miercuri, 7 septembrie 2016

Architecture Conference&Expo: Transportul urban in 2020


Dezvoltarea transportului public urban si noile tendinte cu privire la modalitatile de fluidizare a traficului sunt subiecte dezbatute in cadrul evenimentului Architecture Conference&Expo, punctul de intalnire in Transilvania pentru peste 300 de arhitecti ce se reunesc in 6 octombrie la Cinema „Florin Piersic” din Cluj-Napoca.

Legarea cat mai multor comune de orasele alaturate, o prioritate

„Dezvoltarea infrastructurii de transport in ultimii ani, precum si aplicarea unor strategii de firme a facut posibil scaderea costurilor de transport”, a declarat Acad. Prof. Dr. Benedek Joszef de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca va sustine in cadrul celei de-a IV-a editii a evenimentului Architecture Conference&Expo prezentarea „Mobilitatea in spatiu si segrerarea socio-spatiala”. Referitor la transportul din Zona Metropolitana Cluj-Napoca, acesta considera ca „Trebuie cercetata situatia transportului personal si public in comunele dimprejurul orasului”.

Benedek-Jozsef-speaker-Architecture-2016

Necesitatea de a lega prin mijloace de transport publice toate comunele din judet de cel mai apropiat oras este prezentata inclusiv in cadrul „Strategiei de dezvoltare teritoriala a Romaniei” din iulie 2013, unde unul dintre obiective este „Imbunatatirea retelei de transport pentru asigurarea accesibilitatii si cresterea mobilitatii”.

Serviciul de car sharing - solutia pentru o mobilitate mai ridicata a cetatenilor?

Serviciile de car sharing au devenit recunoscute la nivel international fiind implementate in orase precum Viena, Berlin sau Munchen. In Romania, Iulian Padurariu, CEO Pony Car Sharing, a implementat in Cluj-Napoca primul serviciu de car sharing, cu peste 3000 de utilizatori activi. Cel mai nou si avansat sistem de transport, Pony Car Sharing, lansat in toamna anului 2015 in tara noastra, ofera posibilitatea utilizarii in comun a unei flote de 50 autoturisme, iar inchirierea acestora se realizeaza instant prin intermediul unei aplicatii instalate pe telefonul mobil.

Pasionat de orasele inteligente, crearea comunitatilor, dar si cu o experienta importanta in marketing strategic si inovatie, Iulian Padurariu declara ca „Exista foarte multe exemple de sisteme de car sharing sau ride sharing, care duc la diminuarea nevoii de locuri de parcare in spatiile aglomerate si la folosirea mai redusa a autovehiculelo personale. Dupa parerea mea, aceste exercitii de car sharing sunt mai degraba un prim pas catre acceptarea conceptului de autovehicule autonome, atata vreme cat in prezent o masina dintr-o flota de car sharing este folosita de aproximativ 40 de utilizatori”. Speaker in cadrul evenimentului Architecture Conference&Expo, organizat de Libero Events, Iulian va vorbi despre modul in care tehnologia poate influenta mobilitatea urbana si despre nevoile in ceea ce priveste infrastructura oraselor viitorului.

Iulian-Padurariu-speaker-Architecture-2016

Peste 15 speakeri nationali si internationali vor prezenta aspecte esentiale in arhitectura si urbanism, sub tematica Renewing cities: Climatul urban pentru noile generatii in cadrul careia se vor aborda subiecte precum impactul tehnologiei in arhitectura, transportul urban sau viitorul arhitecturii. Cu un impact puternic in arhitectura, tehnologia este utilizata de arhitecti pentru realizarea cladirilor inteligente si satisfacerea noilor nevoi arhitecturale.

Octavian Fanea, Sales Manager la Aluterm Group, va vorbi in cadrul Architecture despre importanta intrarilor automate in cadrul prezentarii Intrari automate, confort si iesiri de urgenta. Pasiunea si munca lui constau in consilierea clientilor si arhitectilor romani in scopul integrarii in proiectele lor a usilor cu intrari automate cu scopul de a crea eficienta, confort si siguranta cladirilor.

Octavian-Fanea-speaker-Architecture-2016

Arhitectii premiati la Architecture Conference&Expo

Arhitectii, organizatiile sau birourile de arhitectura isi pot inscrie proiectele realizate in cadrul Competitiei de proiecte Architecture Conference&Expo pana in data de 10 septembrie, acestea urmand a fi analizate de un juriu format din arhitecti de renume, precum: Charles Phu (Fondator Office for Architectural Culture), David Cash (Presedinte BDP), Melissa Sterry (Fondator Bionic City); Serban Sturdza (Director Prodid) si Irena Bauman, (Director Fondator Bauman Lyons Architects).

Architecture-Afis-2016-septembrie

Architecture Conference&Expo urmareste sa promoveze arhitectii si birourile de arhitectura pentru proiectele realizate si impactul acestora asupra comunitatii prin realizarea conferintei ce include prezentari si dezbateri cu scop de dezvoltare, dar si prin oferirea premiilor in cadrul Galei de Premii din 6 octombrie. Proiectele pot fi inscrise pe site-ul evenimentului, la sectiunea Awards.

Evenimentul va cuprinde workshop-uri si sesiuni de dezbateri sustinute de speakeri precum: David Cash (Presedinte BDP), Melissa Sterry (Fondator Bionic City), Jan Kattein (Director Jan Kattein Architects), Eveline Petcu (Project Manager Gehl Architects), Attila Beer (Administrator Alukonigstahl), Daniel Popa (Country Manager Reynaers), Emilian Grigore (Technical Support Manager Rockwool), Adina Moldan (Independent Researcher Atelier Moldan), Pietro Elisei (Fondator & Director General Urba Sofia), evenimentul fiind moderat de arhitectul Serban Tiganas (Presedinte Dico si Tiganas).

Companiile care au inteles importanta arhitecturii pentru comunitate si care sustin acest eveniment sunt:
Partener Principal: Alukonigstahl
Parteneri: Rockwool, Fakro, Record, Reynaers, Rigips Saint Gobain, Knauf Insulation, Brikston, Symmetrica, Evo Computers, Fundermax
Supported by: OAR, OAR Transilvania, OAR Timis, Chic Ville, EuroGSM, Impress.
Official Car: Pony Car Sharing

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu