vineri, 27 mai 2016

De ce este in crestere cererea de aluminiu?


Poate fi greu de crezut, dar acum doar 150 ani aluminiul era considerat un metal destul de inaccesibil. Astazi aluminiul se claseaza pe locul doi ca volumul total consumat intre toate metalele, depasit doar de otel. In deceniile urmatoare cererea de aluminiu va continua sa creasca. Progresele recente din industria auto, cresterea rapida a oraselor, noile utilizari potentiale ale aluminiului ca un substitut pentru cupru in industria energetica si multe alte tendinte arata ca acest metal este bine plasat pentru a-si consolida pozitia sa dominanta ca un material structural cheie al secolului 21.

Materiale de constructie din aluminiu sunt fabricate din aliaje care sunt rezistente la intemperii, coroziune si la efectele daunatoare ale efectele razelor UV, asigurand performante optime pentru o foarte lunga perioada de timp.

Pentru a va bucura de avantajele acestui material H Metal va pune la dispozitie urmatoarele categorii de produse: teava aluminiu, laminate aluminiu si tabla aluminiu.

Piata aluminiului este formata din producatorii de aluminiu primar si a aliajelor sale, producatorii de produse din aluminu si producatorii de aluminiu din materii prime prelucrate (aluminiul reciclat).

bara rotunda din aluminiu h-metal.ro

Aluminiul primar este cel obtinut pe cale directa din bauxita. Cele mai mari rezerve de bauxita sunt concentrate in zonele tropicale si subtropicale, astfel incat principalele capacitati de productie sunt furnizate de catre tarile din Asia de Sud-Est, America Latina si Africa, precum si Australia. De regula, instalatiile de productie de alumina sunt de asemenea situate in aceste regiuni, ceea ce face posibil exportul unui produs mai complex, cu valoare adaugata.

tabla groasa din aluminiu h-metal.ro

In fiecare an, productia de aluminiu creste in lume, ca urmare a cererii tot mai mare pentru acest metal.

teava rotunda din aluminiu h-metal.ro

In medie, cererea mondiala de aluminiu creste cu 5-7% anual. De exemplu, consumul global de aluminiu primar in 2014 a crescut cu 7% in comparatie cu 2013 - la valoarea de 54.8 milioane de tone, iar in 2015, cererea mondiala a crescut cu inca 6% ajungand la valoare de 58 de milioane de tone.

Despre H Metal

H Metal societate de distributie de produse metalurgice, este una dintre putinele firme de pe piata din Romania care poate satisface cea mai importanta necesitate a clientilor: aceea de a economisi timp si energie in scopul gasirii celor mai bune materiale si servicii de profil.

Societatea si-a inceput activitatea pe acest domeniu in 2009. Principalele atu-uri ale H Metal sunt rapiditatea, seriozitatea si profesionalismul cu care trateaza fiecare comanda primita.

H Metal livreaza in toata tara atat produse comune, cat si de calitate speciala. Produse atipice inseamna produse normale (profile, tabla, europrofile) de dimensiuni normale, dar in calitati speciale de otel sau produse de dimensiuni speciale – mari, lungi, groase, late sau dimensiuni + calitate otel.

Pentru mai multe detatii vizitati site-ul H Metal: http://www.metal-online.ro/

joi, 26 mai 2016

Care sunt criteriile arhitectilor in selectarea sistemelor din aluminiu?


Potrivit Reynaers Aluminium Romania, parte a liderului european pe segmentul solutiilor de aluminiu pentru sectorul de constructii, cerintele arhitectilor s-au schimbat semnificativ in ultimii ani, acestia solicitand din ce in ce mai des solutii si produse performante pentru a-si pune creativitatea in opera.

„Odata cu noile tehnologii de productie, a noilor tendinte in materie de design si a cerintelor de pe plan international, arhitectii de pe piata locala cauta parteneri inovatori care, prin produsele lor, pot satisface cerinte legate de luminozitate, design si performanta”, a declarat Daniel Popa, Country Manager Reynaers Romania.

Astfel, potrivit companiei, cele mai importante tendinte care se remarca din proiectele arhitectilor vizeaza, in primul rand, maximizarea luminii naturale prin profile cat mai subtiri care sa sustina vitraje cat mai mari. De asemenea, produsele solicitate trebuie sa fie disponibile intr-o gama cat mai larga de culori si sa ofere performante ridicate.

In acest sens, reprezentantul companiei mentioneaza faptul ca, in cazul tamplariei de aluminiu, arhitectii cauta produse dezvoltate in urma unor procese ample de cercetare si care sunt supuse la numeroase teste inainte de a fi comercializate.

„In plus, un alt aspect foarte important pentru arhitecti in selectarea sistemelor este garantia de 10 ani oferita. In urma unui tratament special de vopsire cu pre-anodizare, garantia se poate extinde pana la 25 ani”, a completat Daniel Popa.

Daniel Popa, Country Manager Reynaers Romania

Reynaers a livrat, in doar 6 luni, materiale pentru 13.000 mp de fatada la proiectul Oregon Park

Unul dintre cele mai provocatoare proiecte pentru Reynaers din punct de vedere al complexitatii constructiei si volumului de materiale livrat a fost Oregon Park, cel mai mare proiect din piata in 2015. Pentru acest ansamblu inovativ de birouri compania a livrat sistemul CW65EF pentru 13.000 mp de fatada unitised, principala provocare fiind conceperea unui sistem de fatada modulara personalizat pentru a intruni cerintele arhitectului.

Oregon-Park

Potrivit reprezentantului companiei, acest proiect demonstreaza intocmai citeriile pe care arhitectii pun pret in selectarea produselor necesare. Astfel, aspectul futuristic al cladirii este redat cu ajutorul unor profile ornament fixate de structura peretului cortina. Mai mult, datorita sistemelor de aluminiu utilizate, s-a putut obtine o izolatie termica excelenta care poate reduce consumul de energie considerabil.

„O alta particularitate care transforma acest proiect intr-unul inovator este integrarea ferestrelor cu deschidere exterioara, actionate manual la distanta, acest sistem numarandu-se in topul celor mai solicitate produse pentru cladiri out-of-the-box”, a incheiat reprezentantul Reyaners.

Despre Reynaers Romania

Cu sediul central in Duffel, Belgia, Reynaers Aluminium este unul din liderii europeni specializati in dezvoltarea solutiilor durabile de aluminiu pentru usi, ferestre, pereti cortina, sisteme glisante, parasolare si sere. Infiintata in anul 1965, compania Reynaers are peste 1.500 de angajati in 37 de tari din intreaga lume si exporta in peste 60 de tari de pe 5 continente.

Prezenta pe piata locala inca din 2006, Reynaers Aluminium Romania a cunoscut o crestere rapida pe piata de profil, produsele adresandu-se proiectelor rezidentiale, comerciale, office sau industriale. In 2015 compania a raportat, pe plan local, un business de 7 milioane de euro.

Printre lucrarile de referinta ale companiei se numara Aeroportul Henri Coanda, Brasov Business Park, Promenada Mall, Aeroportul din Cluj-Napoca sau Plaza Romania.

Anul acesta Reynaers sarbatoreste 51 de ani de existenta pe piata, aniversare ce va fi marcata de un eveniment la sediul central din Duffel unde se vor reuni parteneri din toata lumea.

marți, 24 mai 2016

Profilul cumparatorului de pavele. Ce forme si culori prefera romanii cand isi amenejeaza gradinile?


Majoritatea romanilor care isi amenajeaza gradinile aleg pavele si borduri in culori clasice, preferand formele care permit realizarea unor modele dinamice, potrivit Symmetrica, liderul pietei locale de pavele si borduri vibropresate si cel mai mare producator autohton.

”Pavelele reprezinta un element major de personalizare a oricarei curti, conferindu-i acesteia un aer modern si un aspect ordonat. in ultimul timp am observat ca romanii pun un accent tot mai mare pe acest tip de amenajare atunci cand isi construiesc sau isi renoveaza gradinile, alegand culori clasice, dar forme curajoase, pentru un efect deosebit”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv Symmetrica.

Astfel, potrivit companiei, cele mai comandate culori pentru pavarea intregii curti sunt gri, rosu si nuante apropiate de aceste culori, precum gri-antracit sau portocaliu-maro, preferintele in sensul acesta neschimbandu-se foarte mult de-a lungul timpului. Asadar, cand vine vorba de culori, romanii aleg variantele clasice si, in acest sens, cele mai comandate sunt produsele din gama Select a Symmetrica, dar, in functie de bugetul disponibil, clientii se orienteaza si catre gamele clasice.

Symmetrica ambient - pavele-borduri

Pe de alta parte, in ceea ce priveste formele, clientii Symmetrica sunt deschisi unei multitudini de variante. In plus, alegerea pavelelor se face tot mai mult in functie de destinatia fiecarei zone a curtii, imbinandu-se astfel partea estetica, cu cea practica, potrivit reprezentantilor companiei.

Sebastian Bobu, Director Executiv Symmetrica

Asadar, pentru zonele pietonale, sunt solicitate in special formele ce permit realizarea de modele – rotunjite, ascutite, rustice sau ecologice. tinand cont de aceasta tendinta, gamele Alegria, Behaton si Eco Natura sunt cele mai cerute din portofoliul companiei.

Dezvoltatorii de ansambluri rezidentiale mizeaza pe varianta clasica

Daca persoanele fizice aleg produsele pe baza propriului gust sau conform sfaturilor unui architect, dezvoltatorii nu isi propun sa faca experiente si sa isi surprinda clientii, mizand in schimb pe alegeri clasice, de obicei intr-o singura culoare, pentru a veni in intampinarea gusturilor si asteptarilor cat mai multor viitori locatari.

Symmetrica ambient - pavele borduri

Anul trecut, din totalul business-ului Symmetrica, circa 15% a fost generat de proiectele rezidentiale. Pe acest segment, compania a livrat circa 350.000 mp de pavele, dintre care 200.000 mp persoanelor fizice, iar restul de 150.000 mp persoanelor juridice.

Symmetrica ambient - pavele borduri

Cateva dintre ansamblurile rezidentiale care au fost in proces de dezvoltare anul trecut si pentru care Symmetrica a livrat pavele si borduri sunt Cartierul Solar Bucuresti, proiecte dezvoltate de Fiald Imobiliare in Iasi si Bacau, White House Cluj-Napoca, Avangarde Residential Bucuresti, Arcca Vitan Village Bucuresti sau Baroque Residence Iasi.

Despre Symmetrica

Symmetrica este o companie 100% romaneasca, producatoare de pavele, borduri si rigole vibropresate pietonale si carosabile, intr-o gama variata de forme si culori. Aceasta a fost infiintata in 1994 de Florentina-Mihaela Stanciu (60% din actiuni) si Florin-Cristinel Stanciu (40% din actiuni).

Prima fabrica Symmetrica a fost inaugurata in 1999 la Veresti, judetul Suceava, urmata apoi de unitatile de productie de la Podu Iloaiei, judetul Iasi (2010), si Bolintin Vale, in apropiere de Bucuresti (2011), Prejmer – Brasov (2012) si Cociu – Bistrita-Nasaud (2012).

Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele si borduri se numara Arena Nationala, parcul balnear din statiunea Vatra Dornei, magazine Carrefour, Lidl, Penny Market, parcari cu pavele ecologice in Bucuresti etc. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitatea de strazi, trotuare si parcuri ecologice din intreaga tara.

