luni, 21 noiembrie 2016

Cum sa iti creezi o baie moderna, vesel colorata, folosind linoleum


Te pregatesti sa renovezi baia, dar nu stii ce pardoseala sa folosesti? Ai prefera sa fie o podea calduroasa si placuta atunci cand pasesti? Ei bine, pardoseala din linoleum poate fi alegerea ideala. In plus, te bucuri si de o pardoseala antibacteriana, ceea ce inseamna ca nu permite dezvoltarea bacteriilor si e foarte placuta cand pasesti cu picioarele goale, fiind fabricat din ingrediente naturale. Si vestea buna este ca este foarte rezistent in timp, si sanatos!

In tarile din Occident, linoleum este o solutie foarte des folosita pentru podeaua spatiilor, de la bai, bucatarii, camera copiilor, pana la scoli, gradinite, showroomuri, cafenele, datorita proprietatilor sale estetice, dar si functionale.

Si totusi, de ce sa folosesti linoleum in baia din casa sau din alte proiecte:

linoleum emenatwork baie

1. Este un produs antibacterian, ceea ce inseamna ca nu permite dezvoltarea bacteriilor pe suprafata sa, inclusiv nu permite aparitia mucegaiului;
2. Linoleum este material compus din ingrediente 100% naturale, ceea ce il face sa fie unul dintre produsele preferate pentru cei isi doresc o locuinta ecologica, fiind un material biodegradabil;
3. Este mai calduros decat gresia, oferind confort si o senzatie placuta datorita podelei calduroase si primitoare in baie, fara a avea incalzire prin pardoseala;
4. Linoleum este un excelent izolator termic si fonic, datorita grosimii si compozitiei sale;
5. O alta veste buna este ca poti folosi linoleum chiar si pe peretii din baie in loc de faianta, astfel ii oferi personalitate si un aspect continuu.

linoleum emenatwork baie

Exista o confuzie la nivel general intre linoleum, cunoscut popular ca “linoleu” si covor PVC, unii comercianti nu fac deosebirea intre cele doua solutii pentru pardoseala. Aceasta confuzie apare din cauza faptului ca linoleumul are un aspect asemanator cu cel al unui covor PVC, doar ca difera 100% compozitia acestor produse. Linoleum este un produs realizat din materiale naturale, care este biodegradabil, in schimb, covorul PVC este un produs sintetic. Diferente apar si la nivel de miros, cat si la nivelul aspectului final, astfel culorile pardoselii cu linoleum vor fi mai intense si mai apropiate de cele naturale, datorita compozitiei naturale a linoleumului.

linoleum emenatwork baie

Din ce este fabricat linoleumul

Linoleumul a fost inventat in Anglia, de E.F. Walton, in urma cu peste 150 ani. Termenul provine din latina, linum (in) si oleum (ulei). Acesta se obtine dintr-o pasta fabricata din materiale 100% naturale – ulei de in solidificat, faina de lemn, pluta si rasini. Colorata ulterior cu pigmenti, pasta este calandrata pe o tesatura de iuta. Spre deosebire de linoleumul unicolor, linoleumul incrustat este obtinut prin producerea de diferente de grosime pe suprafata; in cazul linoleumului, pluta este incorporata sub forma de granule.

linoleum emenatwork baie

5 bai moderne colorate folosind linoleum Tarkett

Progresele remarcabile pe plan estetic ale linoleumului permit realizarea decorurilor care completeaza finisarile traditionale, unicolor sau marmorate. Recunoscut la nivel international, producatorul de linoleum modern Tarkett creeaza si imbunatateste constant colectiile de linoleum cu noi calitati tehnice. Combina tehnicile vechi cu noua tehnologie xf transformand clasicul linoleum intr-o solutie moderna, cu proprietatile specifice, costul si longevitatea produsului.

linoleum emenatwork baie

Cum se realizeaza montajul modelelor de linoleum in baie

Un aspect important de care trebuie sa se tina cont este realizarea montajului. Expertii in pardoseli de la eMenatwork.ro recomanda sa fie aleasa o echipa profesionista si alegerea unor materiale de calitate, precum linoleum, cordon de sudura, plinta, dar si adezivul si materialul pentru sapa. Daca una dintre cele prezentate nu este realizata corespunzator, exista mari sanse ca rezultatul sa nu fie unul scontat si de durata. Este esential ca modelul de linoleum sa fie lipit pe o suprafata perfect plana, in timp ce racordarile intre fasii si peretii incaperii trebuie efectuate cu ajutorul unui cordon de sudura la cald.

linoleum emenatwork baie

Video: Montaj linoleum in baie



linoleum emenatwork baie

Video: Pas cu pas cum sa montezi linoleum pe peretele din baie



linoleum emenatwork baie

Una dintre colectiile importante ale producatorului Tarkett este cea de linoleum natural Veneto XF2, cu aspect de marmura. Acest model de linoleum la eMenatwork e disponibil intr-o gama mare de culori potrivite pentru orice proiect. In plus, consultantii eMenatwork te pot ajuta cu o serie de sfaturi si recomandari pentru alegerea celei mai bune solutii de linoleum pentru pardoseala din proiectul tau, fie in mediul educational, rezidential, cat si in spatiul medical.

linoleum emenatwork baie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu