietarii de drept.

Pentru mai multe detalii, vizitati website-ul Fluke: www.fluke.com/fluke/roro/home/

ROCA anunta noile colectii de obiecte sanitare si mobilier pentru 2014

Traditionala prezentare a celor mai noi produse Roca, jucator de top in domeniul amenajarilor si accesoriilor pentru baie in Romania, s-a transformat in prima reuniune internationala a partenerilor companiei din zona Europei de Sud-Est.

Pe 24 aprilie, la Expo Bath Sofia, Bulgaria, a avut loc prima reuniune internationala a partenerilor Roca. Mai mult de 240 de invitati din toate tarile balcanice - parteneri, distribuitori, arhitecti, jurnalisti din Bulgaria, Grecia, Macedonia, Romania, Serbia, Croatia au participat la acest eveniment. Oaspetii au fost intampinati in mod special de catre domnul Luis C?novas del Castillo Muñoz, sef-adjunct al Misiunii Ambasadei Spaniei in Bulgaria.

Sergio Castro, Managing Director Roca pentru Europa de Sud-Est, a prezentat noua structura organizatorica a companiei pentru Balcani, unde Roca are trei fabrici – in Bulgaria, Romania si Croatia. Noua organizare optimizeaza procesul logistic, astfel incat sa acopere intreaga regiune. Scopul este de a creste nivelul de sinergie si coordonare intre toate departamentele companiei din tarile balcanice, pentru a oferi clientilor servicii mai bune, termene de livrare mai scurte, un portofoliu de produse care sa corespunda preferintelor lor, dimensiunilor din spatiul baii si traditiilor regionale. Urmand strategia de dezvoltare din Balcani, compania urmareste sa ofere produse de calitate, cu un design modern, accesibile celei mai variate game de utilizatori.

Sergio Castro, Managing Director Roca pentru Europa de Sud-Est
In cadrul prezentarilor separate intitulate "Design accesibil tuturor" si "Micile placeri ale vietii", managerii de vanzari si/sau de marketing din diferite tari au prezentat cele mai recente colectii Roca lansate pentru pietele din Europa de Sud-Est in anul 2014. O parte din aceasta prezentare a fost tinuta de Vesselin Simov (Director de marketing si vanzari Roca pentru Bulgaria, Macedonia, Romania, Ungaria, Albania, Orientul Mijlociu si Caucaz), Mladen Kokolic (Director productie si marketing Croatia si fosta Iugoslavie ) si Cornel Costache (Director comercial Roca pentru Romania, Ungaria si Grecia).

Cornel Costache, Director comercial Roca pentru Romania, Ungaria si Grecia
Compania a extins gama de produse in categoria economic cu doua noi colectii de obiecte sanitare. Prima colectie completeaza linia DEBBA, deja cunoscuta publicului. Acum aceasta ofera numeroase solutii pentru mobilier de baie sau pentru renovarea baii la preturi accesibile. Mobilierul de baie conceput pentru spatii standard sau compacte, care au castigat interesul consumatorilor, este disponibil acum in combinatii cu obiecte sanitare din aceeasi colectie. Clientii pot opta pentru lavoare de mai multe dimensiuni, compacte si cu console de sustinere, cu piedestale sau cu montaj pe perete; WC-uri cu picioare sau fixate pe perete si bideuri, toate cu scaun optional si cu sistem usor de inchidere. Produsele rezistente, de inalta calitate, combinate cu un design frumos care permite asamblarea si dezasamblarea rapida, precum si curatarea usoara, transforma colectia Debba intr-o solutie excelenta atat pentru casa, cat si pentru locuri publice. Mai mult decat atat, vasele de toaleta monobloc au mecanisme cu buton dublu de 4,5 / 3 litri care asigura economii semnificative de apa.

TIPO este o noua colectie de portelan stralucitor de la Roca. Ideea colectiei apartine celebrului designer italian Antonio Bullo, un vechi partener al companiei. TIPO se caracterizeaza prin puritatea formelor si prin linii ondulate. Toate elementele se evidentiaza printr-un design armonios si dimensiuni optime, potrivite pentru spatii mai mici, au un caracter practic si standarde ridicate de igiena. Colectia include o chiuveta suspendata pe perete, un vas de toaleta si un bideu care pot fi montate pe perete sau fixate pe podea. Preturile produselor din noua serie TIPO sunt extrem de atractive pentru consumatori.

ROCA, tipo
Pentru 2014, compania Roca a pregatit oferte avantajoase pentru clientii sai: WC Victoria monobloc la pretul foarte atractiv de 399 RON cu TVA; seturi de toaleta care pot fi montate pe perete, inclusiv structura de instalare din seria Nexo si Victoria, la preturi incepand de la 777 RON, cu TVA; seturi mixte din colectiile Victoria, Monodin, Esmai si L20 (inclusiv lavoar, cada cu dus si dusuri de mana), cu preturi incepand de la 610 RON, cu TVA.

ROCA, Expo Bath Sofia
Si alte produse noi pentru spatiile de dus si accesorii marca Roca completeaza oferta adresata clientilor in 2014, ajutandu-i sa-si creeze baia de vis cu un buget optim. Informatii despre gama completa de produse ale Roca, liderul in mobilier si echipamente pentru baie, pot fi gasite pe noul site al companiei http://www.bg.roca.com si in reteaua de distribuitori parteneri.

ROCA, Novelties 2014
Despre Roca

Roca este o companie dedicata proiectarii, producerii si comercializarii de produse pentru baie, obiecte din gresie si ceramica care pot fi utilizate in arhitectura, constructii si in designul de interior. Compania are 21.100 de angajati, 76 centre de productie si este prezenta in mai mult de 135 de tari de pe toate cele cinci continente.

Roca, brand lider in definirea spatiilor baii, colaboreaza cu urmatorii prestigiosi designeri, arhitecti si designeri de interior de prestigiu: R. Moneo, D. Chipperfield, Z. Hadid, Herzog & de Meuron, Schmidt & Lackner si J. Mariscal, printre altii. In plus, compania se implica in mod constant in dezvoltarea si promovarea initiativelor care ajuta la protejarea mediului. Ca parte a angajamentului sau fata de mediu, Roca dezvolta permanent produse noi, ce urmaresc conservarea resurselor de apa.

www.roca.com
www.ro.roca.com

luni, 28 aprilie 2014

Primul eveniment de landscape architecture din Romania

Piata Sowwah, Parcul Fengming Mountain, Place de la Republique sunt trei mari proiecte internationale de landscape architecture care aduc un plus semnificativ de inovatie si atractivitate cunoscutelor destinatii turistice din Emiratele Arabe Unite, Franta si China. Anul acesta, in iunie, la Bucuresti, in cadrul Expoconferintei de Arhitectura LAUD, vor fi prezentate cele trei proiecte spectaculoase semnate de biroul Martha Schwartz Partners.

Piata Sowwah este un spatiu urban cu insemnatate locala de pe insula Al Maryah ce ofera un refugiu verde in mijlocul noului centru financiar si comercial din Abu Dhabi. Sursa de inspiratie pentru aceasta piata a fost derivata din natura si cultura inerenta a Peninsulei Arabice: dune, sisteme de irigatii traditionale (Falaj), oaza, textile Bedouin si garduri vii populare in Emiratele Arabe Unite, amintind de gradinile chateau frantuzesti din perioada baroca.

Parcul Fengming Mountain, din China, este o adevarata arta geometrica. Viziunea parcului a fost inspirata de peisajele, climatul si cultura unica din Chongqing: ceata si ploaie, munti si vai, rauri si terase. Pavilioane concepute pentru a reflecta muntii mistici din regiune sunt pozitionati strategic de-a lungul pietei, conducand pietonii in josul “muntelui”, in zona Centrului de vanzari. Pavilioanele ofera, de asemenea, umbra si destindere pe timpul calatoriei. Prezenta apei este o parte importanta a experientei din Chongqing si este exprimata ca o “curgere” a apei din piata de sosirea catre centrul de vanzari, folosind o varietate de efecte prin canale, piscine si jeturi de apa.

Place de la Re-publique, Paris, France
Place de la Republique, din Franta, a fost recent coplesita de necesitatile de mobilitate urbana moderna. In fiecare zi, piata gazduieste peste 114000 de navetisti in spatiul de metrou si un amalgam de autobuze turistice, taxiuri parcate, biciclisti, trafic auto. Place de la Republique este un nou centru de atractie, un spatiu de intalnire si dialog. Doua terase incorporate in continuitatea pietei ii incurajeaza pe oameni sa ia loc si sa se relaxeze. Partea de sud-vest a pietei gazduieste un pavilion de 162 m2, proiectat de TVK, o cladire unica, imprejmuita de geamuri pentru a pastra o impresie de continuitate a acestui spatiu singular. Place de la Republique este in prezent cea mai mare piata pietonala din Paris.

Fengming Mountain
Markus Jatsch este arhitect si urbanist, membru al Institutului Regal al Arhitectilor Britanici si al Societatii Regale pentru incurajarea Artelor, Industriilor si Comertului.

“Sunt extrem de incantat de faptul ca profesia de landscape architect va obtine in sfarsit recunoasterea de care avea nevoie in Romania cu prilejul viitoarei conferinte LAUD. Sunt foarte bucuros sa vorbesc la acest eveniment despre Martha Schwartz Partners si abordarea noastra ampla de arhitectura peisagistica si urbanism. Designul trebuie sa fie apreciat ca un factor crucial in dezvoltarea durabila. Prin design, putem crea un ‘sense of place’, un sentiment de apartenenta, individualitate. Prin design le putem da posibilitatea oamenilor de a crea o conexiune emotionala cu un spatiu prin impregnarea acestuia cu personalitate, identitate, individualitate si unicitate”, a precizat arhitectul Markus Jatsch.

Sowwah Square
La LAUD 2014, alaturi de Markus Jatsch participa arhitecti din tara si din strainatate, care au semnat proiecte de landscape architecture premiate in ultimul an in cadrul concursurilor internationale de arhitectura.

Expoconferinta de Arhitectura LAUD face parte din seria expoconferintelor internationale de arhitectura si antreprenoriat organizate de ABplus Events, alaturi de INGLASS, GIS, RIFF si CONTRACTOR.

Data, locatia: 3 iunie 2014, Bucuresti
Structura evenimentului: expoconferinta - sesiuni plenare, workshop-uri specializate, expozitie tematica
Organizatori: ABplus Events, Ordinul Arhitectilor din Romania
Parteneri Institutionali: Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, Asociatia Peisagistilor din Romania si Asociatia Antreprenorilor de Peisagistica din Romania
Partener media principal: Igloo
Partener de comunicare: Zeppelin
Partener Media Online: Spatiul Construit
Parteneri media: Arhitectura, Arhitext, Roarhitect, Inspirationist, Pardoseli, Spa Magazin, Mansarde si Acoperisuri, Proiect Casa, Archilovers, World Architecture, e-architect.
Website: www.laud.ro
Contact: laud@abplusevents.com

joi, 24 aprilie 2014

Geberit aniverseaza 50 de ani de la productia primului rezervor incastrat pentru vasul de toaleta

Hotelul Eiger din Grindelwald a fost prima cladire din lume care a instalat rezervoare incastrate Geberit. Astazi, la aniversarea a 50 de ani de la instalare, hotelul nu a avut nevoie de nicio reparatie a sistemelor Geberit. Inovatia companiei a facut posibila aparitia bailor design, eliberand spatiul, eliminand instalatiile aparente si lasand peretii liberi, pentru ca ideile designerilor sa prinda contur.

Pana in zilele noastre, Geberit continua sa inregistreze peste 20 de patente pentru produse noi, pe an. in 2013, liderul european a investit 50 de milioane de franci elvetieni in cercetare si dezvoltarea de noi produse.

Geberit a vandut la nivel mondial peste 60 de milioane de rezervoare incastrate, atat datorita avantajelor incontestabile, cat si gratie entuziasmului cu care aceste produse au fost primite de catre profesionisti.

Hotel Eiger Grindelwald 1964-2014
“Cladirile publice, de la hoteluri la cladiri de birouri si institutii, au fost primele care au instalat sistemele Geberit, educand practic publicul cu jumatate de secol in urma”, a declarat Catalin Mitroi, director general Geberit Romania. „in Europa de Vest, rezervorul incastrat este parte din cotidian. Designerii nici nu concep sa amenajeze bai cu rezervoare aparente. In Romania este o tendinta tot mai evidenta, mai cu seama in spatiul public”, a explicat el.

Geberit lucreaza cu o echipa interna de designeri, confirmati de-a lungul timpului de numeroasele premii obtinute. Colaborarile cu designeri de renume din afara companiei au adus si ele recunoastere si au condus la lansarea unor noi colectii.

Astfel, Geberit l-a comisionat pe Christoph Behling, celebrul designer al ceasurilor TAG Heuer, pentru colectiile premiate Sigma 50 si Sigma 20, colectii de clapete pentru rezervoare incastrate. Matteo Thun a colaborat si el cu Geberit, pentru vasul de toaleta cu functie de bideu AquaClean Sela.

Geberit, AquaClean Sela Matteo Thun
Pentru a marca aniversarea celor 50 de ani de la productia in serie a primului model de rezervor incastrat, compania a lansat o noua gama de rezervoare incastrate, denumita Omega. Conceputa pestru spatii restranse, colectia include clapete de actionare cu un design minimalist, deosebit de mici, alaturi de un rezervor incastrat, disponibil pentru diferite inaltimi de instalare, inclusiv sub un pervaz sau intr-o mansarda.

Geberit este una dintre companiile care a contribuit la dezvoltarea designului industrial si care a devenit, prin tehnologie si estetica, alegerea numarul unu pentru consumatorii europeni.

Mai jos puteti viziona documentarul aniversar Geberit, in care proprietarii hotelului Eiger din Grindelwald povestesc cum au reactionat clientii cand au interactionat prima data cu un rezervor incastrat:

Despre Geberit:

Grupul Geberit este lider european de piata in domeniul tehnologiilor sanitare cu prezenta globala. Compania opereaza birouri de vanzari in 41 de tari si are 17 locatii de productie in sapte tari diferite. Principalele locatii de productie sunt localizate in Elvetia, Germania si Austria.

Grupul Geberit a generat un volum de vanzari de 2,3 miliarde de franci elvetieni in 2013 si numara 6.200 angajati. Geberit are sediul central in Elevetia, Rapperswil-Jona si a fost listat pe bursa elvetiana din 1999; in 2012 actiunile Geberit au fost incluse in SMI (Swiss Market Index).

Pentru mai multe detalii, va rugam sa vizitati www.geberit.ro/ro_ro/index.html.

Educatia pietei, factor esential in evolutia segmentului serviciilor de curatenie profesionala

Produsele si serviciile de curatenie profesionala reprezinta o industrie in ascensiune pe piata din Romania, iar Cleaning Show 2014 ramane in continuare singura expozitie dedicata industriei pe piata locala. Despre evolutia acestui segment, despre importanta educatiei pentru dezvoltarea pietei, precum si despre strategia de crestere adoptata in acest an, am stat de vorba cu Daniela Florenta Tivig, Director General al Cleaning Logistics - unul dintre liderii pietei produselor de curatenie profesionala si expozant in cadrul Cleaning Show 2014.

Cleaning Show: Care este secretul succesului pentru o companie din domeniul curateniei profesionale?

Cleaning Logistics: Nu stiu daca putem vorbi despre un secret sau o reteta a succesului in acest domeniu. Ca in toate domeniile, este vorba de foarte multa munca si seriozitate, insotite de o combinatie de factori: focusul pe construirea unor relatii de parteneriat de lunga durata, intampinarea nevoilor clientilor sau potentialilor clienti cu produse de calitate superioara demonstrata si, nu in ultimul rand, oferirea de consultanta si training de specialitate ca parte a serviciilor pe care le oferim.

C.S.: Care sunt noutatile pe care vreti sa le impartasiti cu vizitatorii Cleaning Show anul acesta?

C.L.: Ca in fiecare an vom prezenta noi produse lansate de catre furnizorul nostru Allegrini, precum si un nou echipament de diluare a detergentilor. Mai multe detalii insa veti afla doar vizitand stand-ul nostru de la Cleaning Show 2014.

C.S.: Ce deosebeste gama de produse Allegrini de celelalte produse de pe piata?

C.L.: Principalul atuu al produselor Allegrini il reprezinta calitatea recunoscuta si demonstrata la nivel de industrie. In plus, oferim clientilor nostrii suport si instruire pentru utilizarea detergentilor in functie de fiecare sector in parte.

C.S.: Cum estimati ca va evolua segmentul produselor pentru curatenie profesionala din Romania?

C.L.: Evolutia pietei depinde foarte mult de cresterea gradului de constientizare cu privire la piata serviciilor de curatenie profesionala. Important in evolutia industriei este sporirea numarului clienti care fac diferenta intre folosirea produselor profesionale pentru curatenie si utilizarea produselor de uz gospodaresc. Cele doua game de produse se deosebesc esential printr-o serie de parametri esentiali.
Pe piata din Romania sunt inca foarte multi producatori de detergenti ale caror produse nu intrunesc parametrii de calitate ai produselor profesionale. Din cauza preturilor foarte scazute aceste produse sunt de multe ori sunt preferate de clienti.

C.S.: Cleaning Logistics detine doua standarde de certificare ISO – 9001 si 14001. Ce reprezinta obtinerea acestor standarde in contextul evolutiei companiei?

C.L.: Cleaning Logistic doreste sa actioneaze in mod responsabil fata de comunitate, iar odata cu obtinerea acestor 2 standarde dorim sa aduce un plus de valoare produselor pe care le comercializam si sa accentuam grija pe care o avem fata de mediul inconjurator.

C.S.: Care sunt planurile de dezvoltare ale companiei pentru urmatoarea perioada?

C.L.: Anul 2014 a inceput cu o prima dezvoltare teritoriala pentru societatea noastra - incepand cu luna ianuarie am deschis un punct de lucru la Constanta, pentru a putea fii mai aproape de clientii si potentialii nostri clienti din zona de sud. Strategia noastra de afaceri pentru acest an include dezvoltarea portofoliului de clienti prin patrunderea pe segmentul serviciilor de curatenie pentru sectorul sanitar sau pentru institutiile de stat.

Cleaning Show 2014
Inscrierile la Cleaning Show sunt in plina desfasurare! Pentru mai multe informatii legate de participarea la eveniment in calitate de expozant, va invitam sa luati legatura cu directorul de proiect, Luciana Stoleru, la adresa de e-mail cleaningshow@euroexpo.ro sau la numarul de telefon 021 321 60 30.

50 de ani de rezervor incastrat: peste 60 milioane de rezervoare incastrate vandute de Geberit la nivel global

Grupul elvetian Geberit, lider european in domeniul tehnologiei sanitare, aniverseaza 50 de ani de la fabricarea primului rezervor incastrat pentru vasul de toaleta, un eveniment care a revolutionat piata instalatiilor si a amenajarilor interioare. Peste 60 de milioane de astfel de produse Geberit au fost vandute din 1964 si pana in prezent, in toata lumea. In Romania, Geberit este prezent de 10 ani si a inregistrat in ultimul an afaceri de peste sase milioane de euro.

Geberit a fost infiintata ca o afacere de familie de catre Caspar Melchior Albert Gebert, in anul 1874, in orasul elvetian Rapperswil, in 1905, Albert Emil Gebert, fiul lui Caspar, inventeaza si produce primul rezervor pentru vasul de toaleta din lume, realizat din lemn captusit cu plumb si fitinguri din plumb, care va fi temelia dezvoltarii viitoare, iar in 1952 este produs primul rezervor de plastic. Un an mai tarziu, in 1953, Geberit devine marca inregistrata, astazi grupul fiind prezent in 41 de tari prin birouri proprii.

Geberit este recunoscut la nivel global pentru lansarea in productia de masa, in anul 1964, a primului rezervor incastrat pentru vasul de toaleta, un eveniment care a transformat peste 60 de milioane de bai, in cei 50 de ani de la lansare fiind vandute peste 60 de milioane de produse Geberit in intrega lume.

GEBERIT - 2014-Bathroom-2_B-Omega30
Produsele Geberit sunt recunoscute atat pentru inovatie, cat si pentru fiabilitate, compania furnizand constant o garantie de 10 ani pentru rezervorul incastrat si o disponibilitate de 25 de ani pentru piesele de schimb ale rezervoarelor, dupa iesirea acestora din fabricatie. in ceea ce priveste inovatia, Geberit investeste constant in cercetare si dezvoltarea de noi produse, doar in 2013 aceste investitii ajungand la 50 de milioane de franci elvetieni.

In Romania, Geberit este prezenta de 10 ani, produsele companiei fiind utilizate atat in cadrul proiectelor publice, precum sediul Guvernului, Teatrul National Bucuresti, Aeroportul International Henri Coanda sau stadioanele National Arena si Ion Moina, cat si in cadrul proiectelor private de mari dimensiuni, de la centre comerciale, cladiri de birouri si hoteluri, la hale industriale.

Printre proiectele imobiliare private in care se regasesc produse Geberit, rezervoare incastrate si uneori sisteme de drenare a apei pluviale, se numara: hotelurile Athenee Palace Hilton, Grand Hotel du Boulevard, JW Marriott Grand Hotel, ansamblul multifunctional Palas Iasi (care include centrul comercial, doua cladiri de birouri si un hotel de 4 stele), centrele comerciale Iulius Mall din Cluj-Napoca si din Timisoara, AFI Palace Cotroceni si Ploiesti, Polus Center, Promenada Mall, Cocor, proiectele comerciale dezvoltate de New Europe Property Investments (NEPI) la Galati si Ploiesti, cladirile de birouri Sky Tower si Floreasca Office, Green Court Bucharest, Petrom City, precum si spatiile de birouri si halele industriale Continental din Timisoara, Bosch din Blaj si Inna Schaeffler din Brasov.

Toate aceste proiecte au condus la cresterea anuala a cifrei de afaceri Geberit Romania, inclusiv in perioada de criza.

„In 2013, cifra de afaceri Geberit Romania a depasit pragul de sase milioane de euro. Afacerile Geberit au continuat sa se dezvolte an de an din 2009 si pana in prezent, cresterea fiind pana la 10% pe an. Acest trend se va mentine si in 2014, sustinut in continuare de segmentele industrial si comercial, insa observam o revenire si pe segmentele rezidential si al spatiilor de birouri”, a declarat Catalin Mitroi, director general Geberit Romania.

Catalin Mitroi, Director General Geberit Romania
Produsele Geberit se adreseaza atat companiilor, cat si clientilor finali, fiind distribuite in toate marile magazine de bricolaj si in showroom-urile specializate. in ultimii ani, cererea pentru rezervoarele incastrate a crescut considerabil, iar acest lucru se simte in special in vanzarile retelelor de bricolaj.

„Apetitul consumatorilor romani pentru rezervoarele incastrate s-a dezvoltat in ultimii ani si este in crestere, chiar daca deocamdata suntem departe de Polonia sau Rusia, unde rezervoarele la semi-inaltime din plastic aproape ca nu exista pe piata. Insa faptul ca la nivel global, au fost deja vandute peste 60 de milioane de rezervoare incastrate, dublu fata de numarul de unitati Volskwagen Golf, una dintre cele mai vandute masini din lume, este un semnal pozitiv care influenteaza inevitabil si obisnuinta de consum a romanilor”, a adaugat Catalin Mitroi.

Geberit 2012 bathroom
Gama de produse Geberit este conceputa pentru utilizarea atat in cadrul noilor constructii, cat si in cadrul proiectelor de renovare si modernizare. Aceasta include ca linii de produse Sistemele sanitare (Sisteme de instalare si rezervoare incastrate, Rezervoare aparente si mecanisme, Baterii si actionari pentru pisoare destinate spatiilor publice si semi-publice, Rigole de scurgere pentru dusuri si sifoane pentru diferite aplicatii, Toalete cu functii de bideu) si Sisteme de tevi (Sisteme de evacuare si drenaj pentru ape pluviale si menajere, Sisteme de alimentare cu apa).

Despre Geberit

Grupul Geberit este lider european de piata in domeniul tehnologiilor sanitare cu prezenta globala. Compania opereaza birouri de vanzari in 41 de tari si are 17 locatii de productie in sapte tari diferite. Principalele locatii de productie sunt localizate in Elvetia, Germania si Austria.

Grupul Geberit a generat un volum de vanzari de 2,3 miliarde de franci elvetieni in 2013 si numara 6.200 angajati. Geberit are sediul central in Elevetia, Rapperswil-Jona si a fost listat pe bursa elvetiana din 1999; in 2012 actiunile Geberit au fost incluse in SMI (Swiss Market Index).

Pentru mai multe detalii, va rugam sa vizitati www.geberit.ro/ro_ro/index.html.

Reteaua de farmacii DONA, o noua identitate vizuala si un nou design

Reteaua de farmacii DONA investeste 15 milioane de euro intr-un proces complex de decorare si reamenajare a unitatilor DONA, in urmatorii 4-5 ani. Prima farmacie cu un design nou a fost deja lansata – DONA Liviu Rebreanu. Pana la sfarsitul anului vor fi gata peste 50 de farmacii strategice din Bucuresti si din tara. Noul slogan al lantului de farmacii, comunicat de la inceputul lunii martie - „o farmacie cum toate ar trebui sa fie” - este acum declinat si la nivelul identitatii vizuale. Firma care s-a ocupat de designul nou al unitatilor DONA, aleasa in urma unei licitatii la care au participat atat firme romanesti, cat si internationale, este MATIUS Studio, specializata in arhitectura si branding de retail.

„Ne doream un design care sa reflecte intru totul principiile care sustin noua noastra pozitionare. Cerinta generala a fost sa pastram aspectul riguros de farmacie, dar sa-i oferim totodata un aer cald si primitor. Sa le daruim atat pacientilor nostri, cat si propriilor angajati spatiul ideal pentru desfasurarea optima a activitatii de consiliere in farmacie”, a declarat Radu Dumitrescu, Director de Marketing DONA. „Am apreciat foarte mult solutiile propuse de MATIUS Studio, am lucrat impreuna indeaproape pentru implementare si am facut investitii consistente. Suntem foarte multumiti de rezultate, avem acum o farmacie etalon din toate punctele de vedere, care va fi model in procesul de redecorare a tuturor farmaciilor din reteaua noastra, in urmatorii 4-5 ani”, a completat Radu Dumitrescu.

Noul design a avut in vedere in primul rand imbunatatirea experientei consumatorilor in farmacia DONA, dar si sporirea gradului de confort al farmacistilor. Au fost optimizate spatiile de expunere, au fost regandite punctele de interactiune cu pacientii, astfel incat sa faciliteze o comunicare eficienta, s-au imbunatatit solutiile folosite pentru iluminare. Per ansamblu, farmacia are un aspect modern, dar totodata primitor si cald. Nu in ultimul rand, reamenajarea a urmarit principii verzi din punct de vedere al consumului de resurse in farmacie.

Farmacie Dona interior
“A fost pentru prima data cand am folosit gandirea laterala intr-un concept de retail. Ne aflam intr-o liziera la marginea Bucurestiului si ne gandeam cum sa redefinim identitatea locatiilor DONA, cand solutia se afla chiar in fata noastra: o oaza de liniste cald-racoroasa, o gura de sanatate si inspiratie, in acelasi timp. Noul concept al amenajarii DONA are la baza un dialog vizual permanent cu pacientul, care isi propune sa faciliteze actul apropierii de pacienti prin consiliere. Vitrina senina invita catre un spatiu aproape nefiresc de permisiv si accesibil, in timp ce lemnul, pardoseala si lumina din interior graiesc de la sine despre cat de placuta, revigoranta si stenica este reintoarcerea la natura, la viata sanatoasa”, declara Matius Ichim, retail arhitect in cadrul MATIUS Studio.

