miercuri, 29 octombrie 2014

YTONG a lansat platforma online cu etapele construirii unei case

YTONG sustine constructiile de calitate prin lansarea unui ghid informativ online destinat celor care dezvolta cladiri unifamiliale.

Platforma www.construimcasa.ro cuprinde detalii despre fiecare etapa in constructia unei case, de la alegerea terenului, la primii pasi care trebuie urmati pentru obtinerea avizelor si autorizatiilor necesare in vederea demararii lucrarilor de constructie si pana la documentatia necesara pentru receptia unei locuinte.

Xella, lider mondial pe piata materialelor de de zidarie, a lansat in Romania o platforma online interactiva care cuprinde informatii complete despre fiecare etapa ce va fi parcursa in procesul de realizare a unei case. Pentru a fi mai usor de urmarit, www.construimcasa.ro a fost structurat sub forma unor liste de activitati impartite in functie de etapele parcurse in realizarea unei case. Utilizatorii pot cerceta astfel fiecare etapa, pot bifa pasii parcursi, pot nota diverse observatii direct pe site si se pot informa in legatura cu actele necesare pentru finalizarea unei constructii rezidentiale.

Numarul imobilelor realizate cu implicarea directa a beneficiarilor finali are o pondere mare in Romania, cele mai multe locuinte construite in ultimii ani fiind de tip unifamilial. Accesul beneficiarilor unor astfel de proiecte la un dosar complet cu toate informatiile necesare inainte de inceperea lucrarilor de constructie este foarte important. Numarul pasilor care trebuie urmariti pe tot parcursul constructiei unei case este destul de ridicat.

ytong platforma online Construimcasa.ro - planificator de constructii
„Foarte multi romani doresc sa participe activ la constructia propriei case, insa complexitatea procesului de constructie si lipsa de informatie ii fac pe multi dintre ei sa se blocheze in etapele initiale, cum ar fi intocmirea dosarului de acte si aprobari. YTONG vine in sprijinul lor oferind recomandari si puncte de reper prin intermediul unui un ghid informativ complet in format digital, bine structurat, cu informatii exprimate intr-un limbaj familiar”, declara Georgiana Stanciu, Specialist marketing Xella Ro.

„Ne dorim sa ii ajutam pe cei care isi construiesc propria locuinta sa eficientizeze si sa reduca timpul pe care l-ar fi alocat cautarii de informatii. Perioada de finalizare a lucrarilor de constructii scade considerabil atunci cand exista o imagine de ansamblu a elementelor cu adevarat importante, alaturi de un jurnal de implementare a proiectului avut mereu la indemana”, a adaugat Georgiana Stanciu.

Planificatorul de constructii www.construimcasa.ro cuprinde informatii structurate sub forma unor liste de activitati, datele fiind furnizate in format multimedia. Pentru a avea acces la toate informatiile este nevoie de crearea unui cont pe site care va ajuta utilizatorul sa acceseze si sa modifice lista proprie de activitati in functie de evolutia proiectului. Utilizatorul va putea astfel crea si salva notite si sa urmareasca evolutia constructiei.

Formatul site-ului este unul prietenos. Stefan, Elena, Ana si Mihai, o familie cu personaje desenate, vor insoti utilizatorul pe parcursul intregului proces de documentare si executie a proiectului.

Xella Ro s-a implicat constat in ultimii ani in sustinerea si promovarea educatiei in constructii. Calitatea unei lucrari depinde considerabil de gradul de acces la informatii al beneficiarilor. Xella Ro promoveaza activ dezvoltarea gustului pentru arhitectura si calitate in constructii prin sustinerea mai multor programe si proiecte de acest tip.

Despre Xella
Xella este cel mai important producator mondial de materiale de constructii pentru zidarie din domeniul betonului celular autoclavizat. Grupul are 90 de fabrici si numeroase centre de vanzare ȋn 30 de tari. In Romania, Xella a inaugurat in anul 2010, la Ploiesti, cea mai modernã unitate de productie de blocuri de zidarie tip BCA din Europa de Est, in urma unei investitii greenfield de 32 mil EUR. Cu focus pe inovatie continua si calitate in constructii, Xella produce si comercializeaza in Romania zidarie premium din BCA sub marca YTONG, iar din 2013 si produse termoizolatoare minerale sub marca Multipor.

Stroboscopul Fluke 820-2 LED: solid, compact si usor de folosit

Fluke 820-2 LED e mai mult decat un simplu instrument de masurare a vitezei de rotatie fara contact fizic. Este si un excelent dispozitiv de diagnostic cu aplicatii multiple, in domenii industriale variate.

Stroboscopul Fluke 820-2 LED este solid si ergonomic. Permite observarea facila a ansamblurilor mecanice in miscare – orice miscare ciclica poate fi observata cu incetinitorul si chiar oprita vizual, pentru a determina performanta, miscarea dinamica, masura viteza sau pentru a fotografia/filma actiunea.

Fluke 820-2 este superior instrumentelor dezvoltate de competitie pe toate fronturile: capabilitati, forma si promisiune de brand. Stroboscopul poate fi folosit ca strobo-tahometru pentru a masura viteza, in loc de utilizarea unui tahometru laser.

Pentru a folosi stroboscopul laser, va trebui sa aveti acces vizual la obiectul care trebuie masurat, obiect care va fi marcat pentru a avea un punct de referinta.

Un strobo-tahometru este un instrument extrem de folositor pentru ca nu intotdeauna avem acces la axul masinariei pentru a pune un autocolant reflectorizant pentru a folosi tahometrul laser.

De asemenea, Fluke 820-2 e foarte util atunci cand nu putem avea contact cu piesa in miscare pentrua folosi tahometrul de contact.

Stroboscopul Fluke 820-2 LED, un tahometru care raspunde tuturor provocarilor legate de flexiblitate si acces la piese in rotatie
Totodata, un stroboscop este utilizat pentru a inregistra stop cadre de miscare pentru a face diagnostice:

- Oscilatii parazite, erori, alunecari sau distorsiuni nedorite
- Masurarea vitezei de rotatie sau frecventa unui ax in miscare sau ale unei alte parti mecanice in rotatie
- Identificarea seriilor de produs sau alte marcaje

Caracteristici:
- Intensitate mare: lampa 7-LED —4,800 Lux @ 6,000 FPM/30cm
- Eficienta crescuta: sursa de lumina LED cu caracteristici flash uniforme ce permit rate de blit mai ridicate - 30-300,000 FPM (flash per minute)
- Puls digital cu modulatie reglabila pentru imagini incredibil de clare la viteze ridicate
- Design intarit, durabil, ce foloseste leduri solide, fara filament, gaz, sticla sau cavitati, rezistente la caderi de pana la 1 m
- Sistem de control al acuratetei cu cuart - 0.02 % (± 1 digit)
- Display LCD cu mai multe linii
- Verificarea vitezei de rotatie fara contact fizic sau autocolant reflectorizant
- Temporizarea flashului pentru verificarea dintilor echipamentelor, suprafetelor de taiere, echipamentelor de alunecare
- Operare simpla cu buton in trepte crescatoare sau descrescatoare 2x si ?2 pentru ajustare rapida

Despre Fluke
Fondata in 1948, Fluke Corporation este lider mondial in instrumente electronice compacte, profesionale de testare. Clientii Fluke sunt tehnicieni, ingineri, electricieni si metrologi care instaleaza, diagnosticheaza si administreaza echipamente electronice si electrice industriale si procese de calibrare.

Fluke este marca inregistrata a Fluke Corporation. Numele companiilor si produselor mentionate in acest document sunt detinute de proprietarii de drept.
Pentru mai multe detalii, vizitati website-ul Fluke: www.fluke.com/fluke/roro/home/

5 zile la ROMEXPO cu 6 targuri: Indagra, Indagra Food, All-Pack, Expo Drink & Wine, Autoexpotehnica si Targul de Produse Traditionale!

La ROMEXPO incep 6 targuri: INDAGRA, INDAGRA FOOD, ALL-PACK, EXPO DRINK & WINE, AUTOEXPOTEHNICA si TARGUL DE PRODUSE TRADITIONALE!

- 5 zile destinate agriculturii si nu numai
- Targuri pentru publicul larg si specialist
- Sunt prezente peste 700 de companii din 27 de tari

Pe 29 octombrie, la ROMEXPO incep 6 targuri cu tematici complementare si care beneficiaza de o indelungata traditie in domeniu:

- INDAGRA - Targ international de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei
- INDAGRA FOOD - Targ international pentru industria alimentara
- EXPO DRINK & WINE - Targ de vinuri, bauturi alcoolice si non-alcoolice
- ALL-PACK - Expozitie internationala pentru ambalaje, materiale, masini si echipamente specifice
- AUTOEXPOTEHNICA - Expozitie internationala de componente si accesorii auto
- TARGUL DE PRODUSE TRADITIONALE

INDAGRA – un eveniment pentru specialisti si pentru publicul larg

Organizat sub patronajul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, INDAGRA isi demonstreaza si in acest an valoarea si recunoasterea primita de-a lungul timpului – drept cel mai important eveniment dedicat agriculturii romanesti si nu numai.

Romexpo targuri INDAGRA, INDAGRA FOOD, ALL-PACK, EXPO DRINK & WINE, AUTOEXPOTEHNICA si TARGUL DE PRODUSE TRADITIONALE
Peste 450 de expozanti din 22 de tari: Austria, Belgia, Bulgaria, China, Coreea de Sud, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, India, Italia, Lituania, Luxembourg, Marea Britanie, Moldova, Olanda, Polonia, Romania, Serbia, Spania, Turcia si Ungaria vor ocupa in acest an o suprafata de peste 30.000 mp la INDAGRA.

Pentru specialistii domeniului, la INDAGRA vor fi regasite sisteme performante pentru irigatii, ingrasaminte organice, tractoare de generatie noua care pun accent pe: diminuarea consumului, eficienta, costuri reduse de operare, sisteme de monitorizare pentru animale, care se pot conecta la tableta, laptop si smartphone sau sisteme pentru valorificarea deseurilor agricole prin producerea de biogaz, acesta putand fi folosit la producerea de energie termica si electrica.

In plus, pe langa partea expozitionala, INDAGRA faciliteaza intalnirea intre autoritati si companiile implicate in domeniu, prin organizarea de conferinte, workshop-uri si mese rotunde.

De asemenea, in premiera, in cadrul INDAGRA va avea loc a noua editie a Forumului China – Statele din Europa Centrala si de Est, unde vor fi organizate cinci mese tematice: industrie alimentara, zootehnie, vegetal, eco si utilaje.

Institutii importante vo sustine astfel de sesiuni informative, din care amintim: IPA SA CIFATT CRAIOVA – ce va prezenta “Brokeraj tehnologic si de afaceri - intalniri de afaceri”, ALL BIZ Romania – ce va prezenta “Noi oportunitati de dezvoltare pe piete externe", in cadrul careia se vor atinge subiecte de interes pentru firmele care fac export sau care doresc sa isi extinda vanzarile.

Tot in cadrul INDAGRA, RFI – Radio France International Romania va organiza evenimentul cu tema: “Fonduri europene pentru agricultura”.

In acelasi timp, INDAGRA este un targ pentru toata familia. Pentru cei mici, dar si cei mari, punctele de atractie vor fi in zona dedicata sectoarelor zootehnic si avicol, unde vor face cunostinta cu vacute, cai, pasari sau oi de rasa si vor putea sa afle direct de la specialisti informatii utile despre acestea.

De asemenea, la standul SC ARTA TRADITII BISOCENE SRL sunt organizate ateliere de lucru pentru copii: ateliere de tesut la razboi vertical si ateliere de impletit.

“INDAGRA este cel mai mare eveniment organizat de ROMEXPO si care an de an se bucura de sprijinul si recunoasterea institutiilor importante din domeniu. Prin faptul ca si de aceasta data inregistram o crestere pe toate sectoarele prezente, ne arata faptul ca agricultura este un domeniu in plina dezvoltare si care merita din plin toata atentia noastra. Ne dorim ca INDAGRA sa fie in continuare un sprijin pentru companiile cu vechime in aceasta arie de activitate, dar si pentru cele aflate la inceput de drum” declara Catalin Trifu, Director General, ROMEXPO S.A.

Catalin Trifu, Director General, ROMEXPO S.A.
”INDAGRA 2014 reprezinta, ca si editiile anterioare, o oportunitate extraordinara pentru participanti, fie ca vorbim de fermieri, de operatorii din industria alimentara sau de producatorii de utilaje si echipamente destinate celor doua sectoare. Anul acesta, INDAGRA va fi cu atat mai speciala cu cat in cadrul targului vom organiza Forumul 16+1. Acesta este un eveniment de amploare pentru relatiile dintre Romania si tarile din estul Europei si China, evenimentul fiind organizat prima oara in afara granitelor Chinei. Alaturi de partenerii traditionali, la targ vor fi prezente delegatiile participante la Forum, fiind vorba de un numar semnificativ de reprezentanti ai autoritatilor si oameni de afaceri din tarile central si est-europene si din China. Sper ca relatiile stabilite in cadrul targului sa se concretizeze in proiecte care sa contribuie la dezvoltarea sectorului agroalimentar si a industriei romanesti”, a declarat Daniel Constantin, viceprim-ministru, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Daniel Constantin, viceprim-ministru, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale
Recorduri si demonstratii timp de 5 zile la ROMEXPO

Tot in perioada 29 octombrie -2 noiembrie la ROMEXPO au loc alte cinci targuri, ce vor completa tematica INDAGRA si vor fi o sursa de noutati si informatii pentru vizitatori.

Astfel, in cadrul INDAGRA FOOD, EXPO DRINK & WINE, ALL-PACK si AUTOEXPOTEHNICA si TARGUL DE PRODUSE TRADITIONALE, vor fi regasite:

- Salonul de Eco-Agricultura, organizat de ROMEXPO in parteneriat cu Asociatia Operatorilor din Agricultura Ecologica “Bio-Romania” – ce reuneste peste 50 de producatori in Pavilionul Central ROMEXPO
- Cea mai mare paine din Romania – care va fi coapta pe 29 octombrie
- Doua etape ale concursului Barmaniada
- Demonstratii de preparare cocktail
- Cursuri pentru degustarea vinului
- Masini, echipamente si idei noi din domeniul ambalajelor
- Componente si accesorii auto
- Mancaruri traditionale romanesti

Asadar, de pe 29 octombrie si pana pe 2 noiembrie vizitatorii sunt asteptati la ROMEXPO pentru cele mai importante targuri si expozitii ale anului!

Cele 6 evenimente care au loc in perioada 29 octombrie – 2 noiembrie reunesc peste de 700 de companii, din 27 de tari: Austria, Belgia, Bulgaria, China, Republica Coreea, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, India, Italia, Irlanda, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Marea Britanie, Moldova, Olanda, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia, Spania, Taiwan, Turcia, Ucraina, Ungaria, ocupand o suprafata expozitionala de peste 41.000 mp.

Programul de vizitare al evenimentelor este:

29 Octombrie - 1 Noiembrie 2014, intre orele 10.00-18.00
2 Noiembrie 2014, intre orele 10.00-16.00
Bilet intrare: 15 lei/zi
Copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilitati si persoanele institutionalizate beneficiaza de intrare gratuita


Pentru mai multe detalii, accesati: www.romexpo.ro

joi, 23 octombrie 2014

Indesit reinnoieste parteneriatul cu Arsenal Football Club

Indesit, brandul lider al pietei europene de electrocasnice independente, anunta reinnoirea contractului pentru inca 3 ani cu Arsenal Football Club, continuand astfel implicarea in actiunile sportului rege initiata in 2011.

La 3 ani de la debutul ca Partener Oficial, Indesit confirma ca implicarea sa in fotbal s-a dovedit o cale eficienta de a-si consolida vizibilitatea si a-si promova valorile in piata. Competitivitatea si puterea sunt valorile comune impartasite de Indesit si Arsenal Football Club, care fac din acest parteneriat mixul perfect prin care brandul de electrocasnice poate relationa cu consumatorii si fanii jocului de fotbal.

In plus, in sezonul 2014/2015, Indesit va fi si partenerul principal al “Junior Gunners”, clubul oficial al tinerilor suporteri Arsenal, crescandu-si astfel vizibilitatea in diferite zone de interes prin programul “Junior Gunners”.

“Suntem extrem de multumiti de aceasta reinnoire a contractului cu Arsenal Football Club. Continuarea parteneriatului reprezinta o provocare pentru compania Indesit, care crede cu tarie ca actiunile de sponsorizare creeaza un mediu propice pentru a obtine interactiune cu brandul, nu doar o simpla cale de a stimula cresterea vizibilitatii acestuia”, declara Neil Tunstall, Director Executiv de Marketing al Indesit.

Vinai Venkatesham, Director Executiv Comercial al Arsenal Football Club, a adaugat: “Suntem incantati ca Indesit continua asocierea cu Arsenal Football Club pentru inca trei ani. Noi muncim foarte mult pentru a dezvolta relatii de lunga durata cu toti partenerii nostri si suntem foarte mandri ca suntem o parte importanta a planurilor strategice pe termen lung ale brandului Indesit. Aceasta extindere a contractului ne va permite sa crestem si sa consolidam relatiile dintre parti si mai mult si, de asemenea, sa continuam dezvoltarea de noi idei care sa stimuleze interactiunea cu cei care au o pasiune pentru fotbal.”

Parteneriat Indesit - Arsenal Football Club
Lunga istorie plina de succese a lui Arsenal, stilul atractiv de joc, preocuparea pentru excelenta, inovatie si succes pe teren si in afara lui reflecta misiunea Indesit. Aceasta este de a crea solutii practice si fiabile care sa simplifice viata de zi cu zi, care pot fi identificate prin inovatie si aplicabilitate. Astfel, parteneriatul cu Arsenal ofera brandului Indesit oportunitatea de a comunica atributele inovative ale gamei sale de produse catre publicul sau tinta.

Acordul de sponsorizare cu clubul Arsenal ii permite brandului Indesit sa se bucure de o serie de beneficii, cum ar fi vizibilitatea intr-o varietate de canale ale clubului, acces la meciurile fiecarei etape, primire VIP, precum si acces exclusiv in la antrenamentele primei echipe.

Indesit a fost dintotdeauna partenerul ideal al locuintelor oamenilor, furnizand produse si solutii eficiente ce simplifica viata de zi cu zi prin intelegerea si anticiparea nevoilor clientilor. Aceasta este promisiunea Indesit, ce reprezinta motivul pentru care electrosnicele brandului au fost o parte fundamentala a vietii clientilor sai atat de mult timp.

Indesit crede in tehnologie avangardista, atata timp cat aceasta ajuta consumatorii, oferindu-le solutii eficiente care indeplinesc dorintele reale ale acestora. Brandul dezvolta electrocasnice ce pot fi identificare usor prin faptul ca livreaza aplicabilitate si ajuta la realizarea de economii. Nu se poate vorbi despre un progres real daca brandul nu poate oferi mai mult pentru mai putin, daca imbunatatirea performantei nu este acompaniata de o optimizare a resurselor si daca inovatia nu se traduce prin simplitate.

Este o realitate faptul ca principalele calitati ale brandului Indesit, ce ofera produselor forta si valoare, sunt eficienta, fiabilitatea si functionalitatea. Aceasta este singura cale de a oferi tot ceea ce este necesar, intr-un mod simplu.

Indesit este o marca inregistrata a Indesit Company Spa.

Pentru mai multe informatii, vizitati www.indesitcompany.com.

miercuri, 15 octombrie 2014

Edenia Titan, printre ansamblurile europene de top

Dezvoltatorul imobiliar lider de piata Adama, detinut exclusiv de Immofinanz Group, a fost premiat cu distinctia Highly Commended in cadrul etapei europene a bine-cunoscutei competitii International Property Awards. Este al doilea an consecutiv in care compania se inscrie pe lista castigatorilor, concurand alaturi de proiecte din alte 30 de tari. Daca in 2013, Evocasa Selecta a fost proiectul laureat, in 2014, Edenia Titan este proiectul din portofoliul Adama declarat castigator la categoria Development Multiple Units.

Premiile European Property Awards din acest an au fost decernate in cadrul evenimentului anual European Property Show, desfasurat la Londra pe data de 14 octombrie 2014, gala bucurandu-se de participarea Lordului Richard Best, membru in Camera Lorzilor (Parlamentul Marii Britanii). Adama a fost reprezentata de Alina Necula, Head of Marketing & Sales.

In fiecare an, evenimentul devine locul de intalnire al celor mai importanti jucatori europeni din real estate – dezvoltatori de top, arhitecti, designeri de interior sau brokeri imobiliari, pe langa gala de decernare a premiilor, in cadrul European Property Show fiind organizate workshop-uri si mese rotunde pe teme actuale din piata imobiliara, precum beneficiile standardelor internationale pentru piata imobiliara, concepte de retail profitabile sau regenerarea urbana.

Edenia Titan ansamblu
”Pentru al doilea an consecutiv, Adama reuseste performanta de a fi premiata in cadrul prestigioasei competitii International Property Awards, fiind singura companie din Romania castigatoare la categoria sa. Premierea proiectelor Evocasa Selecta si Edenia Titan vine ca un statement al calitatii, nivelul impus de Adama dovedindu-se a fi unul occidental si putand sa concureze cu alte ansambluri rezidentiale din Europa”, declara Alina Necula, Head of Marketing & Sales Adama Group.

Edenia Titan, proiect dublu premiat
Pe langa distinctia Highly Commended obtinuta recent, ansamblul rezidential Edenia Titan, prin intermediul caruia Adama se inscrie si in 2014 printre companiile castigatoare, a fost desemnat in 2013 “Proiectul rezidential al anului” in cadrul unei alte competitii regionale renumite, CIJ Awards.

Ansamblu Edenia Titan premiu IPA Award
Edenia Titan cuprinde trei cladiri cu 352 de apartamente de una, doua si trei camere, cea de-a doua faza de dezvoltare fiind livrata de Adama post-criza, in 2013. Ansamblul beneficiaza de o amplasare ideala pentru un complex rezidential nou: intr-un cartier de traditie al orasului - Titanul, avand acces facil la zona de centru sau la alte cartiere ale Capitalei, dar si toate facilitatile de zi cu zi in imediata apropiere: statia de metrou si Parcul Titan, scoli, gradinite sau centre comerciale, precum Iris Titan Shopping City, adresandu-se astfel familiilor active, in cautarea unei locuinte moderne.

Apartamentele din incinta Edenia Titan dispun de finisaje de inalta calitate, pastrand standardele internationale si garantia unui constructor de top din Romania - Bog’Art. Locatarii beneficiaza si de o serie de facilitati in cadrul proiectului: locuri de parcare, paza 24 de ore din 24, suprafete comune atent ingrijite, spatii de depozitare incapatoare, un loc de joaca pentru copii si o comunitate extinsa de locatari, prima faza de dezvoltare a proiectului fiind vanduta integral.

Edenia Titan IPA-Award
European Property Awards fac parte din faimoasa competitie International Property Awards, numarandu-se printre cele mai prestigioase distinctii dedicate segmentului rezidential si comercial, fiind si competitia cu cea mai ridicata cota din lume in functie de valoarea proiectelor inscrise.

Premiile sunt acordate pe baza voturilor oferite de un juriu de calibru, format din peste 70 de experti internationali care desemneaza castigatorii exclusiv din randul proiectelor finalizate, precum si al agentiilor imobiliare de top din Europa. Rusia si Turcia conduc in clasamentul tarilor cu cele mai multe premii obtinute de-a lungul timpului.

Ansamblu Edenia Titan cu loc de joaca
Pe 4 decembrie, in Dubai, castigatorii European Property Awards care au obtinut cel mai mare punctaj vor concura in fata celorlalte companii premiate din Asia, Africa, UK, America de Nord si de Sud si Arabia, stabilindu-se astfel castigatorul la nivel mondial din fiecare categorie.

Despre ADAMA
Adama este un dezvoltator de top, activ in Romania, Moldova, Ucraina si Turcia. Compania a construit pana in prezent peste 1.700 de apartamente si cateva zeci de mii de metri patrati de spatii comerciale si birouri, in cadrul a numeroase proiecte finalizate: in Bucuresti – Evocenter One, Evocasa Armonia, Edenia Titan, Evocasa Optima, Evocasa Selecta, in Ploiesti – Evocasa Orizont, Bacau – Evocasa Completa, Brasov – Evocasa Viva, Iasi – Copou Bellevue si Cluj. Numarul unitatilor vandute de catre Adama se ridica la peste 1.200.

Despre IMMOFINANZ Group
IMMOFINANZ Group este una dintre cele mai importante companii imobiliare din Europa listate la bursa Compania este inclusa in indexul de top ATX al Bursei de Valori de la Viena si este prezenta si pe Bursa de Valori Varsovia. De la infiintarea sa, in 1990, IMMOFINANZ Group si-a constituit un portofoliu care numara in prezent peste 520 de proprietati de inalta calitate, avand o valoare de piata de aproape 7,2 miliarde euro. Ca un „motor in imobiliare”, compania se concentreaza pe conectarea celor trei sectoare principale de business: dezvoltarea de proprietati prime sustenabile, special concepute, amplasate in locatii premium, managementul profesionist al acestor proprietati si un ciclu de vanzari optimizat. IMMOFINANZ Group isi concentreaza activitatea pe segmentele de retail, office si logistic pe opt piete-cheie din regiune: Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Romania, Polonia si Rusia.

Pentru mai multe informatii, accesati www.IMMOFINANZ.com | http://blog.IMMOFINANZ.com | http://properties.IMMOFINANZ.com. IMMOFINANZ Group in Romania
IMMOFINANZ Group este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari si investitori din Romania, cu un portofoliu de 89 de proprietati, format in cea mai mare parte din cladiri de birouri si spatii comerciale, estimat la 978,5 milioane de euro. Romania ocupa locul al treilea in portofoliul Grupului, cu o cota de 13,5%, dupa Rusia, cu 24,1%, si Austria, cu 18,7%. in noiembrie 2011, IMMOFINANZ Group a achizitionat Adama, un dezvoltator imobiliar de varf din Europa de Sud-Est, cu operatiuni importante pe piata rezidentiala din Romania. Tranzactia a consolidat operatiunile IMMOFINANZ Group in domeniul constructiilor si al dezvoltarilor rezidentiale din regiune, in special in Romania.

marți, 14 octombrie 2014

Tehnica si inovatie la Romexpo: TIB, ExpoEnergiE si Inventika

Pe 15 octombrie la ROMEXPO se vor deschide trei targuri dedicate tehnicii. Astfel, timp de patru zile, vizitatorii sunt asteptati cu noutati din domeniu in cadrul:

- TIB - Targul Tehnic International Bucuresti – eveniment ce aniverseaza 40 de editii

- ExpoEnergiE – Targ international de energie regenerabila, energie conventionala, echipamente si tehnologii pentru industria de petrol si gaze naturale

- Inventika – Salon de Inventii si Inovatii

Ajuns la editia aniversara, cu numarul 40, TIB – Targul Tehnic International Bucuresti este manifestarea expozitionala de traditie in Romania, ale carei inceputuri dateaza inca din 1970.

Tocmai pentru a marca acest moment, dar si alaturi de celelalte doua evenimente care au loc concomitent si ale caror tematici vin in completare – ExpoEnergiE si Inventika, TIB reuneste elita industriei.

TIB - Targul Tehnic International Bucuresti 15-18 octombrie 2014
Masini de taiat cu jet de apa, masini CNC, masini si echipamente automate pentru productie, masini de ambalat, echipamente de dozat, sisteme de marcare industriala si aparate de zbor autonome utilitare, echipamente si aparate pentru testarea proprietatilor fizico-mecanice ale materialelor, masini de masurat in coordonate 3D, brate poliarticulate 3D, scannere laser, microscoape industriale si metalografice, stereomicroscoape, microscoape 3D, solutii pentru foraj, toate acestea si multe altele se vor dezvalui vizitatorilor celor trei targuri.

ExpoEnergiE – Targ international de energie regenerabila, energie conventionala, echipamente si tehnologii pentru industria de petrol si gaze naturale 15-18 octombrie 2014


Specialistii in domeniu sunt pregatiti sa raspunda si celor mai exigente intrebari si isi doresc sa demonstreze potentialul tehnic romanesc.

Inventika – Salon de Inventii si Inovatii 15-18 octombrie 2014
“Este un fapt unanim recunoscut ca industria este motorul oricarei economii, iar prin intermediul celor trei evenimente care se vor deschide in curand la ROMEXPO vrem sa demonstram ca acest motor este capabil sa functioneze la capacitate maxima. Am reunit companii de top, autoritati importante din domeniu si asteptam publicul vizitator sa se bucure, alaturi de noi, de reusitele tehnicii autohtone si internationale. Mai mult decat atat, pentru ca suntem in plin avant al inovatiei, tot in aceasta perioada Inventika – Salonul de Inventii si Inovatii este gata sa surprinda vizitatorii cu noi descoperiri” declara Catalin Trifu, Director General, ROMEXPO S.A.

Evenimentele reunesc peste 400 de companii din Austria, Bulgaria, Cehia, Fran?a, Germania, Italia, Marea Britanie, Polonia, Romania, Serbia, Slovenia, Turcia si Ungaria si se vor desfasura in pavilioanele A, C1, C2, C4, C5 si platformele adiacente, pe o suprafata de peste 14.000 mp.

Va asteptam la TIB, ExpoEnergiE si Inventika!


Programul de vizitare al evenimentelor este:

• 15-17 octombrie, intre orele 10:00-18:00
• 18 octombrie 2014, intre orele 10.00-16.00
Locatie: Pavilioanele A, C1, C2, C4, C5 si platformele exterioare.

Bilet intrare: 15 lei/zi

Copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilitati si persoanele institutionalizate beneficiaza de intrare gratuita.


Pentru mai multe detalii despre evenimente, accesati: www.tib.ro, www.eee-expo.ro, www.expoinventika.ro

miercuri, 8 octombrie 2014

Gatitul intra in era inaltei definitii cu Hotpoint

High Definition Cooking este tehnologia pe care Hotpoint o propune pentru rezultate perfecte in bucatarie. Gama de cuptoare High Definition Cooking asigura o gatire uniforma la toate nivelurile de coacere datorita mentinerii constante a temperaturii si datorita sistemului Dual Flow, prin care ventilatorul amplasat in interiorul cavitatii creeaza doua fluxuri de aer separate. in cazul colectiei de plite Hotpoint, tehnologia Direct Flame asigura rezultate finale de gatire mai bune datorita flacarii verticale si suprafetei mai mari de coacere. Astfel, caldura de pe fundul vasului se mentine uniforma, iar alimentele nu risca sa se arda pe marginile vasului de gatit si nici sa se usuce excesiv.

“Ne-am dorit sa oferim clientilor nostri electronicasnicele care asigura rezultate perfecte, datorita carora gatitul devine o placere. Gama Hotpoint de cuptoare si plite incorporeaza totodata calitatea cu inovatia tehnologica si stilul pentru a oferi un confort maxim bazat pe silentiozitate si siguranta. Cu un design contemporan, potrivit oricarei bucatarii, cuptoarele si plitele Hotpoint ies in evidenta prin liniile fine, inovatoare, dar si prin performantele tehnice avansate.”, a declarat Marius Mihailescu, Managing Director Indesit Company Romania.

