joi, 29 mai 2014

Doi dintre cei mai valorosi arhitecti de landscape din Europa vin la Bucuresti

Marti Franch si Chris Churchman, detinatori ai unora dintre cele mai importante premii europene pentru landscape architecture, participa la primul eveniment din Romania dedicat spatiilor publice urbane si spatiilor verzi – LAUD, saptamana viitoare, la Bucuresti.

„Cap de Creus”, Girona, proiectul de design si reconstructie a celui mai mare parc national din Penisula Iberica si din Bazinul Mediteranean, castigator al marelui premiu la cea de-a 7 Bienala Europeana de Landscape Architecture, va fi prezentat la Bucuresti de catre Marti Franch, pe 3 iunie, la Athenee Palace Hilton.

„Salut initiativa de lansare in Romania a unui astfel de schimb de experienta oferit de LAUD 2014. inca de la initierea Bienalei Europene de Landscape in Barcelona, la care imi aduc permanent contributia, observ o oportunitate excelenta de a castiga experienta prin schimb de idei cu profesionisti din acelasi domeniu de activitate. Astept cu nerabdare sansa de a cunoaste cat mai multe despre proiectele de landscape din Romania”, a precizat arhitectul Marti Franch.

Marti Franch Laud 3
Proiectul de landscape architecture al anului 2013 din Marea Britanie, prezentat in cadrul LAUD

Sammy Ofer Wing. Muzeul National Maritim
Arhitectul Chris Churchman va prezenta la prima editie LAUD 2014 proiectul “Sammy Ofer Wing. Muzeul National Maritim”, proiect ce a primit in 2013 cea mai inalta distinctie oferita in Marea Britanie pentru arhitectura, design-ul si amenajarea spatiilor exterioare. Valoarea proiectului de extindere a Muzeului National Maritim, premiat de Institutul Regal Britanic de Landscape Architecture, s-a ridicat la suma de 35 milioane de lire sterline, fiind apreciat modul in care acesta a pus in valoare arhitectura vechii cladiri a muzeului. „Prezentarea noastra din cadrul LAUD va demonstra modul in care un sit cunoscut isi poate pastra spiritul specific, dar in acelasi timp si modul in care pot fi adaugate acestuia noi dimensiuni si perspective, deschizand noi granite si posibilitati. Voi descrie modul in care noua extensie a muzeului a devenit cu adevarat ‘verde’, printr-o stransa colaborare intre arhitecti si arhitecti de landscape”, a mentionat arhitectul Chris Churchman.

Va asteptam in 3 iunie la LAUD 2014 – oportunitati de interviu cu arhitectii Marti Franch si Chris Churchman.

www.laud.ro
www.facebook.com/expoconferintele.de.arhitectura

miercuri, 28 mai 2014

Evenimentul de echipamente electrice si automatizari, IEAS aniverseaza 10 ani!

IEAS este organizat sub conceptul „Business is sharing” si ofera printre cele mai bune solutii business to business, faciliteaza schimbul de informatii si creeaza un mediu de afaceri atractiv.

In mai putin de 4 luni, incepe editia cu numarul 10 a International Electric & Automation Show, IEAS - singurul eveniment dedicat sistemelor energetice, echipamentelor electrice si automatizarilor din Romania.

Evenimentul se adreseaza in mare masura tuturor industrilor din Romania, insa cu precadere catre urmatoarele zone: industria de echipamente electrice si automatizari, industria energetica, industria electonica si electrotehnica, productia si distributia de energie electrica, industria nucleara, industia constructiilor, industria auto, industria feroviara, industria navala, industria aeronautica, industia alimentara, industria petroliera si metalurgica, industria chimica, industria maselor plastice, industria lemnului, HORECA, IT&C, telecomunicatii, energie regenerabila, si alte industrii sau domenii tangentiale.

In paralel cu IEAS are loc Congresul CEEER ce dezbate si prezinta cele mai actuale subiecte din industrie, congresul se desfasoara in primele 2 zile ale evenimentului in sala Nicolae Balcescu.

In prezent companii de referinta s-au inscris la IEAS in salile dedicate expozitiei: Unirii, Take Ionescu si I.C.Bratianu. Sunt disponibile in momentul de fata un numar redus de locuri pentru editia din aceasta toamna.

Va asteptam pentru mai multe detalii sa ne contactati la urmatoarele coordonate:

DK EXPO
Telefon / Fax: 021 231 27 36 / 021 231 91 84
E-mail: office@dk-expo.ro
Web: www.ieas.ro

marți, 27 mai 2014

Tehnologia Fluke: dispozitive cu uptime greu de egalat

Toata comunitatea de ingineri si electricieni isi doreste dispozitive si instrumente tot mai performante prin care sa maximizeze timpul de folosire si sa sporeasca performanta procesului de mentenanta.

Provocarile cele mai mari ale specialistilor din industrie sunt extinderea duratei de viata a componentelor si urmarirea si monitorizarea gradului de uzura. Echipamentele si tehnologia Fluke permit identificarea problemelor inainte ca aceste provocari sa se transforme in amenintari, iar instrumentele Fluke ajuta la reducerea costurilor de energie, a timpului de inutilizare si limiteaza opririle de productie.

Una dintre cele mai utilizate si apreciate game de instrumente Fluke este cea a termometrelor Fluke Visual IR, care combina practicabilitatea unui termometru stop cu avantajele vizuale ale unei camere infrarosu, creand un dispozitiv cu totul si cu totul nou.

Iata cateva dintre motivele pentru care profesionistii din lumea intreaga au ales termometrele Fluke Visual IR:

- masuratori credibile,
- detecteaza problemele instantaneu,
- nu necesita training,
- analiza profesionista a capturilor,
- portabile si usor de transportat,
- adaptabile oricarui mediu de lucru

Fluke visual IR VT04 thermometer
Fluke Visual IR VT04
Termografia este o tehnologie extrem de importanta cand vine vorba de interventii si productivitate in mentenanta. Tehnologia Fluke permite evitarea problemelor majore inainte ca ele sa se produca, mai ales ca acum, in mentenanta, aproape totul se reduce la “identificarea costurilor”.

Doriti sa preveniti perioadele de inutilizare in munca dumneavoastra? Vreti sa stiti cu exactitate unde se va produce urmatorul scurtcircuit? Sunteti sigur ca aveti echipament eficient din punct de vedere energetic? Iata cateva intrebari la care Fluke raspunde cu succes prin produsele dezvoltate si tehnologiile create.

Va invitam sa urmariti si videoclipul de mai jos produs de Fluke in care veti gasi sfaturi importante legate de productivitatea si eficienta instrumentelor destinate mentenantei:

Despre Fluke

Fondata in 1948, Fluke Corporation este lider mondial in instrumente electronice compacte, profesionale de testare. Clientii Fluke sunt tehnicieni, ingineri, electricieni si metrologi care instaleaza, diagnosticheaza si administreaza echipamente electronice si electrice industriale si procese de calibrare.

Fluke este marca inregistrata a Fluke Corporation. Numle companiilor si produselor mentionate in acest document sunt detinute de proprietarii de drept. Pentru mai multe detaliii, vizitati website-ul Fluke: www.fluke.com/fluke/roro/home/

Parcul Olimpic din Londra, cel mai complex sit de regenerare urbana din Europa

Arhitectul Phil Askew va prezenta saptamana viitoare la Bucuresti proiectul de reconversie a Parcului Olimpic din Londra, la ora actuala cel mai complex sit de regenerare urbana din Europa.

Proiectul va fi prezentat pe 3 iunie in cadrul LAUD 2014, primul eveniment din Romania dedicat spatiilor publice urbane si spatiilor verzi, organizat de ABplus Events si Ordinul Arhitectilor din Romania, la Athenee Palace Hilton.

LAUD 2014 este o ocazie unica de a afla, chiar de la autorul proiectului, cum este transformat Parcul Olimpic din Londra in cel mai mare parc urban nou construit din Anglia - „Parcul Regina Elisabeta”, un exemplu despre imensul potential al spatiului public de a transforma destinul unei zone si a locuitorilor acesteia.

Cea mai mare parte a proiectului Parcului Olimpic „Regina Elisabeta” a fost construita de London Legacy Development Corporation pentru a putea fi refolosita de comunitatea din zona, care va beneficia astfel de toate facilitatile create pentru organizarea jocurilor olimpice si paralimpice din 2012.

Parcul Olimpic din Londra
In viitorul apropiat, fostul Parc Olimpic va deveni una dintre cele mai cautate zone rezidentiale si de evenimente din Londra.

Proiectul Parcul Olimpic Regina Elisabeta
Din anul 2008, Dr. Phil Askew a lucrat la Parcul Olimpic din Londra, iar in prezent conduce proiectul de transformare a Parcului, un proiect ambitios de regenerare urbana a zonei de est a Londrei.

Olympic Park
Expoconferinta de Arhitectura LAUD face parte din seria expoconferintelor internationale de arhitectura si antreprenoriat organizate de ABplus Events, alaturi de INGLASS, GIS, RIFF si CONTRACTOR.

Data, locatia: 3 iunie 2014, Bucuresti
Organizatori: ABplus Events, Ordinul Arhitectilor din Romania
Parteneri Institutionali: Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, Asociatia Peisagistilor din Romania si Asociatia Antreprenorilor de Peisagistica din Romania
Partener media principa: Igloo
Partener de comunicare: Zeppelin
Partener Media Online: Spatiul Construit
Parteneri media: Arhitectura, Arhitext, Roarhitect, Inspirationist, CaseSiGradini.ro, Pardoseli, Spa Magazin, Mansarde si Acoperisuri, ProiectCasa.ro, IBC Focus, Instal Focus, Archilovers, World Architecture, e-architect.
Website: www.laud.ro
Contact: laud@abplusevents.com
Facebook: www.facebook.com/expoconferinte.arhitectura

vineri, 23 mai 2014

MCA Grup a primit Trofeul Euro-Fereastra 2014 la categoria Usi de garaj & Sisteme de umbrire

MCA Grup, cel mai mare producator de usi de garaj din zona Europei de Sud-Est, cu fabrica si sediul central in Romania, a fost premiat cu Trofeul Euro-Fereastra 2014 pentru activitatea in domeniu din ultimii ani.

Peste 300 de reprezentanti ai celor mai mari firme din constructii, sectorul de tamplarie termoizolanta si domeniile adiacente s-au reunit pe 19 mai, la Bucuresti, cu ocazia celei de-a sasea editii a Conferintei Internationale despre Sisteme de Tamplarie si Fatade Cortina EURO-Fereastra, desfasurata in paralel cu evenimentul EURO-Constructii – Conferinta Internationala despre Constructii Sustenabile si Eficienta Energetica (editia a treia).

In cadrul unei sesiuni plenare a celor doua evenimente, pentru prima data in Romania, au fost acordate trofee si premii celor mai mari companii, personalitati si asociatii din piata. Ciprian Oprea, CEO, fondator si actionar MCA Grup, a ridicat personal distinctia oferita companiei sale pentru activitatea din ultimii ani.

„Acest premiu ne onoreaza profund si il consideram o recunoastere a activitatii sustinute pe care o desfasuram de 16 ani in domeniul usilor sectionale si solutiilor de umbrire, punand pe primul loc calitatea si siguranta. MCA Grup inseamna in primul rand o echipa puternica, formata din oameni competenti profesional si cu principii de viata valoroase, oameni corecti care s-au dezvoltat odata cu firma. Meritul pentru distinctia acordata de redactia Fereastra-Agenda Constructiilor, careia ii multumim, apartine echipei MCA. Astfel, Trofeul Euro-Fereastra il dedic colegilor mei”, a spus Ciprian Oprea, CEO MCA dupa ridicarea trofeului.

MCA Grup a primit Trofeul Euro-Fereastra 2014
MCA Grup a incheiat anul 2013 cu afaceri de 8 milioane de euro, in usoara scadere, insa cu un aport al exporturilor in crestere, pana la 25%. Producatorul cu o experienta de 16 ani exporta in opt state europene, precum Belgia, Franta, Italia, Bulgaria sau Republica Moldova, avand langa Bucuresti cea mai mare fabrica de usi sectionale din Sud-Estul Europei, cu o productie de 10.000 unitati anual.

Grupul mai comercializeaza si garduri si porti de aluminiu, grilaje metalice, automatizari pentru porti, bariere, usi antifoc, pergole si copertine.

Mai multe informatii: www.mcagrup.ro

joi, 22 mai 2014

Catalin Trifu, noul Director General al ROMEXPO

Pentru Centrul Expozitional ROMEXPO luna mai vine cu noi schimbari pentru acest an atat in ceea ce priveste managementul institutiei, cat si programul expozitional pentru vara. Astfel, incepand din data de 19 mai 2014 noul Director General al ROMEXPO este Domnul Catalin Trifu.

Avand o bogata experienta in ceea ce priveste organizarea de targuri si expozitii, Domnul Catalin Trifu a lucrat peste 20 de ani in cadrul companiei ROMEXPO, ocupand functii variate in ierarhia institutionala.

“Prin intermediul noii conduceri executive ne dorim sa aducem un suflu nou activitatii Centrului Expozitional ROMEXPO si va garantam ca vom pastra aceleasi standarde inalte in ceea ce priveste organizarea evenimentelor si preocuparea catre cele mai bune relatii cu clientii ROMEXPO” declara Sorin Vornic, Presedinte al Consiliului de Adminstratie, ROMEXPO S.A.

In acelasi timp, pentru noul Director General – Catalin Trifu, noua functie reprezinta apogeul activitatii de peste doua decenii in mjlocul acestei industrii.

Catalin Trifu, Director General Romexpo
“Sunt onorat si in acelasi timp obligat de increderea care mi se acorda prin ocuparea acestei functii. Mi-am dedicat intreaga activitate profesionala organizarii de targuri si expozitii, iar acum a venit momentul in care toata experienta acumulata o voi folosi pentru dezvoltarea Centrului Expozitional ROMEXPO. Ceea ce va pot promite este un semestru doi cu servicii mai bune pentru expozanti si vizitatori” declara Catalin Trifu, Director General ROMEXPO S.A.

In perioada urmatoare, Centrul Expozitional ROMEXPO va organiza si gazdui urmatoarele targuri si expozitii:

Targul de Nunti Ghidul Miresei (23 – 25 mai 2014),
Targul de Produse Traditionale (23 – 25 mai 2014, 28 mai – 1 iunie 2014),
Evenimentul moto “Iubim 2 Roti” (24 mai 2014),
TIBCO – Targul International de Bunuri de Larg Consum (29 mai – 1 iunie),
KIDEX - Expozitie de produse si servicii pentru bebelusi, viitoare mamici, parinti si copii (29 mai – 1 iunie)
Bookfest (28 mai – 1 iunie).

Pentru mai multe detalii despre evenimente, accesati: www.romexpo.ro

miercuri, 21 mai 2014

Un proiect realizat cu produse Ytong, desemnat Cladirea Energetica a Anului 2013 in Germania

Casa M1 EnergyPlus a fost desemnata cea mai avansata constructie energetica din Germania, in cadrul competitiei Energy Award 2013. Xella, cel mai mare producator mondial de materiale de constructii si sisteme termoizolatoare, a fost principalul furnizor de produse si unul din initiatorii acestui proiect, alaturi de compania de constructii Elbe-Haus. Proiectul a fost finantat de Ministerul Federal de Transport, Constructii si Dezvoltare Urbana din Germania, in cadrul programului “Case Energy-Plus”.

In prezent in Germania sunt testate alte 30 de proiecte de case care sa produca mai multa energie decat consuma, toate acestea fiind finantate de stat.

Proiectul M1 Energy-Plus realizat cu blocuri de zidarie Ytong este primul proiect de acest tip din categoria casa unifamiliala, cu o suprafata de 130 mp la sol. Casa are doua etaje si este construita pe un teren de 900 mp fiind proiectata pentru o familie cu 4 persoane. Anterior, in cadrul acestui program, statul german a finantat proiecte de locuinte colective, tip bloc sau proiecte mai mici realizate cu alte tipuri de materiale. M1 este prima casa din program construita cu acest tip de blocuri de zidarie.

Ytong constructii
“Ne dorim ca fiecare constructor sa-si permita sa realizeze case de acest tip intr-o perioada foarte scurta de timp”, declara Dieter Stricker, Team Project Manager.

“In Romania Xella a furnizat blocuri de zidarie Ytong pentru prima casa pasiva conceputa si dezvoltata in mediul academic romanesc”, a declarat Marius Dragne, CEO Xella Romania. „Vom continua sa sustinem si sa investim intr-o serie de proiecte care vizeaza independenta energetica a cladirilor si utilizarea de surse de energie regenerabila. Suntem o companie de origine germana, tara care a investit cel mai mult in realizarea de cladiri verzi si programe de sustinere a consumului de energie din surse neconventionale. Este o directie strategica pentru grupul Xella si speram sa devina o tema principala si pe piata locala, avand in vedere interesul consumatorilor si necesitatea de a reduce consumul de energie si implicit costul de locuire”, adauga Marius Dragne, CEO Xella Romania.

Ytong fundatie
Xella a dezvoltat un institut de cercetare-dezvoltare in productia de beton celular autoclavizat, situat langa Berlin. O echipa formata din aproximativ 40 de cercetatori lucreaza la identificarea celor mai bune solutii de zidarie, inclusiv reducerea consumului de resurse si cresterea performantei energetice a materialelor. Toate produsele Ytong fabricate in Romania respecta retetele si standardele de calitate impuse de centrul de cercetare Xella, acestea fiind testate si evaluate periodic in cadrul institutului.

Ytong M1
Gama de zidarie termoizolanta Ytong A+ este creata special pentru atingerea celor mai inalte performante energetice. Blocul de zidarie Ytong A+ este cea mai avansata solutie de zidarie prezenta pe piata din Romania, din prisma performantelor termice superioare, fiind disponibil in grosimi cuprinse intre 30 si 50 de centimetri.

Ytong M1 masina
La o grosime a blocurilor de zidarie de 40 cm coeficientul de rezistenta termica pe zid obtinut (R) este mai mult decat dublu fata de valoarea minima ceruta de normativele din Romania. Gama de produse Ytong A+ permite realizarea zidurilor exterioare monostrat, eliminand necesitatea aplicarii aditionale a unui strat de material izolator pe fatada. Solutiile create de Xella sunt naturale si ecologice, fiind ideale in realizarea unor cladiri bioclimatice, realizate doar din materiale naturale si care sa atinga paramtri tehnici superiori.

Despre Xella
Xella este cel mai important producator mondial de materiale de constructii pentru zidarie din domeniul betonului celular autoclavizat. Grupul are 90 de fabrici si numeroase centre de vanzare ȋn 30 de tari. Ȋn Romania, Xella a inaugurat in anul 2010, la Ploiesti, cea mai modernã unitate de productie de blocuri de zidarie tip BCA din Europa de Est, in urma unei investitii greenfield de 32 mil EUR. Cu focus pe inovatie continua si calitate in constructii, Xella produce si comercializeaza in Romania zidarie premium din BCA sub marca Ytong, iar din 2013 si produse termoizolatoare minerale sub marca Multipor.

Conform Imobiliare.NET, Sectorul 1 este de doua ori mai scump decat sectorul 6

Conform unei analize realizate de Imobiliare.NET, valorile chiriilor medii solicitate pentru locuintele din Bucuresti difera in functie de mai multe criterii: sectorul in care se afla, modul de compartimentare, gradul de confort si nivelul de mobilare. Pana aici nu este nimic nou. Insa cifrele sunt surprinzatoare si, in anumite situatii, sunt contrare celor la care ne-am astepta.

Sectorul 1 - de doua ori mai scump decat sectorul 6: 400E chirie = 2 camere in sector 1 sau 4 camere in sector 6

Nu este o noutate pentru nimeni faptul ca locuintele din sectorul 1 au chiriile cele mai mari. Insa diferenta dintre sectorul 1 si 6, adica intre cea mai mare chirie si cea mai mica, este exorbitanta in cazul apartamentelor cu trei si patru camere: 804 euro, respectiv 350 la trei camere si 1.152 in sector 1, respectiv 388 euro in sector 6, la patru camere.

Inchirieri-sectoare Mai 2014
Garsonierele se pot inchiria in medie cu 302 euro in sectorul 1 si 220 in sectorul 6. Apartamentele cu doua camere se inchiriaza cu 491 euro in sectorul 1 si cu 286 euro in sectorul 6.

Sectoarele 3 si 4 sunt cele mai cautate, aici chiriile fiind foarte apropiate de chiriile medii la nivel de Bucuresti. Astfel, garsonierele se inchiriaza cu 258 euro in sectorul 3 si 244 in sectorul 4, iar un apartament de doua camere este 410 euro in sectorul 3 si 381 euro in sectorul 4.

Apartamentele decomandate - cele mai cautate

La compartimentare lucrurile stau asa cum este normal: pentru locuintele decomandate este solicitata o chirie mai mare decat pentru cele semidecomandate. In ceea ce priveste garsonierele si apartamentele cu doua camere diferenta este mica, dar la cele cu trei si patru camere diferenta este de aproximativ 20, respectiv 30%. Astfel, la trei si patru camere chiria medie a unui apartament decomandat este de 594, respectiv 943 euro, iar a unuia semidecomandat este de 484 la trei camere, respectiv 746 euro la patru camere.

Inchirieri-compartimentare Mai 2014
Luxul se plateste

Locuintele de lux sunt mult mai scumpe decat cele confort I sau II. Conform Imobiliare.NET, la garsoniere si apartamentele cu doua camere diferentele sunt rezonabile spre deosebire de apartamentele cu trei si patru camere unde variatiile pornesc de la circa 80% si ajung pana la aproape 140%. Astfel, la apartamentele cu trei camere chiria medie pe segmentul de lux este de 899 euro, cea de la confort I este de 528 euro, iar cea de la confort II este de 298 euro. Ordinea se pastreaza si la cele cu patru camere: 1.285 euro pentru 4 camere de lux, 821 euro pentru confort I si 348 euro pentru confort II.

Inchirieri-confort Mai 2014
La garsoniere si doua camere mobilierul conteaza mai putin

Chiria medie a unei garsoniere complet mobilate este de 243 euro, a uneia partial mobilate este de 221 euro, iar a uneia nemobilate este de 219 euro. Incredibil sau nu, in ceea ce priveste apartamentele cu doua camere diferenta de chirie dintre cele mobilate si cele nemobilate este aproape inexistenta (368, respectiv 363 euro). Situatia este paradoxala si la apartamentele cu trei camere unde cele semimobilate sunt mai scumpe decat cele mobilate (564, respectiv 557 euro), iar cele nemobilate sunt doar putin mai ieftine (543 euro). Ca sa nu mai vorbim despre apartamentele cu patru camere unde diferenta dintre cele partial mobilate si cele mobilate este uriasa (975, respectiv 861 euro), chiria la cele nemobilate fiind de 792 euro.

Inchirieri-mobilat Mai 2014

marți, 20 mai 2014

Inscriere gratuita pentru arhitecti la primul eveniment de Landscape Architecture din Romania, pana vineri, 23 mai

„Organizatorii conferintei LAUD va invita la o sursa de inspiratie pentru spatiile de care avem nevoie.”

ABplus Events si Ordinul Arhitectilor din Romania, in parteneriat cu Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”, Asociatia Peisagistilor din Romania ASOP si Asociatia Antreprenorilor de Peisagistica din Romania AAPR va invita pe 3 iunie 2014, la Athenee Palace Hilton, Bucuresti, la primul eveniment de Landscape Architecture si urban design din Romania, Expoconferinta Internationala de Arhitectura LAUD.

Iata mesajul pe care Presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania, arh. Serban Tiganas il transmite cu ocazia evenimentului, o premiera pentru Romania:

„Disciplinele designului spatial trebuie sa lucreze impreuna pentru ca rezultatele interdisciplinare sa fie complet si armonios integrate. Principalul beneficiar al acestor relationari este spatiul public, iar calitatea acestuia nu se poate obtine decat prin aprofundare si specializare. Arhitectura spatiului public si-a dovedit in perioada recenta imensul potential de a se transforma si de a influenta prin aceasta destinul unor zone si chiar al unor asezari umane.

Peisagisti, urbanisti si designeri sunt arhitectii spatiului public de ultima generatie, spatiu care trebuie sa isi depaseasca conditia de infrastructura si sa iasa de sub dominatia obsesiei prioritatii autovehiculelor. Peisajul este cheia de citire a spatiului prin perceptie, iar arhitectura peisagera si designul urban trebuie sa deschida tot mai mult o zona de activitate pentru arhitecti impreuna cu specialistii din aceste domenii.

Laud, Athenee Palace Hilton, Bucuresti
Organizatorii conferintei LAUD va invita la o sursa de inspiratie pentru spatiile de care avem nevoie”, a precizat arh. Serban Tiganas.

Invitatul special al editiei din acest an este Marele Castigator al Bienalei Europene de Landscape Architecture, arh. Marti Franch, care va prezenta cel mai mare proiect de restaurare din intregul bazin Mediteranean.

In randul invitatilor speciali se numara castigatorul Marelui Premiu al Bienalei Europene de Landscape Architecture, castigatorul Marelui Premiu al Societatii Americane de Landscape Architecture si castigatorul Marelui Premiu al Institutului Regal Britanic de Landscape Architecture.

Arhitectii se pot inscrie la primul eveniment de Landscape Architecture din Romania pe site-ul evenimentului www.laud.ro, pana vineri, 23 mai 2014.

Expoconferinta de Arhitectura LAUD face parte din seria expoconferintelor internationale de arhitectura si antreprenoriat organizate de ABplus Events, alaturi de INGLASS, GIS, RIFF si CONTRACTOR.

Data, locatia: 3 iunie 2014, Bucuresti
Organizatori: ABplus Events, Ordinul Arhitectilor din Romania
Parteneri Institutionali: Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, Asociatia Peisagistilor din Romania si Asociatia Antreprenorilor de Peisagistica din Romania
Website: www.laud.ro
Contact: laud@abplusevents.com
Facebook: www.facebook.com/expoconferinte.arhitectura

Fii impecabil la IMPECABILII!

Cleaning Show, singura expozitie din tara care sustine industria de cleaning, te provoaca sa fii “Impecabil”!

“Impecabilii”, concurs cu traditie al targului, te asteapta sa iesi la lupta cu cele mai tari “arme” din dotare si sa te aliniezi la start.

Demonstreaza ca esti ireprosabil si ia-ne premiile!

Produse de mii de euro, oferite de organizatori si sponsori, asteapta sa fie castigate de cea mai buna echipa.

Surprinde-ne si fa spectacol!

Descarca de aici formularul de participare!l!

Doar la Cleaning Show, 11-14 iunie, Complexul Expozitional ROMEXPO, ai sansa de a deveni “Impecabil”!

NOWY STYL ROMANIA prelungeste campania de reciclare pentru mobilier

NOWY STYL ROMANIA anunta ca extinde perioda pentru campania de reciclare numita Ajuta-ne sa Reciclam! pana la data 20 august 2014

Scopul acestei extinderi a campaniei de reciclare este de a oferi posibilitatea celor care inca nu s-au decis sa achizitioneze mobilier nou prin intermediul campaniei BuyBack de pana acum s-o faca in perioada urmatoare.

Camapania Nowy Styl Romania ofera potentialilor clienti mobilier modern, scaune office, canapele care se pot folosi la amenajarea birourilor, zonelor de lucru, locurilor de intalnire, de relaxare, salilor de conferinta, salilor de mese.

Pentru mai multe detalii despre produsele si serviciile companiei NOWY STYL ROMANIA puteti accesa:

www.nowystyl.ro,
www.nowystylgroup.ro

luni, 19 mai 2014

Castigatorul marelui premiu al Institutului Regal Britanic de Landscape Architecture va fi prezent la LAUD 2014

“Sammy Ofer Wing. Muzeul National Maritim“, proiectul castigator al Premiilor Institutului Regal Britanic de Landscape Architecture 2013, la categoria “Design for a Small Scale Public Development”, va fi prezentat pe 3 iunie, la Bucuresti, de catre arhitectul Chris Churchman.
Acest proiect reprezinta integrarea arhitecturii in peisaj, noul pavilion fuzionand cu peisajul istoric al parcului Greenwich.

Lucrand cu un sit de patrimoniu mondial, biroul Churchman a fost capabil de a prelucra peisajul si domeniul public pentru a deschide perspective pana acum nemaivazute, transformand un brat uitat de apa curgatoare intr-un domeniu public atractiv.

Designul de patrimoniu al Churchman Landscape Architects cuprinde atat spatii publice urbane si rurale, cat si domenii private. Designul este sustinut de cercetari riguroase efectuate intre profesionisti, artisti si comunitati locale.

National Marimime Museum
Acest lucru le permite sa raspunda nevoilor contemporane in contextul caracteristicilor fizice, istorice, culturale si emotionale care creeaza un “loc de apartenta”. Churchman Landscape Architects desfasoara, de asemenea, activitati de cercetare in domeniul tehnologiilor durabile, inclusiv activitati proprii de experimentare a unor solutii “verzi” inovatoare.

Rathbone Market
Design-ul creeaza, de asemenea, o noua axa est-vest, spre Greenwich, oferind un contrapunct pentru accesul istoric de la Observator la Tamisa. "Am incercat sa cream un sentiment de comunitate in Greenwich Park prin oferirea unor noi cai de acces", a mai declarat Churchman.

National Marimime Museum 8
Fondatorul biroului de arhitectura, Chris Churchman, a descris proiectul ca fiind "exigent din punct de vedere tehnic, pentru ca am incercat sa transmitem un sentiment de noutate intr-un cadru istoric bine definit". Sammy Ofer Wing este situat intr-un sit extrem de sensibil de Patrimoniu Mondial, imediat adiacent la cele mai alese colectii de arhitectura din secolele XVII si XVIII din Marea Britanie.

Rathbone Market 2
Realizarea unui echilibru corect intre materialul istoric si o interventie contemporana a reprezentat o provocare la care Churchman Landscape Architects au raspuns cu sensibilitate.

Chris Churchman este fondatorul si directorul biroului de arhitectura Churchman Landscape Architects din Anglia, cu o experienta de peste 15 ani in landscape architecture.

Chris Churchman
La LAUD 2014, alaturi de Chris Churchman participa arhitecti din tara si din strainatate, care au semnat proiecte de landscape architecture premiate in ultimul an in cadrul concursurilor internationale de arhitectura.

Expoconferinta de Arhitectura LAUD face parte din seria expoconferintelor internationale de arhitectura si antreprenoriat organizate de ABplus Events, alaturi de INGLASS, GIS, RIFF si CONTRACTOR.
Data, locatia: 3 iunie 2014, Bucuresti

Structura evenimentului: expoconferinta - sesiuni plenare, workshop-uri specializate, expozitie tematica
Organizatori: ABplus Events, Ordinul Arhitectilor din Romania
Parteneri Institutionali: Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, Asociatia Peisagistilor din Romania si Asociatia Antreprenorilor de Peisagistica din Romania
Partener media principa: Igloo
Partener de comunicare: Zeppelin
Partener Media Online: Spatiul Construit
Parteneri media: Arhitectura, Arhitext, Roarhitect, Inspirationist, CaseSiGradini.ro, Pardoseli, Spa Magazin, Mansarde si Acoperisuri, ProiectCasa.ro, IBC Focus, Instal Focus, Archilovers, World Architecture, e-architect.
Website: www.laud.ro
Contact: laud@abplusevents.com
Facebook: www.facebook.com/expoconferinte.arhitectura

duminică, 18 mai 2014

Fluke: cele mai fiabile instrumente din lume

Este un fapt dovedit. Electricieni din lumea intreaga se bazeaza pe instrumentele Fluke pentru ca sunt sigure, precise si fiabile. Iar calitatea constructiei acestora este legendara, asa cum s-a dovedit independent.
br /> Instrumente care economisesc timp si bani

Instrumentul potrivit trebuie sa realizeze toate masuratorile de care aveti nevoie, sa va utilizeze in mod optim timpul si sa economiseasca bani pentru dumneavoastra.

Gama Fluke de instrumente de testare portabile pentru electricieni a fost conceputa exact pentru acest lucru. Zi dupa zi.

Multimetrele Fluke combina masuratori multiple pentru a va ajuta sa va realizati sarcinile rapid si precis. Gama noastra larga satisface fiecare exigenta: de la dispozitive de depanare portabile si multimetre wireless pana la multimetre ultra inteligente cu functionalitate completa de inregistrare si realizare de grafice.

Multimetre Fluke
Multimetrele digitale Fluke se gasesc acum pe din ce in ce mai multe centuri pentru scule si identifica mai multe probleme decat orice alt instrument. Designul robust al fiecarui model este testat in conditii extreme: cadere, soc, umiditate, toate conditiile importante.

Fiecare multimetru digital Fluke va ofera masuratori precise, performanta fiabila si cea mai cuprinzatoare garantie disponibila. Realizati-va sarcinile mai rapid, mai eficient si cu precizie mai buna. si in siguranta...

Testere pentru instalatii pe care va puteti baza

Oferiti sistemelor o impamantare fiabila pentru a asigura siguranta si a respecta codurile electrice, cat si standardele locale si de inginerie. Testerele noastre va ofera masuratori rapide si precise ale impedantei, avand posibilitatea de a alege dintre mai multe metode de testare.

Testere Fluke
De asemenea, asigurarea sigurantei instalatiilor necesita testere fiabile, pe care va puteti baza. Testerele noastre multifunctionale versatile (MFT) ajuta la asigurarea sigurantei oamenilor si a sistemelor electrice pe care le folosesc. Ii protejeaza impotriva electrocutarii, incendiului si a altor pericole.

Cei mai fiabili clesti de curent din lume

Realizati masuratori ale curentului cand nu puteti intrerupe conectorii – chiar si in cele mai inguste spatii.

Clesti de curent Fluke
Obtineti masuratori rapide si usoare pe ecrane de afisare mari – de la seria 320 de dimensiuni reduse pana la seria robusta 370, pentru utilizare industriala si utilitara.

Despre Fluke
Fondata in 1948, Fluke Corporation este lider mondial in instrumente electronice compacte, profesionale de testare. Clientii Fluke sunt tehnicieni, ingineri, electricieni si metrologi care instaleaza, diagnosticheaza si administreaza echipamente electronice si electrice industriale si procese de calibrare.

Fluke este marca inregistrata a Fluke Corporation. Numele companiilor si produselor mentionate in acest document sunt detinute de proprietarii de drept.

Pentru mai multe detalii, vizitati website-ul Fluke:
www.fluke.com/fluke/roro/home/

joi, 8 mai 2014

Cele mai premiate stiluri de peisagistica din Europa si Asia

Anglia, Franta, Spania, Emiratele Arabe Unite si China sunt tari care se mandresc cu mari proiecte de arhitectura peisagistica. Acestea valorifica arta amenajarilor spatiilor urbane, ordonarea artistica a mediului natural cu stiluri culturale adaptate la fiecare tara. Anul acesta, in iunie, la Bucuresti, in cadrul primului eveniment de landscape architecture din Romania, LAUD 2014, vor fi prezentate mari proiecte internationale de peisagistica care aduc un plus semnificativ de inovatie si atractivitate tarilor din Europa si Asia.

Parcul Natural Cap de Creus, Spania. Proiectul a fost realizat de arhitectul Marti Franch Batllori, proiect castigator al Rosa Barba European Landscape Prize la categoria Restaurare, la cea de-a 7 a Bienala Europeana de Landscape Architecture. Cap de Creus, Girona este probabil cel mai mare proiect de restaurare din intregul bazin Mediteranean. Acest “club med” care a fost construit pe varful de nord al Peninsulei Iberice a fost conceput ca un sat de vacanta pentru a gazdui aproximativ 900 de vizitatori in mijlocul naturii.

Parcul Natural Cap de Creus, Spania
Place de la Republique, din Franta. Proiectul realizat de biroul de arhitectura Martha Schwartz Partners a fost coplesit de necesitatile de mobilitate urbana moderna. in fiecare zi, piata gazduieste peste 114000 de navetisti in spatiul de metrou si un amalgam de autobuze turistice, taxiuri parcate, biciclisti, trafic auto. Place de la R?publique, in prezent cea mai mare piata pietonala din Paris, este un nou centru de atractie, un spatiu de intalnire si dialog.

Place de la Republique, din Franta
Sammy Ofer Wing - Muzeul National Maritim, Anglia. Sammy Ofer Wing este castigator al Premiilor Institutului Regal Britanic de Landscape Architecture 2013 la categoria “Design for a Small Scale Public Development” si a fost realizat de biroului de arhitectura Churchman Landscape Architects. Sammy Ofer Wing ofera Muzeului National Maritim o noua arhiva si o noua intrare, schema de 35 milioane de lire sterline mutand punctul principal de acces, astfel incat vizitatorii la Greenwich sa poata accesa cladirea din Greenwich Park. Designul de paisagistica al Churchman Landscape Architects combina materiale solide si fluide.

Sammy Ofer Wing - Muzeul National Maritim, Anglia
Parcul Fengming Mountain, din China. Parcul este o adevarata arta geometrica si intrg proiectul a fost realizat de biroul de arhitectura Martha Schwartz Partners. Viziunea parcului a fost inspirata de peisajele, climatul si cultura unica din Chongqing: ceata si ploaie, munti si vai, rauri si terase. Pavilioane concepute pentru a reflecta muntii mistici din regiune sunt pozitionati strategic de-a lungul pietei, conducand pietonii in josul muntelui, in zona Centrului de vanzari.

Parcul Fengming Mountain, din China
Piata Sowwah, Emiratele Arabe Unite. Piata este o lucrare realizata de biroul de arhitectura Martha Schwartz Partners si este descrisa ca fiind un spatiu urban cu insemnatate locala de pe insula Al Maryah ce ofera un refugiu verde in mijlocul noului centru financiar si comercial din Abu Dhabi. Sursa de inspiratie pentru aceasta piata a fost derivata din natura si cultura inerenta a Peninsulei Arabice: dune, sisteme de irigatii traditionale (Falaj), oaze, textile Bedouin si garduri vii populare in Emiratele Arabe Unite, amintind de gradinile chateau frantuzesti din perioada baroca.

Piata Sowwah, Emiratele Arabe Unite
La LAUD 2014 participa arhitecti din tara si din strainatate, care au semnat proiecte de landscape architecture premiate in ultimul an in cadrul concursurilor internationale de arhitectura.

Expoconferinta de Arhitectura LAUD face parte din seria expoconferintelor internationale de arhitectura si antreprenoriat organizate de ABplus Events, alaturi de INGLASS, GIS, RIFF si CONTRACTOR.

Data, locatia: 3 iunie 2014, Bucuresti
Structura evenimentului: expoconferinta - sesiuni plenare, workshop-uri specializate, expozitie tematica
Organizatori: ABplus Events, Ordinul Arhitectilor din Romania
Parteneri Institutionali: Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, Asociatia Peisagistilor din Romania si Asociatia Antreprenorilor de Peisagistica din Romania
Partener media principa: Igloo
Partener de comunicare: Zeppelin
Partener Media Online: Spatiul Construit
Parteneri media: Arhitectura, Arhitext, Roarhitect, Inspirationist, CaseSiGradini.ro, Pardoseli, Spa Magazin, Mansarde si Acoperisuri, ProiectCasa.ro, Arhimania, Archilovers, World Architecture, e-architect.
Website: www.laud.ro
Contact: laud@abplusevents.com
Facebook: www.facebook.com/expoconferinte.arhitectura

marți, 6 mai 2014

Au fost extrasi castigatorii primelor excursii Kondor

Kondor a anuntat primii 3 castigatori ai excursiilor, in urma extragerii publice care a avut loc pe data de 30 aprilie 2014. Excursiile reprezinta cea de-a doua categorie de premii oferite in cadrul concursului “Kondor iti rasplateste fidelitatea”, ce se va desfasura pe toata perioada anului 2014. Alaturi de o masina Dacia Dokker Van si de premiile garantate – tablete PC si Gps-uri, excursiile fac parte din campania de rasplatire a parteneriatelor Kondor.

Valoarea totala a excursiilor Kondor este de 6100 de euro. Acestea sunt organizate pe categorii, astfel incat primul loc este reprezentat de o excursie exotica de neuitat in una dintre cele mai frumoase destinatii turistice ale lumii. Pentru locul doi, castigatorul poate alege un city break intr-unul dintre cele mai cosmopolite orase ale Europei. Iar locul trei este reprezentat de o excursie in Romania, intr-o regiune relaxanta, cu peisaje pitoresti.

Castigatorii excursiilor Kondor

Primii castigatori ai excursiilor din concurs sunt: Ionut Bucatariu – castigatorul locului I, Marian Dobrin – castigatorul locului al II-lea si Dan Radoi – castigatorul locului al III-lea. Ionut Bucatariu, castigatorul locului I, va alege pentru concediul de vis din perioada mai-iunie o locatie insorita superba, dintre cele mai vizitate destinatii ale lumii: Tenerife, Mallorca, Malta, Madeira, Cipru, Santorini, Tunisia sau o croaziera pe Marea Mediterana.