Conceptul de amenajare DONA are la baza ideea de spatiu permisiv si accesibil, cu vitrine pana la nivelul pardoselei. „Vazuta dinspre strada, intreaga farmacie devine o vitrina imensa catre furnicarul din interior: brusc, imagini cu care erai obisnuit sa te intalnesti pe strazile din Paris ori Bruges te invita pe un gazon proaspat cosit”, povesteste Matius Ichim, retail arhitect in cadrul MATIUS Studio.

Pupitrele farmacistilor sunt distribuite ordonat, cu elemente care imbina verdele praz cu albastrul senin si transparenta luminii. Culorile atat calde, cat si reci ale medicamentelor sunt suficiente pentru a-l transporta pe pacient catre un confort psihic, emanand liniste si incredere.

Farmacie Dona
DONA este o premiera in retailul farma in ceea ce priveste dotarile. La amenajarea farmaciei s-au folosit materiale antiseptice, precum Tarkett, un PVC fara emisie de COV (compusi organici volatili), aprobate in mediile farmaceutice sau spitalicesti. Pe langa aspectul pixelat in culori vii, prietenoase, acest material are proprietatea de a se intretine foarte usor si de a rezista foarte bine traficului intens.

In noul concept de amenajare a farmaciei DONA se regaseste o intreaga retea de sisteme tehnice si hard-ware: sistem de climatizare automata, filtre de apa cu osmoza inversa, CCTV, cititoare de retete electroice, POS-uri, detector de fum si sisteme antivandalism. Alinierea DONA la standardele farma cele mai avansate s-a realizat in special prin implementarea zonei vitrate a farmaciei (SREN 12600/2011) si prin folosirea Hi-MACS, un material compozit, termoformabil, usor modelabil si cu proprietatea de a pastra eventualele elemente patogene cu transmitere prin atingere departe de farmacist si in special de ceilalti pacienti.

Mobilierul a fost confectionat din MDF Vopsit, Hi-MACS si sticla ultraclara vopsita. Vitrina are usi glisante din sticla securizata, cu acces controlat, iar zona de consultatie are un design integrat. Toate piesele de mobilier care depasesc 1,35 m sunt ancorate solid de elementele structurale ale spatiului (grinzi si stalpi din beton, planseu etc), pentru a evita desprinderea acestora in timpul operarii sau actiunii unor forte ale naturii.
Atat dispunerea in planul farmaciei, cat si amplasarea produselor pe rafturi au fost coordonate, pentru fiecare pas al proiectului, de catre echipa DONA si arhitectii MATIUS.

Farmacia a urmarit principii verzi din punct de vedere al consumului de resurse in farmacie. S-au utilizat corpuri de iluminat cu proiectoare realizate cu cea mai recenta tehnologie LED Philips, usor inserabile pe sinele suspendate. Sursa de producere a luminii este reprezentata de pastile LED, cu durata de viata de pana la 50.000 de ore, avand un raport consum energetic versus conversie in flux luminos net superior oricarei tehnologii anterioare bazate pe ioduri metalice. Scenografia de iluminare este pe straturi, dozand distributia luminii exact acolo unde te astepti sa o intalnesti: la consultarea planului de tratament, la studiul unei etichete de produs si, in ansamblu, a interlocutorului si a mediului farmaciei. Lumina calda, galbuie (3.500-4.000 grade K), este regizata pe niveluri ierarhice si perfect adaptate ciclului circadian (mai intense dimineata si seara si mai atenuate ziua, cand functia acesteia este preluata de vitrina, respectiv de lumina solara).

Despre Farmacia DONA
DONA este una din cele mai mari retele de farmacii, cu capital integral romanesc, avand o experienta de peste 20 de ani pe piata locala. Compania are peste 1.500 de angajati, numara peste 240 de farmacii si deserveste lunar mai mult de 1 milion de pacienti din toata tara. Detalii sunt disponibile la www.farmaciiledona.ro sau pe pagina de Facebook.

Despre MATIUS STUDIO
Matius Studio este singurul studio de arhitectura din Romania specializat exclusiv pe arhitectura si brandingul de retail. MATIUS reprezinta un nucleu de 8 oameni, care modeleaza pana la 15% din magazinele fiecarui mall deschis in Romania. In fiecare saptamana, in Romania, se deschide un proiect desenat de MATIUS. Printre magazinele aflate in portofoliul MATIUS se numara proiectele de indigenizare Jolidon, Jacadi, Killtec, Oxybul, Benvenuti, Lacoste, Frey Wille, Lancel, dar si magazinele de concept F64, Noriel, Animax, Petit’s, Agnes Toma, Autograf, JPB Tabac sau Cade.

Apartamentele Adama, reduse cu pana la 8.500 euro la tIMOn

Dezvoltatorul imobiliar de top, lider de piata, Adama, detinut integral de IMMOFINANZ Group, participa la primul targ imobiliar al anului 2014 cu o serie de oferte speciale si surprize pregatite pentru vizitatori. In perioada 24-27 aprilie, echipa Adama va fi prezenta la Targul Imobiliar National – tIMOn, organizat in Piata Constitutiei.

Vizitatorii care vor achizitiona un apartament intr-unul din proiectele Adama pana la finalul lunii mai beneficiaza de discount-uri de pana la 8.500 euro/apartament.

Tot in cele patru zile ale targului, in cadrul noii campanii de promovare a proiectelor livrate in Titan anul trecut, acestia vor putea sa participe la o tombola cu premii electrocasnice.

Edenia Titan si Evocasa Optima, la promotie doar in perioada targului
Apartamentele finalizate de Adama in toamna anului trecut in proiectele Edenia Titan si Evocasa Optima, din Titan, intra la promotie doar in perioada 24-27 aprilie. Cele mai populare tipuri de unitati de doua camere vor fi reduse cu pana la 8.500 euro/unitate, echivalentul a aproximativ 10%, in functie de modelul apartamentului.

Panou foto Edenia
Astfel, apartamentele de doua camere din Edenia Titan aflate la oferta speciala au suprafete cuprinse intre 49 si 59 mp si preturi de 59.900 euro (TVA inclus), respectiv 69.900 euro (TVA inclus), reduse de la 65.500 euro si 78.500 euro.

Ansamblul Edenia Titan se afla in centrul verde al cartierului Titan, in apropiere de Parcul Titanii si la mica distanta de statia de metrou Titan si parcul cu acelasi nume. Cea de-a doua faza de dezvoltare a proiectului, finalizata in toamna anului trecut, cuprinde 210 apartamente de 1, 2 si 3 camere, intr-o diversitate mare de compartimentari si suprafete, complet finisate la cele mai inalte standarde de calitate. Complexul Edenia Titan este format din 3 cladiri de 11 etaje fiecare, primele doua dintre acestea fiind 100% vandute.

Edenia Titan
Cele mai cautate tipuri de apartamente – cele de doua camere – intra la promotie si in cazul Evocasa Optima II. Unitatile de doua camere pot fi achizitionate aici cu preturi incepand de la 56.900 euro (TVA inclus), reduse de la un pret de lista de 62.900 euro.

Amplasat tot in cartierul Titan, langa statia de metrou 1 Decembrie 1918, cu acces facil si spre Autostrada Soarelui, ansamblul Evocasa Optima este format din doua blocuri si 167 de unitati. Cea de-a doua faza de constructie, cuprinzand 84 de unitati, a fost livrata in vara lui 2013, punand la dispozitia celor interesati un mix variat de apartamente de doua si trei camere. La fel ca si in Edenia Titan, locatarii acestui proiect au la dispozitie spatii de depozitare, locuri de parcare private, iar cei mici propriul loc de joaca.

Evocasa Optima
„Targurile imobiliare sunt in general o buna oportunitate de a lua contact cu persoane direct interesate de achizitionarea unei locuinte astfel ca ne dorim, prin aceste discount-uri, sa le oferim acestora un impuls si un motiv in plus de a alege unul din apartamentele din proiectele Adama. De altfel, cele doua noi faze de dezvoltare din Edenia Titan si Evocasa Optima au fost bine primite de potentialii clienti, iar dupa finalizarea lucrarilor de constructie, numarul interactiunilor cu acestia a fost in continua crestere”, declara Alina Necula, Head of Marketing & Sales Adama Group.

Tombola „Calitate originala pentru locuinta ta personala”
Pe langa reducerile de pret din perioada targului, Adama pregateste pentru vizitatorii tIMOn si o tombola cu premii constand in obiecte electrocasnice. Pornind de la conceptul noii campanii de promovare a ansamblului Evocasa Optima II, care mizeaza pe calitatea de prima clasa de la structura constructiei, pana la finisaje, participantii la tombola vor putea castiga in fiecare din cele patru zile ale targului cate un aspirator, un blender si un espressor, toate produse de marci renumite.

Nu in ultimul rand, clientii care trec pragul tIMOn-ului vor putea primi de la standul Adama si propria fotografie-magnet, realizata in compania partenerului sau a partenerei. Acestia pot fi imortalizati intr-o ipostaza amuzanta la panoul Edenia Titan din cadrul targului, alaturi de propria pereche, alegerea viitoarei locuinte fiind in general o decizie care apartine amandurora.

Despre Adama
Adama este un dezvoltator de top, activ in Romania, Moldova, Ucraina si Turcia. Compania a construit pana in prezent peste 1650 de apartamente si cateva zeci de mii de metri patrati de spatii comerciale si birouri, in cadrul a numeroase proiecte finalizate: in Bucuresti – Evocenter One, Evocasa Armonia, Edenia Titan, Evocasa Optima, Evocasa Selecta, in Ploiesti – Evocasa Orizont, Bacau – Evocasa Completa, Brasov - Evocasa Viva, Iasi – Copou Bellevue si Cluj. Numarul unitatilor vandute de catre Adama se ridica la peste 1.100

miercuri, 23 aprilie 2014

Vrei sa inlocuiesti chiuveta din bucatarie sau baie?

Nu exista o modalitate mai buna de a innoi bucataria decat prin a inlocui chiuveta. Gandite perfect pentru combinatii si potriviri ideale, chiuvetele garanteaza un aspect unic spatiului in care sunt amplasate.

Chiuveta este unul din punctele centrale din baie sau bucatarie. Fie ca esti interesat de durabilitate si intretinere usoara sau vrei un design deosebit, chiuvetele din marmura sau travertin sunt alegerea potrivita. Lavoarele sau chiuvetele sunt disponibile in mai multe variante – boluri mici sau mari, patrate sau dreptunghiuri, cu sau fara bordura si intr-o gama larga de culori.

Pe site-ul www.piatraonline.ro poti alege din gama variata de modele si culori ale lavoarelor si chiuvetelor din piatra naturala. Acestea se pot vedea si achizitiona direct din showroom-ul Rock Star Concept Store situat in Aleea Teisani nr. 137A sau online, cu livrare prin curier rapid, in 24 de ore, cu plata ramburs.

Noile chiuvete sunt mult mai usor de instalat fata de cele vechi care erau prinse in blatul de bucatarie. Acum chiuveta este pur si simplu asezata in spatiul gol lasat de vechea chiuveta. Trebuie doar sa masori diametrul chiuvetei si sa achizitionezi o noua chiuveta.

Rock Star Construct chiuveta BRDP
Acum este momentul potrivit pentru a adauga culoare intregului decor din bucatarie sau din baie. Poti alege o chiuveta adanca sau sa treci de la o chiuveta cu un bol la una cu doua boluri sau vice versa.

Rock Star Construct chiuveta BRVS
Folosind un lavoar de travertin vei obtine un aspect impunator si elegant, pastrand in acelasi timp tonul cald al incaperii. Acceseaza site-ul www.piatraonline.ro la sectiunea “Chiuvete travertin” si vei gasi modele de chiuvete din travertin si marmura la cele mai mici preturi de pe piata.

Travertinul este o roca sedimentara formata pe parcursul a milioane de ani de in straturi de materie organica, care in cele din urma se intaresc. Este important de mentionat faptul ca o chiuveta din travertin este mai poroasa decat granitul sau marmura si se recomanda o ingrijire periodica cu impermeabilizantul tip spray marca LTP.

Rock Star Construct chiuveta BRTS
Pentru intretinerea periodica – spalare cu detergenti - se recomanda folosirea unor produse neutre din punct de vedere chimic, special destinate pietrei naturale pentru a nu ataca suprafata materialului. O recomandare foarte buna este LTP Stonewash, un detergent destinat curatarii spatiilor din baie precum peretii din jurul chiuvetei si dusului sau obiectelor sanitare precum chiuvete sau cadite de dus. Este un produs conceput pentru spatii in care prezenta calcarului este absolut obligatorie, astfel incat vor face munca ta mult mai usoara. Costul acestui produs este identic cu cel al oricarui alt produs de ingrijire pentru obiecte sanitare sau bai de pe piata, asadar investitia va fi cu siguranta una foarte buna.

Culorile disponibile pentru chiuvetele din travertin sunt: crem-classic, maro-noce, galben, roz, gri. In cazul chiuvetelor din marmura, culorile pe care le puteti gasi sunt: crem-light beige, maro-light emperador, maro-dark emperador, crem-cappucino, negru-afyon black, negru-nero marquina, alb-afyon white, gri-tundra grey, etc.

