miercuri, 27 mai 2015

Profilul IPE, un profil mai usor si cu flexibilitate in designul arhitectural

Profilele din otel ofera metode elegante si eficiente din punct de vedere al costurilor pentru realizarea constructiilor metalice. Principalul avantaj al acestor produse din otel il constituie faptul ca acestea pot fi asamblate rapid si eficient in toate anotimpurile.

Profilul INP si cel IPE sunt sectiuni Europene I, utilizate pe scara larga in structuri metalice. Profilele din otel sunt indicate cu o combinatie de litere si un numar, unde literele reprezinta forma sectiunii si numarul reprezinta dimensiunea, de regula inaltimea sectiunii in milimetri, de exemplu IPE 100 mm.

Profilele I sunt sectiuni deschise, relativ sensibile la torsiune. Pentru aceste sectiuni, efectele de torsiune nu exista atunci cand incarcarile se considera aplicate in centrul de forfecare. Cu toate acestea, in practica, pot aparea, de cele mai multe ori, incarcari aplicate excentric, ce dau nastere unor efecte de torsiune semnificative; spre exemplu, o grinda care, din motive arhitecturale, nu poate fi pozitionata centric sub peretele pe care il sustine. In general, efectele de torsiune trebuie reduse printr-o serie de masuri constructive, mai ales in faza de constructie, atunci cand elementele ce ar fi trebuit sa confere rigiditate structurii finale nu au fost inca montate la pozitie sau cand nu se poate conta pe intreaga lor capacitate.

Profil ipe H-Metal
Cedarea ce apare datorita flambajului prin incovoiere-rasucire are tendinta sa apara brusc, ducand la efecte deosebit de defavorabile. Flambajul lateral este unul dintre cele mai importante moduri de cedare a grinzilor subtiri. Cand magnitudinea sarcinii ce actioneaza pe grinda ajunge la un nivel critic, fasciculul experimenteaza un flambaj global in care fasciculul este rasucit si cedeaza lateral. Acest caz se numeste flambaj lateral torsional.

Profil ipe din otel H-Metal
Compararea indoirii modulului sectiunii in functie de suprafata sectiunii sau greutatea sa, arata ca profilul IPE se comporta mai bine decat cel INP in raport cu axa Y. Sectiunea IPE aduce o imbunatatire tipului de serie INP. Prezinta avantajul de a fi un profil mult mai usor decat produsele standard, fiind folosit la diverse constructii metalice mari si complexe. De asemenea, profilul IPE permite o mai mare flexibilitate in designul arhitectural.

Informatii despre profile I:
Tolerante de fabricatie profil Ipe: conform EN 10034
Tolerante de fabricatie profil Inp: conform EN 10024
Calitate: otel conform standard EN 10025
Aspect suprafata: conform EN 10163-3, C
Lungime de fabricatie: bare de 12,1 m

Tabel profil ipe
Despre H Metal
H Metal societate de distributie de produse metalurgice, este una dintre putinele firme de pe piata din Romania care poate satisface cea mai importanta necesitate a clientilor: aceea de a economisi timp si energie in scopul gasirii celor mai bune materiale si servicii de profil.

Societatea si-a inceput activitatea pe acest domeniu in 2009. Principalele atu-uri ale H Metal sunt rapiditatea, seriozitatea si profesionalismul cu care trateaza fiecare comanda primita.
H Metal livreaza in toata tara atat produse comune, cat si de calitate speciala. Produse atipice inseamna produse normale (profile, tabla, europrofile) de dimensiuni normale, dar in calitati speciale de otel sau produse de dimensiuni speciale - mari, lungi, groase, late sau dimensiuni + calitate otel.

Pentru mai multe detatii vizitati site-ul H Metal: www.h-metal.ro/ro

De Ziua Copilului, copiii invata la Hornbach sa devina mesteri priceputi

Pe 1 iunie, cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit, organizeaza ateliere creative dedicate celor mici, in magazinele sale din Bucuresti, Brasov si Timisoara.

Sarbatoritii zilei sunt invitati pe 1 Iunie, in intervalul 10.00 – 12.00, la ateliere creative cu participare gratuita, pe baza de inscriere pana in data de 31 mai 2015, in limita locurilor disponibile, la numarul de telefon 0747.020.134 sau pe e-mail, la adresa ateliere@hornbach-romania.ro.

Copiii vor realiza constructii surpriza din carton in cadrul magazinului Hornbach din Balotesti si a celui din Militari, iar in locatiile din Berceni, Brasov si Timisoara vor putea decora un crap japonez din carton avand ca model exemplarele care se gasesc in acvariile din aceste magazine, unii dintre cei mai mari pesti, de aproximativ 22 cm.

Activitatile se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 4 si 10 ani, iar acestia vor fi indrumati de catre coordonatori specializati in activitati didactice sa creeze lucrari proprii.

In restul timpului, intre orele 12.00 – 18.00, micii mesteri vor realiza proiecte creative de pictura, desen si compozitii aplicative. Ei vor avea la dispozitie materiale precum carton, creioane colorate, acuarele, lipici, foarfece, betisoare, panglici si multe alte accesorii cu ajutorul carora isi vor exersa abilitatile practice. Toti participantii vor primi diplome de „mesteri priceputi” din partea echipei Hornbach.

”Atelierele pe care le organizam de Ziua Copilului reprezinta aprecierea adusa spiritului creativ pe care il sustinem in fiecare an. De la plansele de colorat 3D cu diferite personaje indragite si pana la proiectele creative, ne dorim sa ii incurajam in experientele lor de mici mesteri in lumea artei”, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Directorul General al companiei Hornbach Romania.

Hornbach sarbatoreste Ziua Copilului
Devenita deja o traditie, organizarea evenimentului special dedicat celor mici va avea si mai multe surprize distractive si educative pentru sarbatoritii care vor fi in centrul atentiei, in toate magazinele, astfel incat Ziua Copilului la Hornbach sa fie de neuitat.

Pentru mai multe informatii vizitati www.hornbach.ro.

Despre Hornbach Romania

HORNBACH este o companie multinationala, de familie, care a inregistrat in exercitiul financiar 2014/2015 (data bilantului: 28 februarie) o cifra de afaceri (neta) de peste 3,5 miliarde de Euro, in crestere cu 6% comparativ cu perioada anetrioara.

Fondata in anul 1877, HORNBACH este singura companie din domeniul constructiilor si gradinaritului care se poate mandri cu o istorie de 5 generatii. In acest moment, concernul detine 147 magazine mixte de materiale de constructii si gradinarit, in noua tari din Europa (Germania, Austria, Olanda, Luxemburg, Elvetia, Cehia, Slovacia, Suedia si Romania), dintre care 5 in Romania (Bucuresti Berceni, Bucuresti Militari, Bucuresti Balotesti, Brasov, Timisoara).