High Definition Cooking cu ajutorul cuptoarelor Hotpoint

Cuptoarele Hotpoint High Definition Cooking cu sistemul Dual Flow, mentin temperatura usii cuptorului mai coborata fata de cuptoarele traditionale, sporind, in acest mod, gradul de siguranta, in special, in prezenta copiilor. Totodata, acestea sunt echipate cu un dispozitiv de blocare a usii, care impiedica deschiderea accidentala a acesteia, iar panoul de control poate fi blocat pentru a se evita modificarea parametrilor de preparare. In plus, beneficiaza de pana la 14 functii de coacere si 31 de programe de gatit, dar si de functia de auto-curatare pirolotica Fast Clean.

Cuptor electric Hotpoint Luce FK1041L 20 X-HA
Consum redus de energie si durata mai mica de gatire

High Definition Cooking se traduce in cazul plitelor Hotpoint prin tehnologia inovatoare Direct Flame. Aceasta presupune un arzator plat, dintr-o singura bucata care permite propagarea flacarii pe verticala, prin sute de orificii. Spre deosebire de arzatoarele standard cu distributie radiala a caldurii, arzatoarele Direct Flame distribuie uniform caldura reducand durata de gatire si consumul de energie. Testele de laborator certificate au demonstrat ca noul model de arzatoare, in comparatie cu arzatoarele traditionale, reduce cu 20% timpul de fierbere al apei, iar acest lucru presupune o scadere cu 22% a consumului de gaz.

Plita Hotpoint 74370-PK644D GH X HA
Gama de cuptoate si plite Hotpoint cu tehnologia High Definition Cooking se gaseste in toate magazinele partenere Hotpoint.

Brandul Hotpoint combina trecutul si viitorul pentru a da viata unei noi generatii de produse electrocasnice ergonomice, intuitive, sigure, cu un stil clasic, rafinat, care sa usureze sarcinile casnice.

Proiecte inovatoare au marcat istoria Hotpoint, printre care Unibloc-combinarea in premiera a elementelor de baza din bucatarie intr-o singura structura compacta sau OSA, premiata cu “Compasso d’Oro” de catre ADI, care oferea o consola de lucru intr-o singura forma. Alte linii au anticipat nevoile consumatorilor, un exemplu fiind Newstyle, care combina tehnologie, estetica si economie de energie, pentru a da viata conceptului unei bucatarii contemporane.

Intr-un singur cuvant - inalta performanta combinata cu un design rafinat. Viziunea ambitioasa s-a transpus in realitate prin colaborarea- initiata din 1968 si care continua - cu arhitectul japonez Makio Hasuike, ce interpreteaza cel mai bine starea Hotpoint si care este autorul, printre altele, a unor produse precum Quadrio- frigiderul cu 4 usi si un design unic, Aqualtis- masina de spalat care ofera programe customizate pentru orice tip de tesatura- rezultatul multor ani de studii in domeniul masinilor de spalat, combinat cu toata creativitatea lui Hasuike.

Cuptor Hotpoint FK103EL 20 X-HA
Hotpoint reprezinta un sinonim pentru excelenta in design, caracteristici diverse, confort, dar si inteligenta: in timp, compania a explorat lumea digitala si a domoticii, urmarind cele mai avansate tehnologii, dezvoltand produse inovatoare ca Leon@rdo, primul monitor de bucatarie interactiv, cu elemente multimedia, sau linia Ariston Digital si multe altele.

Lansarea tot mai multor solutii avansate a permis obtinerea unor rezultate importante si in zona sustenabilitatii eco. Grija speciala manifestata de Hotpoint pentru economisirea resurselor si protectia mediului a dus la lansarea unor electrocasnice care asigura standarde ridicate de eficienta si consumuri reduse, marcate prin simbolul Ecotech: masini de spalat rufe, masini de spalat vase, masini cu uscator, frigidere si cuptoare care asigura economii la consumul de energie, fara compromisuri in ceea ce priveste performanta. Mai mult, compania este angajata in monitorizarea continua a impactului asupra mediului de-a lungul procesului de fabricatie, reducand consumul de energie electrica, gaze naturale si apa, dar si emisiile de CO2.

Hotpoint este o marca inregistrata a Indesit Company.

marți, 7 octombrie 2014

Usile premium GEZE, acces cu stil in cladirea de birouri Green Gate

GEZE Romania, liderul in sisteme premium de actionare a usilor, a ferestrelor si a tehnologiei de siguranta, a fost ales sa furnizeze pentru cea mai noua cladire de birouri de clasa A din Bucuresti - Green Gate, usi rotative automate integral din sticla TSA 325NT GG, usi batante automate Slimdrive EMD si TSA 160NT, amortizoare de inalta calitate TS5000 si TS3000, dar si partitii din sticla cu diverse configuratii.

”Am remarcat o tendinta pozitiva a anului acesta in ceea ce priveste cresterea de solicitari pentru produse premium, complexe tehnologic, care satisfac exigente ridicate de design. In acest trend, se incadreaza si cladirea de birouri Green Gate, proiect in care s-au solicitat si utilizat sisteme si materiale de ultima generatie. Fiind o cladire clasa A, am ales sa furnizam o serie de produse din gama premium, echipate cu accesorii de siguranta si confort, similare cu modelele livrate pe pietele din Vestul Europei si in conformitate cu standardele Uniunii Europene”, a declarat Vlad Stanislav, Managing Director GEZE Romania.

”Green Gate este singurul proiect bazat pe un concept urban verde care aduce inovatia in prim plan, fapt pentru care parteneriatul cu GEZE a decurs firesc in echiparea cu sisteme certificate ”green”, special dezvoltate pentru a satisface conceptele de siguranta la incendiu, asigurarea cailor de evacuare, barrier-free building. Toate acestea beneficiind bineinteles de un design minimalist, contemporan”, a completat Sheila Giafer, Commercial Manager Green Gate.

GEZE usi premium in cladirea de birouri Green Gate
Pe langa componenta functionala, usile rotative automate reprezinta punctul focal al unei fatade in zona accesului in cladire. Modelul TSA 325NT GG instalat in cladirea Green Gate ofera un efect puternic de izolare impotriva curentului de aer, a intemperiilor si a zgomotului, asigurand o separare eficienta a climatului interior de cel exterior si contribuind la economisirea energiei. Actionarea si sistemul de control, integrate complet in pardoseala, au permis utilizarea unui plafon filigran din sticla cu inaltimea de doar 17 mm care contribuie la aspectul minimalist si elegant al constructiei.

Conceptul complet de siguranta obtinut prin multitudinea de sisteme de protectie integrabile utilizate a reprezentat atat o prioritate cat si o provocare pentru specialistii GEZE, obtinandu-se un grad maxim de siguranta fara a afecta designul exterior minimalist al ansamblului.

GEZE usi premium in cladirea de birouri Green Gate
Automatizarile destinate usilor batante Slimdrive EMD si TSA 160NT au o fiabilitate ridicata, ideale utilizarii in cladirile cu trafic ridicat, avand de asemenea avantajul unei functionari silentioase. Fiind prevazute cu un motor performant si rezistent la uzura, sistemele mai sus mentionate contribuie la reducerea semnificativa a costurilor de mentenanta. Toti parametrii automatizarilor, inclusiv functia Push&Go, sunt usor configurabili si adaptabili necesitatilor de trafic specifice fiecarui proiect. Ambele variante sunt certificate pentru a fi instalate pe usi rezistente la foc si/sau etanse la fum, fiind complet integrabile in cadrul sistemelor de desfumare, control acces si BMS ale cladirii.

GEZE usi premium in cladirea de birouri Green Gate
In proiectul Green Gate au fost utilizate varfurile gamei de amortizoare GEZE, modele premium TS 5000 si TS 3000 V inglobeaza un numar impresionant de functii intr-o forma cu un design discret si elegant.

Apreciem orientarea dezvoltatorului ceh S Group catre conceptele avangardiste, nefacand rabat la aspectele tehnice si calitative ale produselor si sistemelor integrate in proiectul Green Gate. Speram ca acestui trend sa i se alature cat mai multi dezvoltatori de pe piata locala, constructiile sustenabile certificate ‘Green’ reprezentand standardul social si ecologic general valabil care ar trebui sa devina definitoriu pentru intreaga piata a cladirilor de birouri.

Despre GEZE
Infiintata in 1863, compania GEZE GmbH se numara printre cei mai prolifici dezvoltatori si producatori de sisteme de actionare a usilor si ferestrelor si de tehnologie de siguranta la nivel mondial. In prezent, grupul detine 28 de subsidiare la nivel mondial, peste 2.500 de angajati si o cifra de afaceri de 351 milioane de euro in anul financiar 2012/2013. In Romania, GEZE este prezenta din 2004, functionand ca o subsidiara din anul 2010, cu o cifra de aproximativ doua milioane de euro. GEZE ofera o gama larga de produse formata din sisteme de usi automate si tehnica usilor, constructii din sticla, instalatii de evacuare a fumului si a gazelor fierbinti (RWA).

Pentru mai multe informatii va rugam vizitati site-ul GEZE Romania: www.geze.ro

Peste 180 de arhitecti si specialisti la a doua editie ARThitecture!

Expo-conferinta care a strans arhitecti din Romania si Marea Britanie a avut un real succes. Cifrele demonstreaza in ce masura a fost apreciat ARThitecture de catre participanti:

- peste 180 de participanti, dintre care 82% arhitecti, 14% specialisti din domenii conexe si 4% oameni de presa
- toate locurile s-au ocupat cu doua saptamani inainte ziua evenimentului
- au participat arhitecti din peste 24 de localitati din intreaga tara: Cluj Napoca, Bucuresti, Iasi, Timisoara, Sibiu, Baia Mare, Satu Mare, Oradea, Brasov, Targu Mures, Sighisoara, Bacau, Suceava, Alba Iulia, Deva, Ramnicu Valcea, Roman, Falticeni, Zalau, Bistrita, Fagaras, Reghin, Sfantu Gheorghe si Miercurea Ciuc.

Bryan Avery, denumit „expertul arhitecturii futuriste din Londra”, si-a impartasit experienta in cadrul prezentarii „The Seven Verities”. Arhitectul londonez si-a prezentat cateva dintre proiectele care i-au solicitat cel mai mult expertiza, prin intermediul principiilor de lucru la care Avery tine cel mai mult.

„Cele sapte principii sunt ca niste instrumente la care eu cant ca un muzician zilnic in profesia mea. Aceste principii fac referire la expresia englezeasca traveling the seven seas, o expresie care inseamna ca persoana respectiva exploreaza lumea. Acelasi lucru se aplica si prezentarii mele, numai ca lumea la care fac eu referire este arhitectura”, a marturisit Bryan Avery in cadrul Expo-Conferintei ARThitecture.

Expo-Conferinta ARThitecture Octombrie 2014
Si Attila Varga a fost un speaker foarte apreciat in cadrul evenimentului. Invitatul, istoric de profesie, a prezentat importanta mostenirii lasate de un arhitect mason asupra Clujului, ca oras „verde”.

„Pakei Lajos a vazut Clujul „verde” ca o armonie intre natura si constructii. De ce aceasta viziune? Progresul in gandire este strans legat cu gandirea masonica, in privinta biopoliticii (crearea unui organism supranational, care pentru confort si echilibru, care le cerea persoanelor renuntarea la drepturi individuale). Gandirea se aseamana cu situatia de astazi, cu forma suprastatala a Uniunii Europene”, a fost una dintre cele mai importante concluzii ale lui Attila Varga in cadrul ARThitecture.

Debate-ul din cadrul ExpoConferintei a punctat cateva controverse din lumea arhitecturii. Marina Neagu (economist urbanist), Eugen Panescu (arhitect, profesor de arhitectura) si Constantin Geoagea (jurnalist pentru publicatia Zeppelin, de arhitectura, arhitect) au fost actorii debate-ului.

Discutiile s-au directionat spre rolul educatiei in cadrul arhitecturii si in spatiul public.

Expo-Conferinta ARThitecture s-a desfasurat in data de 3 octombrie, in cadrul centrului de conferinte The Office din Cluj Napoca, sub tema Ecosisteme si Arhitectura Sustenabila: principii de proiectare bioclimatica si aplicarea tehnicilor naturale si inovatoare. Evenimentul a reunit o seama de speakeri arhitecti apreciati ca surse de inspiratie pentru intreaga industrie arhitecturala.

Evenimentul a fost organizat de Libero Events, agentie care are in portofoliu manifestari precum targuri si conferinte nisate pe domeniile: turism, comert electronic, antreprenoriat, resurse umane, marketing, software architecture.

vineri, 3 octombrie 2014

Ruukki Construction se va concentra pe piata acoperisurilor rezidentiale din Romania

Strategia de dezvoltare a companiei Ruukki se axeaza pe lansarea de noi categorii de produse de tipul acoperisurilor metalice cu panouri solare integrate, pe concentrarea eforturilor de marketing si vanzare exclusiv pe segmentul rezidential, pe cresterea capacitatilor de productie si a retelei de distributie.

