vineri, 29 iulie 2016

Proiectele arhitectilor din intreaga tara, premiate la Cluj-Napoca in aceasta toamna


Arhitecture Conference&Expo premiaza in aceasta toamna proiectele realizate de arhitecti in cadrul Galei Premiilor, ce va avea loc in 6 octombrie la Cluj-Napoca, in cadrul celei de-a IV-a editii a evenimentului ce reuneste anual peste 300 arhitecti din intreaga tara.

Arhitectii, birourile de arhitectura sau organizatiile care activeaza in domeniu isi pot inscrie incepand de astazi proiectele in cadrul Competitiei de proiecte Architecture Conference&Expo ce cuprinde 7 categorii: Proiecte pentru comunitate; Proiecte de restaurare, conversie, regenerare urbana si patrimoniu cultural; Cel mai indepartat proiect de casa realizat de catre un arhitect roman; Casa inteligenta; Proiectul de debut; Cladirile anilor 1990 – 2010 sau Proiecte realizate de studenti-arhitecti, proiectele arhitectilor fiind expuse in cadrul evenimentului.

„Competitia de proiecte Architecture Conference&Expo are un scop multiplu: promovarea proiectelor arhitecturale cu impact puternic asupra comunitatilor; premierea si promovarea arhitectilor si birourilor de arhitectura romanesti pentru proiectele realizate, dar si incurajarea orientarii si asimilarii conceptelor recente prin premierea unor proiecte inovatoare.”, a declarat Madalina Hodorog, Project Manager Libero Events, agentia de evenimente care organizeaza Architecture Conference&Expo.

Impactul adus dezvoltarii comunitatilor, printre criteriile de selectie ale proiectelor

Juriul format din arhitecti internationali si nationali va selecta pentru premiere cele mai bune proiecte inscrise tinand cont de: impactul adus dezvoltarii comunitatilor, vizibilitatea in constiinta publica si continuitatea prin preluarea elementelor existente valoroase.

In cadrul celei de-a IV-a editii, Architecture Conference&Expo isi propune sa ofere arhitectilor oportunitatea de a afla cele mai noi tendinte in arhitectura, in contextul unei continue si rapide digitalizari, a schimbarii generatiilor si a noilor probleme care afecteaza comunitatile. Evenimentul, sustinut de Ordinul Arhitectilor din Romania, va include prezentari si dezbateri legate de Renewing cities: Climatul urban pentru noile generatii, tematica generala ce va aborda aspecte precum: impactul pe care tehnologia il are in arhitectura, transportul public, spatii publice/rezidentiale/culturale, cladiri verzi sau siguranta in arhitectura prin design.

Architecture Conference&Expo reuneste peste 300 de arhitecti si specialisti din domenii conexe, alaturi de peste 15 speakeri locali, nationali si internationali precum Melissa Sterry (Fondator Bionic City), Jan Kattein (Director Jan Kattein Architects), David Cash (Presedinte la Building Design Partnership), Eveline Petcu (Project Manager Gehl Architects), Benedek Jozsef (Profesor Babes-Bolyai University), Iulian Padurariu (CEO Pony Car Sharing) si Emilian Grigore (Technical Support Manager Rockwool). Evenimentul va fi moderat de Serban Tiganas (Presedinte Dico si Tiganas).

Arhitecture Conference&Expo afis editia 2016

Evenimentul, marca Libero Events, inseamna inovare, iar fiecare editie de pana acum a adus, in fata participantilor, noi teme de discutii, noi speakeri si noi oportunitati. Locatia conferintei este schimbata in fiecare an, pentru a oferi arhitectilor posibilitatea de a exploata noi spatii, alese in acord cu tematica. Inscrierile se realizeaza pe site-ul oficial al evenimentului www.architectureconf.ro.

Companiile care au inteles importanta arhitecturii pentru comunitate si care sustin acest eveniment sunt:
Partener Principal: Alukoenigstahl
Parteneri: Rockwool, Fakro, Ordinul Arhitectilor din Romania, Rigips Saint Gobain, Record, Knauf Insulation, Brikston, Symmetrica, Evo Computers, Chic Ville, EuroGSM, Impress.
Official Car: Pony Car Sharing

joi, 28 iulie 2016

Avantajele aduse de otel arhitecturii contemporane


Conceptul de modernism castiga popularitate la nivel mondial mai ales dupa al Doilea Razboi Mondial. Multi dintre arhitecti au adoptat modernismul arhitectural, acesta fiind un stil dominant pentru cladirile secolululi 21.

Printre caracteristicle arhitecturii moderne remarcam:

- respingerea stilurilor istorice ca sursa a formei arhitecturale
- eliminarea detaliilor lipsite de importanta
- structura clara, bine definita.

Otelul are o influenta directa asupra dezvoltarii societatii moderne si a procesului de urbanizare. Evolutia acestui proces fiind evidenta: in anul 1950 erau doar 11 cladiri care depaseau 200 m, astazi exista peste 935 de cladiri mai inalte de 200 m, la nivel mondial si numarul acestora este intr-o continua crestere.

Sistemele constructive bazate pe o structura din otel ofera avantaje considerabile pentru proiectele urbane, care au loc in mijlocul orasului, unde viteza de constructie si spatiul minim de depozitare a materialelor la fata locului sunt esentiale.

h-metal.ro-tabla-zincata-foaie

Sectorul de locuinte si constructii este cel mai mare consumator al produselor din otel astazi, statisticile indicand un procent de 50%, din productia mondiala de otel.
Astazi, constructorii cauta solutii convenabile, inovatoare si rapide. Prin produsele si serviciile oferite, H Metal permite clientilor sa puna in aplicare cele mai indraznete proiecte.

otel-rotund-hmetal

Oferta de produse pe care le puteti achizitiona de pe site-ul companiei este foarte variata si cuprinde: teava (patrata, rectangulara si rotunda), cornier, platbanda, tabla (decapata, neagra, striata si zincata) si profile U, I sau H. Produsele metalurgice comercializate sunt confectionate in conformitate cu standardele de calitate europene.

hmetal-teava-zincata-patrata-1

Arhitecti renumiti, cu un talent iesit din comun si cu o viziune inovatoare, printre care se numara Zaha Hadid, Frank Gehry sau Moshe Safdie au contestat ideea de a folosi produsele din otel pur si simplu pentru a construi scheletul unei cladiri. In schimb au creat structuri inovatoare care demonstreaza versatilitatea otelului si integrarea sa perfecta cu cu sticla, piatra si alte materiale.

platbanda-din-otel-hmetal

Despre H Metal
H Metal societate de distributie de produse metalurgice, este una dintre putinele firme de pe piata din Romania care poate satisface cea mai importanta necesitate a clientilor: aceea de a economisi timp si energie in scopul gasirii celor mai bune materiale si servicii de profil.

Societatea si-a inceput activitatea pe acest domeniu in 2009. Principalele atu-uri ale H Metal sunt rapiditatea, seriozitatea si profesionalismul cu care trateaza fiecare comanda primita.

H Metal livreaza in toata tara atat produse comune, cat si de calitate speciala. Produse atipice inseamna produse normale (profile, tabla, europrofile) de dimensiuni normale, dar in calitati speciale de otel sau produse de dimensiuni speciale – mari, lungi, groase, late sau dimensiuni + calitate otel.

Pentru mai multe detatii vizitati site-ul H Metal: www.h-metal.ro

marți, 19 iulie 2016

PIATRAONLINE, cel mai mare showroom de piatra naturala din Romania, relanseaza platforma www.piatraonline.ro


Cu o noua identitate vizuala si cu o structura usor de urmarit, asemenea unei reviste de design interior, noua platforma online cuprinde o gama larga de produse care scot in evidenta atentia la detalii, calitatea si profesionalismul dobandit in cei peste 9 ani de experienta a echipei Rock Star Construct, cunoscuta publicului drept PIATRAONLINE.

„Odata cu relansarea platformei, ne propunem sa fim si mai aproape de clientii si colaboratorii nostri, oferindu-le ocazia sa navigheze cat mai usor pentru identificarea produsului dorit. Prin tot ceea ce facem, de la showroom-ul unde avem peste 1900 de repere, din peste 15 tari, pana la serviciile de top oferite, ne dorim sa devenim cel mai complet magazin de piatra naturala din Romania”, mentioneaza Mariana Bradescu, Managing Partner Rock Star Construct - detinator al brandului PIATRAONLINE.

Astfel, platforma online „one click solution” raspunde nevoilor tuturor tipurilor de clienti: de la arhitecti si designeri de interior pana la familii care doresc sa isi redecoreze casa. PIATRAONLINE ofera servicii integrate atat in ceea ce priveste diversitatea produselor, cat si prin consultanta oferita. Clientul are parte de o experienta relaxanta in procesul de decizie si de comanda, fara sa resimta faptul ca se afla totusi pe un magazin online si nu pe o platforma de prezentare.