Vacanta exotica, Kondor Invest
Marian Dobrin, castigatorul locului al II-lea, se va bucura de un city-break intr-un oras european incarcat de istorie si cultura: Budapesta, Praga, Munchen, Istanbul, Cracovia, Berlin, Paris, Roma, Venetia sau Atena.

City Break, Kondor Invest
Dan Radoi, castigatorul locului III, se va relaxa, in compania unei persoane dragi, de o excursie autentic romaneasca si relaxanta, in una dintre cele mai pitoresti regiuni ale Romaniei: Maramures, Bucovina, Covasna, Sibiu sau Poiana Brasov.

Romania Pitoreasca, Kondor Invest
Extragerea si garantarea premiilor

Extragerea a fost publica si transparenta, fiind organizata cu ajutorul celui mai cunoscut si de incredere site romanesc de profil, www.tragerilasorti.ro. Astfel, fiecare participant inscris isi poate verifica personal participarea la aceasta extragere si poate accesa lista castigatorului pe site-ul mai sus mentionat.

De asemenea, fiecare castigator si participant inscris in concurs, precum si fiecare potential participant poate accesa detaliile concursului pe pagina dedicata acestuia, www.kondorinvest.ro/concurs. Premii de peste 80.000 de euro.

Concursul “Kondor iti rasplateste fidelitatea” este o campanie de recompensare a partenerilor Kondor de incredere. Prin intermediul acestuia, se vor acorda premii in valoare totala de peste 80.000 de euro, printre care si o masina Dacia Dokker Van.

In acelasi timp, Kondor recompenseaza si companiile care doresc sa devina parteneri Kondor. Pentru a intra in concurs, este necesara indeplinirea unei singure conditii: plasarea de comenzi cumulate de produse Kondor in valoare de numai 2.000 de euro. Iar sansele de castig ale acestora se multiplica odata cu numarul de tichete acumulate, astfel: pentru comenzi de 4.000 de euro, sansele se dubleaza, pentru comenzi de 6.000 de euro, sansele se tripleaza etc.

Date despre compania Kondor:

Kondor este principalul producator de rulouri exterioare si detine cote de piata importante in ceea ce priveste o gama variata de produse de umbrire, inchidere si securizare: usi de garaj, copertine, rolete textile, grilaje metalice, pereti transparenti antivant, plase antiinsecte.

Cu o experienta de 8 ani pe piata din Romania si de 2 ani pe piata europeana, Kondor detine in momentul actual peste 800 de parteneri autohtoni si internationali. Detalii suplimentare despre companie, despre produsele si serviciile sale pot fi accesate pe site-ul www.kondorinvest.ro.

luni, 5 mai 2014

Atelier de design de interior

In cadrul acestui atelier ai sa inveti cum sa identifici stilul care ti se potriveste acasa. De ce e important acest lucru? Pentru ca este esential sa-ti identifici visul, adica sa stii ce-ti place. Pasii urmatori ar fi planul, facut pe baza visului si apoi implementarea lui acasa. Hai sa ideintificam dincolo de stiluri, visurile tale. Cum facem asta? Pai o sa decupam imagini preferate de tine din reviste si o sa le lipim pe un panou de carton. Dar nu oricum, ci doar cele care se potrivesc intre ele.

Eu am sa te ajut cu interpretarea si am sa-ti spun de ce le-ai ales si cum ai putea recrea decorurile la care visezi acasa la tine.

Fiecare va pleca de la atelier cu propriul lui panou pe care va avea imaginile casei la care viseaza, asa ca daca ai poze preferate e bine sa le aduci. Evident, tiparite pe hartie.

Atelier de design de interior cu Adela Parvu
Cu cine?
Cu Adela Parvu - Sunt blogger pasionat de amenajari de casa si gradina, dar munca mea se bazeaza pe 15 de ani de experienta ca jurnalist specializat in domeniul designului interior si al peisagisticii. Imi place sa observ, sa cercetez si sa gasesc raspunsuri la dilemele legate de casele noastre, dar mai ales imi place sa-i provoc pe romani sa aiba curajul sa-si faca locuinta asa cum doresc si viseaza cu banii de care dispun. De aia spun pe blog: O viata avem? Colorata sa fie!

Adela Parvu
Adela Parvu, foto Catalin Georgescu
Cand?
miercuri@incubator107, 7 mai 2014 de la 19:00 la 21:00
miercuri@incubator107, 14 mai 2014 de la 19:00 la 21:00
miercuri@incubator107, 21 mai 2014 de la 19:00 la 21:00

Unde?
Atelierul se tine in mansarda noastra din str. Traian 107 (Zona Hala Traian), sector 2, Bucuresti.

Cum?
Inscrierea la atelier se face online! Scrie-ne la noi@incubator107.com

Donatia ta ajuta incubator107 sa supravietuiasca si ne incurajeaza mesterul. Sugeram o donatie de 30 lei pentru fiecare intalnire si 20 lei pentru studenti si liceeni.

Daca nu va puteti permite, nu stati departe, ne puteti ajuta in alte feluri: sa promovam in companii Programul de descoperire a pasiunilor, sa inchiriem mansarda pentru alte traininguri sau evenimente, sa atragem sponsorizari sau sa umplem pur si simplu mansarda de bucurie - colaborari@incubator107.com

Despre incubator107
Asociatia culturala Macaz este initiatorul proiectului incubator107, pornit in mansarda unei case in aprilie 2011. Comunitatea incubator 107 Bucuresti este formata din profesionisti si freelanceri care vor sa transmita participantilor cunostintele si pasiunile lor prin intermediul unor ateliere zilnice care se desfasoara in mansarda din strada Traian nr 107. Proiectul de antreprenoriat social s-a extins in sistem de franciza in Timisoara, Cluj, Brasov, Iasi, Oradea, Sibiu si Craiova care functioneaza independent sub acelasi nume si in acelasi spirit.