The Park Apartments: Volumul rezervarilor si al tranzactiilor a crescut cu 50% in 2016


Hanner, dezvoltatorul ansamblului rezidential The Park Apartments anunta ca in 2016 a semnat peste 70 de contracte de rezervare si tranzactionare pentru apartamentele din blocurile noi. Valoarea totala a acestor unitati este de aproximativ 6 milioane de euro. Rezultatele au fost influentate de comunitatea deja formata, abordarea inedita a spatiului, colaborarea cu arhitecti si designeri de interior romani premiati, dar si cu furnizori de produse de constructie de cea mai buna calitate. Comparativ cu anul 2015 ritmul rezervarilor a crescut cu 50%. Cea mai mare parte a rezervarilor sunt in blocul THE PARK 2 – aici proprietarii se pot muta de la inceputul acestei luni.

Urmatorul pas in dezvoltarea proiectului este reprezentat de un plan de investitiii care va viza amenajarea spatiilor exterioare si a zonelor comune. Compania a alocat un buget de 500.000 de euro pentru un proiect de peisagistica destinat amenajarii unei suprafete circulare de 2.000 de metri patrati, amplasata intre cladirile 2,3 si 4. Proiectul este semnat de echipa de arhitecti peisagisti RPR – birou de studii contemporane.

Alee The Park

Un prim spatiu comun care va fi destinat exclusiv comunitatii din The Park Apartments este Clubul Rezidentilor. De asemenea, dezvoltatorul apus un accent deosebit pe fatada noilor cladiri, pe amenajarea holului de intrare in cladirea a doua, a biroului de vanzari precum si pe solutiile de interior pentru 17 showroomuri. In fiecare dintre aceste proiecte Hanner a colaborat cu designeri si arhitecti romani consacrati.

Lobby The Park

Locatarii The Park Apartments vor avea acces nelimitat la Clubul Rezidentilor. Acest spatiu design este special gandit pentru reuniuni, petreceri, timp de recreere sau lucru si pentru intalnirile de lucru ale freelancerilor care au cumparat apartamente la THE PARK. Investitia totala in aceasta amenajare este de aproximativ 70.000 de euro.

Playground The Park

Dezvoltatorul a livrat deja cladirea THE PARK 2 din proiect, iar cei care au cumparat apartamente aici au inceput deja sa se mute. In cladirea THE PARK 3 se va trece in curand la executia finisajelor. In paralel se lucreaza si la ultima cladire din proiect. Aceste trei blocuri vor totaliza un numar de 360 de apartamente.

Silviu Grigorescu, directorul general Hanner Romania

„Piata rezidentiala resimte nevoia unui accent mai mare pus de dezvoltatori pe spatiile verzi, pe dezvoltarea zonelor comune, precum si pe facilitatile pentru comunitatile de copii care se formeaza”, declara Silviu Grigorescu, directorul general Hanner Romania. „Ne dorim sa reinviem jocurile din fata blocului, sa contribuim la crearea unor comunitati puternice si sa le demonstram clientilor care au cumparat off-plan sau din faza de constructii ca tot ceea ce am promis se implementeaza la litera, asa cum este si firesc pentru o piata care trebuie sa se maturizeze”, adauga Silviu Grigorescu.

Spatiu verde The Park

Investitia initiala anuntata pentru proiectul The Park a crescut de la 37 de milioane de euro la 40 de milioane de euro. „Am invatat cu timpul mai multe despre clientii nostri si despre dorintele lor si am incercat sa cream un produs care sa raspunda cat mai fidel nevoilor acestora”, declara directorul Hanner Romania. Proiectul de peisagistica include si o zona dedicata special copiilor, precum si piste de alergare pentru cei mici si zone care ofera un spatiu intim de relaxare sau lucru. Dezvoltatorii acestui proiect estimeaza ca in prima faza ansamblul ar putea totaliza un numar de circa 150 de copii. Biroul de proiectare peisagistica RPR a ales o vegetatie versatila, astfel incat gradina sa isi pastreze farmecul in fiecare sezon. Fiecare bloc va beneficia de alte culori de plante si amenajari, astfel incat sa fie usor de identificat de catre vizitatorii locatarilor THE PARK.

Terasa apartamente verde The Park

„Piata rezidentiala din Romania este inca intr-o faza incipienta. Diferentele de pret intre un apartament de 50 de ani si unul nou sunt foarte mici. Speram la o transformare in ceea ce priveste evaluarea proprietatilor”, crede Silviu Grigorescu. „Evaluarile realizate acum de banci se axeaza in special pe suprafata apartamentului, pe finisaje si pe preturile din zona. Sunt si alte elemente importante care dau valoare unei proprietati, cum ar fi prezenta unei scoli bune in apropiere, costurile finale de locuire, facilitatile unui complex sau calitatea lucrarilor de constructie”, arata reprezentatul Hanner.

Vedere generala The Park

luni, 23 mai 2016

Cum sa alegi modelul potrivit de parchet pentru un ambient spectaculos al casei tale


Fie ca renovezi sau iti reamenajezi locuinta, alegerea pardoselii este dificila, fie ca vorbim despre cea pentru bucatarie, hol, dormitor, dressing, living, chiar si baie. Exista o multitutine de variante si modele din care putem alege, dar o podea cu parchet este o pardoseala calda care confera un ambient spectaculos.

Pardoseala din parchet

Un prim aspect important atunci cand alegem pardoseala este data si de dimensiunea camerei. Daca este o incapere spatioasa putem opta atat nuante deschise cat si inchise in functie de preferinte, dar daca incaperea este mica, se recomanda alegerea unei nuante deschise pentru a crea impresia de mai mult spatiu.

Un alt aspect important este spatiul / incaperea in care doresti sa fie aplicat: dormitor, living, baie, bucatarie, hol, balcon. In functie de destinatie, poti opta pentru un parchet din lemn sau parchet laminat rezistent la apa.

In functie de stilul pe care l-ai ales pentru casa ta, poti alege un model de parchet clasic cu un decor de lemn: stejar, nuc, frasin sau poti opta pentru un model de parchet modern: parchet alb sau parchet wenge.

parchet laminat - eMenatwork

In plus, datorita modelelor si diferitelor nuante de parchet, creezi un design deosebit oricarei incaperi. Ai posibilitatea de a alege nuante deschise sau inchise in functie de preferinte tale.

Parchet de lemn pentru o pardoseala de calitate

Alegand un model de parchet stratificat, ii oferi stil casei tale un aspect deosebit si o pardoseala de calitate. Realizat din cele mai bune specii de lemn, un parchet din lemn este alegerea ideala pentru podeaua din noua ta locuinta. Descopera modelele de parchet de calitate la eMenatwork atat parchet stratificat si parchet triplustratificat, la preturi accesibile, pentru a te bucura de toate beneficiile unei pardoseli din lemn.

parchet laminat - eMenatwork

Gama diversa de parchet de lemn de la Tarkett iti ofera psoibilitatea de a alege exact ceea ce iti doresti pentru pardoseala de acasa. In colectia de parchet Tarkett, gasesti de la parchet traditional, ca stejarul, iubit pentru duritatea si durabilitatea sa, pana la specii de lemn exotic, precum Kempas, Jatoba, mahon African.

De ce sa alegi un parchet triplustratificat pentru podea din noua ta locuinta? Pentru ca este o pardoseala cu un aspect deosebit, din lemn natural. Si ai posibilitatea de a alege din mai multe nuante de lemn care sa se potriveasca perfect cu designul casei tale. In plus, o pardoseala din parchet triplustratificat este mai rezistenta si poate arata ca noua de mai multe ori datorita faptului ca o poti rascheta de pana la 5 ori.

parchet laminat - eMenatwork

Parchet laminat

Podeaua din parchet laminat este finisajul ales de peste 70% dintre persoane pentru pardoseala din dormitoare, sufragerii, camera de zi, holuri, chiar si pentru bai si bucatarii. Parchetul laminat ofera o varietate mai mare de modele decat lemnul real. Decorurile imprimate permit posibilitati nesfarsite de a alege esentele, culorile si texturile lemnului de la stejar, frasin, pana la nuc si pin.

In plus, ai posibilitatea de a alege modele de parchet laminat modern precum cel cu aspect vintage, fiind ultimul trend in materie de parchet laminat, sau parchet laminat alb sau wenge care contribuie la realizarea unui aspect de exceptie al apartamentului sau al casei tale.

parchet laminat - eMenatwork

Dar stiai ca datorita tehnologiei avansate poti alege parchetul laminat chiar si in baie si bucatarie? Noile colectii de parchet laminat rezistent la umezeala pot fi montate inclusiv in baie, bucatarie si hol, pentru a te bucura si in aceste spatii de o pardoseala calda si fara grija ca se va umfla parchetul.

parchet laminat - eMenatwork

Un alt aspect important atunci cand alegi parchetul este dat de alegerea corecta a plintei. Este bine de stiut ca plinta pentru parchet trebuie sa aiba aceeasi nuanta de culoare ca a parchetului.

La eMenatwork, gasesti o gama mare de modele de parchet stratificat si parchet laminatcu 8mm, 10 mm sau 12 mm, la preturi accesibile, de unde sa iti alegi pardoseala ideala pentru casa ta.

miercuri, 18 mai 2016

De ce sa alegi linoleum sau covor PVC pentru a avea o podea perfecta pentru mult timp?


Iti doresti ca podeaua sa arate foarte bine si dupa cativa ani? Cu o pardoseala din covor PVC sau din linoleum, ai posibilitatea de a avea suprafete cu un design deosebit, garantat 10 ani chiar daca sunt circulate zilnic de sute de persoane indiferent de spatiu: birouri, spitale, magazine, showroomuri, scoli. La eMenatwork, gasesti intr-o gama variata de modele si culori pentru covor PVC si linoleum trafic intensde la Tarkett la preturi accesibile, indiferent in ce spatiu doresti sa il montezi.

Pardoseala din PVC si linoleum reprezinta o pardoseala profesionala, antibacteriana, pastrand spatiul curat, fara praf, fiind un produs recomandat pentru scoli, gradinite si spitale. In plus, se intretine si se curata foarte usor, fara a necesita anumite tratamente de refacere a suprafetei dupa o anumita perioada.

De ce sa alegi o podea din linoleum sau covor PVC?

- Este o pardoseala profesionala pentru spatii din interior.
- Prezinta durata mare de viata, pana la 10 ani garantie;
- Se intretine foarte usor.
- Pastreaza spatiul curat, fara praf.
- Nu permite dezvoltarea bacteriilor si microbilor pe suprafata.
- Asigura izolare acustica.
- Sunt costuri reduse de intretinere si mentenanta.
- Contribuie la realizarea unui aspect deosebit al spatiului

linoleum sau covor PVC pentru a avea o podea perfecta pentru mult timp-eMenatwork

Diferenta dintre linoleum si covor PVC

Linoleum este denumirea populara, desi nu cea corecta pentru pardoseala din PVC sau vinil. Linoleumul real si pardoseala de vinil sunt in asemenatoare in mare masura. Diferenta dintre linoleum si covor PVC este data de compozitia lor. Linoleumul este un produs realizat 100% din materiale naturale, biodegradabil. Modelele de linoleum sunt produse din ulei de in, rasina de pin, plut, lemn, diversi pigmenti si piatra de var. Fiind un produs 100% natural, linoleum este antistatic, anti-alergen si anti-bacterian. Este un produs recomandat pentru persoanele cu probleme respiratorii datorita vaporilor emanati de rasina de pin.

linoleum sau covor PVC pentru a avea o podea perfecta pentru mult timp-eMenatwork

Unde se pot monta modelele de linoleum si covor PVC?

Atat modelele de linoleum modern cat si cele de covor PVC contribuie la realizarea unui aspect deosebit si unitar al incaperii. O astfel de pardoseala este usor de intretinut si de curatat, astfel devine o solutie ideala pentru spatiile cu trafic mediu si intens, indiferent ca vorbim de:

linoleum sau covor PVC pentru a avea o podea perfecta pentru mult timp-eMenatwork

1. Spatii medicale: cabinet medical, sali de operatii, spitale, farmacii,sali de tratament;
2. Centrele de invatamant: scoli, gradinite, crese, spatii de joaca, sali de clasa;
3. Spatiile comerciale: showroom, magazine, depozite;
4. Birouri: sali de conferinta, hol, zone de trecere;
5. Sali de sport: vestiare, spatii de recreere;
6. Hoteluri, restaurante si cafenele.

linoleum sau covor PVC pentru a avea o podea perfecta pentru mult timp-eMenatwork
Design spectaculos cu ajutorul celor 53 modele de linoleum si covor PVC

O pardoseala din linoleum sau covor PVC poate fi cea mai buna varianta pentru proiectul tau, atat din punct de vedere al costurilor, cat si al multitudinii de modele disponibile, combinatii coloristice, diverse dimensiuni, cu aspecte de piatra, lemn, sau in varianta lucioasa sau mata. La eMenatwork, gasesti o gama diversa de modele de covor PVC si linoleum, de la producatorul Tarkett, care sa satisfaca orice cerinta de design si functionalitate.

linoleum sau covor PVC pentru a avea o podea perfecta pentru mult timp-eMenatwork

De asemenea, la eMenatwork gasesti toate produsele necesare (adezivi, plinta, cordon de sudura) pentru montarea corecta a unei pardoseli fie din linoleum sau covor PVC si pentru a te bucura mult timp de o pardoseala cu un design frumos.

marți, 17 mai 2016

Daikin Romania raporteaza afaceri in crestere cu 19% pentru anul financiar incheiat la 31 martie 2016


Daikin Romania, subsidiara locala a liderului mondial pe piata aparatelor de aer conditionat, a realizat in ultimul an financiar, desfasurat in perioada 1 aprilie 2015 - 31 martie 2016, vanzari de peste 19,3 milioane de euro, reprezentand o crestere cu 19% fata de anul financiar precedent.

"In comparatie cu anii trecuti, anul financiar 2015-2016 este caracterizat de un echilibru al ponderii echipamentelor industriale si comerciale cu cel al produselor din segmentul rezidential. Acest rezultat a fost atins prin eforturi sustinute de promovare a brandului catre mai multe categorii de clienti rezidentiali si totodata, prin oferirea unui portofoliu rezidential divers, care cuprinde atat produse high-end si profesional, cu beneficii unice in industrie, cat si produse din categoria economica, mai putin sofisticate, dar care asigura garantia calitatii Daikin", a declarat Daniel Vasile, Managing Director Daikin Romania.

In ciuda faptului ca nu exista statistici oficiale cu privire la evolutia pietei HVAC in Romania, reprezentantii Daikin estimeaza o crestere fata de anul anterior, atat datorita deblocarii unor proiecte industriale si comerciale, cat si cresterii din segmentul rezidential.

In ceea ce priveste comportamentul de consum, se remarca tendinta romanilor de a se orienta spre produse de calitate superioara, fiind mai atenti la economiile pe termen lung, dar cu toate acestea, ponderea produselor low-cost ramane inca foarte ridicata.

”Am observat ca tot mai multi clienti din Romania constientizeaza faptul ca un aparat de aer conditionat este o investitie pentru tot parcursul anului, nu doar pentru perioadele toride, fiind o solutie eficienta si accesibila si pentru incalzirea casei. De asemenea, ne bucura schimbarea pe care o simtim in decizia de cumparare a clientilor rezidentiali, care incep sa isi programeze din timp achizitionarea sistemelor, experimentand solutiile prezentate in showroom-urile partenerilor nostri din intreaga tara”, a completat Daniel Vasile.

Daniel Vasile, Managing Director Daikin Romania

Pentru anul finaciar 2016-2017, Daikin se concentreaza pe multiple actiuni si investitii pentru a veni in intampinarea cerintelor clientilor: "Ne vom axa in continuare, atat in segmentul rezidential, cat si in cel comercial, pe promovarea echipamentelor cu eficienta crescuta si impact redus asupra mediului, cu actiuni specifice dedicate tuturor categoriilor de clienti. De exemplu, vom realiza evenimente dedicate pentru profesionisti, in vederea familiarizarii cu noile produse si tehnologii, iar pentru clientii rezidentiali vom continua expansiunea showroom-urilor, astfel incat tot mai multi romani sa simta experienta unui climat rezidential perfect", a adaugat directorul companiei.

Compania va lansa oficial in luna iunie o noua gama de produse pentru segmentul rezidential - Daikin BLUEVOLUTION, aceasta facand parte din categoria echipamentelor care folosesc exclusiv agentul frigorific R32. Alaturi de imbunatatirile solutiilor de filtrare si a eficientei echipamentelor, noua tehnologie are un impact de trei ori mai mic asupra incalzirii globale. Preocupat de impactul asupra mediului, Daikin, primul producator care a folosit acest agent frigorific, a facut publice peste 90 de patente cu privire la aceasta noua tehnologie, in vederea utilizarii si de catre alti producatori. Totodata, atentia clientilor rezidentiali se indreapta si in acest an asupra gamelor de top, precum Daikin Emura, Ururu Sarara sau Nexura.

Daikin Emura, aer conditionat noua generatie

Noutatea absoluta de anul acesta pentru segmentul comercial este sistemul VRV seria i, care permite montajul intregului ansamblu in interior, fiind o solutie inedita de climatizare pentru cladirile istorice si spatiile rezidentiale din centrul metropolelor. Tot in sectorul comercial, cresterea eficientei echipamentelor a determinat extinderea gamei de chillere racite cu aer cu compresor inverter cu surub si lansarea unui noi game de chillere racite cu apa.

In Romania, Daikin ofera solutii de climatizare pentru orice spatiu, atat in segmentul rezidential, cat si in proiectele comerciale si industriale. Prezenta pe piata locala din 1994, compania este apreciata de clienti si specialisti pentru actualizarea permanenta a inovatiilor si depasirea limitelor tehnologiei prin dezvoltarea unor produse si solutii care stabilesc noi standarde de eficienta si confort in domeniul HVAC. In prezent, Daikin are in Romania 26 de angajati si mai multe pozitii deschise pentru recrutarea de noi specialisti.

Pentru mai multe informatii despre DAIKIN Romania vizitati www.daikin.ro.

Despre Daikin
La nivel global, compania DAIKIN este prezenta in peste 140 de tari, avand 55.000 de angajati in cele 80 de fabrici locale. Cu o experienta de peste 90 de ani in proiectarea si fabricarea de tehnologii de incalzire si racire, Daikin este lider de piata in tehnologia pompelor de caldura, fiind renumit pentru abordarea sa inovatoare in ceea ce priveste dezvoltarea de produse, precum si pentu calitatea de neegalat si versatilitatea solutiilor sale integrate. Daikin VRV si Daikin Altherma sunt cele mai vandute sisteme de pompe de caldura in Europa, cu peste 500.000 de sisteme livrate pana in prezent.

In Europa compania are aproximativ 5.500 de angajati si 8 fabrici de productie majore cu sediul in Belgia, Republica Ceha, Franta, Germania, Italia, Olanda, Turcia si Marea Britanie.

marți, 10 mai 2016

Fluke 279FC, unicul multimetru digital cu camera infrarosu din lume


Ca profesionist, ai nevoie de cele mai bune aparate de masura si control, care sa iti permita sa iti faci munca la cel mai inalt nivel de performanta. In exclusivitate, in Romania este adus cel mai inovator instrument de masura - Fluke 279 FC, primul multimetru digital cu camera in infrarosu integrata, proiectat pentru a creste productivitatea.

Mai mult, pentru ca Fluke este singura companie care investeste constant in tehnologie, Fluke 279FC iti permite sa identifici rapid problemele din aplicatiile industriale si tine sub observatie parametrii de functionare ai echipamentelor.

Beneficiile oferite de multimetrul digital cu camera in infrarosu integrata Fluke 279FC:

- verificarea contactelor imperfecte
- verificarea anumitor defecte intr-un panou electric
- masurarea cu precizie a tensiunii si a curentului (prin intermediul cordonului flexibil Fluke Iflex)
- ecranul cu display mare si afisaj color este ideal pentru vizualizarea mai buna si mai clara a imaginilor in infrarosu
- compatibilitate cu aplicatia Fluke Connect® - care permite masurarea simultana a parametrilor in mai multe puncte dintr-o locatie, pentru identificarea rapida a problemelor de instalatie.
- vizualizarea datelor masurate direct pe smartphone sau tableta – prin Fluke Connect®
- imbunatatirea comunicarii cu echipa de intretinere, siguranta si productivitate.

Fluke 279FC, unicul multimetru digital cu camera infrarosu din lume

De ce trebuie sa cumperi multimetrul digital cu camera in infrarosu integrata Fluke 279FC

Pentru ca are cele mai bune functii de masurare datorate:

- a doua instrumente intr-unul singur - multimetru digital True RMS + camera in infrarosu;
- are 15 functii - Tensiune AC/DC 1000V, Curent AC 2500 A (prin intermediul cordonului flexibil Fluke Iflex), Rezistenta, Frecventa, Capacitate, Testare diode, Min/Max/Avg, Hold, Continuitate, Iluminare afisaj;
- Bluetooth pentru utilizarea aplicatiei Fluke Connect®;
- Display LCD color 3.5”;
- Detector IR: - rezolutie: 80 x 60;
- Domeniu de temperatura: -10?C – 200?C;
- Protectie: CAT III 1000V / CAT IV 600V;
- Baterie Li-Ion reincarcabila ce permite o autonomie de pana la 10 ore.

Mai multe informatii despre produs, aici: Fluke 279 FC

Roca anunta noua colectie de baterii, Atlas


Atlas, noua colectie de baterii Roca: design, confort si ecoeficienta

- Roca duce designul la urmatorul nivel de confort si ecoeficienta lansand Atlas, noua colectie de baterii cu monocomanda.
- Bateriile din colectie au trei dimensiuni, iar liniile lor simple le fac sa se potriveasca usor la orice lavoar sau mobilier de baie.

Roca anunta lansarea Atlas, noua colectie de baterii cu monocomanda din Romania, colectie care combina un design accesibil tuturor cu solutii eco, utilizand tehnologia de inalta calitate care a consacrat acest brand. Bateriile cu monocomanda se disting prin stilul ce combina contemporaneitatea cu liniile clasice, dar si prin disponibilitatea lor in trei dimensiuni, potrivindu-se fiecarui tip de lavoar si fiecarui stil de mobilier de baie.

Usoara inclinatie de cinci grade a corpului bateriilor standard din colectia Atlas creste gradul de confort al celor care le folosesc zi de zi. Corpul modelelor mai inalte – cele Mezzo sau High neck – are o inclinatie de 20 de grade care permite curgerea apei fara sa existe posibilitatea stropirii. Toate aceste caracteristici fac din noile baterii Atlas o colectie adaptabila, sofisticata, care se potriveste oricarui stil de baie si ofera confort zi de zi.

Roca Baterie ATLAS ambient

Pe langa diversitatea formelor si a dimensiunilor, aceste baterii Roca au un cartus ceramic brevetat, produs de Roca, compania fiind in sine o garantie a faptului ca au fost folosite cele mai recente tehnologii, dar si materiale de inalta calitate, extrem de rezistente. Cartusul de ceramica ofera un nivel de precizie fara precedent, confort si fluiditate, precum si o lunga durabilitate, toate produsele avand un certificat de garantie de cinci ani.

Continuarea angajamentului Roca in ce priveste economisirea apei

Economisirea apei si a energiei este una dintre principalele obiective Roca in dezvoltarea produselor si tehnologiilor pe care le dezvolta, iar Atlas nu reprezinta o exceptie de la aceasta regula. Colectia include un sistem de economisire a apei cu limitatoare de debit de ultima generatie pentru un flux de cinci litri indiferent de presiunea instalatiei.

Roca Atlas

Totodata, bateriile Atlas au un sistem de deschidere brevetat, ColdStart®, care permite ridicarea manerului din fata pentru obtinerea apei reci, pentru cea calda fiind necesara intoarcerea manerului in stanga. Astfel, este evitata pornirea boilerului in mod inutil, economisindu-se deopotriva apa si energie si oferind o solutie de care se poate bucura in siguranta intreaga familie, evitandu-se pericolul arsurilor.

Aceste doua tehnologii de economisire a apei si energiei fac ca noua colectie Atlas una dintre cele mai ecoeficiente baterii de pe piata, certificate de initiativa europeana independenta Water Label. Aceasta reuneste producatori din 34 de tari ce impartasesc aceeasi preocupare pentru eficientizarea consumului de apa prin imbunatatirea performantei produselor folosite in baie.

Roca Atlas inclinare corp baterie

Mai multe detalii despre noua colectie de baterii Atlas sunt disponibile la ro.roca.com

Despre Roca

Roca este o companie dedicata proiectarii, producerii si comerc ializarii de produse pentru baie, obiecte din gresie ?i ceramica care pot fi utilizate in arhitectura, constructii si in designul de interior. Compania are 21.100 de angajati, 76 centre de productie si este prezenta in mai mult de 135 de tari de pe toate cele cinci continente.

Roca, brand lider in definirea spatiilor baii, colaboreaza cu urmatorii prestigiosi designeri, arhitecti si designeri de interior de prestigiu: R. Moneo, D. Chipperfield, Z. Hadid, Herzog & de Meuron, Schmidt & Lackner si J. Mariscal, printre altii. In plus, compania se implica in mod constant in dezvoltarea si promovarea initiativelor care ajuta la protejarea mediului. Ca parte a angajamentului sau fata de mediu, Roca dezvolta permanent produse noi, ce urmaresc conservarea resurselor de apa.

roca.com
ro.roca.com

luni, 9 mai 2016

Ariston Thermo: Garantia, unul dintre principalele aspecte luate in calcul la achizitia unei centrale termice


Romanii sunt tot mai interesati de obtinerea unei perioade extinse de garantie atunci cand isi cumpara o centrala termica. De altfel, acesta este unul dintre principalele criterii pe care le iau in considerare atunci cand vor sa faca o astfel de achizitie, pe langa pret si caracteristicile tehnice ale produsului, potrivit Ariston Thermo Romania, liderul pietei locale de centrale termice si boilere electrice.

“Garantia este importanta la achizitia unei centrale termice, iar comportamentul de achizitie al romanilor din ultima perioada sugereaza ca tot mai multi inteleg acest lucru si ii acorda o atentie sporita. Observam aceasta grija mai ales in randul clientilor care decid sa isi schimbe centrala termica veche cu una noua, mai performanta”, a declarat Catalin Draguleanu, Country Manager Ariston Thermo Romania.

Acesta a subliniat, de asemenea, ca, in contextul in care durata de viata a unei central termice este, in medie, de cca. 10 ani, serviciile post-vanzare au o importanta ridicata pentru romanii care fac o astfel de achizitie.
Pentru a veni in intampinarea nevoilor clientilor, Ariston Thermo Romania lanseaza o noua editie a campaniei „Performanta in cel mai mic detaliu”. Astfel, pentru orice model de centrala in condensare Genus Premium Evo / System si Clas Premium Evo / System achizitionat in perioada 09.05.2016 – 31.10.2016, garantia este extinsa de la 3 la 5 ani, fara costuri suplimentare.

Centralele in condensare Ariston sunt produse in Italia, au o eficienta energetica ridicata si un design modern, usor de integrat in orice ambient. Modelele incluse in promotie - Genus Premium Evo/System si Clas Premium Evo/System - utilizeaza tehnologia condensarii complete. Acestea sunt dotate cu pompa modulanta, schimbator de caldura din otel inox si afisaj LCD intuitiv. in cazul modelului Genus Premium Evo, raportul de modulare este marit, de pana la 1:10.

Ariston promotie garantie 5 ani centrale termice

Detalii legate de promotie si modelele participante in campanie puteti gasi la: http://www.ariston.com/ro/garantie_5ani.

Cat pot economisi romanii prin instalarea unei centrale termice

Conform normativelor europene introduse pe plan autohton in toamna anului trecut, in acest moment pe piata locala se comercializeaza doar centrale termice in condensare ce au o eficienta superioara si un impact redus asupra mediului inconjurator. Astfel, la nivel national, in medie, un roman poate face o economie de cca. 20% la costurile de incalzire si producere a apei calde menajere, daca alege instalarea unei centrale termice in condensare, comparativ cu un model conventional.

In ceea ce priveste costurile pentru producerea de apa calda menajera si caldura, fata de apartamentele bransate la CET-uri, centralele termice in condensare asigura, in anumite orase din tara, o economie de peste 50% la valoarea facturii. De altfel, potrivit unei analize recente realizate de Ariston Thermo Romania, doar anul trecut circa 50.000 de apartamente au fost debransate de la sistemul centralizat de incalzire, locatarii alegand un sistem individual de incalzire.

Despre Ariston Thermo Romania

Ariston Thermo Romania este filiala locala a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii international in productia si furnizarea unei game complete de echipamente si servicii destinate incalzirii si producerii de apa calda menajera.

Angajamentul Ariston Thermo privind eficienta energetica este exprimat prin lansarea constanta de noi solutii bazate pe surse regenerabile de energie, cum ar fi sistemele solare si pompele de caldura, precum si prin imbunatatirea eficientei produselor traditionale (boilere sau centrale termice), dar si prin investitiile in noi proiecte.

Portofoliul de produse Ariston Thermo Romania este compus din centrale termice murale si de pardoseala, conventionale si in condensare sub brandurile Ariston, Chaffoteaux si Rendamax, boilere electrice si indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer conditionat si panouri solare.

duminică, 8 mai 2016

Cum sa obtii camere superbe si moderne folosind usi glisante de interior


Stiai ca usile din casa ta sunt responsabile in proportie de 40% pentru aspectul final al spatiului? Usile sunt elementul cheie pentru a realizat un design “wow” al casei tale. Fie ca sunt usi glisante sau usi de interior clasice in balamale, trebuie sa fie alese intelept si se recomanda sa se tina cont de culoarea aleasa care sa fie in ton cu cea a podelii pentru a crea un aspect unitar al camerei.

Variantele de usi de interior moderne oferite de eMenatwork se integreaza perfect cu orice design din casa ta, aducand plus valoare designului. In plus, modelele de usi glisante iti permit sa inventezi modalitati noi de mobilare, decorare sau amenajare a incaperilor, personalizandu-le cu un design ingenios, forme spectaculoase, geniale si functionale.

Astfel te bucuri de o locuinta mai mare si mai bine organizata alegand modelele de usi glisante, chiar daca locuiesti intr-un apartament mic. Si ai mai mult spatiu sa petreci serile de sambata impreuna cu prietenii si frumoasele duminici cu toata familia.

usi de interior glisante

Iata 3 avantaje ale alegerii unei usi glisante de interior pentru a crea spatii spectaculoase pentru baie, dormitor, camera copilului sau sufragerie.

usi de interior glisante

1. Organizezi foarte bine locuinta folosind usi culisante

Probabil cel mai important aspect oferit de diferitele variante de usi glisante este faptul ca poti sa organizezi spatiul din spatele usilor, fara a mai ramane spatiu neutilizat intrucat usa se culiseaza in perete. In plus, poti alege usa glisanta simpla sau dubla pentru orice deschidere ai nevoie, astfel ca o usa glisanta poate fi folosita si ca perete despartitor.

usi de interior glisante

2. Economiseti pana la 15% din spatiul unei camere

Comparativ cu o usa clasica in balamale care are inconveniente precum deschidere redusa si acces limitat, spatii inguste si imposibil de utilizat, principalul avantaj al sistemelor de usi culisante este reprezentat de raza mica de deschidere, astfel spatiul existent este utilizat la maxim. Spatiul recuperat il poti folosi pentru a-l amenaja asa cum iti doresti, astfel vei avea spatii mai mari si frumos aranjate.

usi de interior glisante

3. Oferi luminiozitate si impresia de apartament mai mare

Pe langa proprietatile ergonomice, o usa glisanta din sticla este varianta ideala de a decora si separa livingul de bucatarie sau livingul de balcon. In plus, camera va fi mai luminata si va parea mult mai mare decat este in realitate. Modelele de usi glisante de interior din sticla disponibile la eMenatwork sunt de a dreptul impresionante. In functie de personalitatea casei tale, poti sa alegi o usa din sticla simpla sau cu vitralii sau poti sa comanzi modelul care doresti sa apara pe sticla.

usi de interior glisante

Ce este sistemul pentru usi glisante?

Sistemul de glisare realizat de Eclisse este un sistem inovativ, apreciat cu peste 20 de brevete care reprezinta structura metalica pentru montarea unei usi glisante de interior. Acest sistem de glisare poate fi incastrat in perete sau aparent, fiind pentru ambele variante de perete: zidarie sau gips carton. Sistemul de glisare este acelasi indiferent ca alegi usi glisante din lemn sau usi glisante din sticla.

usi de interior glisante

In functie de varianta de usa glisanta aleasa si golul pe care dorim sa il ocupe, avem:
- Sistemul de glisare OSEM este un sistem glisare pe langa perete, pentru un singur panou, ideal pentru spatiile unde se doreste economisirea spatiului precum: dressing, debara si bucatarie. Se poate aplica rapid fara a face haos in casa. In plus, peretele existent ramane neafectat.

usi de interior glisante

- Sistemul Unico pentru usi glisante este sistemul care permite culisarea unui singur panou de usa, fie la stanga, fie la dreapta in peretele de gips-carton sau de zidarie

usi de interior glisante

- Sistemul Estensione pentru usi glisante, atat din sticla, cat si pentu cele din lemn este sistemul care permite culisarea a doua usi simetrice (in oglinda: o usa la stanga si o usa la dreapta). Sistemul este incastrat in perete, fara a se vedea.

usi de interior glisante

In magazinul eMenatwork, gasesti o gama diversa de usi de interior atat din sticla cat si din lemn, atat in varianta glisanta cat si in varianta clasica, dar si modele de usi glisante wenge sau alb pentru a avea posibilitatea de a realiza un design “wow” al casei tale.