Showroom Piatraonline.ro

Beneficiile noii platforme www.piatraonline.ro:

- Motorul de cautare avansata pentru produse, paleta de culori, finisajele, informatiile si specificatiile tehnice pot ghida clientul spre alegerea corecta a materialelor de care are nevoie, chiar daca acest client este specialist sau amator
- Peste 90% dintre produse se afla in stoc, astfel livrarea se face in doar cateva zile de la plasarea comenzii
- La cerere, pentru clientii din afara Bucurestiului, compania trimite gratuit un set de mostre conform solicitarilor
- Infocenter: clientii pot apela cu incredere la serviciile oferite pentru majoritatea nelamuririlor care ar putea sa apara legat de produse, montaj, livrare, servicii, comenzi si multe altele
- Platforma este mobile – friendly.

Showroom Piatraonline.ro

Mai mult decat atat, magazinul online este o veritabila sursa de inspiratie pentru utilizatori, prin prezentarea proiectelor din portofoliul companiei, insotite de imagini de referinta care includ produse si mixaje de produse, montate corect si corelate cu obiecte de decor pentru a crea un ambient unic si primitor, numit simplu acasa.

Showroom Piatraonline.ro

„Pentru a tine pasul cu inovatiile din domeniu, credem intr-o imbunatatire permanenta. Astfel, am decis sa investim intr-o noua identitate care reprezinta trecerea de la resursa naturala a pamantului, la piatra de care oricine se poate bucura acasa,” Mariana Bradescu, Managing Partner Rock Star Construct - detinator al brandului PIATRAONLINE.

Showroom Piatraonline.ro

Despre PIATRAONLINE

PIATRAONLINE este primul magazin online din Romania dedicat exclusiv pietrei naturale pentru amenajari interioare si exterioare. Compania Rock Star Construct, sub care opereaza brandul PIATRAONLINE, are o istorie de peste 9 ani pe piata romaneasca si este in topul furnizorilor de piatra naturala din tara.
In ultimii ani, PIATRAONLINE a cunoscut o crestere spectaculoasa – de la dezvoltarea colaborarilor cu cariere de piatra aflate in strainatate (piatra naturala disponibila in magazinul online si in showroom provine din cele mai bune cariere din lume, precum Turcia, Egipt, India, China, Spania, Bulgaria), la deschiderea celui mai mare showroom de piatra naturala din Romania (peste 1000 de metri patrati si 100 de spatii-concept care pun in valoare frumusetea pietrei naturale).

Adresa showroom: Aleea Teisani nr 137A, Sector 1, Bucuresti.

Mai multe detalii aici: www.piatraonline.ro

Social Media: https://www.facebook.com/PIATRAONLINE

Video prezentare showroom: https://www.youtube.com/watch?v=K6ujpnYdDwQM

marți, 5 iulie 2016

Architecture Conference & Expo: Cel mai mare eveniment de arhitectura, in aceasta toamna, la Cluj-Napoca


Peste 350 de arhitecti interesati sa se dezvolte in domenii precum arhitectura, urbanism sau design, sunt asteptati la cea de-a IV-a editie a evenimentului Architecture Conference&Expo, ce va avea loc in 6 octombrie la Cluj-Napoca, sub semnatura Libero Events.

Evenimentul desfasurat sub tematica Renewing cities: Climatul urban pentru noile generatii aduce in fata participantilor peste 15 speakeri internationali, nationali si locali, care vor dezbate aspecte legate de noile orase, precum impactul tehnologiei in arhitectura, transportul public, cladirile verzi, siguranta in arhitectura sau spatiile publice si rezidentiale.

Reprezentantii birourilor de arhitectura BDP si Gehl Architects, prezenti in Romania la Architecture Conference&Expo

Printre speakerii care au confirmat prezenta la eveniment se numara David Cash, presedinte din anul 2012 la Building Design Partnership (BDP) din Londra si Eveline Petcu, Project Manager la Gehl Architects din Danemarca. David Cash are o experienta de peste 35 de ani in arhitectura, iar proiectele sale se axeaza pe retail, educatie sau sanatate. Printre proiectele arhitectului se regasesc Statia Piccadilly din Manchester, Parcul Alder Hey Health, Centrul de Inovatie al Universitatii Strathclyde si Centrul Schonbuhl din Suedia. In anul 2014, biroul de arhitectura BDP a ocupat locul II in Top 100 Architecture Practices din UK, conform AJ100.

David Cash speaker Architecture 2016

Eveline Petcu este Project Manager in cadrul Gehl Architects, un lider global in designul urban, iar de curand a finalizat proiecte de dezvoltare ale unor cartiere din Aarhus, Danemarca, dar si un plan principal pentru orasul Red Deer din Alberta (Canada). De-a lungul carierei, Eveline a lucrat in proiecte arhitecturale din New York, Rotterdam sau Copenhaga, unde si-a dezvoltat capacitatea de a transmite prin arhitectura schimbarile culturale, geografice si climatice.

