vineri, 2 septembrie 2016

Incepe BIFE-SIM 2016: evenimentul-etalon al industriei mobilei!


Prin intermediul BIFE-SIM, Romexpo sustine producatorii romani si importatorii si le asigura o platforma de expunere organizata la standarde internationale, un spatiu unde timp de 5 zile acestia isi prezinta produsele si serviciile direct celor interesati sa le achizitioneze.

Divizat in sectoare tematice, targul reuneste oferta Saloanelor de Mobilier Clasic, Modern, Decoratiuni, unde vizitatorii au parte de sfaturi si idei pentru transformarea casei in caminul ideal, in concordanta cu personalitatea si preferintele fiecaruia, si pe cea a Salonului de Bucatarii, care completeaza conceptul de amenajare si design interior. De asemenea, Pavilionul A al BIFE-SIM 2016 vine sa intregeasca tabloul industriei mobilei, prezentand o oferta bogata de echipamente si utilaje pentru industria lemnului, destinata eficientizarii fluxului de productie si implementarii de noi tehnologii.

BIFE-SIM este platforma de lansare a noutatilor a peste 300 de companii romanesti si internationale, care vor expune diferite stiluri de mobilier, de la cel clasic, la cel modern, de la cel din lemn masiv, pana la cel combinat cu sticla sau piele, sau chiar pictat manual.

Repere ale BIFE-SIM 2016:

- peste 300 de firme participante
- 7 pavilioane expozitionale ocupate
- 30.000 de metri patrati suprafata expozitionala ocupata

Cele 6 saloane tematice vor facilita accesul vizitatorilor in zonele care ii intereseaza in mod deosebit si care le vor permite sa faca alegeri informate si inspirate:

- Salonul Clasic – amplasat in Pavilioanele C1 si C2;
- Saloanele Design si Confort - amplasate in Pavilioanele C4 si C5;
- Salonul Bucatarii – amplasat in Pavilionul C3;
- Salonul Decoratiuni si Corpuri de Iluminat - amplasat in Pavilionul C6
- Salonul Echipamente, Masini, Utilaje si Accesorii - amplasat in Pavilionul Central.

BIFE-SIM este organizat de Romexpo, Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania (APMR) si Camera de Comert si Industrie a Romaniei, asteptand la editia de anul acesta peste 22.000 de vizitatori, specialisti si public larg. Asociatia Clubul Roman de Mobila este partener al evenimentului.

“Ne bucura participarea internationala numeroasa la editia din acest an, gradul de internationalizare fiind de 12%, ceea ce demonstreaza ca piata romaneasca de mobila este in continuare atractiva si atat din punct de vedere al exporturilor, cat si al interesului crescut pentru importuri. Companii expozante din tari precum Polonia, Turcia, Bulgaria, Italia, Ungaria, Grecia, Macedonia, Republica Moldova, Germania si Serbia contribuie la crearea unei imagini de ansamblu asupra industriei de mobila in randul vizitatorilor specialisti si nonspecialisti.

Totodata, participarea internationala arata ca eforturile firmelor romanesti din ultimii ani de a se pozitiona corect pe piata externa si eforturile noastre, ca organizatori, de a pregati un eveniment comparabil cu cele din afara granitelor, au dat rezultate. Ne dorim sa contribuim la construirea de parteneriate trainice intre expozantii romani si cei straini, iar BIFE-SIM 2016 sa reprezinte punctul de pornire pentru viitoare proiecte de succes.“ a afirmat domnul Mihai Costris, Director General Romexpo.

Recunoscut si apreciat atat de profesionisti, cat si de consumatorul final, BIFE-SIM isi continua evolutia ascendenta si ramane o excelenta rampa de lansare pentru noutatile din domeniu.