Distractie placuta in reamenajarea spatiului tau!

marți, 15 aprilie 2014

Whirlpool participa la EuroCucina cu inovatii in design-ul de electrocasnice

Whirlpool, lider mondial in fabricarea si comercializarea electrocasnicelor de mari dimensiuni, a participat la Milan Design Week 2014, cel mai important eveniment dedicat amenajarilor interioare. In cadrul EuroCucina, sectiunea targului de la Milano dedicata bucatariei, Whirlpool a lansat doua noi colectii de finisaje si o colectie de panouri creative pentru frigiderele cu doua usi. Se mizeaza pe electrocasnice design, in culori deosebite si pe suprafete cu finisaje tridimensionale.

In perioada 8-13 aprilie 2014 profesionistii segmentului si iubitorii de design interior au vizitat targul international de mobila de la Milano pentru a afla noutatiile din domeniul amenajarilor interioare.

Compania Whirlpool este recunoscuta pentru dezvoltarea constanta a celor mai viabile produse electrocasnice de pe piata, care sunt in acelasi timp functionale, aspirationale si se bucura si de un design de exceptie.

Starurile in materie de design prezentate de Whirlpool la aceasta editie au fost proiectul Atelier, precum si colectiile de finisaje Natural Colours si Living Colours.

„Anul acesta Whirlpool are doi parteneri prestigiosi la targul de la Milano. Pentru standul EuroCucina ni s-a alaturat grupul Cosentino, recunoscut in lumea arhitectilor si designerilor ca lider in fabricarea suprafetelor inovatoare. Tehnologia Dekton, suprafata ultra-compacta care acopera blatul in care sunt incorporate plitele Whirlpool prezente la stand, a fost dezvoltata pentru a rezista in cele mai extreme conditii de utilizare: contactul cu acid sau zgarieturi, abraziuni, soc termic sau caldura directa. Janello & Volpi, cu o traditie de peste 50 de ani in crearea tapetelor si tapiteriilor la cele mai inalte standarde, ne-a fost partener in procesul de dezvoltare a designului gamei «Atelier»”, a declarat Mioara Bolozan, Director Marketing Whirlpool Romania.

Whirlpool, Atelier Elegance
Proiectul Atelier a fost posibil datorita colaborarii intre doua branduri care au designul si inovatia in ADN: Whirlpool si Janello & Volpi. Combinele frigorifice cu doua usi din aceasta gama beneficiaza de o estetica aparte, datorita panourilor creative pentru usi, disponibile in patru variante. Aceste panouri propun suprafete cu elemente tridimensionale, spectaculoase si placute la atingere. Astfel, Whirlpool lanseaza o noua gama de electrocasnice care vor completa amenajarea interioara a locuintei, ce pot fi expuse in bucatarii deschise, pentru a reflecta stilul personal al proprietarilor.

Whirlpool, Atelier Glance
„Traim intr-o lume in care globalizarea duce la standardizarea fiecarui aspect al vietii. De aceea, Whirlpool doreste sa personalizeze relatia om-locuinta si sa se indeparteze de sabloane”, a adaugat Mioara Bolozan.

O alta vedeta a standului Whirlpool a fost colectia Natural Colours, o colectie de finisaje ce vor fi disponibile pentru hotele Art Gallery, plitele pe gaz si colectia Ambient de cuptoare si microunde. Selectia de finisaje noi reflecta intentia Whirlpool de a propune electrocasnice care fac o tranzitie naturala intre spatiul destinat mancatului si cel destinat timpului liber, care adauga un farmec aparte amenajarilor interioare. Materialele si finisajele amintesc de sticla, lemn sau piatra.

Whirlpool, Atelier Charme grey
In plus fata de colectia Natural Colours, Whirlpool a lansat la EuroCucina si alte doua variante de finisare sub numele de Living Colors. Rezultate in urma cercetarii continue a noilor estetici proprii bucatariilor si spatiilor de zi, finisajele denumite Moon Mist si Black Pearl din colectia Living Colors propun o reinterpretare a clasicului – albul si negrul intr-o noua prezentare, sofisticata si eleganta.

Whirlpool, Atelier Charme black
Despre Whirlpool Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA)

Cu aproape 10400 de angajati, o prezenta in peste 30 de tari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa si centre de productie in sapte tari, Whirlpool EMEA este subsidiara a Whirlpool Corporation. Lider mondial in fabricarea si comercializarea electrocasnicelor de mari dimensiuni, Whirlpool Corporation a avut in 2012 o cifra de afaceri de peste 18 miliarde de dolari, 68.000 de angajati si 65 de centre de productie si cercetare in toata lumea. Compania comercializeaza marcile Whirlpool, Maytag, KitchenAid, Jenn-Air, Amana, Brastemp, Bauknecht si alte branduri importante pentru consumatori in aproape fiecare tara din intreaga lume.

Informatii suplimentare despre companie pot fi gasite la www.whirlpoolcorp.com

Whirlpool a demonstrat avantajele noii tehnologii Al 6-lea Simt Live Technology

Al 6-lea Simt Live Technology este prezentata in premiera internationala

Whirlpool, lider mondial in fabricarea si comercializarea electrocasnicelor de mari dimensiuni, a participat la Milan Design Week 2014, targ de referinta dedicat amenajarilor interioare. in cadrul FuoriSalone, spatiu destinat atelierelor tematice, Whirlpool a demonstrat avantajele noii tehnologii Al 6-lea Simt Live Technology, o platforma de comunicare intre aparatele electrocasnice. Compania a prezentat si rezultatele unui studiu despre stilul de viata si comportamentul de consum al europenilor.

In perioada 8-13 aprilie profesionistii si iubitorii de design interior au putut vizita targul international de mobila de la Milano pentru a afla noutatiile din domeniul amenajarilor interioare.

„Whirlpool a realizat un studiu la nivel european, pentru a analiza aspectele sociale, culturale, simbolice si estetice care isi pun amprenta asupra spatiului in care locuim. Ne-a interesat modul in care aceste aspecte se reflecta in tendintele de design, dar si in tehnologie”, a declarat Mioara Bolozan, Director Marketing Whirlpool Romania „Toate stilurile de viata care au fost analizate au dus la o concluzie comuna, si anume conectivitatea, esentiala pentru stilul de viata contemporan”, a adaugat Mioara Bolozan.

Plecand de la nevoie de conectivitate, specialistii Whirlpool au dezvoltat Al 6-lea Simt Live Technology. Aceasta tehnologie le va permite consumatorilor sa interactioneze de la distanta cu electrocasnicele de acasa, sporind valoarea gadget-urilor pe care le detin si transformand electrocasnicele in aparate intuitive.

In spatiul expozitional FuoriSalone o masina de spalat rufe, un uscator, un frigider si o masina de spalat vase Whirlpool sunt interconectate, creand o platforma inteligenta care le sporeste utilitatea. De regula astfel de tehnologii, aflate inca in faza de pionierat, se aplicau electrocasnicelor incastrabile. De aceasta data Al 6-lea Simt Live Tehnology este prezentata pe electrocasnice free standing.