Conceptul comercial si gama de produse sunt orientate in intregime catre sprijinirea proiectele clientilor. HORNBACH garanteaza acestora preturi mereu mici, fiind lider de piata pe acest segment. In plus, calitatea excelenta a consultantei si a serviciilor oferite au fost confirmate de nenumarate studii si teste independente.

Prin pionierat, ca de exemplu deschiderea primului magazin mixt de materiale de constructie si articole de gradinarit (1968), a primului megastore (1980) si a primului magazin de materiale de constructii cu conceptul drive-in (2003), HORNBACH isi dovedeste in permanenta forta inovatoare. De decenii, HORNBACH este considerat un angajator de top, in acest moment avand 16.500 de angajati care contribuie la succesul companiei, dintre acestia peste 650 activand in Romania.

vineri, 22 mai 2015

Jumatate dintre romanii care locuiesc la casa considera ca au prea putine bai

38% dintre romanii care locuiesc la casa isi propun ca anul acesta sa renoveze baia sau bucataria sau sa adauge noi dependinte locuintei lor, potrivit unui studiu comandat de Grundfos.

Mai mult, 57% dinte acestia declara ca numarul de bai din casa este prea mic in comparatie cu numarul de membri ai familiei. Astfel, majoritatea celor care si-au exprimat intentia de a face lucrari de amenajare si-ar cumpara o pompa de evacuare pentru a putea folosi subsolul cladirii pe care o detin.


Grundfos, liderul mondial in materie de pompe de circulatie, a lansat recent gama de produse Sololift 2 destinate evacuarii apei uzate din spatiile de locuit si isi propune sa le ofere romanilor o alternativa economica pentru a folosi spatiul deja existent din interiorul casei lor.

Astfel, datorita noii game lansate de Grundfos, romanii isi pot amenaja o noua baie in subsolul casei, folosind o solutie de ridicare de dimensiuni mici.

Grundfos-Sololift
Cele 5 modele incluse in noua gama Sololift 2 acopera aproape toate aplicatiile curente pentru evacuarea apei uzate, situate sub nivelul de scurgere. In plus, noul sistem profesionist de tocare scade in mod considerabil riscul de infundare a pompei. In acelasi timp, blocul motor este astfel instalat incat sa poata fi scos complet, fara demontarea bazinului.

Grundfos-Sololift
Timpul de montaj este redus in acest fel, iar reparatiile imediate pot fi efectuate chiar de catre proprietarul imobilului, doar cu ajutorul unei surubelnite.

Astfel, produsul se adreseaza atat instalorilor, care monteaza instalatii sanitare, cat si proprietarilor de case care efectueaza lucrari de amenjare si renovare in regie proprie.

Grundfos Sololift ape uzate
Gama de produse Sololift 2 este disponibila incepand din luna mai in reteaua de distribuitori autorizati.

Despre Grundfos

Cu o productie anuala de peste 16 milioane de pompe, Grundfos este cel mai mare producator mondial de pompe de circulatie. Grupele principale de pompe sunt: pompele de circulatie pentru incalzire si aer conditionat, pompele centrifugale pentru industrie, alimentare cu apa, apa uzata si dozare.

In afara de pompe, Grundfos produce motoare electrice pentru pompe standard si submersibile, si vinde electronice de inalta clasa pentru controlul si monitorizarea pompelor.

Grupul Grundfos este reprezentat prin peste 80 de companii in mai bine de 55 de tari. Suplimentar, produsele Grundfos sunt vandute si in alte tari prin distribuitori locali.

miercuri, 20 mai 2015

Aleile din curte: pavajul din travertin, optiunea perfecta

Travertinul este o piatra naturala extrem de populara si de apreciata, gratie coloritului, rezistentei, durabilitatii, dar si esteticii sale, atribute care o recomanda atat la lucrarile de amenajare a exteriorului casei, dar si in interiorul acesteia. Daca ai bifat proiectul pentru amenajarea caminului tau si cauti idei pentru exterior, alege travertinul si vei crea, cu siguranta, un proiect ce va atrage atentia tuturor musafirilor.

Travertinul este o piatra cu o istorie bogata, ce merge pana in perioada antichitatii, a romanilor si a elenilor, cu urme palpabile si astazi, sub forma maretului Colosseum roman, dar si a Bazilicai Sf. Petru, doua dintre reperele arhitecturale care au fost construite cu travertin.

Utilizat astazi la scara larga in interiorul casei, putand fi intalnit in toate incaperile locuintei, unde ia forma pardoselilor, a blaturilor de bucatarie si de baie, semineelor, glafurilor etc., travertinul isi gaseste utilitatea si in exteriorul locuintelor unde poate fi folosit la placarea teraselor, dar mai ales sub forma de pavaje pentru piscine si alei.

Pavajul din travertin pentru aleile din curte: de ce?

piatraonline.ro pavaj travertin
Sursa foto: learn.builddirect.com
Exista o varietate destul de insemnata de pietre naturale din care poti alege pentru a-ti decora exteriorul casei si a-i oferi si o utilitate practica. Granitul este o optiune comuna pentru spatiile exterioare, fiind preferat cu precadere in zonele publice, cu trafic intens, gratie duritatii sale extrem de mari. Cu toate acestea, travertinul n-ar trebui ignorat in defavorarea granitului, dintr-o bogatie de motive.

Fiind un tip de piatra naturala, travertinul este, prin definitie, un material dur, rezistent la intemperii, trafic si degradarea inerenta trecerii timpului. De altfel, o piatra versatila, travertinul se transforma si capata „patina timpului” odata cu trecerea anilor, ceea ce nu se traduce prin pierderea esteticii initiale, ci prin obtinerea unui aspect nou, diferit, dar nu mai putin placut.

Varietatea cromatica este o alta calitate care face din travertin un rival redutabil al altor soiuri de piatra naturala, de la granit la marmura, ardezie, limestone si onix. Daca, in general, este disponibil intr-o nuanta de bej-galbui, travertinul poate fi gasit si in alte tonuri interesante, de la auriu la caramiziu, gri, arginitiu, ciocolatiu si chiar si multicolor.

Tuturor acestor atribute ce fac din travertin o alegere isteata pentru pavajul aleilor curtii unei locuinte li se alatura si altele, nu mai putin importante, de la absenta impactului negativ asupra mediului inconjurator la posibilitatea selectarii grosimilor preferate pentru pavele si montarea pe diferite suprafete (direct pe sol sau pe pat de nisip/pietris) in functie de rezultatul dorit.

Pavelele din travertin pentru alei: cum asiguri o lucrare durabila in curte

travertin piscina
Sursa: d1.vmfun.com
Indiferent de substratul pe care sunt montate, de forma, dimensiunea si grosimea lor si de modelul pe care il iau, pavelele de travertin care compun aleile ce strabat curtea casei trebuie instalate numai de echipe de profesionisti. Astfel, vei evita orice neplaceri ulterioare – travertinul este o piatra naturala dura si rezistenta, insa montarea gresita a pavelelor ii va grabi deteriorarea, iar costurile ulterioare ale reparatiilor ar putea fi mai mari decat economiile facute la alegerea echipei de specialisti.

Un aspect important la realizarea proiectului aleilor din curte din pavele de travertin este asigurarea unei pante pentru scurgerea apei care sa nu permita acumularea lichidului la nivelul acestora. Chiar daca travertinul este foarte rezistent si face fata cu brio umezelii, apa statuta poate dizloca substratul pe care sunt montate pavelele, le poate dezlipi etc. Cu alte cuvinte, distrugerile pot fi insemnate, iar costurile de reparatii, majore.

Un alt detaliu care poate face diferenta este sfatul pe care il primesti la alegerea substratului pentru aleile curtii: spre exemplu, un pat de nisip sau de beton impiedica dezvoltarea plantelor intre pavele. Daca iti doresti ca aleile sa isi pastreze aspectul initial, poti merge pe aceasta varianta.

travertin-noce-brushed-chiseled-piatraonline
Ca regula generala, este vitala intocmirea unui plan si al unei schite cat mai detaliate inainte de inceperea lucrarii care sa includa toate informatiile si aspectele potential problematice (cantitatea medie anuala de precipitatii in zona, spre exemplu, este unul dintre acestea) pentru evolutia aleilor din curte alcatuite din pavele de travertin, astfel incat sa te poti bucura vreme indelungata de privelistea dorita si de proiectul in care ai investit nu doar bani si timp, ci si dedicare.

Daca esti in cautarea materialelor din piatra naturala cu care sa iti amenajezi terasa sau gradina si vrei mai multe idei si recomandari, trimite detaliile proiectului tau specialistilor in piatra naturala de la www.piatraonline.ro

luni, 18 mai 2015

Noul acoperis de tigla metalica cu aspect si design unic Armorium, by Ruukki

Ruukki Romania isi consolideaza prezenta pe segmentul de acoperisuri premium. Armorium, prestanta si distinctie prin inaltimea de 80 mm a profilului

- 50 ani garantie tehnica, 20 ani garantie estetica


Ruukki Romania a lansat Armorium, un nou acoperis de tigla metalica cu aspect si design unic, dedicat cladirilor premium, cu suprafete mari – precum vile, pensiuni, restaurante sau case de vacanta. Forma inalta de 80 mm a profilului ii asigura acoperisului o prestanta aparte si pune in valoare arhitectura cladirii. Armorium se adapteaza perfect atat acoperisurilor renovate, cat si celor noi, si se adreseaza clientilor care isi doresc intotdeauna cele mai bune produse.

”Ruukki Armorium se adreseaza cu precadere segmentului de clienti premium. Pe de o parte, sunt acele persoane care pun mare pret pe caminul lor, implicandu-se riguros si cu mult suflet in alegerea produselor destinate casei. Pentru ace?tia, casa inseamna de fapt „acasa”, locul in care isi petrec timpul alaturi de familie si cei dragi. De asemenea, Armorium poate fi alegerea persoanelor care isi doresc intotdeauna cele mai noi produse, orientandu-se spre caracteristici deosebite, inovatoare, care ies in evidenta”, au declarat reprezentantii Ruukki.

RUUKKI Armonium
Prin lansarea noului produs, Ruukki isi consolideaza prezenta pe segmentul de acoperisuri premium. Armorium completeaza portofoliul companiei, alaturandu-se modelelor de tigla metalica Monterrey, Adamante si Finnera. La acestea se adauga sistemele de acoperisuri din tabla plana Classic, tabla plana faltuita manual sau din profile trapezoidale cu o cuta mica. Oferta de acoperisuri Ruukki este completata de un sistem de jgheaburi si burlane realizat din acelasi otel de cea mai buna calitate, cu 20 ani garantie tehnica si estetica si cu protectie multistrat pe ambele fete, precum si de accesoriile de fixare, de etansare si de siguranta.

RUUKKI Armonium
Armorium vine intr-o gama variata de culori Armorium, adaptate oricaror preferinte. Tendinta ultimilor ani reflecta optiunea clientilor cu precadere pentru culori naturale, precum maro inchis sau maro ciocolatiu. Cei care vor insa sa iasa in evidenta, pot opta pentru verde molid, violet ametist, rosu si rosu rubiniu sau, de ce nu, gri sau negru.

RUUKKI Armonium culori
Produsul este disponibil in doua modele, Armorium Ruukki 50 Plus, cu 50 de ani garantie tehnica si 20 de ani garantie estetica, sau Armorium Ruukki 40, cu 40 de ani garantie pentru performanta tehnica si 15 ani pentru aspectul estetic. Certificatul de garantie atesta responsabilitatea companiei ca furnizor si calitatea superioara a produselor Ruukki.

”Garantia oferita este un beneficiu substantial oferit clientilor nostri, care au siguranta ca produsele alese sunt de cea mai buna calitate. Performanta tehnica se refera la functionalitatea mecanica a produsului. Garantam faptul ca aceste profile nu vor suferi daune mecanice pentru perioada de timp indicata. Garantia pentru performanta estetica certifica faptul ca stratul de acoperire si culoarea produsului vor ramane neschimbate pentru perioada de timp indicata”, au explicat reprezentantii Ruukki Romania.

RUUKKI Armonium
Detalii tehnice Armorium:

Inaltime totala: 80 mm
Lungimea modulului: 350 mm
Latime efectiva: 988 mm
Latime totala: 1.039 mm
Lungime maxima: 8.200 mm
Lungime minima: 850 mm
Unitatea de vanzare: mp
Grosime material: 0,50 mm
Strat de zinc: 275 g/mp
Produsele din portofoliul Ruukki sunt disponibile printr-o retea extinsa de distribuitori agreati, ce include peste 200 de companii specializate in comercializarea si montarea sistemelor de acoperisuri metalice.

Despre Ruukki
Ruukki Construction deserveste clientii din industria constructiilor civile si industriale, oferind un portofoliu extins de produse si sisteme metalice, alaturi de servicii de consultanta si proiectare sau servicii de instalare, realizate prin parteneri agreati. Ruukki Construction are aproximativ 3.300 angajati si 20 centre de productie in Europa. Vanzarile nete din 2014 s-au ridicat la valoarea de 6.217 milioane Coroane Suedeze. Ruukki Construction este o divizie a SSAB. SSAB este o companie siderurgica din tarile Nordice, cu sedii in Europa de Nord si Statele Unite, prezenta in peste 50 de tari. Compania este listata la bursa NASDAQ OMX din Stockholm si Helsinki.

www.ruukki.ro, www.ruukkiacoperis.ro

Daikin: Solutii HVAC-R pentru obtinerea certificatelor verzi ale cladirilor

Daikin Romania, reprezentanta locala a liderului mondial si european in domeniul furnizarii de solutii HVAC, a organizat in data de 12 mai 2015 Conferinta Nationala dedicata proiectantilor, al carei focus central a fost sprijinul pe care compania il poate furniza dezvoltatorilor pentru obtinerea certificarilor BREEAM sau LEED prin cele mai bune solutii tehnice si consultanta specializata. Totodata, reprezentantii companiei au prezentat noile solutii din portofoliu pentru 2015 in categoriile VRV, Split, MultiSplit si SkyAir, precum si noul sistem VRV IV cu recuperare de caldura, varful tehnologic in domeniul VRV.

"In contextul in care 93% dintre dezvoltatori si investitori considera certificarea verde ca fiind importanta, singura provocare pentru obtinerea calificativelor BREEAM Excellent sau LEED Gold o constituie incadrarea in bugetul stabilit. Sistemele HVAC-R joaca un rol important in cadrul evaluarii verzi si a costurilor totale ale investitiei, iar echipa noastra de specialisti este pregatita sa ofere cele mai bune solutii", a declarat Catalin NEGRUȚIU, Consulting Sales si Project Business Developer, DAIKIN Airconditioning Central Europe – Romania, certificat BREEAM Accredited Professional.

Catalin NEGRUTIU, Consulting Sales si Project Business Developer, DAIKIN Airconditioning Central Europe – Romania
Daikin are la nivel european o echipa de peste 20 de experti acreditati (EA) BREEAM, care pot oferi asistenta in toate etapele de realizare a unui proiect, de la proiectare si pana la finalizare, pentru obtinerea punctajului maxim in cadrul mai multor categorii BREEAM sau LEED, precum management, sanatate si bunastare, energie, deseuri si poluare. Prin solutiile din portofoliu, Daikin poate contribui la selectarea celor mai potrivite sisteme HVAC-R, calitatea aerului in interior, monitorizarea si diminuarea emisiilor de carbon, ventilatie si confort termic, precum si eficienta energetica. Solutiile HVAC-R Total ale Daikin au eficienta sezoniera marita cu 28% si ofera o solutie completa, care gestioneaza pana la 70% din consumul de energie al unei cladiri, asigurand eficienta energetica maxima, alaturi de costuri reduse si diminuarea emisiilor de CO2. In plus, prin sistemul reteaua inteligenta de monitorizare a consumului, se pot face economii suplimentare de energie de pana la 15%.

Pentru mai multe informatii despre DAIKIN vizitati www.daikin.RO

Despre Daikin Europe N.V.

Daikin Europe N.V. este un producator european important de aparate de aer conditionat, pompe de caldura si echipamente de refrigerare, cu aproximativ 5.500 de angajati in intreaga Europa si 10 fabrici de productie majore cu sediul in Belgia, Republica Ceha, Franta, Germania, Italia, Olanda, Turcia si Marea Britanie.

La nivel global, compania DAIKIN este renumita pentru abordarea sa inovatoare in ceea ce priveste dezvoltarea de produse, precum si pentu calitatea de neegalat si versatilitatea solutiilor sale integrate. Cu o experienta de peste 90 de ani in proiectarea si fabricarea de tehnologii de incalzire si racire, Daikin este lider de piata in tehnologia pompelor de caldura. Daikin VRV si Daikin Altherma sunt cele mai vandute sisteme de pompe de caldura in Europa, cu peste 500.000 de sisteme livrate pana in prezent.

Cum sa decorezi locuinta in aceasta vara? Idei de amenajare pentru sezonul estival

Nuante precum marsala, turcoaz sau albastru marin, alaturi de motive cu inspiratie nautica, fructata sau florala stau la baza ideilor de amenajare recomandate pentru sezonul estival, potrivit Chic Ville, conceptul de magazin home&deco 100% ambiental.

„In aceasta vara ne jucam cu marsala, culoarea anului 2015, pe care o putem combina de minune cu nuante temperate de turcoaz sau cu albastrul pastel. De asemenea, putem opta pentru un albastru marin, puternic, care merge de minune cu elemente din ratan sau lemn deschis la culoare”, recomanda Marius Serbanescu, Director de Achizitii al Chic Ville.

Decor marin cu iz de vacanta

Potrivit afirmatiilor sale, vara 2015 este momentul ideal pentru o redecorare inspirata din motive nautice. Corabii, carme, vaporase, franghie cu noduri marinaresti, corali, scoici, pesti - toate acestea sunt motivele ce trebuie sa se regaseasca in ambientul unei locuinte ce se pregateste de zile senine de vara. Pentru dining sau bucatarie este recomandata o fata de masa cu simboluri marine ce poate fi completata cu vesela cu aceeasi tematica in nuante de albastru si turcoaz, de inele pentru servetele cu scoici si sfesnice maiestuoase din cupru.

chic ville idei amenajari
Celor care isi doresc mici indicii ale verii in locuinta lor le sunt recomandate recipientele din sticla care pot fi decorate cu nisip, scoici, lumanari. Acestea sunt extrem de versatile si pot fi mereu decorate in functie de sezon, fiind o varianta ingenioasa pentru orice locuinta.
Pentru iubitorii stilului rustic, Chic Ville recomanda carafe cu motive marine si jardiniere antichizate in nuante de alb si turcoaz, precum si numeroase produse specifice decorurilor provensale, printre care se numara stropitori, tavi, cesti pentru ceai, perne si tablouri decorative.

chic ville idei amenajari rustic
Decor fresh cu levantica

Si levantica se regaseste din plin in peisajul acestei veri. Decoratiunile cu aceste motive au rolul de a aduce o atmosfera jucausa si fresh in locuinta. Levantica este prezenta de la ghivece pictate cu flori, la tavi pentru servit ceaiul ce vin la pachet cu cesti si servetele asortate.

chic ville decor fresh cu levantica
„Decorarea locuintei pentru sezonul de vara sta in micile detalii. Pot fi folosite motive inspirate din campurile de lavanda pentru a crea un colt special, lila. O idee recomandata de Chic Ville este montarea unui tablou cu motive similare si asezarea pe canapele de perne imprimate cu flori de lavanda pentru a da un aer de efect, tineresc, care sa imbie la visare”, a mai spus Marius Serbanescu.

Decor cu motive fructate

Vesela decorata cu capsuni, figurine in forma de fructe sau carafele deco sub forma de portocale sau lamaie devin piese statement care dau tonul intregii mese.

chic ville idei amenajari cu fructe
Cei care detin o casa in stil clasic, pot oferi impozanta decorurilor existente cu vaze, fructiere si ghivece toscane sau coronite decorative din buxus.

„Produsele de sezon se vor incadra perfect in decorul pre-existent atat timp cat le introducem in zone adecvate, complementare acestora. Pastrarea unei unitati cromatice este, de asemenea, esentiala”, a mai spus Marius Serbanescu.

Chic Ville lanseaza colectia de vara

Odata cu inceperea sezonului estival si pentru a veni in sprijinul celor care cauta idei de amenajare, Chic Ville lanseaza o gama noua de decoratiuni si propune peste 200 de tipuri de produse, menite sa aduca un plus de prospetime in orice locuinta.

„De la fete de perne cu scoici, pana la farfurii in forma de capsuna sau pesti turcoaz, fiecare colectie contine produse accesibile pentru completarea decorurilor existente, indiferent de stilul preferat: clasic, rustic, ori toscan”, a afirmat Marius serbanescu.

chic ville idei amenajari scoici
Atent selectionate de la producatori a caror prezenta constanta se remarca in cadrul targurilor de design, deco si lifestyle din Europa, toate produsele sunt alese in functie de trendurile actuale pe piata din Occident.

In ceea ce priveste preferintele romanilor pentru decoratiunile de vara, din experienta anilor anteriori, Chic Ville observa atentia sporita pe care clientii o acorda produselor destinate servirii mesei. De asemenea, un interes crescut pe perioada verii exista si pentru decoratiunile de gradina.

„Produsele pentru vara au un succes foarte mare deoarece, contrar conceptiei generale ca ele pot fi utilizate doar in perioada de sezon, stilul eclectic, care predomina in design-ul din ultimii ani, incurajeaza folosirea lor in orice moment al anului prin asocieri ludice si atractive”, a incheiat Marius Serbanescu.

Despre Chic Ville

Chic Ville este reteaua de magazine de decoratiuni interioare ce pune la dispozitia clientilor o gama variata de produse cu un aer clasic, vintage, pana la industrial contemporan.

Printre cele 9.500 de tipuri de produse aflate in stoc se afla de mic mobilier (mese, scaune, fotolii, comode, birouri, etajere, biblioteci), obiecte de sticla, ceramica, accesorii pentru bucatarie, obiecte de decor, textile, perne, plante decorative si cadouri sau suveniruri.

In acest moment Chic Ville detine doua magazine in Cluj-Napoca, iar al treilea este localizat in Bucuresti. De asemenea, cei pasionati de frumos pot vizita si magazinul online www.chicville.ro pentru a vizualiza toata gama de produse.

miercuri, 13 mai 2015

Roca anunta noi oferte pentru toalete suspendate pentru colectiile Victoria, Tipo si Neo de la Zoom

- Colectia eleganta si atemporala Victoria ofera un set complet de toaleta suspendata cu sistem de instalatie la numai 999 lei, TVA inclus. - Desi este lansata de numai un an, colectia Tipo a devenit imediat un best-seller in Romania si va oferi romanilor si mai multe motive sa o prefere cu noua oferta pentru sistemul de toaleta suspendata la 1389 lei, TVA inclus

Cel mai mare producator de obiecte sanitare din lume, Roca, aduce noi oferte pentru cele mai bine vandute colectii ale sale in Romania, Tipo si Victoria, solutii practice cu functii de economisire a apei si portelan de inalta calitate, usor de intretinut.

Portelanul folosit de Roca este unul dintre cele mai rezistente materiale folosite de producatorul global, cu o stralucire de lunga durata si usor de curatat datorita suprafetei fine si lucioase. Totodata, modelul de toaleta suspendat de perete permite o curatare a spatiului baii mai rapida, usoara si in profunzime, fie ca este o locuinta sau spatiu public. Unul dintre obiectivele companiei Roca este de a reduce consumul de apa, astfel incat functia de tras apa cu debit dublu devine obligatorie pentru orice sistem de toaleta, ambele oferte prezente respectand regula.

Roca Victoria WHWC Ambient
Toaleta suspendata Victoria, la doar 999 lei (TVA inclus)

Roca Victoria WHWC
Victoria este una dintre cele mai cunoscute colectii de la Roca, ale carei principale caracteristi sunt simplitatea si functionalitatea. Colectia ofera produse variate, de la obiecte sanitare la mobilier, toate avand un design versatil, adaptabile oricarui spatiu privat sau public. Setul de toaleta Victoria este acum disponibil la 999 lei (TVA inclus), si au vasul de toaleta suspentada din colectia Victoria, cu rama incastrata cu rezervor, clapeta cu dubla actionare a rezervorului, la 3 si 6 litri, si capac de toaleta Victoria.

Toaleta suspendata Tipo, la doar 1389 lei (TVA inclus)

Colectia Tipo este o reinterpretare moderna a spatiilor clasice de toaleta: aduc un design accesibil tuturor, o sintetizare perfecta a obiectelor sanitare si formelor in linii simple si curate. Liniile curbate specifice colectiei o fac extrem de adaptabila in oricare spatiu de baie si indiferent de tipul de mobilier. Setul de toaleta include o rama incastrata cu rezervor de apa, vasul de toaleta, sistem dublu de actionare a rezervorului cu 3 sau 6 litri si capac de toaleta Tipo, toate la 1389 lei (TVA inclus).

Roca Tipo oferta WC
Puteti afla mai multe informatii despre produsele Roca si distribuitorii sai la:
www.ro.roca.com

Despre Roca

Roca este o companie dedicata proiectarii, producerii si comerc ializarii de produse pentru baie, obiecte din gresie si ceramica care pot fi utilizate in arhitectura, constructii si in designul de interior. Compania are 21.100 de angajati, 76 centre de productie si este prezenta in mai mult de 135 de tari de pe toate cele cinci continente.

Roca, brand lider in definirea spatiilor baii, colaboreaza cu urmatorii prestigiosi designeri, arhitecti si designeri de interior de prestigiu: R. Moneo, D. Chipperfield, Z. Hadid, Herzog & de Meuron, Schmidt & Lackner si J. Mariscal, printre altii. In plus, compania se implica in mod constant in dezvoltarea si promovarea initiativelor care ajuta la protejarea mediului. Ca parte a angajamentului sau fata de mediu, Roca dezvolta permanent produse noi, ce urmaresc conservarea resurselor de apa.
www.roca.com
www.ro.roca.com

Ideea Chic Ville - Cutiile din ratan sau Cum sa Depozitezi Inteligent

Potrivit specialistilor in design interior din echipa Chic Ville, conceptul de magazin home&deco 100% ambiental, cea mai mare problema cu care se confrunta oricine in amenajarea ambientului este depozitarea obiectelor de mici dimensiuni.

