vineri, 30 septembrie 2016

Banca H combina frumusetea stejarului cu eleganta otelului


Stilul industrial a cunoscut numeroase transformari de-a lungul timpului, pentru a tine pasul cu modul de viata contemporan, dar si-a pastrat caracteristicile care il fac usor de recunoscut: simplitatea, finetea de suprafata si evitarea ornamentelor excesive.

Banca H este o piesa de mobilier, inspirata de acest stil industrial, care combina frumusetea fibrei naturale a lemnului de stejar cu eleganta profilului metalic. Realizata de echipa Metal Creativ, aceasta banca face parte din Linia industrial.

Fibra de stejar permite alegerea unor blaturi care au neregularitati ce dau un farmec deosebit pieselor de mobilier. Iar contrastul armonios dintre profilul metalic negru si lemn fac ca acest obiect de design sa fie remarcat in orice spatiu. Ofera posibiliatatea de a fi amplasat individual, la intrarea intr-o incapere, sau intr-un mix de doua banci H si o masa, aducand unui spatiu de dining un aspect rustic.

Metalele precum fierul forjat, cuprul si otelul, specifice stilului industrial, domolite considerabil de caldura lemnului natural, in forma lui bruta, dau nastere unor piese de mobilier originale si pline de personalitate.

banca-lemn-metal-creativ

Pentru ca banca H este realizata din materiale solide, aveti garantia faptului ca se vor putea bucura de frumusetea ei si generatiile viitoare.

banca-lemn-si-profil-metalic-stil-industrial

Acest produs combina atipic europrofilele H, destinate de obicei constructiilor metalice masive, cu o scandura groasa de stejar, ale carei forme neregulate, create de natura, au fost pastrate intacte.

banca-lemn-stil-industrial

Designerii propun combinatii de texturi diferite, precum lemnul si otelul pentru a realiza obiecte de design in stil industrial, ce sunt tot mai des utilizat pentru amenajarea locuintelor si a birourilor, cat si pentru magazine, restaurante sau cafenele.

profil-H-incastrat-in-banca-lemn

Celor de la Metal Creativ le place sa se joace cu metalul. Asa au ajuns sa creeze orice obiect care trece prin imaginatia lor sau a clientilor. Pentru mai multe informatii, le puteti vizita site-ul www.metal-creativ.ro si pagina de facebook Metal Creativ, iar din aceasta toamna le puteti vedea produsele in showroom-ul din incinta Postavariei Romane.

luni, 19 septembrie 2016

Viticultura 2017 GHID: Cum sa sustii dezvoltarea corecta a vitei de vie cu spalierii metalici de vie!


In spatele oricarui vin de calitate, cu o savoare deosebita, stau sute de ore de munca, indemanare, pasiune, precum si o tehnologie bine pusa la punct, astfel incat vita de vie sa aiba toate conditiile necesare pentru a se dezvolta intr-un mod armonios.

In acest sens, eMenatwork pune la dispozitia viticultorilor ustensilele si instrumentele potrivite pentru a-si desfasura activitatea in cele mai bune conditii.

Pentru a planta corect vita de vie si pentru a te bucura de ingrijirea mecanizata a acesteia, se recomanda spalieri metalici speciali pentru capat si pentru interiorul randurilor. Se recomanda spalieri pentru vita de vie mai mult decat spalieri din beton, intrucat cei din metal sunt mai usor de montat si iti ofera posibilitatea de a crea un sistem de legatura mult mai sigur.

De ce ai nevoie pentru a sustine corect dezvoltarea corecta a vitei de vie:

Sistemul de palisare RoWine este un sistem inovativ pentru vita de vie care ofera cresterea si sustinerea corecta a plantelor si a ciorchinilor de struguri. Un beneficiu al acestui sistem este oferit de simplitatea asamblarii sistemului fara a fi nevoie de fundatie de beton.

Sistemul de palisare si sustinere a vitei de vie este compus din:
A. spalieri vie de capat
B. spalieri intermediari
C. stalpi tutori vita de vie
D. sistem de ancorare.

Primul pas: Montarea spalierilor metalici de capat pentru vita de vie

Spalierii metalici de capat sunt cunoscuti si sub denumirea de stalpi vie de margine, spalieri fruntasi sau araci vie de capat. Spalierii metalici de capat pentru vita de vie sunt fabricati in Romania de catre Metalwork din tabla zincata la cald, care prezinta o durata de viata de pana la 30 de ani.

Cum se monteaza pas cu pas un spalier metalic de capat:
- se monteaza 2 stalpi/spalieri de capat 138 (sau fruntasi) pentru fiecare rand in parte:
- se recomanda a fi ingropat la o adancime de 50cm;
- nu necesita fundatie din beton.

Spalierii metalici de capat asigura:
- robustete si stabilitate plantatiei;
- posibilitatea aranjarii retelei de fire la o capacitate optima de tensionare
- diminuarea interventiilor in zona firelor.
- sustinerea corecta si intinderea firelor de sarma a vitei de vie datorita pasajelor de trecere de tip “autolock”, in forma de “Z”

ghid-viticultura-emenatwork

Pasul 2: Montarea spalierilor intermediari pentru sustinerea corecta a vitei de vie

Stalpii / spalierii metalici intermediari sunt cunoscuti si ca spalieri de linie sau mijlocasi si se recomanda a fi montati pentru a stabili traiectoria randurilor plantatie de vita de vie. La inceputul si finalul randului, se recomanda folosirea spalierilor de vie pentru capat.

Cum se monteaza pas cu pas:

- Spalierii metalici intermediari sunt o componenta a sistemului de palisare a plantatiei.
- Se monteaza usor, prin ingropare, prin apasare pe vertical fara a se face groapa in jurul lui (pentru suprafete intinse, procesul poate fi automatizat);
- Spalierii intermediari se aplica in interiorul randului, dupa ce s-au plantat spalierii de capat;
- Distanta dintre stalpi se recomanda a fi de 5 m;
- Se recomanda a fi ingropat la o adancime de 400 mm;

Spalierii metalici intermediari asigura:

- Sustinerea greutatii plantelor in procesul de vegetatie;
- Intinderea si amenajarea firelor de sarma la capacitate medie de tensionare;
- Remedierea deteriorarilor

Pasul 3: Montarea stalpilor Tutori intre stalpii intermediari de vie

Stalpii Tutori sunt elementele metalice care ghideaza prin prindere lastarii tineri ai vitei de vie in perioada de crestere, pana la inaltimea de trecere catre stalpii intermediari.

Rolul tutorului este foarte important in procesul de dezvoltare a plantei, deoarece nu ii permite balansarea in vant a vitei de vie, in acest mod, lastarii vor creste drepti.

Pentru eficienta plantarii puietilor, se recomanda instalarea tutorilor la inaltimea de 110-120 cm, la distante 80 si 100 cm si la adancimi de 10-20 cm, conforme cotelor proiectate.

Ultimul pas: Montarea sistemului de ancorare a vitei de vie

Rolul sistemului de ancorare este de a fixa si tensiona corect si usor intregul sistem. Este bine de stiut ca sistemul de ancorare se aplica pentru spalierul de capat dupa cum urmeaza:
- Ancora este elementul care se infileteaza in pamant si tensioneaza cu ajutorul sufei si a lacatului de fixare spalierul de capat.
- Gripla este un lacat care permite tensioanarea sufei, cu ajutorul sistemului de autoblocare.
- Cablu/sufa este un cablu trefilat flexibil ce contine fire de sarma zincata si este utilizat pentru a crea legatura intre ancore si stalpi/spalieri de capat (sau fruntasi).

Cum se aplica cablul ancorare vita de vie Gripple Gpak



Si gata, ai terminat!
De asemenea, un alt produs foarte important este clestele Gripple, o unealta practica, usor de manevrat, folosita pentru a retensiona sarma pentru vita de vie ori de cate ori este nevoie. Daca este efectuat corect, acest pas asigura cresterea sanatoasa a plantei.

Nu uitati! Pentru a creste frumos si a avea o productie bogata, vita de vie trebuie ingrijita corespunzator, cu instrumente precise, de cea mai buna calitate.

La eMenatwork, gasesti spalieri pentru vita de vie, fabricati in Romania, la pret mic, pentru a te bucura de o productie mare de struguri. De asemenea, eMenatwork ofera clientilor sai sarma, ancore spalieri vie si accesorii speciale pentru vita de vie pentru a crea intreg sistemul de palisare.

Cum sa amenajezi inteligent un birou cu ajutorul modelelor de tavan metalic colorat


Indiferent ca esti in etapa de reamenajare sau vrei sa creezi un nou spatiu de birou, trebuie sa iei in considerare ca este un spatiu intens populat si ca trebuie sa asigure un mediu favorabil de lucru pentru angajati. In cazul in care se opteaza pentru un birou de tip open space, acesta trebuie sa fie amenajat in asa fel incat zgomotul sa fie cat mai mic pentru a asigura performanta angajatilor, de asemenea sa fie un birou primitor si luminos.

Tavanele metalice - solutia ingenioasa pentru birouri moderne

O solutie ingenioasa pentru crearea unui spatiu favorabil performantei angajatilor este tavanul metalic colorat. Usor de intretinut si de montat, tavanul metalic este o solutie de calitate pentru amenajarea si infrumusetarea plafonului, cat si a peretilor unui birou. Da, pentru peretii unui birou. Din cauza traficului intens din spatiile de birou, fie birouri individuale sau birouri open space, peretii vopsiti ajung sa se murdareasca foarte repede, iar in timp sa apara zgarieturi sau lovituri.

tavan-metalic-colorat
Sursa photo

Alege culoarea tavanului metalic in functie de designul dorit pentru a crea un ambient propice performantei

Stiai ca productivitatea si creativitatea pot fi influentate foarte mult de culoare din biroul de lucru? Culoarea impreuna cu alti factori precum lumina, intensitatea luminii, contribuie la crearea unui mediului proprice pentru a lucra productiv. Datorita celor 212 culori disponibile pentru tavanul metalic, se pot realiza amenajari care sa stimuleze creativitatea angajatilor si a unui mediu de lucru favorabil.

alege-culoarea-tavanului-in-functie-de-design

Conform ghidului de culori, galbenul este o culoare care stimuleaza productivitatea si creativitatea. O idee ingenioasa pentru crearea spatiilor propice performantei ar fi utilizarea unui tavan metalic lamelar galben aplicat pe unul dintre pereti, iar ceilalti peretii sa fie vopsiti in alb. Iar pentru plafon o sugestie ar fi sa fie utilizat un tavan metalic casetat alb.

birouri-moderne-cu-pereti-placati-cu-tavan-metalic
Sursa photo

Birouri moderne spectaculoase cu pereti placati cu tavan metalic

Asadar, o idee practica si ingenioasa oferita de specialistii eMenatwork a fost folosirea modelelor de tavan metalic lamelar pentru peretii unui birou. De ce? Materialul din care este confectionat tavanul metalic lamelar este din otel sau aluminiu, in functie de alegerea clientului si rezista in timp, fara a se murdari, este foarte usor de intretinut si are un aspect modern. In plus, ceea ce ne place cel mai mult la aceasta solutie este libertatea de a crea un spatiu confortabil si productiv pentru angajati oferita de alegerea la cerere a uneia sau mai multora dintre celor 212 culori.

Modelele de tavane metalice lamelare, cat si modelele de tavane metalice casetate de la eMenatwork sunt fabricate in Romania, de catre Prometal. Si ai posibilitatea de a alege modele standard de tavan metalic, dar si la comanda. Ce modele poti alege la comanda? La eMenatwork, poti comanda dintr-o gama de 212 culori din paletarul RAL sau poti opta pentru anumite dimensiuni si diverse perforatii pentru un tavan casetat metalic in functie de necesitatile tale.

Daca-ti doresti sa cunosti mai multe detalii despre tavanul fals metalic, oricand ne poti lasa cererea ta la adresa contact @ emenatwork.ro sau daca ai o intrebare posteaza-o aici si vom fi incantati sa iti raspundem.

joi, 15 septembrie 2016

GEZE a echipat ParkLake Plaza cu cele mai performante sisteme si tehnologii pentru usi


GEZE Romania, subsidiara locala a producatorului german de sisteme premium de actionare a usilor, a ferestrelor si a tehnologiei de siguranta, a furnizat si instalat in centrul comercial ParkLake Plaza, peste 190 de sisteme pentru desfumare (sisteme pentru actionarea luminatoarelor - GEZE RWA 110), 22 de usi glisante automate GEZE Slimdrive SL NT, sapte usi glisante automate Slimdrive SL break-out pentru caile de evacuare, sase usi glisante automate ECdrive, 14 centrale incendiu GEZE MBZ 300 interconectate CAN-BUS si patru statii meteo echipate cu senzori de ploaie si vant.

“Colaborarea cu centrul comercial ParkLake Plaza reprezinta unul dintre cele mai importante si complexe proiecte ale anului 2016, in cadrul caruia am mobilizat intr-o perioada relativ scurta echipa noastra de specialisti. Sistemele folosite in noul centru comercial din Capitala indeplinesc cele mai inalte exigente in privinta securitatii datorita modulului de comanda autoprogramabil si al dispozitivelor inteligente de protectie. Totodata, materialele de inalta calitate si echipamentul de comanda modern garanteaza performante de top ale produselor” a declarat Vlad Stanislav, Managing Director GEZE Romania.

Usile glisante automate Slimdrive SL NT ofera eleganta fixata in puncte pentru usi din sticla inovatoare si intrari luminoase. Operatorul foarte suplu Slimdrive SL NT are o inaltime de numai 7 cm si asigura intrari luminoase fara a afecta incidenta luminii.

Sisteme-GEZE_ParkLake

Usile glisante cu functia Break-Out au fost montate pentru caile de evacuare si salvare, iar design-ul elegant al actionarii cu o inaltime de constructie de numai 7 cm se integreaza perfect pana si in cele mai inguste fatade de cladiri.

Usile glisante ECdrive asigura fiabilitate fara compromisuri, avand o actionare lenta a usii glisante liniare pentru numeroase cicluri de deplasare, cu acelasi confort la actionare si siguranta.

Sisteme-GEZE_ParkLake(1)

Pentru evacuarea naturala a fumului si a caldurii si pentru ventilare, GEZE a furnizat 192 de sisteme pentru actionarea luminatoarelor RWA 110. Ele sunt concepute pentru evacuarea naturala a fumului si a caldurii, dar si pentru ventilare. Gratie sistemului mecanic de blocare, nu este necesara utilizarea de sisteme de actionare electrica suplimentara pentru blocare. Centralele de incendiu MBZ300 controleaza si supravegheaza functiile intregului sistem RWA nu numai in caz de incendiu, ci si pentru ventilatia de zi cu zi. Indicatorul de stare aflat direct pe modul simplifica instalarea si intretinerea.

Sisteme-GEZE_ParkLake(2)

Portofoliul GEZE s-a dezvoltat in ultima perioada, cuprinzand proiecte de referinta precum City Park Constanta, Globalworth Offices din strada Gara Herastrau, United Business Center (UBC), Romexpo, lanturile de magazine Profi si Penny Market, Cladirea Hermes si Electronica Office Park (Metroffice), la care se vor alatura in curand Veranda Mall, Globalworth Campus, dar si alte proiecte importante din tara.

Sisteme-GEZE_ParkLake(3)

Despre GEZE

Infiintata in 1863, compania GEZE GmbH se numara printre cei mai prolifici dezvoltatori si producatori de sisteme de actionare a usilor si ferestrelor si de tehnologie de siguranta.

In prezent, grupul detine 28 de subsidiare la nivel mondial si peste 2.500 de angajati. In Romania, GEZE este prezenta din 2004, functionand ca subsidiara independenta din anul 2010, cu o cifra de afaceri de peste 3 milioane de euro. GEZE ofera o gama larga de produse formata din sisteme de usi automate - batante, glisante si rotative, amortizoare, constructii din sticla, instalatii de evacuare a fumului si a caldurii (RWA), sisteme de siguranta, precum si sisteme de ferestre si de ventilare.

Mai multe informatii sunt disponibile pe site-ul GEZE Romania: www.geze.ro

Patru noi stiluri de amenajare a locuintei in aceasta toamna


Scandinavian Touch, Modern Rustic, House of Elegance si Magic Moments: 4 noi stiluri de amenajare create de Hornbach

Un camin confortabil este visul oricui isi amenajeaza sau renoveaza locuinta. Tocmai din acest motiv, Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit, propune noi stiluri de amenajare a casei astfel incat oricine sa gaseasca inspiratia de care are nevoie.

„O idee completa pentru amenajarea spatiilor de locuit – de la pereti si pardoseli, pana la decoratiuni – acesta este obiectivul nostru in fiecare sezon. Tocmai din acest motiv, lansam in aceasta toamna noi stiluri de amenajare din care romanii se pot inspira pentru a crea confortul dorit in propria locuinta”, a declarat Mugurel – Horia Rusu, Directorul General al Hornbach Romania.

Scandinavian Touch – Un mod de viata

Inspiratia scandinava, de o simplitate exemplara, sta la baza stilului Scandinavian Touch prezentat de Hornbach, aducand un sarm stilistic cu totul deosebit. Designul nu este unul pretentios, fiind dictat de functionalitatea si relaxarea specifice tarilor nordice. In acest stil, amenajarea este inspirata de bucuria fata de lucrurile simple si de natura.

Scandinavian Touch – Un mod de viata

Atentia este concentrata asupra nuantelor pastelate deschise, atat pentru amenajarea integrala, cat si pentru decoratiuni si alte accesorii. Pentru pereti este recomandata culoarea albastra, aceasta fiind completata cu nuante de gri deschis, creme-rose si alb-unt. Cand vine vorba de mobilier sau alte decoratiuni, Hornbach propune elemenetele din lemn de culoare deschisa.

Modern Rustic – Caldura casei tale

Natural si durabil - acestea sunt elementele care caracterizeaza stilul Modern Rustic. Cu accent pe nuante calde si mult lemn pentru amenajarea spatiilor, si in aceasta idee de decorare toata atentia este concentrata asupra confortului.

Modern Rustic – Caldura casei tale

Pentru decoratiuni sunt utilizate materiale in culori naturale, chiar si lucrate manual. Deschiderea spatiului de locuit catre natura constituie, de asemenea, o parte esentiala a acestei tendinte. Modern Rustic poate crea un ambient ce va aduce clipe minunate petrecute alaturi de familie, intr-un loc in care fiecare se simte bine.

House of Elegance – Oferita de natura

In acest stil de amenajare a locuintei, prezentul se intalneste cu trecutul: elementele moderne se bazeaza de fiecare data pe un design ce aminteste de trecut. Suprafetele de calitate superioara din malachit si agat sunt combinate cu accesorii din cupru si de culoare aurie. In acelasi timp, materiale catifelate si matasoase, cu modele fine, asigura efecte misterioase.

House of Elegance – Oferita de natura

Aceasta armonie defineste valoarea intregii amenajari. In incaperile decorate conform stilului House of Elegance este asigurata o atmosfera calda pentru primirea oaspetilor si pentru clipe pretioase petrecute impreuna.

Magic Moments – Armonii in nuante de rosu

Viata traita cu intensitate mare intr-o ambianta eleganta se afla in centrul atentiei cand vine vorba de stilul Magic Moments care ofera cadrul perfect pentru clipe relaxante.

Magic Moments – Armonii in nuante de rosu

Nuantele bogate de rosu specifice toamnei marcheaza selectia de culoare si confera senzatia de stabilitate. Nu doar culorile, ci si alte obiecte de amenajare aduc note teatrale, iar caldura pe care o emana acestea transforma ambientul intr-un loc in care oricine s-ar simti confortabil.

Cele patru stiluri propuse de Hornbach in acest sezon se pot regasi si in cele mai noi prospecte aflate in magazine incepand cu 30 august 2016.

Despre Hornbach Romania

HORNBACH este o companie multinationala, de familie, care a inregistrat in exercitiul financiar 2015/2016 (data bilantului: 29 februarie) o cifra de afaceri (neta) de peste 3,755 miliarde de Euro, in crestere cu peste 5% comparativ cu perioada anterioara.

Fondata in anul 1877, HORNBACH este singura companie din domeniul constructiilor si gradinaritului care se poate mandri cu o istorie de 5 generatii. In acest moment, concernul detine 154 de magazine mixte de materiale de constructii si gradinarit, in noua tari din Europa (Germania, Austria, Olanda, Luxemburg, Elvetia, Cehia, Slovacia, Suedia si Romania), dintre care 6 in Romania (Bucuresti Berceni, Bucuresti Militari, Bucuresti Balotesti, Brasov, Timisoara si Sibiu).

Conceptul comercial si gama de produse sunt orientate in intregime catre sprijinirea proiectelor clientilor. HORNBACH garanteaza acestora preturi mereu mici, fiind lider de piata pe acest segment. In plus, calitatea excelenta a consultantei si a serviciilor oferite au fost confirmate de nenumarate studii si teste independente.

Prin pionierat, ca de exemplu deschiderea primului magazin mixt de materiale de constructie si articole de gradinarit (1968), a primului megastore (1980) si a primului magazin de materiale de constructii cu conceptul drive-in (2003), HORNBACH isi dovedeste in permanenta forta inovatoare. De decenii, HORNBACH este considerat un angajator de top, in acest moment avand peste 17.000 de angajati care contribuie la succesul companiei.

Architecture Conference&Expo: Prezentari si dezbateri despre dezvoltarea urbana a oraselor


Cluj-Napoca devine in mai putin de o luna punctul de intalnire in Transilvania pentru peste 300 de arhitecti prezenti in cadrul evenimentului Architecture Conference&Expo, care se va desfasura in 6 octombrie la Cinema „Florin Piersic”. In cadrul celei de-a IV-a editii a evenimentului are loc Competitia de proiecte Architecture Conference&Expo, al carei scop este promovarea proiectelor cu impact puternic in comunitate.

Arhitectii si birourile de arhitectura isi pot inscrie proiectele pana in data de 17 septembrie la cele 7 categorii incluse in cadrul Competitiei precum: Proiecte pentru comunitate; Proiecte de restaurare, reconversie si regenerare urbana; Cel mai indepartat proiect de tara realizat de un arhitect roman; Casa inteligenta; Proiectul de debut; Cladirile anilor 1990-2010; Competitia dedicata studentilor arhitecti - premiu oferit de compania Alukonigstahl. „Proiectele tinerilor arhitecti reflecta aspiratiile tinerei generatii pentru un viitor mai bun, mai bine construit. Alukonigstahl se implica in mod constant, prin diverse canale de comunicare, in pregatirea studentilor arhitecti, iar rasplatirea cu premii a eforturilor depuse este unul dintre ele.”, au declarat reprezentantii companiei.

Proiectele inscrise in Competitia de proiecte vor fi analizate de un juriu specializat, format din arhitecti de renume precum Charles Phu (Fondator Office for Architectural Culture), David Cash (Presedinte BDP), Melissa Sterry (Fondator Bionic City), Serban Sturdza (Director Prodid) si Irena Bauman (Director Fondator Bauman Lyons Architects). Architecture Conference&Expo urmareste sa promoveze arhitectii si birourile de arhitectura pentru proiectele realizate si impactul acestora asupra comunitatii, prin realizarea conferintei ce include prezentari si dezbateri cu scop de dezvoltare, dar si prin oferirea premiilor in cadrul Galei de Premii din 6 octombrie. Proiectele pot fi inscrise pe site-ul evenimentului, la sectiunea Awards.

Dezvoltarea urbana a orasului Cluj-Napoca din punct de vedere arhitectural

Deoarece cerintele generatiei tinere in privinta arhitecturii sunt din ce in ce mai ridicate, in cadrul evenimentului Architecture Conference&Expo va avea loc dezbaterea legata de dezvoltarea orasului Cluj-Napoca din punct de vedere arhitectural, intitulata „Cluj-Napoca: Dezvoltarea urbana a orasului”. Printre invitatii care vor participa in cadrul dezbaterii se numara Prof. univ. dr. Calin Hintea (Decan al Facultatatii de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii) si Pietro Elisei (Managing Director Urbasofia). „Am vazut un potential imens de regenerare urbana la cultura. Cultura poate fi multiplicator clar de resurse.”, a declarat pentru Clujnapoca2021.ro, Calin Hintea, coordonatorul proiectului de planificare strategica a Clujului pentru urmatorii sapte ani.

Calin Hintea Speaker Architecture 2016

Pietro Elisei este directorul UrbaSofia, compania de consultanta si planificare strategica care a realizat Strategia de Dezvoltare a Judetului Cluj 2014-2020, prin care s-a urmarit identificarea nevoilor reale de dezvoltare ale judetului, precum si realizarea si implementarea proiectelor de dezvoltare. De-a lungul carierei, Pietro a lucrat pentru dezvoltarea mai multor orase din Europa, iar din 2007 s-a axat pe dezvoltarea oraselor precum Alba Iulia, Baia-Mare, Cluj sau Pitesti.

Pietro Elisei Speaker Architecture 2016

Reinnoirea oraselor pentru noile generatii, printre temele de discutie

Evenimentul Architecture Conference&Expo va reuni in 6 octombrie peste 15 speakeri din tara si din strainatate, care vor sustine prezentari si dezbateri legate de impactul tehnologiei in arhitectura, cladirile verzi, siguranta prin arhitectura sau transportul urban sub tematica Renewing cities: Climatul urban pentru noile generatii.

David Cash (Presedinte BDP), Melissa Sterry (Fondator Bionic City), Jan Kattein (Director Jan Kattein Architects), Irena Bauman (Bauman Lyons Architects), Eveline Petcu (Project Manager Gehl Architects), Benedek Jozsef (Profesor Universitatea Babes-Bolyai), Attila Beer (Administrator Alukonigstahl), Daniel Popa (Country Manager Reynaers), Emilian Grigore (Technical Support Manager Rockwool), Iulian Padurariu (CEO Pony Car Sharing), Octavian Fanea (Sales Manager Aluterm Group) sau Adina Moldan (Cercetator Independent Atelier Moldan) vor fi speakeri la evenimentul Architecture Conference&Expo moderat de arhitectul Serban Tiganas (Presedinte Dico si Tiganas).

Architecture Conference&Expo Macheta online

Architecture Conference&Expo se afla la cea de-a IV-a editie si reuneste in fiecare an peste 300 arhitecti si specialisti din domeniile conexe cu scopul de a dezbate noutatile din domeniu. In cadrul evenimentului exista si o zona expozitionala, unde arhitectii si furnizorii de servicii pot interactiona pentru dezvoltarea parteneriatelor. Conferinta este organizata de Libero Events, agentia de evenimente B2B si B2C, sub semnatura careia au loc conferinte si workshop-uri: The Woman, HR Summit, TeCOMM, MarkDay, Architecture Conference&Expo, Software Architecture Day, Java Day, Signal Connect, Fiscalitate 24.7, Cluj Sales Conference, dar si targuri: Touristica.

Companiile care au inteles importanta arhitecturii pentru comunitate si care sustin acest eveniment sunt:

Partener Principal: Alukonigstahl
Partener Silver: Grohe
Parteneri: Rockwool, Fakro, Record, Reynaers, Fundermax, Rigips Saint Gobain, Knauf Insulation, Brikston, Symmetrica, Evo Computers.
Supported by: OAR, OAR Transilvania, OAR Timis, Chic Ville, EuroGSM, Impress.
Official Car: Pony Car Sharing

marți, 13 septembrie 2016

Cum sa realizezi o pardoseala sportiva "wow" folosind covor PVC linoleum


Stiati ca o pardoseala gresit realizata poate afecta sanatatea sportivilor si ca folosind materiale necorespunzatoare, aspectul pardoselii se poate degrada foarte repede?

Indiferent ca vorbim despre constructia sau renovarea unei sali de fitness sau a unui teren de fotbal, tenis, box, handball, pardoseala necesita cea mai mare atentie in realizarea unui teren sportiv intrucat aceasta trebuie sa asigure buna practicare a jocurilor si siguranta sportivilor in cele mai bune conditii. O pardoseala proiectata si construita gresit poate afecta sanatatea sportivilor, dar si micsora buna utilizare a acesteia.

Dar totusi cum se poate realiza corect o pardoseala sportiva? Exista vreo normativa atunci cand se realizeaza o sala de sport? Ce materiale sunt recomandate pentru a construi pas cu pas pardoseala pentru un centru sportiv interior? Acestea sunt cateva dintre intrebarile pe care specialistii eMenatwork le primesc referitor la construirea unui spatiu sportiv interior.

pardoseala-sportiva-covor-PVC-linoleum
Sursa foto

O pardoseala pentru un teren de sport este utilizata foarte mult si trebuie sa reziste impactului la soc pentru un timp indelungat. Impactul cu mingea si alergatul sportivilor pot afecta suprafata de joc daca nu este corect proiectata sau realizata cu solutii de calitate. O pardoseala dintr-o sala de sport ar trebui:

Sa asigure siguranta si confortul sportivilor;
Sa aiba o durata mare de viata;
Sa asigure reducerea zgomotului generat in timpul jocului;
Sa absoaba socurile create in spatiile de joc;
Sa nu diminueze forta de impact la loviturile cu mingea;
Sa aiba un aspect placut si in concordanta cu sportul practicat.

pardoseala-sportiva-cu-linoleum-pvc
Sursa foto

Cei 3 indicatori de care trebuie sa tii cont in realizarea unei sali de sport conform normativei europene

Conform standardului european EN 14904, o sala de sport trebuie sa asigure atat buna practicare a sporturilor si siguranta sportivilor, cat rezistenta in timp a pardoselii.
Comparativ cu o pardoseala clasica, pardoseala sportiva trebuie sa aiba anumite proprietati si sa asigure folosirea adecvata a spatiilor sportive dedicate. Mai jos, se regasesc cerintele pe care trebuie sa le indeplineasca o pardoseala sportiva atat din punct de vedere al sportivilor, cat si din punct de vedere al caracteristicilor tehnice.

Cerinte de buna practica si securitate din punct de vedere al sportivilor:

Absortia socului - minim 25%; (>25% );
Coeficientul de frecare - valori cuprinse intre 80 si 110;
Deformarea verticala - maxim 5 mm; (<5 mm); Cerinte minimale din punct de vedere al caracteristicilor tehnice ale pardoselilor

- Forta de recul a mingiei “Ball rebound” > 90 %
- Rezistenta la amprentare “Identation” < 0,5 mm - Rezistenta la rostogolirea unei greutati “Rolling load” > 1500 N;
- Rezistenta la impact > 8N/m;
- Pierderea la abraziune < 1000 mg; - Stralucirea suprafetei de joc (luciu) > 30;
- Cerinte de planeitate < 6mm la rigla de 3 m; Cerintele tehnice pentru siguranta in exploatare

1. Clasa de rezistenta la foc;
2. Emisia de formaldehide;
3. Emisia de Pentachlorophenol.

Materiale recomandate pentru realizarea unei pardoselii sportive “wow”

Specialistii din domeniu recomanda folosirea modelelor de covor PVC sportiv, special pentru amenajarea unui teren de sport. Covorul PVC este cunoscut si sub denumirea populara de linoleum sau linoleum PVC.
Cea mai folosita pardoseala sportiva, recomandata si de catre Federatiile Sportive, este pardoseala vinilica sau covor PVC din colectia Omnisport de la Tarkett. Datorita compozitiei, produsele Tarkett din gama Omnisport sunt special create pentru a putea beneficia de o pardoseala sportiva, cu aspect frumos pentru mult timp si calitativa, dar si pentru a asigura buna practicare a jocurilor si sanatatea sportivilor.

16 culori pentru o pardoseala ideala a unui teren de baskett, teren de volei sau teren de fotbal

Culorile-mate-disponibile-pentru-covor-PVC-din-colectia-Omnisport-Tarkett
Culorile mate disponibile pentru covor PVC din colectia Omnisport Tarkett

Rosu, verde, albastru, gri, galben sau portocaliu, acestea sunt cateva dintre culorile pe care le poti alege pentru culoarea noului teren de sport. In plus, solutiile Tarkett speciale pentru spatiile sportive vin in ajutorul proiectantilor si arhitectilor cu solutii moderne si ingenioase pentru realizarea unui aspect wow pentru podeaua unei sali de sport interioara. Fie ca vorbim de sala de sport pentru un teren de baskett sau de volei, pardoseala unui teren de sport este cea care stabileste regulile jocului, aici regasindu-se marcajele terenului.

Descopera noile modelele de covor PVC si linoleum disponibile in magazinul emenatwork.ro. Daca-ti doresti sa cunosti mai multe detalii despre covor PVC si linoleum, fie pentru un o sala de sport, fie pentru un alt spatiu, trimite cererea ta la contact @ emenatwork sau suna la 0372 725 725, iar specialistii eMenatwork vor fi incantati sa iti raspunda solicitarii tale.

luni, 12 septembrie 2016

Primul resort montan de locuinte ecologice din Romania


Complexul eco-turistic montan Valley 21 s-a lansat, pe 10 septembrie, in abruptul nordic al Muntilor Ciucas, in apropiere de localitatea Vama Buzaului, judetul Brasov.

Evenimentul a reprezentat inaugurarea primei case de vacanta din complexul eco-turistic ce a fost realizat in urma unei investitii romano-olandeze si a unui parteneriat public-privat cu autoritatile locale.

Lansarea a avut loc in mijlocul naturii, pe acordurile Rapsodiei Romane de George Enescu, in interpretarea artistilor Filarmonicii Brasov.


Complexul eco-turistic de case de vacanta Valley 21 este un model al viitorului din punct de vedere rezidential, pentru ca imbina tehnologia de ultima ora cu cele mai eficiente solutii ecologice.

Complexul-eco-turistic-montan-Valley-21-Rapsodia-Romana-George-Enescu,-artisti-Filarmonica-Brasov

„Am ales Vama Buzaului, Transilvania, pentru frumusetea neatinsa a locurilor si autenticitatea traditiilor. Proiectul nostru este unul ecologic, in armonie cu peisajul si natura. Alimentarea complexului se face direct din izvoare, lumina provine de la panourile solare, incalzirea este cu surse regenerabile. In plus, pastram confortul unei locuinte premium si oferim facilitati pentru rezidenti precum: intretinerea locuintei, inchiriere, un centru hospitalier”, spune Gerard Doedee, unul dintre fondatorii proiectului Valley 21.