Eveline Petcu Speaker Architecture 2016

Noutatea editiei din acest an o reprezinta Gala Premiilor Architecture Conference&Expo, unde activitatea si proiectele importante realizate de-a lungul timpului de catre numerosi arhitecti, asociatii si birouri de arhitectura, vor fi premiate. Inscrierile in cadrul expozitiei de proiecte se vor realiza pe site-ul oficial al evenimentului.

Afis Architecture 2016 octombrie

Pe langa prezentarile si sesiunile de dezbateri sustinute de speakerii acestei editii, participantii vor avea oportunitatea de a interactiona cu specialistii din domeniile conexe in cadrul zonei expozitionale a evenimentului, dar si de a realiza un tur al locatiei.

Inscrierile la Architecture Conference&Expo se realizeaza pe site-ul oficial al conferintei, www.architectureconf.ro. La editia de anul trecut, printre speakerii prezenti s-au numarat Bas Ten Brinke (CEO, 70F), Charles Phu (Fondator, Office for Architectural Culture), Serban Tiganas (Presedinte Dico si Tiganas) sau Caroline Fernolend (Director, Mihai Eminescu Trust).

Libero Events este agentia de evenimente si PR, B2B si B2C, sub semnatura careia au loc conferinte si workshop-uri: The Woman, HR Summit, TeCOMM, MarkDay, Architecture, Software Architecture Day, Digital Travel Forum, Cluj Sales Conference, Fiscalitate 24.7, Signal Connect, dar si targuri: Touristica.

Companiile care sustin acest eveniment sunt:
Partener Principal: Alukoenigstahl
Parteneri: Roockwool, Ordinul Arhitectilor din Romania, Knauf Insulation, Brikston, Symmetrica, Chic Ville, EuroGSM

Halele metalice: o solutie constructiva avantajoasa


Surse din domeniul constructiilor afirma ca halele metalice cunosc o crestere anuala de peste 40%, timpii de executie pentru aceste structuri putand sa scada cu pana la 75% fata de cladirile traditionale realizate din beton si zidarie.

Produsele metalurgice din otel livrate de H Metal sunt de cea mai buna calitate, vin insotite de certificat de calitate si va ofera solutii complete pentru realizarea halelor metalice.
Acest tip de constructii sunt alcatuite, total sau partial, din profile laminate, table si alte elemente auxiliare.

Domeniile de utilizare a halelor metalice sunt foarte diverse si acopera urmatoarele categorii:

- depozitare
- poductie
- agricultura
- ferme zootehnice
- industria alimentara
- service auto
- show room
- constructii provizorii.

Halele sunt proiectate in functie de amplasament si de fluxurile tehnologice interioare si exterioare. Structura tipica este realizata din profile metalice din gama europrofilelor, de tip IPE, HEA, HEB si table groase. In atelelier sunt realizate subansamble de dimensiuni transportabile rutier, care se vor monta pe santier prin imbinari cu suruburi.

profil ipe din otel

Tabla zincata cutata reprezinta o solutie ideala pentru constructia de pereti sau acoperisuri hale pentru depozitare produse agricole, garaje parcare utilaje agricole, mecanice, piese, etc. sau spatii de productie.

Tabla zincata cutata

H Metal livreaza tabla zincata cutata pentru hale la lungimea peretilor si a apelor acoperisului, fapt care aduce clientului urmatoarele avantaje:

- sunt eliminate pierderile datorate lungimilor standard
- o rigidizare suplimentara a constructiei metalice este asigurata, nemaifiind elemente imbinate si doar dintr-o bucata
- rapiditate in montaj

profil ipe hmetal

Aceste produse respecta cerintele tehnologice si functionale exacte ale beneficiarului pentru a atinge un maximum de eficiente al spatiului construit.

Despre H Metal

H Metal societate de distributie de produse metalurgice, este una dintre putinele firme de pe piata din Romania care poate satisface cea mai importanta necesitate a clientilor: aceea de a economisi timp si energie in scopul gasirii celor mai bune materiale si servicii de profil.

Societatea si-a inceput activitatea pe acest domeniu in 2009. Principalele atu-uri ale H Metal sunt rapiditatea, seriozitatea si profesionalismul cu care trateaza fiecare comanda primita.

H Metal livreaza in toata tara atat produse comune, cat si de calitate speciala. Produse atipice inseamna produse normale (profile, tabla, europrofile) de dimensiuni normale, dar in calitati speciale de otel sau produse de dimensiuni speciale – mari, lungi, groase, late sau dimensiuni + calitate otel.

Pentru mai multe detatii vizitati site-ul H Metal: www.h-metal.ro