„Oricine are in casa diverse obiecte marunte, de care nu se poate desparti, dar care nici nu isi gasesc niciodata un loc special. Spre exemplu, o palarie primita de la o bunica, scrisori de la prietenii din liceu, stilolul de la primul examen. Tocmai din acest motiv, recomandarea noastra este ca din nicio casa sa nu lipseasca o cutie din ratan”, este de parere Marius serbanescu, Director de Achizitii al Chic Ville.

Potrivit afirmatiilor sale, ratanul este de ceva timp in topul tendintelor in amenajarea interioara, datorita versalitatii sale si aspectului natural. Fie ca este in nuante deschise sau mai puternice, sau chiar daca are si mici insertii de metal, acesta poate fi inclus in orice timp de ambient.

„In camera de zi este bine sa existe un loc unde sa depozitam revistele sau decoratiunile tematice, cum e tipul celor de Craciun. intr-un cufar de ratan le putem ‘ascunde’ si totusi putem avea acces rapid la ele”, a mai spus Marius Serbanescu.

Chic Ville - cutie din ratan
Si in dormitor o astfel de ladita poate fi locul ideal pentru aranjat obiecte de toaleta si chiar divsere textile precum paturi sau perne decorative. Un astfel de cufar poate fi folosit cu succes chiar si in bucatarie, pe hol sau in baie.

Chic Ville - cufar din ratan
Char si intr-un birou ratanul poate fi solutia salvatoare pentru dosare, cutii de creioane sau agende.

„Indiferent de stilul de amenajare adoptat, cufarul de ratan poate fi combinat cu alte decoratiuni in culori pale sau nuante puternice. In acest fel colturile in care este plasat capata un aer unic”, a afirmat Marius Serbanescu.

Chic Ville - cutie ratan
Specialistul Chic Ville a subliniat, de asemenea, ca depozitarea in aceste cutii este foarte eficienta, iar accesul la obiecte este rapid. In plus, ratanul este un material rezistent in timp, usor si nu se deterioreaza rapid. Acesta se curata usor si, fiind lucrat manual, are acea amprenta ce ii da unicitate si personalitate.

Despre Chic Ville

Chic Ville este reteaua de magazine de decoratiuni interioare ce pune la dispozitia clientilor o gama variata de produse cu un aer clasic, vintage, p?na la industrial contemporan.

Printre cele 9.500 de tipuri de produse aflate in stoc se afla de mic mobilier (mese, scaune, fotolii, comode, birouri, etajere, biblioteci), obiecte de sticla, ceramica, accesorii pentru bucatarie, obiecte de decor, textile, perne, plante decorative si cadouri sau suveniruri.

In acest moment Chic Ville detine doua magazine in Cluj-Napoca, iar al treilea este localizat in Bucuresti. De asemenea, cei pasionati de frumos pot vizita si magazinul online www.chicville.ro pentru a vizualiza toata gama de produse.

marți, 12 mai 2015

Roca sustine o conferinta internationala organizata de universitati din 4 tari

Roca, cel mai mare producator de obiecte sanitare, dovedeste din nou increderea pe care o are fata de tinerii arhitecti romani si studenti, sustinand doua conferinte internationale pe teme de arhitectura, organizate in 12 si 13 mai, in Bucuresti.

In 12 si 13 mai, Institutul Cervantes din Bucuresti va organiza, cu sustinerea Roca si in parteneriat cu Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, doua conferinte prezentate de arhitect doctor Pablo Olalquiaga Bescos si Luis Segundo Aran Sastre, ambii profesori la universitatea University Alfonso X El Sabio din Madrid.

Evenimentul va avea loc la Institutul Cervantes din Bucuresti (Bd. Regina Elisabeta 38) dupa cum urmeaza:

- marti, 12 mai, ora 18:00 – conferinta “Intelect sau disciplina? Reflectii critice asupra interventiei asupra patrimoniului”, sustinuta, in limba engleza, de arh. dr. Pablo Olalquiaga
- miercuri, 13 mai, ora 18:00conferinta “Mai putin inseamna mai mult. Un exemplu critic”, sustinuta in limba spaniola cu traducere consecutiva in limba romana, de arh. dr. Luis Segundo Arana Sastre.

Intelect sau disciplina? Reflectii critice asupra interventiei asupra patrimoniului - arh. dr. Pablo Olalquiaga
Cele doua conferinte se inscriu in programul workshop-ului international „Vestigiile istorice ca suport pentru proiectul contemporan de arhitectura”, organizat de patru universitati de arhitectura de top din Romania, Spania si Italia, in perioada 9 – 19 mai. Workshop-ul implica participarea a 10 profesori universitari si 35 de studenti din cele trei tari.

1. Universitatea de Arhitectura Federico II, Napoli, Italia
2. Politecnico di Milano, Milano, Italia
3. Universitatea Alphonso X El Sabio, Madrid, Spania
4. Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, Bucuresti, Romania

Mai putin inseamna mai mult. Un exemplu critic - arh. dr. Luis Segundo Arana Sastre
Participarea la conferinta este gratuita si deschisa tuturor studentilor, arhitectilor profesionisti si publicului larg interesat de arhitectura si design.

Aceasta nu este prima data cand Roca sustine tinerii designeri din Romania si isi dovedeste increderea in talentul lor. La finalul anului trecut, compania a organizat o conferinta speciala pentru a anunta inceputul noii editii a competitiei internationale de design Jumpthegap, la Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, unde invitat special a fost designerul recunoscut international si membru al juriului Guta Moura.

Pe parcursul celor aproape 100 de ani de activitate, Roca a investit in inovatie, tehnologii mereu de ultima generatie si in cei mai buni designeri ai lumii. A lucrat cu Gabriele & Oscar Buratti, care au proiectat unitatea de toaleta si lavoar revolutionara W+W, Antonio Bullo, specializat pe ceramic ce a proiectat sase colectii pentru Roca, una dintre ele fiind si The Gap, printre cele mai bine vandute la nivel international, David Chipperfield, Bel?n y Rafael Moneo, fiica si tata, unii dintre cei mai faimosi arhitecti Spanioli, iar lista continua si cu multi alti arhitecti recunoscuti la nivel international.

Detalii despre cei doi profesori

Pablo Olalquiaga a absolvit Universitatea ETS de Arhitectura din Madrid si este Doctor Arhitect cum laudae al aceleeasi universitati. De-a lungul carierei sale a lucrat cu birourile Alison & Peter Smithson Architects si David Chipperfield Architects la Londra. in prezent conduce biroul de arhitectura Olalquiaga Arquitectos, la Madrid, dezvoltand proiecte de urbanism si design de interior, atat pentru sectorul public, cat si pentru cel privat. Lucrarile sale au primit numeroase premii atat nationale, cat si internationale, intre ele Premiul pentru Constructie acordat de Colegiul Arhitectilor din Madrid, premiul ASPRIMA pentru cea mai buna publicitate imobiliara si Premiul Sanchez Esteve pentru constructie acordat de Colegiul Oficial de Arhitecti din Cadiz.

In ceea ce priveste mediul academic este profesor de proiecte arhitectonice la Universitatea Alfonso X el Sabio. A publicat „Carte despre curbe” si articole indexate in reviste de specialitate precum RITA, ZARCH si Constelaciones. A sustinut conferinte si a participat la numeroase workshop-uri si seminarii ale ETS la Madrid, la Facultatea de Arhitectura din Belgrano in Buenos Aires, la VGT University la Vilnius si la Universitatea Ion Mincu din Bucuresti. Este membru de la Comitetului Reprezentantilor Colegiului Oficial al Arhitectilor din Madrid si membrul al Comisiei Internationale si al Comisiei Universitare de Arhitectura din Spania.

Luis Segundo Arana Sastre a absolvit Universitatea ETS din Madrid, si-a inceput activitatea profesionala in 1982, dupa ce a realizat diverse lucrari atat in domeniul privat, cat si in cel public, unele dintre ele recenzate in reviste internationale precum Domus y Bauwelt. A fost finalist in cadrul celei de-a III-a Bienale de Arhitectura Spaniola 1993-1995.

Doctor al Universitatii Politehnice din Madrid, din anul 2003 este profesor de Proiecte Arhitectonice la scoala Politehnica Superiora a Universitatii Alfonso X El Sabio. A sustinut cursuri si conferinte mai ales in domeniul interventiilor arhitectonice asupra teritoriului, monumentelor de patrimoniu sau istorice. A condus Seminarul despre Interventii Arhitectonice asupra cladirilor si monumentelor de patrimoniu, organizat anul trecut la Universitatea Alfonso X el Sabio, in parteneriat cu Universitatea Ion Mincu si Universita degli studi di Napoli Federico II. In prezent lucreaza la un proiect de cercetare despre patrimoniu si scrie articole de critica arhitectonica pentru Grupul de cercetare ARKRIT al Universitatii Politehnice din Madrid, desfasurand, in acelasi timp, munca de profesorat si cea de arhitect liber profesionist. Despre Roca

Roca este o companie dedicata proiectarii, producerii si comercializarii de produse pentru baie, obiecte din gresie si ceramica care pot fi utilizate in arhitectura, constructii si in designul de interior. Compania are 21.100 de angajati, 76 centre de productie si este prezenta in mai mult de 135 de tari de pe toate cele cinci continente.

Roca, brand lider in definirea spatiilor baii, colaboreaza cu urmatorii prestigiosi designeri, arhitecti si designeri de interior de prestigiu: R. Moneo, D. Chipperfield, Z. Hadid, Herzog & de Meuron, Schmidt & Lackner si J. Mariscal, printre altii. In plus, compania se implica in mod constant in dezvoltarea si promovarea initiativelor care ajuta la protejarea mediului. Ca parte a angajamentului sau fata de mediu, Roca dezvolta permanent produse noi, ce urmaresc conservarea resurselor de apa.

www.roca.com
www.ro.roca.com

luni, 11 mai 2015

Decorul original al gradinii: 6 idei

Pentru a amenaja o gradina iesita din comun, trebuie in primul rand sa alegi o tema, un concept care sa iti placa. Ai multe variante: gradina japoneza uscata, sau cu un lac, gradina simetrica, de inspiratie italiana sau gradina rustica, cu elemente mediteraneene. Apoi, trebuie sa alegi materialele, iar pentru o resistenta indelungata, dar si pentru un aspect inedit, tendintele dicteaza folosirea materialelor naturale: piatra naturala (mozaicuri, bolovani, nisip decorativ) sau lemn. Iata cateva idei pentru decorul original al gradinii:

Gradina cu rau si cascade

Gradina cu rau si cascade, sursa realwooddecks.com
Sursa foto: realwooddecks.com
Susurul apei intr-o gradina are intotdeauna un efect relaxant. Insa un rau in miniatura, cu caderi de apa si maluri imbracate in piatra, se poate dovedi un adevarat miraj pentru gradina ta de vara. Construieste doua bazine colectoare pentru apa pluviala in doua capete opuse ale gradinii. Ideal ar fi ca terenul sa aiba o usoara panta, dar daca acest avantaj nu iti este dat de relief, poti chiar tu sa dai o inclinatie cursului de apa. Sapa o albie intre cele doua bazine si foloseste piatra naturala pentru a placa cursul apei. De-a lungul albiei ridica mai multe praguri pentru da forta si efect raului tau artificial.

Decor suplimentar

Pe marginea cursului de apa poti amplasa bolovani decorativi cu forme neregulate care sa lase impresia ca raul din gradina ta si-a sapat albia direct in piatra. Bolovanii decorativi Makedon https://www.piatraonline.ro/decor-de-gradina/decor-gradina-bolovani-makedon-kg sunt de efect intr-un astfel de decor original, roca lor lasand impresia unui canion in miniatura slefuit de fortele naturii.

Din loc in loc poti aseza ghivece si jardiniere din piatra naturala care sa adaposteasca plante iubitoare de mediu umed. Cu putin efort, muschiul de padure asezat pe piatra va ajunge sa imbrace si vasele de flori, mai ales daca acestea se gasesc intr-o portiune usor umbrita. Jardinierele caseta de la PIATRAONLINE https://www.piatraonline.ro/jardiniere-flori sunt realizate in forme si dimensiuni diferite, astfel incat poti alege cele mai potrivite vase pentru proiectul tau.

Gradina in trepte

In cazul in care terenul de langa casa ta are un relief mult prea accidentat pentru a-ti permite organizarea unei gradini clasice, foloseste-ti imaginatia si da viata unor gradini suspendate. Taie in sol diverse trepte care sa ajute la mentinerea unei cai de acces intre diferite zone ale gradinii.

Mozaic original

Mozaic pebbles alee gradina, sursa foto biddecor.com
Sursa: biddecor.com
Poti delimita diverse spatii in oaza ta de verdeata cu ajutorul unor materiale de constructii usor de procurat, prin proiecte de do-it-yourself simple si placute: poti de exemplu crea un mozaic din pebbles de diferite culori, in spirala sau intr-o alta forma, inventata de tine. Piatra se aplica cu un adeziv, iar mai multe detalii despre proces gasesti pe blogul PIATRAONLINE http://blog.piatraonline.ro/cum-faci-un-mozaic-din-pebbles/

Terasa in stil antic

Daca esti atras de impresionantele amenajari de inspiratie greceasca, poti crea o terasa in gradina, cu o pergola de lemn, sustinuta de coloane din acest stil. Daca adaugi cateva scaune si o masa in stilul dorit si ghivece masive, cu flori colorate, sau o perdea de plante cataratoare, vei ajunge la o atmosfera impresionanta.