Incepand cu anul 2015 Ruukki Construction va avea in Romania doua unitati de productie pentru sisteme complete de acoperisuri metalice, amplasate strategic in centrul regiunilor cu cele mai mari vanzari pe acest segment.

Compania are in acest moment o unitate de productie in Bolintin Deal, judetul Giurgiu si doua platforme de productie Plannja la Racaciuni, judetul Bacau si Tunari, judetul Ilfov.

Marian Pirvu, Business Director Ruukki Romania„In 2013 Ruukki Romania a inregistrat vanzari de 5 milioane euro pe segmentul de acoperisuri metalice. Anul acesta vom inregistra un avans de 40%, pana la aproximativ 7 milioane euro, urmand ca in 2015 sa atingem pragul de 10 milioane euro”, declara Marian Pirvu, Business Director Ruukki Romania.

„Segmentul de acoperisuri metalice are un potential mare pe piata autohtona. Am asistat la o expansiune a produselor entry level in perioada de criza, insa avem date din piata care ne arata ca la cativa ani de la instalarea unor astfel de acoperisuri consumatorii au decis sa le inlocuiasca cu produse medii si premium. Din acest motiv, consideram ca exista un potential real de crestere a vanzarilor de produse de calitate. Este foarte importanta si implementarea normelor europene in domeniu, cu respectarea grosimilor minime si cu un foarte strict control al calitatii si al respectarii standardelor declarate”, a explicat Marian Pirvu.

Ruukki - SSab - Apa calda menajera si incalzire Casa
In 2013 acoperisurile metalice au generat venituri totale, la nivel de grup, de 270 de milioane euro.

Pachet termic solar Ruukki
„Ne dorim sa crestem reteaua de distribuitori. Vom intensifica si actiunile de training pentru montatori si intentionam sa dezvoltam si portofoliul de produse si servicii”, explica Marian Pirvu. „In Romania, cel mai mare consum de tigla metalica se inregistreaza in regiunile Muntenia si Moldova, urmate de Banat. Acum vom fi prezenti cu doua unitati de productie, in centrele cu cea mai intensa activitate la nivel national, fiind si mai aproape de distribuitorii Ruukki si consumatorii finali”, a subliniat managerul Ruukki Romania.

Ruukki Construction - pachete solare
Pentru detalii suplimentare, va rugam sa contactati:

Marian Pirvu, Business Director Ruukki Romania, marian.pirvu@ruukki.com, 021.361.0922

Ovidiu Lefter, ovidiu.lefter@antonescupr.com, 0752 440 042


Ruukki Construction deserveste clientii din industria constructiilor civile si industriale, oferind un portofoliu extins de produse si sisteme metalice, alaturi de servicii de consultanta si proiectare sau servicii de instalare, realizate prin parteneri agreati. Pe segmentul rezidential compania este prezenta prin portofoliul de produse si servicii pentru acoperisuri din tigla metalica si sisteme pluviale, sub marcile Plannja si Ruukki. Consumatorii finali si profesionistii din domeniu pot accesa produsele si serviciile prin reteaua de distributie, dar si prin intermediul magazinelor Ruukki Express si a punctelor de servicii Plannja, prezente in noua tari. www.ruukki.com

Ruukki Construction are aproximativ 3.500 angajati si 16 centre de productie in Europa. Vanzarile nete din 2013 s-au ridicat la valoarea de 740 milioane €. Ruukki Construction este o divizie a SSAB. SSAB este o companie siderurgica din tarile Nordice, cu sedii in Europa de Nord si Statele Unite, prezenta in peste 50 de tari. Compania este listata pe bursa NASDAQ OMX din Stockholm si Helsinki. www.ssab.com

miercuri, 1 octombrie 2014

Proiectul HARPA, premiat de Uniunea Europeana, in programul CONTRACTOR 2014

Sigurour RagnarssonSigurour Ragnarsson este constructorul proiectului HARPA, proiect premiat de Uniunea Europeana in 2013 pentru excelenta in arhitectura si distins cu prestigiosul "Mies van der Rohe Award".

Lider in domeniul constructiilor in Europa de Nord, cu o experienta profesionala de peste 20 de ani in industrie, in managementul marilor proiecte de constructii, in ingineria structurala si civila, Sigurour Ragnarsson conduce compania islandeza IAV, antreprenor general al proiectului HARPA.

Sigurour Ragnarsson a absolvit Facultatea de Inginerie Civila din cadrul Universitatii din Islanda, iar apoi a obtinut un master in Inginerie Civila si Structurala, si de Management in Constructii, la Universitatea Tehnica din Danemarca, (DTU). In 2012 a primit certificarea de "Director de proiect IPMA la nivel A", primul din Islanda. Este membru al Asociatiei Inginerilor Consultanti din Islanda, al Societatii Inginerilor Diplomati, al Societatii de Constructii si Inginerie Structurala si al Asociatiei de Management al Proiectelor din Islanda.

Fondata in 1954 pentru a efectua activitatile de contractare pentru Statia Navala a Statelor Unite ale Americii din Keflavik, IAV a devenit principalul contractor pentru baza militara americana, fiind timp de 40 de ani unicul contractor militar din Islanda. Compania a inceput sa activeze in toate domeniile constructiilor din anii 90.

Proiectul HARPA, premiat de Uniunea Europeana
"Mies van der Rohe Award" este cea mai importanta distinctie europeana din domeniul arhitecturii, oferita o data la doi ani celui mai bun proiect. In 2013, HARPA - Sala de Concerte si Centrul de Conferinte din Reykjavik a fost marele castigator. Osbjorn JACOBSEN, arhitectul care a semnat proiectul, este invitatul special al Exponconferintei Internationale de Arhitectura RIFF 2014, eveniment care va avea loc pe 10 si 11 noiembrie, la Bucuresti, simultan cu Expoconferinta CONTRACTOR.

Proiectul HARPA, premiat de Uniunea Europeana, in programul CONTRACTOR 2014
Expoconferinta Internationala a Antreprenorilor de Constructii CONTRACTOR este un eveniment creat de ABplus Events si organizat sub egida CAMEX. CONTRACTOR face parte din seria evenimentelor internationale organizate de ABplus Events la Bucuresti, Varsovia si Budapesta. Mai multe aici

CONTRACTOR 2014: 10 - 11 noiembrie 2014, Radisson Blu Hotel, Bucuresti

Website: www.constructii.contractor.com.ro
Facebook: www.facebook.com/EXPOCONFERINTA.CONTRACTOR