Whirlpool, Al-6lea Simt Live Technology Conectivitate Free standing
Vizitatorii au putut sa interactioneze cu aparatele electrocasnice prin intermediul unei aplicatii intuitive, care i-a ghidat pas-cu-pas. Aplicatia serveste ca o telecomanda, ca un panou central, si functioneaza indiferent de distanta la care se afla utilizatorul. De asemenea, ofera si posibilitatea de a personaliza utilizarea electrocasnicelor prin activarea unor functii care nu sunt incluse in setarile standard ale produsului cumparat, actionand ca un upgrade de sistem.

„De exemplu, in timp ce masina de spalat are un numar finit de setari ale ciclurilor de spalare, aplicatia permite setarea completa, de la culoare si pana la tipul de rufe ce vor fi spalate. in cazul cuptoarelor cu inductie, poate fi selectat tipul de mancare, urmand ca aplicatia sa sugereze retete. Aplicatia avertizeaza de asemenea si cand este momentul sa fie adaugate diverse ingrediente pentru a desavarsi preparatul. Al 6-lea Simt Live Tehnology ofera servicii croite pe nevoile fiecarui client”, a explicat Mioara Bolozan, Director Marketing Whirlpool Romania. „Aceste electrocasnice free standing interconectate vor fi lansate pentru publicul larg la inceputul anului 2015”, a adaugat Mioara Bolozan, Director Marketing Whirlpool Romania.

Printre produsele care se vor lansa la targul de mobila de la Milano se numara noua gama de frigidere dotate cu tehnologia Al 6-lea Simt Fresh Control si sistemul Activ 0?, precum si noua masina de spalat vase cu optiunea PowerDry.

Compania de origine americana Whirlpool este recunoscuta pentru dezvoltarea constanta a celor mai viabile produse electrocasnice de pe piata, care sunt in acelasi timp functionale, aspirationale si se bucura si de un design de exceptie. De-a lungul timpului Whirlpool a reusit sa-si pastreze pozitia de lider prin inovatie si tehnologie, succesul acestei abordari a companiei fiind prezentat ca studiu de caz in cursurile universitatii Harvard.

Despre Whirlpool Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA)

Cu aproape 10400 de angajati, o prezenta in peste 30 de tari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa si centre de productie in sapte tari, Whirlpool EMEA este subsidiara a Whirlpool Corporation. Lider mondial in fabricarea si comercializarea electrocasnicelor de mari dimensiuni, Whirlpool Corporation a avut in 2012 o cifra de afaceri de peste 18 miliarde de dolari, 68.000 de angajati si 65 de centre de productie si cercetare in toata lumea. Compania comercializeaza marcile Whirlpool, Maytag, KitchenAid, Jenn-Air, Amana, Brastemp, Bauknecht si alte branduri importante pentru consumatori in aproape fiecare tara din intreaga lume.

Informatii suplimentare despre companie pot fi gasite la www.whirlpoolcorp.com

Constructiile si amenajarile au adus 17.000 de vizitatori la ROMEXPO

In perioada 10 – 13 aprilie, ROMEXPO a organizat cinci manifestari expozitionale ale caror tematici s-au completat reciproc. Astfel, timp de patru zile vizitatorii au trecut pragul:

- CONSTRUCT EXPO - Targ international de tehnologii, echipamente, utilaje si materiale pentru constructii
- AMBIENT EXPO - Targ international de produse si sisteme pentru amenajari interioare si exterioare, decoratiuni, mobilier si piscine
- ROMTHERM - Expozitie internationala pentru instalatii, echipamente de incalzire, racire si de conditionare a aerului
- EXPO FLOWERS & GARDEN - Expozitia internationala de flori, amenajari peisagistice, horticultura si gradinarit
- ANTIQUE MARKET – Targ de obiecte de arta si antichitati
De la numarul impresionant de utilaje de constructii prezente si pana la mici decoratiuni pentru casa si gradina, cele cinci evenimente organizate au oferit o imagine completa, in concordanta cu piata, a domeniilor constructiilor, amenajarilor interioare si exterioare si peisagisticii.

Romexpo Construct Expo Ambient 2014
Inca in revenire dupa o perioada de criza economica generala, CONSTRUCT EXPO a marcat o usoara crestere fata de anul trecut, atat in ceea ce priveste numarul de expozanti dar si suprafata ocupata. Noutatile tehnologice dar si masinile si utilajele cu ajutorul carora companiile pot minimiza costurile de operare au fost printre atractiile targului, alaturi de reducerile oferite ce au fost cuprinse intre 10 si 30%.

In completarea CONSTRUCT EXPO, Targul international de produse si sisteme pentru amenajari interioare si exterioare, decoratiuni, mobilier si piscine – AMBIENT EXPO a adus noi gadget-uri care infrumuseteaza si creeaza confortul fiecarei case. Fereastra ce se poate comanda cu ajutorul tabletei, semineele 3D sau piscinele luxoase au completat AMBIENT EXPO. Cei care au cautat solutii eficiente de incalzire si racire a caselor au gasit la ROMTHERM instalatii create astfel incat sa ajute la reducerea costurilor si la obtinerea confortului termic mult dorit.

Alaturi de CONSTRUCT EXPO si AMBIENT EXPO, targurile ANTIQUE MARKET si EXPO FLOWERS & GARDEN au adus latura esteticului la ROMEXPO. Bijuterii, carti si automobile de epoca, obiecte de mobilier si picturi au putut fi admirate si achizitionate de catre vizitatorii ANTIQUE MARKET.

Romexpo Construct Expo 2014
Pentru ca primavara este inca in toi, cei care au trecut pragul EXPO FLOWERS & GARDEN si-au putut imbogati varietatile de rasaduri si au aflat idei noi pentru amenajarea gradinilor. Una dintre noutatile acestei editii au constituit-o gardurile verzi ce puteau fi montate in orice moment pentru a schimba aspectul cladirilor.

“In general, targurile si expozitiile sunt imagini fidele a situatiei reale a domeniilor pe care le reprezinta, iar cele cinci evenimente ce tocmai s-au incheiat la ROMEXPO nu fac exceptie. Din semnalele primite de la expozanti si vizitatori, lucrurile par sa se indrepte si speram intr-o evolutie pozitiva. Desigur ca ne dorim sa revenim la cifrele de acum sapte ani, dar importanti sunt pasii mici si siguri” declara Mariana Suciu, Director General, ROMEXPO S.A.

Cele cinci manifestari expozitionale organizate au reunit peste 400 de expozanti pe o suprafata de 15.000 de metri patrati, reusind sa atraga 17.000 de vizitatori timp de patru zile.

In perioada urmatoare la ROMEXPO vor avea loc Targul International de vinuri Good Wine (25 – 27 aprilie), Coffee Lovers Event (24 – 27 aprilie), concertul Peter Gabriel (8 mai), Festivalul East European Comic Con 2014 (9 – 11 mai), Pet Expo – targ dedicat animalelor de companie (16 – 18 mai), Targul Ghidul Miresei (23 – 25 mai), Bookfest (28 mai – 1 iunie), TIBCO – Targul international de bunuri de larg consum si KIDEX - expozitia de produse si servicii pentru bebelusi, viitoare mamici, parinti si copii (29 mai – 1 iunie).

Pentru mai multe detalii, accesati: www.romexpo.ro