Gerard-Doedee-unul-dintre-fondatorii-proiectului-Valley-21

Proiectul este realizat in baza unui parteneriat public-privat in privinta terenului, incheiat intre investitori romani si olandezi si primaria Vama Buzaului. De altfel, dezvoltarea celei mai noi statiuni montane inseamna si crearea de noi locuri de munca pentru localnici.

Complexul-eco-turistic-montan-Valley-21-Vama-Buzaului

Casele futuriste au ajuns in Romania. Cum arata o astfel de locuinta si cui se adreseaza

Complexul Eco-Turistic Montan, Valley 21, care va functiona in regim de tip condominium, este compus din 68 de case individuale si un centru de facilitati. Acesta urmeaza a fi realizat in totalitate, pana in 2020, pe o suprafata de 68 ha, pe teritoriul administrativ al comunei Vama Buzaului din judetul Brasov.

Atat arhitectura proiectului, cat si solutiile alese pentru accesul la utilitati, tin cont de principiul sustenabilitatii energetice si de impactul cat mai redus asupra mediului inconjurator.

Complexul-eco-turistic-montan-Valley-21-Vama-Buzaului-camere-mari-spatioase

Arhitectii italieni, Luca Fornaroli si Giulia Valentini, in stransa colaborare cu firma de arhitectura peisagistica Stijlgroep Architects din Rotterdam, au creat o opera de arta chiar in mijlocul naturii: o casa care pastreaza linia naturala a terenului, fara a pierde din confortul unei locuinte unice.

Casele, aflate la un pas de Rezervatia Naturala Valea Zimbrilor, au dimensiuni generoase. Sunt patru tipuri de case, cu suprafete intre 92 mp si 118 mp, cu preturi cuprinse intre 167.500 si 285.000 de euro. Acestea sunt construite numai din materiale eco friendly, de o inalta calitate.

Complexul-eco-turistic-montan-Valley-21-Vama-Buzaului,-interior-case-ecologice

Valley 21, o noua dimensiune a luxului

Eco-complexul rezidential Valley 21 da o noua dimensiune luxului. Interioarele sunt foarte spatioase, desenate astfel incat sa foloseasca la maximum fiecare metru patrat. Atunci cand iti plimbi privirea de-a lungul peretilor, ai mereu parte de surprize placute: solutii ingenioase, locuri de odihnit privirea. Totul este gandit astfel incat locuitorilor caselor de vacanta sa nu le lipseasca nimic din confortul cu care sunt obisnuiti in viata de zi cu zi, dar sa primeasca ceva in plus: priveliste incredibila, liniste si pace.

Complexul-eco-turistic-montan-Valley-21-case-camere-spatioase

Proprietarul Valley 21 face parte din noua generatie, care intelege diferit ideea de apartenenta in cadrul unei comunitati. Spre deosebire de abordarea individualista, care a dominat din ce in ce mai mult lumea in ultimele decenii, beneficiarul proiectului Valley 21 dezvolta un sentiment al responsabilitatii comune in societatea in care traieste, in cadrul familiei pe care o ingrijeste si o iubeste.

Complexul-eco-turistic-montan-Valley-21-Vama-Buzaului,-interior-bucatarie-casa-ecologica

Proiectul Valley 21 este certificat de Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi prin programul Green Homes, care dezvolta si implementeaza un sistem national de standarde si certificari pentru cladirile verzi.

Link Facebook Valley21: https://www.facebook.com/valley21vamabuzaului/?fref=ts
Link site: www.valley21.ro

miercuri, 7 septembrie 2016

Architecture Conference&Expo: Transportul urban in 2020


Dezvoltarea transportului public urban si noile tendinte cu privire la modalitatile de fluidizare a traficului sunt subiecte dezbatute in cadrul evenimentului Architecture Conference&Expo, punctul de intalnire in Transilvania pentru peste 300 de arhitecti ce se reunesc in 6 octombrie la Cinema „Florin Piersic” din Cluj-Napoca.

Legarea cat mai multor comune de orasele alaturate, o prioritate

„Dezvoltarea infrastructurii de transport in ultimii ani, precum si aplicarea unor strategii de firme a facut posibil scaderea costurilor de transport”, a declarat Acad. Prof. Dr. Benedek Joszef de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca va sustine in cadrul celei de-a IV-a editii a evenimentului Architecture Conference&Expo prezentarea „Mobilitatea in spatiu si segrerarea socio-spatiala”. Referitor la transportul din Zona Metropolitana Cluj-Napoca, acesta considera ca „Trebuie cercetata situatia transportului personal si public in comunele dimprejurul orasului”.

Benedek-Jozsef-speaker-Architecture-2016

Necesitatea de a lega prin mijloace de transport publice toate comunele din judet de cel mai apropiat oras este prezentata inclusiv in cadrul „Strategiei de dezvoltare teritoriala a Romaniei” din iulie 2013, unde unul dintre obiective este „Imbunatatirea retelei de transport pentru asigurarea accesibilitatii si cresterea mobilitatii”.

Serviciul de car sharing - solutia pentru o mobilitate mai ridicata a cetatenilor?

Serviciile de car sharing au devenit recunoscute la nivel international fiind implementate in orase precum Viena, Berlin sau Munchen. In Romania, Iulian Padurariu, CEO Pony Car Sharing, a implementat in Cluj-Napoca primul serviciu de car sharing, cu peste 3000 de utilizatori activi. Cel mai nou si avansat sistem de transport, Pony Car Sharing, lansat in toamna anului 2015 in tara noastra, ofera posibilitatea utilizarii in comun a unei flote de 50 autoturisme, iar inchirierea acestora se realizeaza instant prin intermediul unei aplicatii instalate pe telefonul mobil.

Pasionat de orasele inteligente, crearea comunitatilor, dar si cu o experienta importanta in marketing strategic si inovatie, Iulian Padurariu declara ca „Exista foarte multe exemple de sisteme de car sharing sau ride sharing, care duc la diminuarea nevoii de locuri de parcare in spatiile aglomerate si la folosirea mai redusa a autovehiculelo personale. Dupa parerea mea, aceste exercitii de car sharing sunt mai degraba un prim pas catre acceptarea conceptului de autovehicule autonome, atata vreme cat in prezent o masina dintr-o flota de car sharing este folosita de aproximativ 40 de utilizatori”. Speaker in cadrul evenimentului Architecture Conference&Expo, organizat de Libero Events, Iulian va vorbi despre modul in care tehnologia poate influenta mobilitatea urbana si despre nevoile in ceea ce priveste infrastructura oraselor viitorului.

Iulian-Padurariu-speaker-Architecture-2016

Peste 15 speakeri nationali si internationali vor prezenta aspecte esentiale in arhitectura si urbanism, sub tematica Renewing cities: Climatul urban pentru noile generatii in cadrul careia se vor aborda subiecte precum impactul tehnologiei in arhitectura, transportul urban sau viitorul arhitecturii. Cu un impact puternic in arhitectura, tehnologia este utilizata de arhitecti pentru realizarea cladirilor inteligente si satisfacerea noilor nevoi arhitecturale.

Octavian Fanea, Sales Manager la Aluterm Group, va vorbi in cadrul Architecture despre importanta intrarilor automate in cadrul prezentarii Intrari automate, confort si iesiri de urgenta. Pasiunea si munca lui constau in consilierea clientilor si arhitectilor romani in scopul integrarii in proiectele lor a usilor cu intrari automate cu scopul de a crea eficienta, confort si siguranta cladirilor.

Octavian-Fanea-speaker-Architecture-2016

Arhitectii premiati la Architecture Conference&Expo

Arhitectii, organizatiile sau birourile de arhitectura isi pot inscrie proiectele realizate in cadrul Competitiei de proiecte Architecture Conference&Expo pana in data de 10 septembrie, acestea urmand a fi analizate de un juriu format din arhitecti de renume, precum: Charles Phu (Fondator Office for Architectural Culture), David Cash (Presedinte BDP), Melissa Sterry (Fondator Bionic City); Serban Sturdza (Director Prodid) si Irena Bauman, (Director Fondator Bauman Lyons Architects).

Architecture-Afis-2016-septembrie

Architecture Conference&Expo urmareste sa promoveze arhitectii si birourile de arhitectura pentru proiectele realizate si impactul acestora asupra comunitatii prin realizarea conferintei ce include prezentari si dezbateri cu scop de dezvoltare, dar si prin oferirea premiilor in cadrul Galei de Premii din 6 octombrie. Proiectele pot fi inscrise pe site-ul evenimentului, la sectiunea Awards.

Evenimentul va cuprinde workshop-uri si sesiuni de dezbateri sustinute de speakeri precum: David Cash (Presedinte BDP), Melissa Sterry (Fondator Bionic City), Jan Kattein (Director Jan Kattein Architects), Eveline Petcu (Project Manager Gehl Architects), Attila Beer (Administrator Alukonigstahl), Daniel Popa (Country Manager Reynaers), Emilian Grigore (Technical Support Manager Rockwool), Adina Moldan (Independent Researcher Atelier Moldan), Pietro Elisei (Fondator & Director General Urba Sofia), evenimentul fiind moderat de arhitectul Serban Tiganas (Presedinte Dico si Tiganas).

Companiile care au inteles importanta arhitecturii pentru comunitate si care sustin acest eveniment sunt:
Partener Principal: Alukonigstahl
Parteneri: Rockwool, Fakro, Record, Reynaers, Rigips Saint Gobain, Knauf Insulation, Brikston, Symmetrica, Evo Computers, Fundermax
Supported by: OAR, OAR Transilvania, OAR Timis, Chic Ville, EuroGSM, Impress.
Official Car: Pony Car Sharing

vineri, 2 septembrie 2016

Incepe BIFE-SIM 2016: evenimentul-etalon al industriei mobilei!


Prin intermediul BIFE-SIM, Romexpo sustine producatorii romani si importatorii si le asigura o platforma de expunere organizata la standarde internationale, un spatiu unde timp de 5 zile acestia isi prezinta produsele si serviciile direct celor interesati sa le achizitioneze.

Divizat in sectoare tematice, targul reuneste oferta Saloanelor de Mobilier Clasic, Modern, Decoratiuni, unde vizitatorii au parte de sfaturi si idei pentru transformarea casei in caminul ideal, in concordanta cu personalitatea si preferintele fiecaruia, si pe cea a Salonului de Bucatarii, care completeaza conceptul de amenajare si design interior. De asemenea, Pavilionul A al BIFE-SIM 2016 vine sa intregeasca tabloul industriei mobilei, prezentand o oferta bogata de echipamente si utilaje pentru industria lemnului, destinata eficientizarii fluxului de productie si implementarii de noi tehnologii.

BIFE-SIM este platforma de lansare a noutatilor a peste 300 de companii romanesti si internationale, care vor expune diferite stiluri de mobilier, de la cel clasic, la cel modern, de la cel din lemn masiv, pana la cel combinat cu sticla sau piele, sau chiar pictat manual.

Repere ale BIFE-SIM 2016:

- peste 300 de firme participante
- 7 pavilioane expozitionale ocupate
- 30.000 de metri patrati suprafata expozitionala ocupata

Cele 6 saloane tematice vor facilita accesul vizitatorilor in zonele care ii intereseaza in mod deosebit si care le vor permite sa faca alegeri informate si inspirate:

- Salonul Clasic – amplasat in Pavilioanele C1 si C2;
- Saloanele Design si Confort - amplasate in Pavilioanele C4 si C5;
- Salonul Bucatarii – amplasat in Pavilionul C3;
- Salonul Decoratiuni si Corpuri de Iluminat - amplasat in Pavilionul C6
- Salonul Echipamente, Masini, Utilaje si Accesorii - amplasat in Pavilionul Central.

BIFE-SIM este organizat de Romexpo, Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania (APMR) si Camera de Comert si Industrie a Romaniei, asteptand la editia de anul acesta peste 22.000 de vizitatori, specialisti si public larg. Asociatia Clubul Roman de Mobila este partener al evenimentului.

“Ne bucura participarea internationala numeroasa la editia din acest an, gradul de internationalizare fiind de 12%, ceea ce demonstreaza ca piata romaneasca de mobila este in continuare atractiva si atat din punct de vedere al exporturilor, cat si al interesului crescut pentru importuri. Companii expozante din tari precum Polonia, Turcia, Bulgaria, Italia, Ungaria, Grecia, Macedonia, Republica Moldova, Germania si Serbia contribuie la crearea unei imagini de ansamblu asupra industriei de mobila in randul vizitatorilor specialisti si nonspecialisti.

Totodata, participarea internationala arata ca eforturile firmelor romanesti din ultimii ani de a se pozitiona corect pe piata externa si eforturile noastre, ca organizatori, de a pregati un eveniment comparabil cu cele din afara granitelor, au dat rezultate. Ne dorim sa contribuim la construirea de parteneriate trainice intre expozantii romani si cei straini, iar BIFE-SIM 2016 sa reprezinte punctul de pornire pentru viitoare proiecte de succes.“ a afirmat domnul Mihai Costris, Director General Romexpo.

Recunoscut si apreciat atat de profesionisti, cat si de consumatorul final, BIFE-SIM isi continua evolutia ascendenta si ramane o excelenta rampa de lansare pentru noutatile din domeniu.

“Industria romaneasca de mobilier tine pasul cu lumea, cu piata si cerintele unui nou stil de viata, alert si pretentios, adesea super-tehnologizat, fara a uita sa recheme consumatorul catre natura, catre spatii dominate de materiale naturale, care aduc armonie si echilibru. Vizitatorilor autohtoni evenimentul le aduce o certitudine: mobilierul fabricat in Romania este o investitie care va aduce valoare adaugata brandurilor si afacerii proprii, pentru unii, si direct valoare materiala, functionala si estetica, pentru altii. Pentru vizitatorii straini manifestarea inseamna esential afaceri si produse la standarde europene, la indemana si cu costuri de transport reduse si, foarte probabil, cea mai buna ocazie de a aprecia varietatea si potentialul industriei mobilei din Romania.“ a subliniat doamna Aurica Sereny, Presedintele APMR.

BIFE-SIM 2016 nu este doar locul unde calitatea si varietatea mobilierului isi dau intalnire, ci si locul de desfasurare a multor evenimente conexe - demonstratii de prelucrare a lemnului, simulari de design interior, conferinte si seminarii precum Conferinta de Design aflata la a V-a editie, tombole cu premii pentru vizitatorii specialisti si publicul larg!

Conferinta de Design se va desfasura vineri, 16 septembrie, incepand cu ora 11.00, in Centrul de Presa Romexpo, are ca tematica principala “Productie/Design” si este structurata astfel:
- Productie: ce inseamna productia in Romania, prin designul de produs, concepere, prezentare, marketing;
- Design;
- Colaborari de succes;
- Productie alternativa;
- Reutilizare/reciclare in design;
- Promovarea productiei si designului in Romania.

Conferinta-de-Design-Bife-Sim

Mai multe detalii despre eveniment puteti gasi la adresa http://www.bife-sim.ro/manifestari-conexe si pe pagina de Facebook Conferinta de Design

Cele doua tombole desfasurate in cadrul targului se vor adresa unor categorii de public diferite:

Tombola Vizitatorului - tombola cu premii constand in obiecte de mobilier si de amenajare interioara.
Tombola Specialistului - se adreseaza exclusiv producatorilor din industria mobilei, premiile constand in vouchere pentru reduceri de preturi la masini sau utilaje de prelucrare a lemnului.
BIFE-SIM 2016 promite sa fie un festival al mobilierului lucrat cu rafinament si bun-gust, dar si o platforma de interconectare a producatorilor autohtoni si internationali de mobila, accesorii si echipamente, in sensul dezvoltarii relatiilor de parteneriat.

Poster-47-x-66-cm-BIFE-SiM-tombole

Pana la debutul evenimentului, ne puteti urmari pe site-ul www.bife-sim.ro, precum si pe pagina de Facebook dedicata: https://www.facebook.com/BIFESIM.

In paralel cu BIFE-SIM, se va desfasura Antique Market, locul de intalnire al artistilor, iubitorilor si colectionarilor de arta, unde vor fi expuse evaluarii si achizitiei, piese de mobilier si decoratiuni interioare, arta plastica, obiecte personale si de colectie, argintarie si portelanuri, bijuterii vechi, jucarii, vehicule de epoca si multe altele.

Program de vizitare:
14 – 17 septembrie 2016 (miercuri – sambata): intre orele 10.00 si 18.00
18 septembrie 2016 (duminica): intre orele 10.00 si 16.00

Bilet intrare: 10 lei/zi
Copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilitati si persoanele institutionalizate beneficiaza de intrare gratuita.
Biletele pot fi achizitionate si online, prin accesarea platformei de vanzare bilete la linkul www.romexpo.ro/bilete/ro/home

Acces:
Pietonal: Portile A, B, C si D, cu intrare dinspre: Piata Presei Libere, Bulevardul Expozitiei si Strada Parcului;
Auto: Portile C si D, cu intrare dinspre: Bulevardul Expozitiei si Strada Parcului.

Tarif acces parcare: 3 lei/ora

harta-acces-auto-si-pietonal-romexpo-bife-sim-2016

joi, 1 septembrie 2016

Metal Creativ lanseaza liniile de mobiler din metal suflat cu imaginatie


Metal Creativ este povestea unui antreprenor caruia, timp de peste 10 ani, i-au trecut prin maini tone de materiale pentru constructii metalice. Pana si-a ales metalul preferat cu care sa se joace: otelul. Un material dur, rezistent, insa, in acelasi timp, versatil. Provocator. Ulterior, a venit procesul de “imblanzire” a otelului prin combinarea lui spectaculoasa cu alte materiale mai “moi”, precum lana si lemnul. Astfel a inventat o noua tehnica: cea a cusutului pe tabla.

“Business-ul mama, H Metal, mergea foarte bine, dar personal, simteam ca imi pot exploata mai mult creativitatea ca antreprenor. Asadar, Metal Creativ, pornit din pasiune, s-a transformat treptat in business pentru ca oamenii ne-au cerut sa cream tot mai mult. De la porti metalice, la mobilier pentru case, birouri, terase, baruri sau restaurante. Clientii nostri sunt co-creatori ai produselor Metal Creativ, asadar imaginatia lor se materializeaza adesea in obiectele de design pe care le realizam" declara Lucian Haritonov, fondator Metal Creativ.

banca-lemn-si-profil-metalic-stil-industrial

Metal Creativ a lansat, pana in prezent, 4 linii de produse: “Traditional”, “Industrial”, “Urban” si “Porti cu povesti”.

banca-metalica-steaua-in-opt-colturi-linia-traditional

Mobilierul traditional este imprimat cu motive folclorice cusute manual de femei care duc mai departe mestesugul tesutului de zeci de ani. Debitat si vopsit la cuptor in camp electrostatic, otelul prinde viata de abia in mainile acestor femei care spun povesti. Design cu mestesug.

banca-tabla-perforata-hummer-cupru

Mobilierul industrial are un design unic, personalizat dupa chipul si asemenarea clientului. Obiectele de design prind suflu atunci cand sunt vopsite la pensula si echipa de creatie se joaca cu diferite nuante si culori. Toate acestea imprima un aspect vintage pieselor de mobilier moderne, de altfel, prin linii, forme si imbinari.

comoda-stil-industrial

Mobilierul din linia “Urban” are un design simplu, fiind realizate din otel perforat cu diverse motive incarcate de semnificatii. De exemplu, bancile Urban Hummer Cupru si Urban Gri au laterale decupate cu forme traditionale vechi care simbolizeaza steua in opt colturi.

poarta-metalica-tematica-pescuit

Portile cu povesti sunt, dincolo de elementul de securitate esential oricarui loc, un simbol al intimitatii, al spatiului privat care are propria poveste. Asadar, echipa de creatie Metal creativ si-a ascutit creioanele, si-a inmuiat pensulele si au realizat portile “La vanatoare”, “Munca la camp” si “La Pescuit”.

scaun-metalic-motive-traditionale

Celor de la Metal Creativ le place sa se joace cu metalul. Asa au ajuns sa creeze orice obiect care trece prin imaginatia lor sau a clientilor. Pentru mai multe informatii, le puteti vizita site-ul www.metal-creativ.ro si pagina de facebook Metal Creativ, iar din aceasta toamna le puteti vedea produsele in showroom-ul din incinta Postavariei Romane.