Fantani inedite

fantani artezine sursa houzzz.com
Sursa foto: houzz.com
Prezenta apei este un element relaxant, in orice forma: fie ca ai destul spatiu incat sa amenajezi un mic lac, fie mergi pe varianta mai putin costisitoare, adica o fantana arteziana sau o cismea. Prezenta unei fantani arteziene in gradina va aduce un strop de atmosfera italiana, pe care ai putea sa o intaresti gandind tot spatiul pornind de la simetrie – alei care sa inconjoare fantana sau plante si flori aranjate “in oglinda”

Daca esti in cautarea materialelor din piatra naturala cu care sa iti amenajezi gradina si vrei mai multe idei si recomandari, trimite detaliile proiectului tau specialistilor in piatra naturala de la www.piatraonline.ro

vineri, 8 mai 2015

MCA lanseaza un motor Eco Friendly: Sommer RUNner, automatizarea pentru porti cu un consum redus de energie

MCA Grup, cel mai mare producator de usi de garaj sectionale din Romania, a lansat, in luna mai, automatizarea pentru porti liniare RUNner, cu motor Eco Friendly, un produs de ultima generatie de la Sommer Germania. Este „prietenos” (n.r.: „friendly” in engleza) datorita consumului redus de energie, avand un caracter atat ecologic, cat si economic.

Astfel, noul RUNner se detaseaza generos fata de restul automatizarilor in ceea ce priveste consumul, cu doar 0,5 W tensiune in alimentare, comparativ cu 2 W, consumul altor automatizari din categoria sa. Iar in ceea ce priveste puterea absorbita, motorul RUNner este clar lider detasat la economisire, cu doar 125 W fata de alte motoare care consuma intre 250 si chiar 800 W. Pe termen lung, se obtine o diminuare a costurilor de functionare, datorita consumului redus de curent electric.

Ideal atat pentru destinatie rezidentiala, cat si industriala, RUNner este motorul potrivit pentru porti liniare cu greutate mare, de pana la 600 kg, si cu o lungime de cursa de pana la 8 m.

MCA, Sommer RUNner
Baterie de backup, solutia in cazul unei pene de curent

Automatizarea RUNner este prima din gama MCA care aduce ca beneficiu confortul nelimitat prin posibilitatea de echipare optionala cu baterie de backup. Astfel, in cazul unei pene de curent, bateria preia consumul si automatizarea isi poate continua functionarea, fara a fi nevoie ca utilizatorul sa efectueze o deblocare manuala.

MCA RUNner Set
In plus, sistemul de recunoastere automata a obstacolelor al automatizarii RUNner asigura un grad ridicat de protectie, fiind mai rapid datorita upgrade-ului softului.

MCA Poarta liniara
In gama de produse MCA se regasesc usi sectionale rezidentiale si industriale si usi tip rulou, rulouri exterioare, copertine si pergole, grilaje metalice, automatizari pentru porti liniare si batante, precum si o varietate de produse din sfera inchiderilor industriale. MCA este cel mai vandut brand autohton de usi de sectionale, controlat de societatea MILCA SRL. Producatorul roman cu o experienta de 17 ani are la Jilava, langa Bucuresti, cea mai mare fabrica de profil din Europa de Sud-Est si asigura livrari oriunde in tara.

De asemenea, MCA exporta in Belgia, Franta, Italia, Austria, Germania, Serbia, Bulgaria si Republica Moldova. In 2014, grupul a realizat o cifra de afaceri de 7,5 milioane de euro, iar 30% din productie s-a indreptat catre export.

Gealan, lider pe piata locala de profile din PVC devine Furnizor Oficial al Casei Regale a Romaniei

Gealan, lider pe piata locala de profile din PVC pentru ferestre si usi, primeste titlul de Furnizor Oficial al Casei Regale a Romaniei, ca semn de recunoastere a calitatii produselor si serviciilor oferite, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Palatul Elisabeta. Titlul de Furnizor al Casei Regale este inmanat domnului Aurel Vlaicu, COO Gealan Romania, de catre Alteta Sa Regala Principesa Margareta.

Colaborarea dintre Gealan si Casa Regala a Romaniei a inceput in anul 2014 cand compania a devenit partener al Casei Majestatii Sale Regelui, prin furnizarea de ferestre si usi pentru renovarea a doua cladiri aflate pe Domeniul Regal de la Savarsin, statut premergator obtinerii titlului de Furnizor Oficial.

”Aprecierea serviciilor si alegerea produselor noastre de catre Altetele Sale Regale ne onoreaza si in acelasi timp ne motiveaza sa livram la cele mai inalte standarde, asa cum o facem de aproape doua decenii. Suntem mandri ca doua cladiri incarcate de istorie si-au pastrat eleganta si au redevenit functionale datorita celor mai moderne inovatii ale ferestrelor Futura. Totodata, ne propunem sa pastram traditia si sa oferim in continuare Casei Regale a Romaniei solutii complete pentru rezultate remarcabile si durabile”, a declarat Aurel Vlaicu, COO Gealan Romania.

Gealan ceremonie Palatul Elisabeta
Casa Majestatii Sale Regelui a ales sa foloseasca cea mai noua gama de ferestre Futura pentru renovarea Casei Musafirilor si Casei Intendentului. Specialistii Gealan au realizat in premiera ferestre cu imbinarea profilelor la unghi de 90 de grade si caserarea cu decor lemn in nuanta de nuc pe intreaga suprafata a profilului, inclusiv pe interior, pentru a mentine aspectul ferestrelor traditionale.

Principesa Margareta Aurel Vlaicu
Prin proiectul desfasurat pe Domeniul Regal de la Savarsin, compania Gealan a demonstrat inca o data faptul ca poate respecta si cele mai exigente cerinte, folosind produse ce imbina ultimele tehnologii cu neovia estetica. Astfel, acestea reusesc sa pastreze infatisarea autentica a fatadelor, fiind solutia ideala pentru renovarea cladirilor monument istoric.

Principesa Margareta Titlu Furnizor Oficial Gealan
Despre GEALAN ROMANIA

Gealan Romania, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de profile din PVC, este compania care produce, de aproape 20 de ani, profile din PVC pentru usile si ferestrele din casele fiecaruia. in prezent Gealan Romania are cea mai mare notorietate in Romania pe piata ferestrelor din PVC. Compania colaboreaza cu circa 450 de firme partenere in Romania pentru care livreaza tone de profile PVC, dar si componentele si tehnologia necesara productiei de ferestre termoizolante din PVC. Printre produselele din portofoliu se regasesc rulouri, obloane si diferite accesorii pentru ferestre si usi.

www.gealan.ro
www.ferestrepentrucasepasive.ro