“Industria romaneasca de mobilier tine pasul cu lumea, cu piata si cerintele unui nou stil de viata, alert si pretentios, adesea super-tehnologizat, fara a uita sa recheme consumatorul catre natura, catre spatii dominate de materiale naturale, care aduc armonie si echilibru. Vizitatorilor autohtoni evenimentul le aduce o certitudine: mobilierul fabricat in Romania este o investitie care va aduce valoare adaugata brandurilor si afacerii proprii, pentru unii, si direct valoare materiala, functionala si estetica, pentru altii. Pentru vizitatorii straini manifestarea inseamna esential afaceri si produse la standarde europene, la indemana si cu costuri de transport reduse si, foarte probabil, cea mai buna ocazie de a aprecia varietatea si potentialul industriei mobilei din Romania.“ a subliniat doamna Aurica Sereny, Presedintele APMR.

BIFE-SIM 2016 nu este doar locul unde calitatea si varietatea mobilierului isi dau intalnire, ci si locul de desfasurare a multor evenimente conexe - demonstratii de prelucrare a lemnului, simulari de design interior, conferinte si seminarii precum Conferinta de Design aflata la a V-a editie, tombole cu premii pentru vizitatorii specialisti si publicul larg!

Conferinta de Design se va desfasura vineri, 16 septembrie, incepand cu ora 11.00, in Centrul de Presa Romexpo, are ca tematica principala “Productie/Design” si este structurata astfel:
- Productie: ce inseamna productia in Romania, prin designul de produs, concepere, prezentare, marketing;
- Design;
- Colaborari de succes;
- Productie alternativa;
- Reutilizare/reciclare in design;
- Promovarea productiei si designului in Romania.

Conferinta-de-Design-Bife-Sim

Mai multe detalii despre eveniment puteti gasi la adresa http://www.bife-sim.ro/manifestari-conexe si pe pagina de Facebook Conferinta de Design

Cele doua tombole desfasurate in cadrul targului se vor adresa unor categorii de public diferite:

Tombola Vizitatorului - tombola cu premii constand in obiecte de mobilier si de amenajare interioara.
Tombola Specialistului - se adreseaza exclusiv producatorilor din industria mobilei, premiile constand in vouchere pentru reduceri de preturi la masini sau utilaje de prelucrare a lemnului.
BIFE-SIM 2016 promite sa fie un festival al mobilierului lucrat cu rafinament si bun-gust, dar si o platforma de interconectare a producatorilor autohtoni si internationali de mobila, accesorii si echipamente, in sensul dezvoltarii relatiilor de parteneriat.

Poster-47-x-66-cm-BIFE-SiM-tombole

Pana la debutul evenimentului, ne puteti urmari pe site-ul www.bife-sim.ro, precum si pe pagina de Facebook dedicata: https://www.facebook.com/BIFESIM.

In paralel cu BIFE-SIM, se va desfasura Antique Market, locul de intalnire al artistilor, iubitorilor si colectionarilor de arta, unde vor fi expuse evaluarii si achizitiei, piese de mobilier si decoratiuni interioare, arta plastica, obiecte personale si de colectie, argintarie si portelanuri, bijuterii vechi, jucarii, vehicule de epoca si multe altele.

Program de vizitare:
14 – 17 septembrie 2016 (miercuri – sambata): intre orele 10.00 si 18.00
18 septembrie 2016 (duminica): intre orele 10.00 si 16.00

Bilet intrare: 10 lei/zi
Copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilitati si persoanele institutionalizate beneficiaza de intrare gratuita.
Biletele pot fi achizitionate si online, prin accesarea platformei de vanzare bilete la linkul www.romexpo.ro/bilete/ro/home

Acces:
Pietonal: Portile A, B, C si D, cu intrare dinspre: Piata Presei Libere, Bulevardul Expozitiei si Strada Parcului;
Auto: Portile C si D, cu intrare dinspre: Bulevardul Expozitiei si Strada Parcului.

Tarif acces parcare: 3 lei/ora

harta-acces-auto-si-pietonal-romexpo-bife-sim-2016

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu